Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3164 válasz
  • 1167998 megtekintés
*

linen

• 123
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #3045 Dátum: 2024. November 20. 19:37 »
Attila csak Kokitól kérdezi mit is tett önzetlenül, de nem jelenti ki sehol, hogy ő önzetlenül rajzolt-e?
Na meg aztán messziről jött ember azt mond amit akar, semmi jelentősége annak amit kijelent.
Csak ez a kuss, ez valahogy nehezen emészthető számomra.
Oszkár sohasem illette egy forumtársát sem ilyen disznós jelzővel, szemben a főnit aki lépten nyomon tiporja 2 lábbal a neki nem tetsző fórumozókat.
Mi értelme van ennek a fórumnak azon kivűl, hogy a dühét kénye kedve szerint következmények nélkül levezetheti klubvezér nagy Attila?
Nem is szoktam mostanában vicc.hu tartalmat olvasni, elég ha idelátogatok és elolvasok pár IQ bajnok hozzászólást Attilától.
Szerény véleményem szerint oszkár lábnyomába nem léphet Attila, az meg hogy azt kapja amit megérdemelt magának köszönheti mert állandóan hergeli az öreg rókákat.
Kérlek ne hagyd abba, olyan jókat derülök az írásaidon!

« Válasz #3046 Dátum: 2024. November 20. 19:53 »
Nem tetszik linen a kuss?
Pedig aki "ledögylegyezi" a méhecskét annak ez a minimum!
A mézesüveg megalkotásáért kaptam egy "Magyar Méhészetért " emlékérmet, valamint az OMME kifizette az útjaimat.
Ha valaki többet tud, az közölje velem is.
Más közlendőm a témában nincs.
Ja, hogy oszkár lábnyomába sem léphetek?
Eszem ágában sincs, annak aki azt sem tudja mi a marketing, vagy a teljesítmény fokozása a hordásban.
Meg senkinek a lábnyomába sem szeretek lépni, inkább külön utakon járok, és ez 41 éve működik.
Ma voltam egy szekszárdi borházban, képzeljétek mustér.
Nagyon fini, 600 Ft/liter, és nem kémiai úton fojtják le, hogy ne induljon erjedésnek.
Természetesen mézet is szállítok ide is.
A sommelier  kisasszonyt kérdeztem, hogy mik ezek a karácsonyi manók, meg az új külcsín?
Válasza, a gyerekeknek is akartunk kedvezni,...ez is a marketing része. (Ugyanis sok gyerek szereti a mustot!)
Tehát vannak akik tudják mi is ez a frászkarika, marketing.
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #3047 Dátum: 2024. November 20. 20:07 »
Mint kifejezés, nincs vele bajom személy szerint, főleg úgy, hogy Oszkárnak címezted.
Ha úgy nézem, hogy ez közösségi fórum és egyik fórumozó ilyen szépen megtiszteli a másikat az már más megvilágításba helyezi a tényeket.
Csak maga az a tény keltette fel az érdeklődésemet, hogy mi is motivált eme szép magyar disznócsitító szó alkalmazására.
Megkaptam a választ, nem tetszett a döglegyezés.
Ezt megértem, de kinek a pap, kinek a papné.
Nekem tetszik az ommés üveges méhecske, Oszkárnak pedig nem.Na és akkor mi van?
Azért ha van otthon tükröd, állj elé és nézz mélyen bele.
« Utoljára szerkesztve: 2024. November 20. 20:13 írta linen »

*

wr

• 1014
« Válasz #3048 Dátum: 2024. November 21. 09:32 »
Valami lehet ott Dunavarsányban, hogy csak úgy repkednek oda egymás után a támogatások. Oda kéne költözni...

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/11/szijjarto-cj-foods-dunavarsany

« Válasz #3049 Dátum: 2024. November 25. 05:21 »
Azt gondolnánk, hogy nincs lejjebb!
De van.
Az egyik hirdetésben olvastam, hogy a vegyes virágméznek kilója 1.400 Ft, az akácmézé pedig 2.200!!!!!!!!!!!!!
Ja ja.
Csak így tovább méhésztársak.
De a lényeg, hogy én vagyok a szemét, népnyúzó mert már több mint 4 éve 3.500-ért adom az akácot.
Érdekes szemlélet.....
Nagyernyei Attila

« Válasz #3050 Dátum: 2024. November 28. 18:06 »
A türelem rózsát terem, a mondás szerint.
Egy kis kiszerelő méhésztárs jelentette be, hogy januártól árat emel, aki a régióban szétverte  a piacokat.
Lassan eljő a mi időnk is, akik türelmesen vártuk ezt a pillanatot!
Már a mézár emelés beharangozása sem túl népszerű számára, de neki is nőnek a költségei, a haszon pedig apad.
Mi (néhányan) akik évek óta toporgunk a 3.500-as akácárral, és a 2.500-as virágméz árral, ez jó hír.
Egy...... minden méhésznek alávágok árral....nehéz versenyezni, de ha ő árat emel, akkor a népszerűségi indexe a vevői körében porba hull.
Nem sajnálom.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #3051 Dátum: 2024. November 29. 20:43 »

« Válasz #3021 Dátum: 2024. November 18. 10:05 »
Idézetet írta: neo - 2024. November 18.  09:24

Szóval én azt mondom, az fog talpon maradni, akinek 600 ft-ért is megéri a mézet előállítani. Majd amikor a többiek kihullottak mellőle, na akkor lehet visszamenni az üveges méz árávál szép lassan 1200 fölé.

Ez működne is, ha Attila tüntetést szervező főnöke cégének méze nem 1777 forintba kerülne az üzletekben.
Nem vetted észre, hogy arról mélyen hallgat? Tehát te add drágán, HADD fogyjon a boltokból az olcsó. Vajon miért?
---------------------------------------
Na Buksi elmondom a Peugeotosat.

Szóval történt egyszer egy olyan eset, amikor a parkolóba beálltak egy Peugeottal.
Nézegeti a mellette álló Daciát. Egy idő után azt kérdezi a Dacia a Peugeottól: Mit bámulsz?
-Hasonlítasz egy földimre.
-Naná! Renault vagyok.
Vizsgálgatja a Daciát, majd felröhög.
-Mit röhögsz francia testvérem?
-Azt röhögöm, hogy volt egy eset, amikor megálltak velem egy tehénlepény felett. Azzal is elkezdtem beszélgetni. Már majdnem meggyőzött, de aztán ott is megvilágosodtam. Képzeld ő meg franciakrémesnek képzelte magát.

Üdv: Kira

*

buksi

• 466
« Válasz #3052 Dátum: 2024. November 29. 21:11 »
Én meg azon gondolkodom hogy Kínai jellegű mézet kellene termelni,de 400 ft os cukorral az sem lenne kifizetödő ha 600ért vennék meg???

*

leo

• 210
« Válasz #3053 Dátum: 2024. November 30. 22:57 »
Lehet igazad van. Januártól nincs semmire rátekintésem. Szülőgongozás ,család. Most csak ennyi.

*

buksi

• 466
« Válasz #3054 Dátum: 2024. December 01. 07:04 »
Nagy kár hogy nem Attila az omme elnök,sokkal jobban menne a szekér,mert csodás marketinget vetne be,csak nem értem miért ne oktatja ki Brosst?-ja mert neki jó a piaca,de meddig?

« Válasz #3055 Dátum: 2024. December 01. 17:55 »
Szekszárdiként sokszor a borral hasonlítom össze a mézünket.
Több áruházban 7-800 Ft-ért is lehet bornak kinéző nedűt vásárolni, én pedig mindig a termelőktől szoktam venni, az sem baj ha drágább.
Legtöbbször attól akihez 37 éve (kihagyás nélkül) járok szüretelni.
Hordom a szőlőt, darálok, préselek, majd jön a fejtés...és az új bor kóstolása.
Tudom, hogy szőlőből van, és sok-sok veríték árán kerül a pohárba.
Rohadtul nem érdekel, hogy drágább!
Nem berúgni akarok, hanem egy jóízű fröccsöt inni, vagy egy deci finom bort.
Akinek megfelel az áruházi rizsszirup..vegye, egye.
Aki pedig mézet szeretne, annak én jó szívvel adom, mert az unokáim és a családom is ezt eszik.
Nem örülök, hogy folyton alánk vágnak, akcióznak, de meggyőződésem, hogy aki csak az árát figyeli valamely terméknek, az nem a mi vevőnk.
A minőségnek ára van, csak a kishitű méhészek azt gondolják, ha leértékelik saját, és a méhek munkáját, akkor kikecmeregnek a vízből.
Nagy tévesztés!
Aki szereti a mézet, és eddig is megvette, nem fog sz@rakodni néhány száz forintos magasabb árat megfizetni.
Ehhez fel kell nőni, hogy ezt megértsék a kollégák.
Aki pedig méltatlanul olcsón adja, ne nyüszítsen, hogy ....nem lehet a faluban többééé eladni.
Dehogy is nem!
Ha pedig szegény ember szeretne sóvárgó szemekkel mézet venni, adjuk oda neki INGYEN!
Azzal a saját lelkünknek is jót teszünk, és nem leszünk szegényebbek.....úgysem kell senkinek a méz....mondjátok ti.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 466
« Válasz #3056 Dátum: 2024. December 01. 21:18 »
Attila!Nem Érthető az okoskodásod a borról, messze áll a méhészeti haszontól/Nagy I./ szerint,mégis jól becsülik ár szerint.de majd akkor okoskodj ha a környezetedben is lesznek olcsóbb jó mézek/mert el kellene adni valahogy/és rájönnek a vevők nem csak a tiéd jó,egyenlőre örülj a jó eurós áraidnak,ne azt szidd akinek muszáj eladni olcsóbban is hisz nem lehet mindenki olyan szerencsés mint te és a családod.

« Válasz #3057 Dátum: 2024. December 02. 07:47 »
Ezt írja buksi:
"..de majd akkor okoskodj ha a környezetedben is lesznek olcsóbb jó mézek/mert el kellene adni valahogy/és rájönnek a vevők nem csak a tiéd jó,..."
Akkor te nem olvasol figyelmesen!?
Bizony árulnak mellettem 1.500-ért vegyes mézet, és 2.500-ért akácot, sőt ennyiért akár házhoz is viszi a méhész.
Tehát ez a kérdés kilőve.
Jön a másik, de valójában ez megállapítás, melyből ismét csöpög a jókora irigység:
"..egyenlőre örülj a jó eurós áraidnak,..."
Örülök is neki, de ezt te is meg tudod tenni, csak egyszerűbb a másik sikerét fikáznod.
Én nem itthon csücsülök, és szidom a kialakult mézpiaci helyzetet, hanem teszek ellene, hogy jobb legyen.
Nektek párotoknak az a bajotok velem, hogy sokszor fény évnyire lekerüllek benneteket.
Ami nektek álom, én már rég megcsinálom.
Az OMME elnökségében volt egy valaki, aki akkor kezdett beszállítani abba az áruházba amikor én már kipakoltam, mert nem érte meg, ekkor 1989-et írtunk.
Volt egy kis bibi kettőnk között...akkor nekem már állt a szedresi házam, főként a rendszerváltás előtti balatoni mézeladásaimból.
Bárcsak ma is annyit el tudnék adni mint 89 előtt, amikor a németek a Balcsin találkoztak.
De ezt is fel kellett ismerni!
Mások a kánikulában sopánkodtak, hogy nem lehet egy deka mézet sem eladni, én pedig...
mit mondjak?
Éjjel-nappal kiszereltem, méhészkedtem 320 családdal, közben felépült a házunk.
Szerintem ez ami irigylésre méltó, bár akkor 35 évvel fiatalabb voltam.
Most sem panaszkodok az eladásaimra, de jelentem én ezt már 41 éve kezdtem.
Most, hogy eurót kapok a mézem egy részéért..annyira nem esik rosszul.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #3058 Dátum: 2024. December 02. 08:21 »
ON

Nektek párotoknak az a bajotok velem, hogy sokszor fény évnyire lekerüllek benneteket.
Ami nektek álom, én már rég megcsinálom.

Ezt ezzel  a képpel lájkolom:

Hihihihiihihihihiii!
OFF

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3059 Dátum: 2024. December 02. 08:37 »
Hirdető adatai
Hirdető Nagyernyei
Phone: +36 0309789812
Terület: Magyarország, Tolna
Ár: HUF0.00
További adatok
24 darab újszerű NB18-as meleg-építményű kaptár eladó!
30/978-9812

Vannak még eladó kaptárjaid?

Mikor buksz már fölfelé is!? :) Ha elviszik a kaptárjaidat vödörbe tartod majd a tartalékcsaládjaidat? Vagy visszamész az erőműbe dolgozni?