Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188641 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #855 Dátum: 2016. Február 19. 14:53 »
Aki meg azt mondja, hogy minden rendben van, nem kell korlátozni a méhészek számát illetve lépéseket nem kell tenni a méhsűrűség ellen AZ NEM ÉRDEKVÉDŐ!

Én ezt mondom, igaz nem is vagyok érdekvédő. Isten őrizz egy Geddekas-féle vándorlást korlátozó törvénytől! A jelenlegieket kéne betartatni valahogy. /A nyúlósról szóló törvény is betarthatatlan, gondolom nem kell sorolnom a példákat./ Hagyni kell mindenkit szabadon vállalkozni annyi családdal, amennyivel akar. A folyamat önszabályozó, a végén lesz sok vesztes - lehet hogy én is - meg lesznek akik túlélik a kríziseket. Most azt mondom, hogy aki jó szakmailag és sok pénze van az nyerő lehet.
Persze csak akkor, ha nem lejt a pálya. Erős a gyanú, hogy a már most is jócskán elharapózott cukorból mézgyártás fogja taccsra tenni az ágazat becsületes szereplőit is. A magyar méz vonatkozásában is vizsgálni kéne az alábbiakat míg nem lesz késő:

3.
Áruhamisítás van vagy nincs.
4.
Könnyű-e hamis árut előállítani, forgalomba hozni és forgalomba tartani?
5.
Milyen szinvonalú a minőség vizsgálata és ellenőrzése?
6.
Van-e fogyasztóvédelem vagy nincs? Ha van, milyen mértékű?
7.
Mennyire tudatos a vásárló? Mennyire ismeri a jó minőséget és mennyire van igénye a jó minőségre?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #856 Dátum: 2016. Február 19. 16:01 »
Idézet
Isten őrizz egy Geddekas-féle vándorlást korlátozó törvénytől!
1.
Ha hallgattad dr. Hegedűs Dénes előadását, akkor hallhattad, hogy ő is az állandó méhészetek jogainak megerősítését és a méhlegelő terhelhetősége arányában engedné a bevándorlást egy-egy méhlegelőre. Fent van az előadása az interneten, hallgasd meg.
2.
Az én javaslatom is ezen a két kritériumon alapul.

De szerintem egyik koncepciót se ismered, csak izomból tiltakozol. Ha jól ismered az én koncepciómat, akkor írd le, hogy mi nem jó benne és mit kellene változtatni.

A méhlegelő használatának szabályozása elkerülhetetlen és a szabályok mindenképpen mások lesznek mint a mostaniak, de mindenképpen szakmai megegyezésen fognak alapulni. Azt pedig, hogy mikorra születnek meg ezek a szabályok, nem izomkodástól függenek remélem, hanem teljesen az ésszerűségtől és a megegyezési készségtől. A minisztérium ebben nem fog akadályt állítani az OMME-nak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #857 Dátum: 2016. Február 19. 16:10 »
Fiúúúúúk!
Megint eltévedtetek!
Figyeljétek melyik rovatba írok!
Pink panther és Geddekas is emelje át írását a megfelelő helyre!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

*

robi 75

• 1017
« Válasz #858 Dátum: 2016. Február 19. 16:42 »
Kitin! :D

1500 éve eladtam a mézet, mindent ahogy jött úgy ment is ;D.
Üdv:robi

« Válasz #859 Dátum: 2016. Február 19. 19:11 »
robi75
tökre örülünk a ténynek amit több alkalommal leírtál, hogy leadtad a mézed a nyáron 1500 ért,
de vajon mennyiért adtad volna le, ha mi, akiknek most is megvan, mi is leadjuk?
meg mennyiért adod le ezen a nyáron, ha addig visszatartjuk és akkor adjuk le?
nem veszed észre, hogy a mézár csökkenés nem csak annak probléma, akinek megvan,
hanem annak is akinek nincs, de majd lesz? a nyáron, ha lesz?
mármint neked ha lesz,
mert nekem tuti lesz még!

*

robi 75

• 1017
« Válasz #860 Dátum: 2016. Február 19. 19:55 »
Hát csak azért írtam mert kérdezte.
Amúgy értem mit írsz, és igazad is van teljesn :D!
De nem vagyunk egyformák, én ezt az évet már tavaly egy ezressel számolom, ha lessz!
De igazából akáccal nem számolok, az utóbbi évek leszoktattak róla, a tavalyit betudtam egy jó bónusznak.Mikor én eladtam annyiért, még ott volt az esély egy jobb árra később, de engem az nem érdekel. Én nem kockáztatok így eleshetek egy jobb bevételtől, benne van a pakliban.
Én inkább mindig a jó vegyessel számolok, hát akác vagy lessz vagy nem.

Üdv:robi

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #861 Dátum: 2016. Február 19. 20:57 »
QUQURIQ !!!

Minap a kapirgálásom közepette a becses szemétdombomon találtam egy OMME -s mézesüveget.
Gyorsan elkezdtem biflázni az igen szokatlan miniatűr címkét.
Nocsak!
A következő volt ráírva REPCE-GYÜMÖLCS MÉZ  :o  ;D
Vajon hány vásárló kezében fordult meg ilyen feliratú méz???
Sajnos több hasonló címkés üveg is került már a kezembe.
Mióta gyümölcs a repce???

A gyümölcsös Kiskakas!

« Válasz #862 Dátum: 2016. Február 19. 22:07 »
Túlbonyolítod. Valószínű mérhető mennyiség volt gyümölcsön, csak nem vette el akkor, hanem később a repcével.
Így lett repce-gyümölcs.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #863 Dátum: 2016. Február 20. 06:27 »
QUQURIQ !!!

Akkor mire írja rá, hogy tavaszi vegyes?  ::)
...mert, le merem fogadni, hogy még vagy öt tavaszi növény pollenje is ott bujkál a mézében...

Kiskakas

« Válasz #864 Dátum: 2016. Február 20. 09:37 »
https://drive.google.com/file/d/0B5P2M9PIfKglb3BtZW1lVmQzVjg/view?pref=2&pli=1

Importált Ukrán méz. Ez nem kínai szutyok, ez Ukrán akác. Takácsotok dolgozik

« Válasz #865 Dátum: 2016. Február 20. 09:53 »
Lilahagyma!
Valahogy nem látom az általad közölt adatokban sehol sem feltüntetve, hogy bármely szám is közvetlenül köthető lehet Takácshoz. Legalábbis ebben a leosztásban nem.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #866 Dátum: 2016. Február 20. 10:07 »
Más információ is hiányzik. Ki készítette? Milyen adatforrásokból gyűjtötte? Mely országról v országcsoportról szól?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #867 Dátum: 2016. Február 20. 10:51 »
Hamarosan kiderül hogy problémásak lesznek ezek a tételek, teljesen tudatlanul vállal kockázatot a kereskedő.

Lehet tiszta papíron a tétel, manapság ott minden megoldható.

Később ebből még nagy probléma lehet, s ha magyar akácként bukik meg a tétel...

Az olcsóbb ár szinte garancia a fentiekre, de ha a forgalmi adót megfizetnék utánna már többe kerül mint a magyar akác.

Elképzelhető, hogy csak egy lecseréléses ügyről van szó, de akkor is csak nagy mutatvány mellett is, csöbörből vödörbe kerülhet az illető.

Ne gondolja a kereskedő, hogy majd visszamegy reklamálni egyszerűen kinevetik jó esetben..

Talán ha ismeri a R/T technológiát még menteni tudja az akciója következményeit.

Reménykedjünk, elgondolkodnak az érintettek és a jövőben bármilyen marhaságba esztelenül nem ugranak bele.

Őszintén szólva sajnálom, ki lehet ennek is az igazi vesztese nem nehéz kitalálni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 20. 11:12 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #868 Dátum: 2016. Február 20. 11:37 »
Ukrán akác???

Hány hektár akácerdő van Ukrajnában? Tudja valaki pontosan? Mert nekem elég gyanús, hogy ott hirtelen beakácosodott volna minden.

« Válasz #869 Dátum: 2016. Február 20. 11:53 »
Igen Tamás!
Ebben az irányban indultam el én is.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Ukrajna_n%C3%B6v%C3%A9nyvil%C3%A1ga
Több az interneten elérhető helyen próbáltam utána olvasni, megjegyzem akácról még csak említést sem tesznek.
Természetesen ez nem jelenti azt,hogy nem lehet, hiszen ne felejtsük el Európa második legnagyobb országáról beszélünk.

Üdv. jani bátya