Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1175869 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #2625 Dátum: 2022. November 25. 17:34 »
Elolvasva aggódó írásaitokat, egészen meghatódtam.
Sosem gondoltam volna, hogy ennyire féltetek.
Jó érzés ebben a közösségben írogatni, ennyi megértő, segítő szándékú kollégának.
Teljesen elérzékenyültem.
Nézzünk néhány kijózanító tényt.
Szerintem senki nem 200-300 méhcsaláddal kezdi a pályafutását.
Nektek az álom amennyi mézet én a rendszerváltás előtt eladtam a balatoni szupermarketekben.
És nyáron, nem télen, amikor a méznek nem volt szezonja.
Én inkább azokért aggódnék akik teljesen ráálltak a hordós kiszerelésre, és most próbálkoznak azzal ami nálam már közel 40 éve működik.
Először is javasolnék az aggódó kollégáknak egy tökös marketingest, ő kijózanítana benneteket.
Ja és én nem csak az idei évemmel vagyok megelégedve, hanem sok előző évvel is.
Pályafutásom alatt nekem is voltak nehéz éveim (benéztem az atkát stb.) de túléltem, és hála az égnek ha esetleg jövőre nem lesz kiugró akác, nekem akkor is lesz a vevőimnek.
A készleteimet úgy szabályozom, hogy egy katasztrofális évet is át tudjak vészelni, és ez működik.
Tehát miattam ne aggódjatok, inkább magatok miatt.
Aki meg eladta hordóban 2.000-ért nehogy szánja-bánja majd, ha esetleg egy 2023-as tavaszi fagy után 2.500 vagy annál is több lesz a "fővásálási ár".
Mennyit is fog bukni a most ujjongó kolléga?
Csak nyugi fiúk, majd ha én fogok panaszkodni, akkor ti már abbahagytátok!
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #2626 Dátum: 2022. November 25. 19:57 »
Te Attila ne olyan példát hozz fel ami 33 éve volt. Akkor még nem is éltem most meg majdnem 380 családom van ! Múltkor voltam möcsény mellett pont kint voltál a méheidnél nagykabátban. Zárókezeltél ?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #2627 Dátum: 2022. November 25. 20:48 »
Jól járt seed150  a 2000-es árral.  Én nem adtam oda énnyiért mondván, inkább kiöntöm a lefolyóba!
Csakhogy beugrott egy "pár forintos" üzlet, amit Te kiüvegezve egy év alatt sem gyűjtesz össze az agyag malacpersejeidben.

"Nektek az álom amennyi mézet én a rendszerváltás előtt eladtam a balatoni szupermarketekben."

Szépvolt, régvolt ,lehet igaz sem volt!?   

Különben ma is vittek el tőlem 2500 ért vegyes mézet. Igaz az ára meg sem melegedett a zsebemben. Vettem egy 15 literes eperfahordót pálinkának!

A többit már wr  ( akit már hiányoltam) pontosan kifejtette!!

Végezetül még egy észrevétel: "Csak nyugi fiúk, majd ha én fogok panaszkodni, akkor ti már abbahagytátok!

Mielőtt abbahagynánk van egy utolsó "lehetőségünk" a nagyboconádi, De neked? Hová lehet "menekülni"? :) :)

« Válasz #2628 Dátum: 2022. November 25. 21:52 »
Végre megjött wr is...
Vizuális típus vagyok, valahogy úgy képzelem, hogy a marketingről olvasva, kicsit meg(előre)billent a (karos)székben, amiből azért csak csak követi ezt a fórumot! Most valószínűleg nem dőlt vissza, mint máskor, ahogy korábban megfogadta.
Örülök, hogy itt van, mindig szívesen olvastam a hozzászólásait, azt sajnálom hogy ma már csak Attila tudja írásra bírni! Legalább neki sikerült!

Uraim! A marketing a megtévesztés tudománya! Nem értem, hogy egyesek miért kardoskodnak, ahelyett hogy végre rendesen megtévednének!
Én javaslom, hogy maradjunk továbbra is témánál, de már "felsőfokon", értékes írások keletkezhetnek!

ui.: wr kapaszkodj, nehogy átbillenj a súlyponton!

« Válasz #2629 Dátum: 2022. November 29. 07:14 »
A különböző oldalakon található méhészeti hozzászólások nagy része arról szól, hogy......a bolhás kutyának sem kell a méz.
Akkor itt valamiféle ellentmondás kezd körvonalazódni, mert az összes piaci árus arról számol be, hogy hónapok óta meredeken emelkedik a méz iránti kereslet, sokuk állítja, hogy az előző évi forgalmuk dupláját már most elhagyták.
Ja, és mind emelt az áron!
Meg is kérdeztem ki mennyiért adja a piacon!(Nem háznál, PIACON!)
A két szélső érték: alsó  3.200 Ft/kg
                            felső:4.700 Ft/kg
Akkor tisztelt méhésztársak ki a hunyó, ha ebben a "csóró" országban ennyire fogy a méz?
Véleményem szerint a kereskedők paráztatják a méhészeket, hogy olcsón be tudjanak spájzolni.
Tudják, hogy eladatlan készleteink vannak, ők nyugodtak, és jönnek az ágazat MEGMENTŐ árakkal....Ezeröccázé meg tudom venni...
Mit lehet tenni?
Aki annyira a végét járja, és a Karácsony közeledtével túl szeretné élni ezt a bolondériát, adjon le 1-2 hordóval.
Lehet majd rajtam számon kérni, de ez nem sokáig lesz így, hamarosan fordul a kocka, és a kereskedők fognak könyörögni a mézért.
Ennyi hite szegett, befordult méhésszel még sosem találkoztam!
Egy kincs van a birtokukban, és mégis félnek!
Mint írásomból láthatjátok, a hordós értékesítésre apelláló méhészek vannak bajban, azok akik több 10 éve kitartóan toporognak a piacokon, nem kímélve az egészségüket, hóban-fagyban, ők nem panaszkodnak.
Ketté szakadt a méz értékesítési termelő csoport amit már régen beharangoztak az OMME rendezvényeken, de senki nem hitte el.
És ebben még az sem enyhíti a fájdalmunkat, hogy egész Európában hasonló gondokkal néznek szembe a méhészek.
Egy ország évek óta kilóg a sorból, ez Szlovákia.
Ott egymás között felosztották a méhészek a piacot, a vevőkört.....fény évnyivel járnak előttünk.
Bár megjegyezni kívánom, ilyen, mint az idei "bomba" akáctermés őket nem fenyegeti.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2630 Dátum: 2022. November 29. 12:39 »
Én kb 3 éve voltam Szlovákiában egy anyanevelonel (ommes kirándulás volt ) ő azt mondta hogy alig van méhész  .így könnyű !

*

buksi

• 468
« Válasz #2631 Dátum: 2022. November 29. 15:00 »
Az árakra a válasz megtalálható a méhészújságban.Nyírség méz KFT elemzésben,és lehet
"rugózni"Attila jelszavával!

*

Apis

• 193
« Válasz #2632 Dátum: 2022. November 30. 15:23 »
Az árakra a válasz megtalálható a méhészújságban.Nyírség méz KFT elemzésben,és lehet
"rugózni"Attila jelszavával!
Nem kell mindent elhinni amit egy kereskedő nyilatkozik. Az akácméz felvásárlási ára 34%-ot eset EUR-ban Mo-on az üveges értékesítési árak min 15-20%-al nőttek EUR-ban az EU-ban. A bődületes különbséget valakik zsebre teszik de nem mi. Több kereskedő lenyilatkozta, hogy állítólag bukott a tavaszon a beragadt akácon, most ezt busásan próbálják visszaszedni tőlünk. A mi költségeink meg brutálisan nőnek...
A többszöröződő import és bolti mézek minősége ellen pedig sokkal keményebben kellene fellépni, de hát mindenki számára kényelmesebb a struccpolitika

*

leo

• 210
« Válasz #2633 Dátum: 2022. November 30. 17:48 »
 :)

Én is mindig azt a kérdést teszem fel magamnak, hol a pénz? Aki tudja mondja meg.

*

leo

• 210
« Válasz #2634 Dátum: 2022. December 10. 20:19 »
November 23.-án a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók egyesülete tartott egy gyűlést, tanácskozást a mézpiaci helyzetről melyre az OMME elnöksége mellett én mint a MPME elnöke is meghívást kaptam.
Egységes álláspontot a több mindenben eltérő vélemény miatt nem sikerült egyenlőre kialakítani, de a kereskedők részéről született egy állásfoglalás, és fogalmazódtak meg javaslatok, amelyeket Fazekas Gyula elnök úr a következő levélben foglalt össze, amelyet nekem is mint résztvevőnek megküldött és felhatalmazott, hogy itt is tegyem közzé. (Ahogy újságokban írni szokták: a szerkesztőség ((én)) nem mindenben ért egyett föltétlen a "cikk" tartalmával)
Idézet:
Tisztelt OMME Elnökség ,Tisztelt Méztermelők!
A Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete köszönettel vette részvételüket, hozzászólásukat, mellyel megtisztelték a 2022.november 23-i taggyűlésünket . Külön köszönjük, hogy meghallgatták Tagjaink tájékoztatását, észrevételeit, javaslatait és azt a szándékunkat, hogy a mézkereskedelem és méztermelés területén a problémákat közösen javítsunk.
Ezúttal kívánom összefoglalni azokat a sarkalatos kérdéseket és kéréseket melyekre megoldást kell közösen találnunk, illetve a résztvevők nem tudtak egységes álláspontjukról tájékoztatni.
Tagjaink közös álláspontja és kérése a Mézkerekasztal újra összehívása a korábban ismert formájában, a Minisztérium, hatóság, kutatók, ,termelők kereskedők bevonásával.
Ezzel kapcsolatosan kérdésünk, hogy az OMME támogatja-e a Mézkerekasztal, mint szakmai fórum összehívását, mely az alábbi témákat vitatná meg és tekintené át: -mézvizsgálatok -méztermelési gyakorlat -mézfajták paramétereinek lefektetése -mézkereskedelem -szakmaközi szervezet kiterjesztése -kommunikáció
Javaslataink a következők:
A Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületét vegyék fel a Szakmaközi Szervezetbe/.Ott helye van annak a kereskedői csoportnak, amely a magyar méz külföldi értékesítésének 60% át, belföldi bolti eladás 40%-át képviseli ./
Ismételten kérjük az OMME támogatását a méz ÁFÁ-jának csökkentési javaslatunkhoz.
A méz tárolására alkalmas eszközök állapota katasztrofális,ezért kérjük, hogy az előző évi gyakorlatnak megfelelően a Nemzeti Program keretéből nagyobb összeget biztosítsanak a méhészek számára hordóvásárlásra.
Az úgynevezett" növényi eredetű méz"már a sajtóban megjelent kifejezés ellen is közösen lépjünk fel. mert már a megnevezés is megtévesztő, nem beszélve a polcon történő elhelyezésről.
Kérjük az OMME támogatását a termelői mézek üzemekbe történő beszállítását követő kifizetéshez annak érdekében, hogy a takarmányetetésből származó hibás gyakorlatot időben kiszűrhessük.
A háborús és egyéb körülmények nehéz helyzetbe hozzák az ágazatot az értékesítés területén, ezért a szervezeteinknek lényegesen szorosabb együttműködést kell biztosítani a megoldások eléréséhez.
Az Európai Unió döntése ,vagyis az ukrán vámmentes mézkvóta eltörléséből eredő ,a magyar és uniós méztermelők részére okozott károk kompenzálásának kieszközölése .
Kérjük a Magyar Élelmiszerkönyv Méz Szakbizottság összehívásának támogatását a kereskedői oldal képviseletével.
MEGGYŐZŐDÉSÜNK, HOGY KÖZÖS SZAKMAI FÓRUMRA VAN SZÜKSÉG.
Tisztelettel:
Fazekas Gyula Elnök
Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesülete

« Utoljára szerkesztve: 2022. December 10. 20:34 írta leo »

*

buksi

• 468
« Válasz #2635 Dátum: 2022. December 11. 11:23 »
Egész jól érthető!

*

leo

• 210
« Válasz #2636 Dátum: 2022. December 11. 19:48 »
Valaki majd lefordítja az átlag méhésznek.
"Kérjük az OMME támogatását a termelői mézek üzemekbe történő beszállítását követő kifizetéshez annak érdekében, hogy a takarmányetetésből származó hibás gyakorlatot időben kiszűrhessük."
Igen ezzel egyetértek és minden laborvizsgálattal.Csak ne keveredjenek bele organikus mézek amiket vizsgálni sem kell.
"A méz tárolására alkalmas eszközök állapota katasztrofális,ezért kérjük, hogy az előző évi gyakorlatnak megfelelően a Nemzeti Program keretéből nagyobb összeget biztosítsanak a méhészek számára hordóvásárlásra."
Sok új hordót vettem és szart kaptam.

*

leo

• 210
« Válasz #2637 Dátum: 2022. December 19. 22:52 »
Méz felvásárlás
Korlátozott mennyiségben virágméz felvásárlás 1150 Ft / kg-s áron. Keressék felvásárlóinkat, elérhetőségük a Méhészet szaklapban. Aranynektár Kft.2022/12/13
Dunavarsány
Pest megye
Total views: 75
Ár: HUF1,150.0

Hát ez van.

« Válasz #2638 Dátum: 2022. December 20. 08:51 »
Innen gyakran eltűnnek a hozzászólások! Nem is értem hogyan lehet ez ? Amúgy az 1150 nem is rossz a többihez képest ! Az akác ért csak 1400 et ígértek annyiért szerintetek odaadjam ?

« Válasz #2639 Dátum: 2022. December 20. 18:44 »
AKÁCMÉZ FELVÁSÁRLÁS!!!
KORLÁTLAN MENNYISÉGBEN vásárolunk azonnal KÉSZPÉNZ ELLENÉBEN AKÁCMÉZET.
Minden szép akácmézet meg tudunk venni, nem csak a kimagasló minőségűt!!!
A FELVÁSÁRLÁS MENETE:
Mintavétel: 3 napon belül, minden hordóból veszünk mintát és plombával lezárjuk a hordókat.
Labor: 5 munkanapon napon belül eredmény
Méz átvétel: Laborvizsgálattal együtt 10 napon belül a méhész telephelyén
Mire van szükség a felvásárlási jegy kitöltésénél?
– Állategészségügyi bizonyítvány
– Felír szám
– Őstermelői igazolvány szám
– Adószám
– TAJ szám
Cserehordók: Cserehordókat adunk!
Fizetés: Azonnali készpénzes fizetés
Felvásárlási ár: 1.500,- HUF/kg
VÁRJUK HÍVÁSÁT!
H-P-ig: 8:00 – 16:00-ig: 06 20 491-3210
(mindenkit visszahívunk!)