Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3173 válasz
  • 1205745 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2970 Dátum: 2024. Szeptember 28. 09:16 »
Vagytok még?
A marketing egy átverés?
Hagyd fent az írásodat, elküldöm azoknak az embereknek akik a mai napig oktatják.
Csak egy példa amit fel sem tudsz fogni.
Kínában a propolisz kapszula annyira népszerű, hogy másfél óra alatt 63.000 ezer megrendelést kapott egy cég!
Láttam a kivetített előadás anyagát, és az összeget amit ezért kaptak, tisztességesen.
Á...de nem is folytatom, neked ez úgyis kínai.
Komolyan mondom, hogy ezt a témát lezárom, mert nem vagyunk egy szinten.
Ilyen mélységbe meg nem kívánok lesüllyedni.
Ha felnőnél egy elfogadható szintre, amire semmi remény, esetleg folyathatjuk.
Ahhoz be kéne iratkoznod valamelyik egyetemre, és ott elvégezni egy kurzust, akkor talán dobhatnál egy bocsit.
De azért van ebben valami jó is.
Ha sokan értenék ezt a nyelvet, lehet én sem tudnék eladni.
Nevetséges vagy te is.
Nagyernyei Attila

*

buksi

• 470
« Válasz #2971 Dátum: 2024. Szeptember 28. 09:24 »
Attila!Mérnök és marketinges létedre az előadásaid gagyik voltak!Kínával ne hasonlítsd a kis országunkat,ott a csalás más formája van,de miért nem adsz el nekik a mézedből? -ezt nem tanultad a marketinges egyetemen?-legalább lenne mézük cukorszirup helyett!

*

buksi

• 470
« Válasz #2972 Dátum: 2024. Szeptember 28. 10:18 »
Talán eljöhetnél Attila a zalai falukba/ahol 3 méhész is van/a marketing tudásoddal,kiváncsi lennék mennyi mézet adnál el 3500 ér,ahol lassan 2500 is drága mert a jó kormányunk miatt piszok jó megélhetés van,ja te erről mit sem tudsz,mert túl okos vagy,mint a mérnök méhész.

« Válasz #2973 Dátum: 2024. Szeptember 28. 10:24 »

Nem értem az idősebb, sok évtizedes tapasztalattal rendelkező méhészeket énfelém, mert sírnak hogy nincs jó felvásárlási ára a méznek(teljes mértékben igazuk van), de a jól kialakított mézárakat a piacon pár hét alatt(akácmézet 3500ft-ról 2700ft-ra, virágmézet 2200ft-ról 1800/1700ft-ra) szépen tönkreteszik, mert elakarják adni a mézüket(sok éve árulnak már a piacon), de nem értik meg, hogy ezzel nem fognak többet eladni, csak kevesebbet fognak kapni érte.

Üdvözlünk a piacgazdaságban Csabi!
Az első dolgok egyike a közgazdaságban amit megtanítanak, a kereslet kínálat és az árak összefüggése. Ha nő a kínálat, vagy csökken a kereslet, akkor esnek az árak. Mivel a hordós piac befagyott, sokan próbálkoznak a piacozással. Vevőt meg úgy lehet szerezni, ha olcsóbban adod a többinél.Ezt tapasztalod.
Marketinggel tudod esetleg meghajlítani a valóságot és drágábban adni a többinél, de ma már nehéz átverni az embereket.

*

wr

• 1030
« Válasz #2974 Dátum: 2024. Szeptember 28. 15:58 »
Minden olyan ismerősömet megkérdeztem aki járt az idén a fonyódi piacon, pláne rendszeresen, vásárlóként. Elmondásuk szerint nem nagyon tolongtak a piacozóknál a mézvásárók. Ha már ott se, akkor alsóretkesen biztosan nem fognak, még az Attila marketingjével sem (pláne nem), arról nem beszélve, hogy az apró falvakban sem fogynak a méhészek hanem inkább szaporodnak.
Lassan ott tartunk, hogy nincs annyi vásárló egy adott területen mint amennyi méhész, és ez nem vicc.
Na meg, nem árt néha a sajátunkon kívül megpróbálni mások fejével is gondolkodni. Mennyi mézet is vennék egy évben, ha nem lennék méhész, és a mézet úgy kéne megvennem? Én megmondom mások helyett is őszintén. Egy dekát se. Csak azért eszem, mert nem kell pénzt adnom érte, csak a munkámat.

*

buksi

• 470
« Válasz #2975 Dátum: 2024. Szeptember 28. 18:09 »
Itt jönne a képbe a marketinges professzor talán neki nagy vonz ereje van,de tényleg megpróbálhatná hátha csinálna csodát.Azért nagyon bosszantó ez az állapot,sz..t sem ér a méhész és a méhek munkája,de lassan más emberek sorsa sem érdeklik vezetőinket,pláne az egészségügyben,jól jönne az országnak egy csodatévő marketinges.A néhai Bogdán Laci mondta,nincs cigány meg ember,csak ember van!Az okosok ezt nem értik.

*

keydo

• *
  • 19
« Válasz #2976 Dátum: 2024. Szeptember 29. 11:23 »
Marketing ide vagy oda sok emberből hiányzik a tudatosság! Elnézve miket vásárolgatnak, sok sok kg méz árát dobják ki egy bevásárlásnál egy tudatos vásárló számára szemét kajákra, dolgokra több 100 vagy ezer ft os édességekre stb.... Vagy nézzük a dohányboltokat ... arra minden nap telik . Az egészség csak onnantól fontos az emberek számára amikor már nincs vagy baj van, na onnantól lesz tudatos vásárló, és értékeli, keresi a természetes egészséges dolgokat!

« Válasz #2977 Dátum: 2024. Október 19. 21:44 »
Gyerekek, bocs a közvetlen megszólításért (jobb lenne Kollégák, még jobb Sorstársak) nem nyernénk az építő és segítő hozzászólásokkal? Ezen a vacak állapoton a személyeskedés soha nem segít. Én magam 4 marketing szemesztert hallgattam végig, mert érdekelt és felvettem kreditért, de azt a tudást úgy dobhatom ki, mintha nem is lett volna (na jó kb. 5%-a ér valamit:-). Igaz 30 éve volt, de ma már sz@rt(sic!) sem ér az a tudásom... Csak érzékeltetésnek írom 2 éve(!) megkérdeztem marketing szakos hallgatókat a Kotler féle "marketing bibliából" van még a szigorlat? Néztek rám... az Ki??? Mert ők nem is hallották a nevét!!!
Szóval, ha marketinges szekció ez, akkor jobb lenne arról beszélni, mert pár hónap alatt dobjuk ki, amiben hosszú évekig éltünk... Az AI technológia hónapok alatt rúgta fel a marketing világot, az volt az első, amit majd követnek a többi szakma képviselői főleg az irodai területeken, IT szektor, jogi terület, mérnöki világ, pénzügyi területek, ügyviteli világ... stb. 5 évre saccolják és 300 millió(!) munkahelyet szüntet meg az AI közel az EU lakossága...
Sajnos, bocs Gyerekek, de a méhészetet nem kellett a globalizmusnak tönkre tenni, semmit nem kellett csinálnia, csak a kegyelmi állapotát kellett megszüntetnie és egy pillanat (1 idény) alatt kiderült, hogy a beletáplált erőforrás nélkül (hordós felvásárló világ) életképtelen... (ehhez olvassátok e szekció hozzászólásait, bocs...)
Bocsánat személyében senkit nem megsértve, de nincs sok idő, végre foglalkozni kellene a jövővel, akár marketinges dologgal, akár más méhészetet érintő kérdéssel és nem személyeskedéssel... Ezért nem kellett a globalizmusnak tönkre tennie a méhészetet, bőven elég volt ehhez a méhészek világa...
Bátran vitatkozzunk, cseréljük ki a gondolatainkat, de a személyeskedés szintjén nem oldunk meg semmit, márpedig rettenetesen sok közösen megoldandó dolgunk van!
mézáruház, Temesi Csaba

*

Koki

• 303
« Válasz #2978 Dátum: 2024. Október 19. 22:27 »

...a beletáplált erőforrás nélkül (hordós felvásárló világ) életképtelen...

Már bocsánat, de mivel én soha nem értem rá marketinges oktatáson részt venni, gondolom ennek következtében hiányosak ismereteim, nem igazán értem, mi az a "beletáplált erőforrás ".  Kérem a sokat látott méhészeket, világosítsanak fel bennünket, mert szerintem sokan nem tudjuk.
(A "rejtettet" ismerem.) ::)
Üdv: Kira

« Válasz #2979 Dátum: 2024. Október 20. 09:07 »
Azaz nem az zakumlátor.

*

wr

• 1030
« Válasz #2980 Dátum: 2024. Október 20. 11:14 »
Idézet
Sajnos, bocs Gyerekek, de a méhészetet nem kellett a globalizmusnak tönkre tenni, semmit nem kellett csinálnia, csak a kegyelmi állapotát kellett megszüntetnie és egy pillanat (1 idény) alatt kiderült, hogy a beletáplált erőforrás nélkül (hordós felvásárló világ) életképtelen... (ehhez olvassátok e szekció hozzászólásait, bocs...)
Bocsánat személyében senkit nem megsértve, de nincs sok idő, végre foglalkozni kellene a jövővel, akár marketinges dologgal, akár más méhészetet érintő kérdéssel és nem személyeskedéssel... Ezért nem kellett a globalizmusnak tönkre tennie a méhészetet, bőven elég volt ehhez a méhészek világa...
Bátran vitatkozzunk, cseréljük ki a gondolatainkat, de a személyeskedés szintjén nem oldunk meg semmit, márpedig rettenetesen sok közösen megoldandó dolgunk van!
Néha (inkább gyakran) az az érzésem, hogy az emberek éppen csak a lényeget, magát a tényeket hagyják figyelmen kívül. Ugye, van egy felvevő piac itthon, ennek a sokszorosát termeljük mi meg, meg jön még hozzá a boltokba máshonnan is "méz", de ha nem jönne, akkor is az van, hogy a megtermelt méznek csak a töredékét lehet itthon eladni. Ez ugye nem változott, nem is fog. Ami változott az az, hogy az exportra szánt termékünk nem kell (mert jön helyette az eu-ba olcsóbb), ehhez ugye a méhészeknek semmi közük nincs, ahogy a marketingnek sincs.
És hogy a személyeskedések miből adódnak, hát rendszerint abból, ha a másik hazudik, valótlanságokat ír, megtéveszti az olvasókat. Lehet hogy nem szó szerint, de idézem, amikor valaki ilyet leír, hogy: ő a mézének a nagy részét üvegezve értékesíti akkor ugye aki nem hülye az azonnal tudja, hogy az illető hazudik (vagy nagyon kevés méze van), még csak nyomon sem kell hozzá követni az illető tevékenységét. Aki piacozik stb. az mostantól nyomon is van követve, mert darabra el kell számolnia az üveggel is, ha akarná sem tudná letagadni hogy mennyi mézet adott el, feketén meg ugye nem sokat tud.
Én személy szerint nem sok piacozó meg vásárokra, rendezvényekre járó méhészt ismerek, de akiket ismerek és úgy vélem nem hazudnak, azok beismerték, hogy bizony 3 hordónál több akácmézet nem nagyon tudnak eladni üvegben. És legyen nekik mondjuk 20 hordó egy évben.
Feltevődik a kérdés, hogy akkor mi lesz a maradék 17 hordóval? Jó, legyen még 1 hordó amit megeszik maga meg a környezete, akkor kérdezzük inkább úgy, hogy mi lesz a maradék 16 hordóval? De írhattam volna olyat is, akinek 40 hordója van egy évben. Hm?
Mégis, mi a fittyfenét tud a marketing ezen változtatni? Hát semmit! Kiállhatsz te minden hova, parkolókba akárhova, aranyozott díszítésű fafaragvánnyal, bármivel, ez a szám akkor sem nagyon fog változni. Na meg azt se felejtsük el, hogy a méhész az méhészkedik, aki ilyen mértékben árulná a portékáját az beleszakadna, arra kell egy külön ember, családtag, akárki.
És akkor most jöhetnek az "okosabbnál okosabb" ötletek, mármint a marketinget illetően. :-)

*

Berci

• 334
« Válasz #2981 Dátum: 2024. Október 20. 12:52 »
Nekem a méhészet mostani helyzetéről a Holland tulipánláz jut az eszembe. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Holland_tulip%C3%A1nl%C3%A1z)
Nyilván a történet nem ennyire sarkos. Ha valaki veszi a fáradtságot és visszanézi Bross 2016/18-as előadásait, akkor azért kihallható az a prognózis, ami ma van. (Most tekintsünk el attól, hogy tevékenyén részt vett vagy sem a mostani helyzet kialakításában!)
Egyáltalán nem rózsás a helyzet. Egy 8-10 éves mélyrepülésre számítok.

« Válasz #2982 Dátum: 2024. Október 20. 18:46 »
wr!
Azért nem érdemes a marketingről vitatkoznunk, mert nincs hozzá meg a minimum ismereted ami a vitát tudná generálni.
Ez olyan mint a matematikában a differenciál számítás.
Aki az alapokat nem tudja (ez nem bűn) az miről vitatkozik?
Mondok más példát.
Vannak olyan gyereknevelési tanácsadók akiknek gyermeke sincs.
Én pont ilyennek látlak wr!
És valóban Bross előadásit vissza kell nézni, ezt a mostani helyzetet ő már rég beharangozta.
Aki meg csak legyintett, hogy a hordós méz piacával gondok lesznek....és nem mozdult időben, most bajban van.
A számokkal is bajod van, de ebbe ne menjünk bele.
Nem tudom merre laksz, milyen közgazdasági környezetben, de Tolna Vármegye sincs rózsás helyzetben, és mégis lehet szépen mézet értékesíteni.
Mindezt úgy, hogy a mézfutár már Kaposvárig, sőt Szentlőrincig is elfut 1.500 Ft/kg-os virágmézével, és 2.500-as akácmézével.
Ehhez kell a marketing, hogy előbbit 2.500-ért utóbbit pedig 3.500-ért lehessen eladni.
De mint írásomat kezdtem ebbe bele sem kezdek, hogy miként, mert az alapokkal sem vagy tisztában.
Messze nem szeretnélek sértegetni, de ezt a témát kerüld, mert fáj.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 303
« Válasz #2983 Dátum: 2024. Október 20. 20:14 »

És valóban Bross előadásit vissza kell nézni, ezt a mostani helyzetet ő már rég beharangozta.
Aki meg csak legyintett, hogy a hordós méz piacával gondok lesznek....és nem mozdult időben, most bajban van.

Még mindig nem tudom mi az a "beletáplált erőforrás", pedig Attila tetszikelted Mézáruház írását, tehát neked mint a marketinghez értőnek ezt könnyű lenne elmagyaráznod. Az olyan egymilliárd körüli támogatás üzemfejlesztésre? Minek a fórum, ha minket tudatlanokat nem tájékoztattok.
Ha tudta Bross és "beharangozta", akkor mit tanácsolt a méhészeknek?  Oké tudta. Mit tudott? Beszélsz Te Attila a levegőbe, de nincs a mondandódnak veleje, amiként Bross is azt mondja, amit a méhészek szeretnének hallani. Osztozik a problémáikban látszólag, aztán issza a sok hülye a szavait, majd szív.
Ki az, vagy kik azok, akik nem mozdultak időben, és most bajban vannak? Akik "mozdultak" azok miképpen mozdultak? Mit csináltak, hogy kivédjék? Érti valaki, hogy mi folyik a mézpiacon?

"Ez olyan mint a matematikában a differenciál számítás.
Aki az alapokat nem tudja (ez nem bűn) az miről vitatkozik?"

Talán az alapok ott kezdődnek, hogy egyesek azt sem tudják -ami alap, csak kérdezd meg a Dr. K. R. Jánostól, a matematikai tudományok doktorától,- hogy a differenciálszámítás az egy szó. Alap.

Üdv: Kira

« Válasz #2984 Dátum: 2024. Október 21. 09:51 »
Ezt írta nagyon helyesen "Mézáruház" méhésztárs:
" Ezen a vacak állapoton a személyeskedés soha nem segít."
Ez Kokit cseppet sem hatotta meg, tartja az alpári stílusát.
Hogy jön ide Körmendy-Rácz János?
Nemhogy büszkék lennétek rá, mert sok ország méhészei örvendenének, hogy van egy olyan kollégájuk aki az Apimondia vezetőségi tagja.
Jelenleg éppen Kínában tartózkodik, olyan orvosokkal találkozik, akikhez magyar orvosok sosem jutottak még be, és azokról a gyógymódokról nem is hallottak itthon.
János könyvet írt nem egyet, és kiharcolta, hogy Dr. Beck Félix Bódogról teret nevezzenek el.
http://www.omme.hu/teret-neveztek-el-szulovarosaban-beck-felix-bodogrol/
Nem látom Koki munkásságát a méhészek közössége érdekében!!!!!
Ha pedig az a legnagyobb bajod, hogy egy szót egyben, vagy külön írunk akkor te vagy a világon a legboldogabb.
Bross mit tudott előre?
Hallgasd meg a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapon elhangzott előadását, akkor nem lesz ilyen buta kérdésed.
Én amikor elkezdtem méhészkedni azonnal kiszereltem a mézem egy részét.
Azt bevallom sosem gondoltam, hogy a hordós mézpiac ennyire be fog fuccsolni, de várható volt, hogy gond lesz, mivel öntik be a kínai szutykot arra a piacra, amire mi is szállítunk.
Ha ez továbbra is így marad szomorú jövő vár ránk.
Tehát a megoldás?
A kínai hamisítványokat minél hamarabb ki kell vonni az európai áruházakból, és az egész mézpiacról.
Más út nincs a boldogulásunkhoz.
Ennek a módján sokan dolgoznak....egyelőre eredménytelenül.
Miért?
Mert a hamis méz kilója 1 Euró körül mozog, ami az áruházakban 5-6.000 Ft/kiló jeleneik meg.
Melyik az az üzlet ahol ekkora haszonnal lehet dolgozni?
Ebbe nagyon sokan meggazdagodnak, és foggal-körömmel védik ezt a mocskos üzletet.
Folytathatnám,  de nincs értelme.
Koki te mit tettél eddig a méhészek közösségéért önzetlenül, valamint mi a javaslatod, hogy a helyzet javuljon?
Ezt kérdezed még:
"Érti valaki, hogy mi folyik a mézpiacon?"
Az tisztán látszik, hogy te biztosan nem érted, mind sok mást sem, csak személyeskedsz, kötekedsz.
Nagyernyei Attila