Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1189158 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1290 Dátum: 2016. November 07. 18:51 »
Lehet hogy nem friss adatokat találtam de az arányok érzékeltetésére megfelel, a hazai átlag mézfogyasztás 0,5 kg fejenként. Az úniós átlag 1,7 kg.  Az átlag jövedelmek arányait nézve nagyjából arányos.

Csak a belföldi fogyasztókra nem lehet építeni! Több mint 2,5 kiló magyar mézet kellene lenyomni minden magyar ember torkán!

A mélyszegénységben élők kiesnek. Bizonyos népcsoport szintén. Multiknál vásárlók úgyszintén.

« Válasz #1291 Dátum: 2016. November 07. 19:14 »
Én ezt megértem de viszont , tegyük fel van száz állandó vásárlód és a reklámok után még ötven hozzád megy vásárolni,már akkor megérte amit befektettél.Valószínű,hogy a többi méhészhez is többen mennek vásárolni mézet és így még több méz fog itthon elfogyni.Talán naivitás részemről ez a hozzáállás de mindig jobb mint várni a nagy semmit.

« Válasz #1292 Dátum: 2016. November 08. 08:15 »
Igen, ez naiv elképzelés, én az ilyen kampányoktól már eleve frászt kapok őszintén, mert  eddig főleg a bolti mézek iránt bazalmatlankodtak, most már  bizalmatlanok a termelői méz iránt is a vásárlók. 16 éve értékesítünk közvetlen. Kereslet növekedés, a mindenkori időszakban szokásoshoz képest akkor tapasztalható, ha  a média kevés termésről, és várható magas árakról beszél.
Nagyon sok piacon feszült már a helyzet a méhészek között, ez az új kampány a véleményem szerint csak fokozza. Félő haogy több új méz árúst terel a piacra mint új vevőt.  Nem pótcselekvések kellenének, ezzel nem oldható meg az ágazat problémája.

A másik hogy nem a magyar méz mellett kampányolnak, hanem az OMME üveg mellett. A méhészek egy harmada nem OMME tag. Az OMME tagok sem mind használnak OMME üveget, ( macerás beszerzési lehetőség). Szóval a feszültséget gerjesztik! Köszönjük! Valami érdemit is lehetne már tenni, vagy legalább is próbálkozni  Itt lentebb Tóth Zoltán hozzászólásában már valami értelmesebb dologról olvashatni, azt a vonalat kellene erőltetni.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1293 Dátum: 2016. November 10. 09:05 »
III. Mézes Reggeli 2016-ma én is mézes reggelivel kezdem a napom! Nov 18.
https://www.facebook.com/events/1722544864734178/
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1294 Dátum: 2016. November 11. 19:50 »
Mint Bicska a szakmapolitikában írta, a Mézes Reggeli valakinek mást jelent.
Egy öncélú, méhészkollégáknak alávágó, a konkurenciát porba tipró, kapzsi pénzszerzési forrást!
Nem önzetlen, a gyermekek egészségét megcélzó, egyesületi kampányt.
Nekem ez nem furcsa, mert ugyan ez a  kezdő "méhész" a Szekszárdi Szüreti Fesztiválon sem egyesületünk zászlaja alatt kínálta a portékáit.
Hála az égnek most már meg sem teheti, mert nem nálunk tag!
Ettől a mentalitástól, hozzáállástól borsódzik a hátam, pedig néhány évvel ezelőtt én segítettem neki a méhek vásárlásánál, ami nagyon jól sikerült.
Pár hónap múlva övé lett az év méze.
A múltkori OV-n is utaltam egy másik esettel arra, hogy ezt a remek kezdeményezést ne járassák le a szervezők, legalább győződjenek meg arról, hogy a benevezett személynek vannak e méhei, de ez más tészta.
Maradjunk a konkrét ténynél.
Hihetetlen mit hoz ki egyesekből egy ilyen nemzetközi kezdeményezés.
Gondolom a szlovénok amikor kitalálták nem erre gondoltak.
Mi magyarok túltettünk rajtuk!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjai viszont saját költségükön, saját mézükből pici tégelyeket fognak megtölteni, éppen 1.000 darabot, és adják ajándékba a gyerekeknek egyesületi logóval.
Ezért felháborító, sőt közösségünk elleni támadásnak veszem az ilyen egyéni akciókat.
Tudomásom szerint több méhész is jelezte az OMME elnökének ezt a nyomulást, és vasárnap a küldöttgyűlésen is téma lesz.
Hát mit mondjak?
Szekszárd ismét címlapon lesz?
Bár lehet mi vagyunk a balekok?
Én adjam 900-ért a vegyeset, úgysem viszik?
Hová vezet ez méhésztársak?
A szekszárdi piacon jelenleg 1500-1700 Ft a vegyes virágméz ára!
Szerintetek ezek után mit fognak mondani a piacokra járó vevők?
Nem folytatom.
Ha nálam lenne tag azonnal kizárnám, így pedig nem tehetek mást mint mérhetetlen felháborodásomnak adtam hangot.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1295 Dátum: 2016. November 11. 21:09 »
Attila!Ne mérgelődj!A kezdeményezés célja a fejenkénti éves 70dkg-os átlag mézfogyasztás többszörösére növelése a népesség körében évek alatt.A Kedves Méhésztárs úgy gondolja ezt egy délelőtt alatt megoldja,legalábbis az Ő vásárlói között.Az OMME-nek van még mit tanulnia!Az iskola ahol a hirdetés található 2 sarokra van a helyi piactól,ahol a kitartó helyi termelők folyamatosan az aláígérgetések ellen küzdenek.Nyilván a szóban forgó helyi egyesületben,ahol Ő tag ez természetes.Nem kell kizárástól tartania.Na mindegy!A mézes reggeli lehetőség a méz népszerűsítésére és nem olcsó áruk boltja!

*

főnix

• 104
« Válasz #1296 Dátum: 2016. November 12. 01:27 »

Ha nálam lenne tag azonnal kizárnám, így pedig nem tehetek mást mint mérhetetlen felháborodásomnak adtam hangot.
Nagyernyei Attila

Mondjuk én is elgondolkottam. Akkor hol lehet tag ez a Lengyel gyerök? Csak nem a Szilveszternél?

Azér nem semmi amit csinál mert a párjával az Adrival ketten több családdal méhészkednek mint sok régi motoros. Tényleg jól sikeredhetett a vásárlás amit te segitettél mert mára több családjuk van mint neked. Meg többször is nyertek mint ti a mézversenyen. Talán elöbb lesz az év méhésze is mint te? Az azért nem lenne szép meg igasságos.

Aszt viszont megérdemelné hogy jól kizárd. Aszt nem tudom felétek mi a szokás de minálunk nem lehet ám az elnöknek magának senkit kizárni. Aszt monták hogy az Anti demokratikus és csak az Etikus bizottság zárhattya ki meg a közgyülés a tagot. Majd az új Alap Szabályba bele kell iratni a munka bizottsággal hogy ezután az elnök is ki zárhassa a renitenseket meg akik leárazzák a mézet a piacon. A Küldötteknek is mond meg vasárnap meg az Elnök urnak is hogy az ijennek nincs helye a méhészek között. Az ijen csak lekvárt meg beföttet meg levet csinálhasson mert az nem rontya a közös szellemet és a piacot se.

« Válasz #1297 Dátum: 2016. November 12. 08:05 »
Mi a gond Főnix?
Talán a haverod?
Kit érdekel, hogy hol tag, az a lényeg nem a Tolna Megyei Méhész Egyesületben.
Azért nem vagy valami tájékozott a méhcsaládjaival kapcsolatban, de ezt betudom a rosszindulatú hozzászólásodnak.
Sok méhésznek segítettem az indulásnál, és soha nem zavart, hogy idővel több méhcsaládjuk lesz.
Fiatalok, tele ambícióval, csinálják.
Azért nem gondoltam, hogy ennyien egyet értenek a mézes reggeli ilyetén való kihasználásával, de lehet én gondolom rosszul.
Valójában a mézes reggeli egy bújtatott kereskedelmi fogás, és nem is a gyerekek egészséges táplálkozásáról, a reggeli fontosságáról szól, hanem egyes méhészek piacnyeréséről, a kollégák lenézéséről.
Szekszárdon közel 60 helyi méhész van aki kisebb-nagyobb tételekben, és a piacon is árul mézet.
Arra nem gondolhatott, hogy ők tétlen fogják ezt nézni.
De ahogy hallom az OMME sem lesz tétlen.
Biztosan jól ismered a Tolna Megyei Méhész Egyesület Alapszabályát, mely egyesület közhasznú státusszal rendelkezik.
Ebben olvashatnád az elnök hatáskörét, amiből idéznék, hogy ne kelljen kutakodnod.
"A tag kizárásra irányuló fegyelmi eljárás rendje:
A kizárásra okot adó magatartás megvalósulásáról való tudomásul szerzés esetén bármelyik egyesület tag erről értesítheti az elnököt.
Az elnök köteles a tudomásul szerzésről számított 8 napon belül az elnökséget rendkívüli ülésre összehívni....
c. A közgyűlés határozattal kizárhatja a tagot,..."
Mivel a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöksége teljesen egységes, szerinted mi történne?
Én egy személyben valóban erről nem dönthetek, de megnyugtatlak mivel nem a mi tagunk, ez okafogyott.
A büntetést már meg is kapta ahogy hallom, a helyi méhészek egységes haragját kivívva.
Ja vannak még hiányosságaid!
Azt sem tudod ki az elnök náluk?
Engem mószeroló írásod nagyon vékonyra sikeredett, és mivel egyet értesz ezzel a hozzáállással, egyből minősítetted is magad.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1298 Dátum: 2016. November 12. 08:08 »
A méz kínálatokat böngészve, különböző mesterségesen, utólag ízesített mézeket lehet látni. Változtak a szabályok? Ha igen, hol található a módosítás szövege? 

A MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV 1-3-2001/110 számú előírás Méz.

"A mézhez ─ a fogyasztói forgalomba kerülő mézhez vagy az emberi fogyasztás céljára készült termé-
kekben való felhasználás során ─ más élelmiszer-összetevő (beleértve az élelmiszer-adalékokat is),
valamint a mézen kívüli egyéb anyag nem adható hozzá."

Feltételezem hogy változás történt, vagy díjaznának illegális terméket?
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 12. 09:01 írta Robotur »

« Válasz #1299 Dátum: 2016. November 12. 09:39 »
A szekszárdi méhészek kérésének teszek eleget.
Szeretnék nagyobb méretben látni ezt a plakátot, mert annyira tetszik nekik.
Kérésüknek eleget téve, a mellékletben megnézhetitek a Mézes reggeli egyedi értelmezését.

Nagyernyei Attila

« Válasz #1300 Dátum: 2016. November 12. 09:56 »
Látom nagyon megosztotta a méhészeket ez a ,,húzás".
Megpróbálom másik szemszögből megközelíteni  dolgot.
Ha az akciós értékesítésen kívül van részéről felajánlás is, akkor én nem látok kivetnivalót ebben a dologban.
Egyrészt azért, mert a kampány lényege megvalósult, csak Ő még egy kicsit továbbgondolta. Másrészt az illető még a mézfogyasztást is növelte. Az összeg, amennyiért a kampány keretén belül árulja, üvegezéssel, munkával, mindennel együtt pont nyereség nélküli, tehát nem öncélú a kezdeményezés. Így lehet, hogy olyan emberek is vesznek otthonra mézet, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak. Persze mindez akkor igaz, ha tényleg teljesül a felajánlás.

« Válasz #1301 Dátum: 2016. November 12. 10:21 »
Kicsit utánna nézetem, hogy szabad-e az iskolákban reklám tevékenységet folytatni. Vagy ez már kereskedés? nyilván a lebonyolítás módjától függ. Az iskolákban lehetséges a reklám, természetesen értelemszerűen vannak tiltott termékek, a méz nem az. A jogszabály az intézmények igazgatói jogkörébe helyezte a reklám tevékenység engedélyezését. De van olyan feltétel is, hogy nem zavarhatja a tanmenetet, és a tanítás idejét. Egyébként meglepődetem, mert érzésem szerint etikailag helyesebb lenne ha kereskedelmi, üzleti jellegű hirdetések nem jelenhetnének meg az iskolákban. Nyilván nem az egészséges életmódra, táplálkozásra felhívó plakátokra gondoltam, de ugye arra  az esetünkben csak az lenne írva, hogy ezért, meg ezért, fogyassz sok mézet. De nem az hogy kitől, mennyiért, és hogyan.  "Érdeklődj az osztályfőnöknél", ez is érdekes lehet, ez már kicsit más kategória mint egy passzív plakát ami a falon lóg. Jogértők nyilván ezt is meg tudnák kapargatni. Nyilván nem tartozik a tanár munkaköri leírásába,  xy, mézének a forgalmazása, vagy annak segítése.

« Válasz #1302 Dátum: 2016. November 12. 10:43 »
Aztán "szólj a szüleidnek", az egész rokonságnak, ismerősöknek!
Tehát mindenkinek!
Azok a méhészek akiknek a gyermekei ezekbe az intézményekbe járnak szerintem jogosan háborodtak fel.
Egyesületünk 1000 gyereket fog MEGAJÁNDÉKOZNI a Mézes reggeli keretében!
Továbbra is az a véleményem, hogy a "mézbiznisz" helyszíne nem az iskola, és az ovi.
Arról nem is beszélve milyen elfogadhatatlan áron kínálja a kolléga a vegyes virágmézet.
Erre nincs mentség, indok.
Adja ajándékba, ingyen, akkor rendben.
Úgy ahogy Dévára küldtünk már vagy 70 mázsa mézet az országból!
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #1303 Dátum: 2016. November 12. 11:50 »
Átemeltem az egyik fórumról, szerintem a baj nem kicsi!!!

Idézet
El se hiszem. 4 éve járok egy piacra,mézet nem árultam eddig. Ma vittem. Először egy maminál a szerb "akác" fogyott el(1300 ft). Majd a velem szemben lévő maminál ment el a tiszta gyönyörű akác(1500 ft). És a végére eladtam én is 2 akácot!!!(2100 ft). Lehet ünnepelni!

:-\ :'(
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #1304 Dátum: 2016. November 12. 12:02 »
A "mamikat" nem ellenőrzi a Nébih, a nagyobb látványosabb kipakolásokat szokták többnyire, minket. A "mamik" gyorsan eltüntetik az azonosíthatalan mézüket, befőtjüket. És már csak egy kis szárazbab van az asztalon.