Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188652 megtekintés
*

robi 75

• 1017
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #870 Dátum: 2016. Február 20. 11:54 »
 ;D ;D ;D.
Fején találtad a szöget. A keleti részeken a méhészeteket szinte teljesen tönkre tette a háború.
Máskülönben a legjobb hamisítók az ukránok meg a románok, jó pár éve ;D.
Műszaki berkekben terjed a közmondás, miszerint ami nem kínai az hamisítvány.
Ez simán igaz lehet a mézre is, az ukránokra semmi rálátásunk sincs, mindent meg tudnak csinálni.
A kutya nem mer odamenni ellenőrizni, mert golyót kap.
Üdv:robi

« Válasz #871 Dátum: 2016. Február 20. 11:56 »
A középső régióban mindig is a méhlegelő része volt a fehér akác, a területét nehéz megbecsülni. Ott most átgondolt fenntartható erdőgazdálkodás helyett írtják az erdőt rendesen. Nem kell tőle tartani, eddig sem volt soha piacbefolyásoló tényező. Nem túl sok a vándorméhész, és nagyon rosszak az utak, ezért az  állóméhesek a jellemzőek inkább.
A technológia része az antibiotikum, és az amitrázt sem sajnálják..
Az összegyűlt necces tételeket pedig sikerült néhány magyar kereskedőnek eladni.

« Válasz #872 Dátum: 2016. Február 20. 11:58 »
Hát ha ilyen az Ukrajnából érkezett a méz, akkor aki behozta az legalább annyira a magyar méhészek ellen van, mint a kínai szutyokkal.

*

robi 75

• 1017
« Válasz #873 Dátum: 2016. Február 20. 12:15 »
Gőzünk nincs róla mit hoznak be onnan, eleve maffia az egész ország, régebben is ha sokat kérdeztél könnyen a mederben végezted, nem még most.
Üdv:robi

« Válasz #874 Dátum: 2016. Február 20. 12:59 »
Feltételezem nem is tudta a vevő mit is vásárolt valójában.

Higgyétek el nem az ukrán akácméz jelenti számunkra a problémát.

Nem az ukrán és a román emberekben kell keresni a hibát többségük kedves és vendégszerető.

Fontos a nemzetközi körültekintés az mindennek az alapja, de azt javaslom koncentráljunk a saját problémáimkra és azok megoldására.

Egyre gyakrabban hallani minőségi kifogásokról a magyar mézzel kapcsolatban, ezt a gondot orvosolni kell a lehető legrövidebb időn belül, illetőleg lépni kell az R/T technológiás mézek beazonosítása érdekében.

Az MNR spektroszkópia is csak arra lesz elegendő, hogy további megoldási ötleteket és feladatokat nyújtson a technológiás mézek piacra kerüléséhez.

Már a kínaiak is elmondták nem ez a megoldás, nem így és nem ebben a megközelítésben.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #876 Dátum: 2016. Február 20. 21:28 »
QUQURIQ! 

Ha így nézzük, a sex is lehet halálos...

A bigámista Kiskaks...

« Válasz #877 Dátum: 2016. Február 21. 08:01 »
    "A méz nyersen is alkalmas emberi fogyasztásra, de ekkor tartalmazhat pollenmaradványokat, viaszt, élesztőt. Ha valaki allergiás valamelyikre, akkor nem ajánlott a mézet tisztítatlanul fogyasztani. A méz egy részét melegítéssel pasztőrözik is. Egy evőkanál (kb. 21 gramm) méz 64 kalóriát és 17,3 gramm szénhidrátot (rostmentes cukrot) tartalmaz, nincsen benne zsír és fehérje, de elhanyagolható mennyiségű vitamin és ásványi anyag felfedezhető benne."

Nem értek hozzá ,de szerintem itt van egy kicsi ellentmondás

1. a méz csak nyersen jóóó!  úgy ahogy van.
  2. ha nincs benne zsír ,fehérje akkor hol fejlődik ki a botulinotoxin ?
  3. a méznek antibakteriális hatása van , akkor most mi van?
  4. enzimekkel mi lesz ha pasztőrözik ?

Igaz a babáknak nem szabad adni , de nem méreg .

még azt is el tudom képzelni ,hogy ezt olyan "mézről" írták ami valami kutyulmány . :o
  mindent azért ne higgyünk el a netről ,csak óvatosan .!!!!

Albert

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #878 Dátum: 2016. Február 21. 20:50 »
QUQURIQ !!!

Az újságíró, csak innen és onnan összeollózta, hogy írjon valamit a mézről, mert most éppen náthás mindenki.
..ha érik a meggy, majd arról is összeollóz valamit, hogy ha ráharapsz a meggymagra, kitörnek a fogaid, és mennyire veszélyes!!!

Kiskakas!

« Válasz #879 Dátum: 2016. Február 22. 21:29 »

Tisztelt Méhészek!
Takács Ferenc kérésének teszek eleget, mivel elfelejtette a belépési jelszavát!
Külföldön tartózkodik, onnan kaptam az e-mailjét.
Kérem olvassa mindenki figyelmesen nagyon tanulságos.
Nagyernyei Attila
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Elfelejtettem a jelszot es a Faskerti is Teged kert meg.
Koszonom!
Kedves Méhésztársaim!
Nincs időm egyenként vitába szállni azzal a sok etikátlan, gyáva emberrel, aki álnév mögé bújva írja a hazugságait vagy manipulál internetes felületeken. Niknév alatt írni addig van rendben, amíg pl. szakmai vitákat folytatunk, de ahogy kétségbe vonja valaki a másik jószándékát vagy a tisztességét, esetleg olyan tényeket állít róla, amelyek kedvezőtlenek, minimum elvárható lenne, hogy ezt a saját neve alatt tegye.
Sokan azt hiszik, hogy nekem szükségem van valamiféle elismertségre vagy népszerűségre a méhészek között. Ezek az emberek nagyot tévednek. Akik jól ismernek, tudják, hogy egyike vagyok azoknak, akik sokat tettek a szakmánk előrelépéséért. Ez nekem elég. Büszke vagyok rá, hogy fontos szereplője voltam annak is, hogy kivertük Magyarországról a kínai szemetet. Volt olyan vezetőtök, aki azt ígérte tavaly nyáron nektek, tartsátok az akácmézet, mert lehet az kétezer forint is. Volt olyan, aki ősszel az NMR csodamódszer megjelenésével ígérte a problémák megoldódását. Közben a környező országok méhészei, a mostanihoz képest, jó áron eladták a mézüket. Mindketten becsaptak benneteket, mert aki rájuk halgatott, most sokkal olcsóbban sem tudja eladni a mézét, mert minden csomagoló megvette a szükséges készletet. Minden bizonnyal pár ezer tonna eladatlan magyar méz meg fogja várni a következő évet.
Azzal, hogy a kínait kivertük az országból, ez az eladatlan méz egy-két ezer tonnával kevesebb lesz mint anélkül lett volna. Ez lehet, hogy sokaknak kicsi eredmény, de ez legalább eredmény és nem káros handabandázás. Arról nem is beszélve, hogy az ezzel járó közfigyelem hozta meg azt az eredményt, hogy a politikusaink beindultak uniós szinten is, és nem egy júniusban elküldött OMME levél.
Nincs még róla hivatalos statisztika, de ki lehet következtetni, hogy tavaly
a kínai "méz" EU importja százezer tonna körüli lehetett. Ez azt jelenti,
hogy az unióba bejövő kínai szutyok mennyisége az elmúlt négy-öt évben
megduplázódott, az elmúlt tíz-tizenkét évben megtízszereződött. Ha ennek a
folyamatnak nem tudunk gátat vetni, ez garantáltan megöl bennünket. Miért?
Mert ebből korlátlanul annyit állitanak elő a kínaiak, amennyit csak
megvesznek tőlük, ellentétben azzal, hogy valódi mézet egyre nehezebb
termelni. Az is nagyon sújt bennünket, hogy túlkínálati helyzetben óriási
árverseny van, ami arra készteti a csomagolókat, hogy növeljék a kínai méz
arányát, a piac kilencvenöt százalékát uraló mézkeverékekben. Nagyon fontos
még, hogy ha a mostaninak fele lesz a valódi méz ára, a kínai gyártók akkor
is versenyben tudnak maradni, mert nekik a rízsszirup kb. száz forintba
kerül kilónként. Aki csak egy kicsit is világosan látja a helyzetünket,
megérti, hogy mi okozza a problémánkat.

Látszik, hogy a Magyar Kormány elkötelezett a kínai méz elleni harcban és jó lépéseket is tesz ezügyben. Félek, hogy ez kevés lesz. Magyarország nem tartozik a legerősebb uniós országok közé.

Uniós szinten is úgy lehetne nyerni mint itthon, a közfigyelem felhívásával arra, hogy a kínai mézzel becsapják a fogyasztókat. Ebben is sokat tudnék segíteni, ha lenne egy olyan szakmai szervezet akinek lehet.
A méhész közélet az elmúlt tíz évben teljesen átalakult. A támogatási rendszer miatt egy egész nagy csapat ember pénzes biznisze lett. Olyanoké, akik nagyon jól élnek abból, hogy elvileg a méhészek érdekét védik, miközben az Ő egyetlen érdekük, hogy megmaradjon ez a kevés munkával sok pénzt és előnyöket hozó helyzetük. A méhészkedés legtöbbjüknek marginális. Mivel ők váltak pénzosztóvá, sokakat le is tudnak korrumpálni. Én azon akadtam ki, hogy mennyire impotensek is és mennyire ellenségesek (tisztelet a kivételnek, mert Fekete Jóska mindig meglátta a javaslataimban a lehetőségeket és nagy érdeme van a győzelemben, nagy kár a szakmánknak, hogy Ő nem vállalta az elnökséget), amikor szembe kell szállni egy minket sújtó problémával. Rájöttem, hogy azért ellenségesek, mert ha más eredményt tud elérni az erős kritika velük szemben.

Ment a hazudozás a lejáratásom érdekében is. Nem sokat törődtem vele, mert azt
gondolom, hogy "a kutya ugat a karávan halad". Most úgy látom, hogy akörül
pörögnek, hogy nem csak magyar mézet csomagolok. Ennek kicsúcsosodása az, hogy Fáskerti László azt iratta fel az egyik internetes fórumra, hogy: azt az információt kapta az OMME vezetőség a NEBIH-től, hogy én hatszáz tonna ukrán mézet hoztam be tavaly. Ennek
természetesen minden betűje valótlan. Ezúton felszólítom Fáskertit, hogy
ezért azonnal nyilvánosan kérjen tőlem bocsánatot.

Az Aranynektár ma már ott van a tíz legnagyobb európai mézcsomagoló cég
között. Ebben a csapatban valószínüleg az Aranynektár az egyetlen, amelyik
nem vásárol kínai mézet. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy az én
cégem az egyedüli, amelyik kizárólag közvetlenül európai méhészektől
származó mézet csomagol és nem vásárol a nemzetközi mézkereskedelemből
homogenizált megbízhatatlan eredetű tételeket. Abban is biztos vagyok, hogy az Aranynektár az a cég ebben a klubban, amelyik messze a legnagyobb arányban csomagol hazai termelőktől származó mézeket. Jó lenne, ha az OMME jelenlegi vezetőitől megkapnám a kellő tiszteletet ezért az elkötelezettségemért.

Takács Ferenc"

*

Kitin

• 934
« Válasz #880 Dátum: 2016. Február 22. 23:00 »
Mézfajtákról és csodálatos hatásukról:
http://antalvali.com/mezfajtakrol_es_csodalatos_hatasukrol

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #881 Dátum: 2016. Február 24. 08:21 »
QUQURIQ !!!

Nem mind méz ami édes...
Avagy, mi van még a mézben, a mézen kívül???
Konkrét üzenet, annak, aki tette...
...hogyan tett bele és mennyit?
Csak, hogy tudjátok, hogy ez a gyűlölet alapja...
Ezt itt lezárom, addig, amíg más is lezárja...

A zárkózott Kiskakas!

« Válasz #882 Dátum: 2016. Február 25. 22:16 »
pannon akác 1000 vegyes 650 van még lejjebb ?

« Válasz #883 Dátum: 2016. Február 25. 23:19 »
     Kínomba már csak ezt lehet csinálni. ;D ;D ;D Ez is olyan lehet mint a bevándorlási kérdés ,lassan megfontoltan rossz döntéseket hoztak azok akiknek reflexből mozdulni kellet volna minden kis rezzenésre . Van-e még lejjebb ezt kérdezed ? hát biztos , csak nem tudjuk még hogy mi a lejjebb . Most kellet volna okosan dönteni ,de majd később már csak okoskodni fogunk .Még az a kérdés ha levágják az arany tojó tyúkot  (méhészekre gondolok) akkor mi lesz a Hungarikummal  és hát a kereskedőkkel ? Ennyire vagyunk felnőttek . ???

Albert

« Válasz #884 Dátum: 2016. Február 26. 13:16 »
Persze hogy lesz lejjebb!
Meg mindig sok akacmez kint van a meheszeknel,es ha netan lesz egy kozepes evunk,en attol tartok meg olcsobban veszik majd a mezunket.
De lehet hogy en csak azert parazok,mert mar akkor sem hittem a brusszeli orakulum felvasarlasi arak jelentos novekedeserol szolo hagymazas viziojanak,amikor lattam a kozonsege ele lepni.