Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3173 válasz
  • 1204915 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2745 Dátum: 2023. Augusztus 01. 06:29 »
Oszkár!
Elmegyünk egymás mellett amikor ezt írod:
"A kereskedő meg ugye nem bolond, hogy megvegye, és kifizetné, ha nem felelne meg a minőség neki."
Pont ez a lényeg, hogy az áruházat átejtik egy laborvizsgálati jegyzőkönyvvel, hogy JÓ a méz.
Többet nem feszegetem a témát, nem írok konkrét dolgokat, de egy aljas világban élünk!
Ha ebből nem találod ki, hogy ki a hunyó, akkor az a te bajod.
A mézkereskedőknek nagyon magas színvonalú saját laborjuk van!
Van köztük olyan profi laboros akik évtizedekig a Hungaronektár laborját vezette, több ezer tonna méz ment át a kezén, és a mai napig felügyeli a saját üzemének a laborját.
A saját véleményem, hogy nem ők a fogók!
Akkor ki?
Nagyernyei Attila

« Válasz #2746 Dátum: 2023. Augusztus 01. 08:19 »
Attila most ez a duma van kiadva ?

« Válasz #2747 Dátum: 2023. Augusztus 01. 08:38 »
...birkáknak tájékoztatás céljából. (Ezt is írhattad volna "Szamaras Bácsi"). :)
Te Attila! Tudod egyáltalán mi volt, és mi van ma a mézpiacon?
Keress más informátort, mert csak eszköz vagy.
Az is előfordulhat, hogy közben olyan dolgok történtek amit csak veled közöltek, aztán majd rácsodálkozunk, de ha nem írsz konkrét tényeket, az csak sárdobálásnak jó, miként azt szokták mondani.

« Válasz #2748 Dátum: 2023. Augusztus 01. 08:40 »
Nem informátor hanem főni .

« Válasz #2749 Dátum: 2023. Augusztus 01. 11:04 »
Mondtam többször már, hogy szerencsétlenek.
Önálló gondolkodással rendelkezek, senki nem irányít.
Benneteket pedig a vad düh, a rosszindulat vezérel.
Csak nyugalom!
Akinek nem tetszik olvasgasson máshol.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #2750 Dátum: 2023. Augusztus 01. 13:19 »
Olyant lehet tudni a külföldi mézüzemek mennyiért vásárolják a mézet?

*

leo

• 210
« Válasz #2751 Dátum: 2023. Augusztus 01. 13:23 »
Nem tudom,hogy jó helyre írok-e.  A tavalyi mézet lehet-e már visszaetetni?/egészségügy,miatt/ nem kell majd lepényt gyártani. Vagy marad a bor,pálinka. Esetleg ötlet? ja a lekvár, befótt.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2752 Dátum: 2023. Augusztus 01. 17:37 »
Esetleg vajas mézes kenyér!    Reggel, délben és a változatosság kedvéért este is. :D

Persze az egész családnak kötelező szinten!  Ha, így sem fogy el, jöhetnek a szomszédok is. :)

*

Apis

• 199
« Válasz #2753 Dátum: 2023. Augusztus 01. 19:10 »
Oszkár!
Elmegyünk egymás mellett amikor ezt írod:
"A kereskedő meg ugye nem bolond, hogy megvegye, és kifizetné, ha nem felelne meg a minőség neki."
Pont ez a lényeg, hogy az áruházat átejtik egy laborvizsgálati jegyzőkönyvvel, hogy JÓ a méz.
Többet nem feszegetem a témát, nem írok konkrét dolgokat, de egy aljas világban élünk!
Ha ebből nem találod ki, hogy ki a hunyó, akkor az a te bajod.
A mézkereskedőknek nagyon magas színvonalú saját laborjuk van!
Van köztük olyan profi laboros akik évtizedekig a Hungaronektár laborját vezette, több ezer tonna méz ment át a kezén, és a mai napig felügyeli a saját üzemének a laborját.
A saját véleményem, hogy nem ők a fogók!
Akkor ki?
Nagyernyei Attila

1.)Az osztrák méhészegyesület pert nyert mert beperelte az egyik forgalmazót, mivel osztrákként tüntetett fel olyan mézet amit importált. Hm hm

2.) Horvátországba nem hozható be import méz addig amíg a hazai termés el nem fogy.

3.) Horvátországban már évek óta fel kell tüntetni a méz pontos származási helyét. Nálunk erről évek óta csak papolnak, az unió most ezt ki fogja kényszeríteni nálunk is. Nyilván magyar siker lesz kommunikációs szinten.

4.) Horvátország uniós ország? Igen. sOK MINDENT MEG LEHET TENNI A TERMELŐK ÉRDEKÉBEN? Igen!

5.) A méz kompenzációs felára 7%. A méz értékesítési ÁFA-ja 27%. Ez így egy nagy átverés. Mi már a 27%-os ország vagyunk, ugyan miért is ne lehetne egy szintre emelni a kettőt?

A himi humi kerekasztalok és cikkek helyett hasonló cselekedetekre van igény! Pont.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Augusztus 01. 19:26 írta Apis »

« Válasz #2754 Dátum: 2023. Augusztus 01. 19:46 »
Mondtam többször már, hogy szerencsétlenek.
Önálló gondolkodással rendelkezek, senki nem irányít.
Benneteket pedig a vad düh, a rosszindulat vezérel.
Csak nyugalom!
Akinek nem tetszik olvasgasson máshol.
Nagyernyei Attila

Tévedsz. Legalább is én nem érzem magamat szerencsétlennek. Nekem van máshonnét bevételem, garantált biztonságom.
Az önálló gondolkodásról meg ennyi:
"Bross Péter szeretne vele beszélni, de én nem tudok semmi elérhetőségét."
Mint titkár?
Milyen vad dühről beszélsz? Olyan possadt tó vizét pátyolgatod, amire már a békák is undorral gondolnak. Telnek az évek, befektetnek a méhészek, és lassan már nemcsak hasznuk nem marad, hanem eladhatatlan a termésük, miközben az üzletek tele vannak "mézzel". Az érdekvédelemnek nevezett szervezettel meg néhányan tüntetni akarnak, aminek semmi értelme, mert valaki mindig félreviszi az eredeti célt, majd kezdődik minden elölről. Ennek ellenére nincs bennük vad düh. Telefonálgatnak egymásnak, pótcselekvésként  valamennyien siránkoznak, és minden napra jut valami érdekesség amin csámcsognak. Kínosan röhögnek magukon, egymáson, várják a csodát.

Még semmit nem olvashattunk Tőled arról, mit javasolnál megoldásként. Nem is mondhatnál saját megoldási javaslatot, mert neked mindig azt kell leírnod, amit eléd raknak. Tisztában vagy ezzel.
Tüntessünk a hamis mézek beáramlása ellen!- szól a szlogen.
De nincs hamis méz az üzletekben. Akkor rágalmazás a kereskedelem szapulása. Nem?
Vagy van hamis méz az üzletekben?

*

leo

• 210
« Válasz #2755 Dátum: 2023. Augusztus 02. 13:34 »
Hamis méz nincs az üzletekben.A papírok rendben vannak.

« Válasz #2756 Dátum: 2023. Augusztus 02. 16:20 »
seed150 ezt írja:

"Még semmit nem olvashattunk Tőled arról, mit javasolnál megoldásként. Nem is mondhatnál saját megoldási javaslatot, mert neked mindig azt kell leírnod,..."
Valóban így is van!
Mivel egyesületemet én is képviseltem az OMME tavaszi Küldöttgyűlésén, én is megszavaztam a brüsszeli demonstrációt!
Ez a javaslat akkor a  küldött társaim egyöntetű véleménye volt, és erről döntés született.
Miért nem akkor nyüszítettél?
Arról szól a történet amit még mindig nem értünk el, hogy a címkén legyenek  feltüntetve a származási országok, valamint addig amíg az EU termelőinél vannak eladatlan készletek ne lehessen behozni 3. országból az EU-ba.
Sajnálom, hogy te ezzel nem értesz egyet.
Biztos a Holdon méhészkedsz, hozzászólásaid erről vallanak, meg a cseszegetésemről.
Tudod, nem szeretek adós maradni, mindenkit a szintjén kezelek.
Neked ez a stílus való, akkor csámcsogj rajta.
Na megyek a méheket előkészíteni vándorlásra.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2757 Dátum: 2023. Augusztus 02. 20:48 »
Attila!

Nézz már kicsit tükörbe. Olyanokat írsz másoknak, amit soha nem érdemeltek ki.
Cseszegetnek, szerencsétlenek, nyüszítettél stb. régieket nem keresem vissza. Ne beszélj stílusról, mert azzal hadban állsz.

Tehát a tavaszi küldöttgyűlésen megszavaztátok, amit elétek raktak. Mennyi idő telt el azóta?
"Arról szól a történet amit még mindig nem értünk el, hogy a címkén legyenek  feltüntetve a származási országok, valamint addig amíg az EU termelőinél vannak eladatlan készletek ne lehessen behozni 3. országból az EU-ba."

Ez butaság. Ilyen törvény, rendelet soha nem lesz. Akik megszavazták, ugyanúgy gőzük sincs semmiről, mint neked.
Egyébként miből szűrted le, hogy nem értenék egyet, ha lehetne ezt alkalmazni?
Igen a Holdon méhészkedek. Nagyon értelmesek az írásaid, ezt sem tudták eddig sokan.

Tehát a küldöttek asszisztálnak a saját érdekeik megfosztásához, egy álproblémával szimulálva.
Hajrá! Ugyan úgy lesz minden azután is mint eddig. Az nem tüntetés. Az kirándulás, majd mellveregetés, hogy igenis tettünk valamit értetek, miközben a valós probléma elfedése a cél. De aki vak...

« Utoljára szerkesztve: 2023. Augusztus 02. 21:20 írta seed150 »

*

leo

• 210
« Válasz #2759 Dátum: 2023. Augusztus 02. 23:39 »
Lehet ennél lejjebb? Igen lehet.