Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188606 megtekintés
*

robi 75

• 1017
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #615 Dátum: 2015. December 29. 21:50 »
Szia Robi!

Nem én írtam, csak idéztem.

Oké!

Miért Ferenc Ferdinánd jut eszedbe? :-)

Hát mert a meggyilkolása ürügyén üzent hadat a monarhia szerbiának, rá fogták a VH kitörését. Holott erre már minden hatalom jóval előtte fel volt készülve, a hadseregek is fel voltak sorakozva, elkerülhetetlen volt, mindenki tudta.
Üdv:robi

« Válasz #616 Dátum: 2015. December 29. 21:53 »
:-)

« Válasz #617 Dátum: 2015. December 29. 21:58 »

*

robi 75

• 1017
« Válasz #618 Dátum: 2015. December 29. 21:59 »
Jani bátya! én is csak olvastam, nincs tapasztalatom.
 Most cinikus leszek ;D, lehet hülyének tartanak sokan, de sok rossz tapasztalom van a mezőgazdaságban :'(, éppen ezért nekem már az 1500 induló is gyanús volt, gyorsan oda is adtam.

« Válasz #619 Dátum: 2015. December 29. 22:11 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 20:32 írta kivancsi111 »

« Válasz #620 Dátum: 2015. December 29. 22:14 »

Nem azért,hogy bárkire is rálicitáljak, de csak most később vettem észre, hogy az általam említett csalás is fent van a neten.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 29. 22:24 írta jani bátya »

*

robi 75

• 1017
« Válasz #621 Dátum: 2015. December 29. 22:16 »
Bocsi Belphegor! De mit jelent az a jel?

« Válasz #622 Dátum: 2015. December 29. 22:21 »
"A vásárlók becsapása nem szép dolog!"

Szerintem sem szép dolog:  BŰNCSELEKMÉNY !

« Válasz #623 Dátum: 2015. December 29. 22:22 »
HUNGARIKUM  = Bűncselekmény???

« Válasz #624 Dátum: 2015. December 29. 22:48 »
robi 75,

Természetesen ki fogom fejteni, de feltehetően csak jövőre...:-) De akkor mindenképp ezzel fogom kezdeni.
Ma már néhány barátommal ráhangolódásban voltunk az év végére. Holnap délelőtt van még némi dolgom, aztán estétől indul a grill, holnapután pedig én megyek vendégségbe.  :-)
Januárban ismét a mézpiaci hírek kerülnek nálam is előtérbe.  Addig meg nyomok egy "reset" -et, hátha jobban "ébredek" ...:-D
Így tehát halgassátok szeretettel...:-)
https://www.youtube.com/watch?v=P4xfmhgm7gU

*

robi 75

• 1017
« Válasz #625 Dátum: 2015. December 29. 23:05 »
Oké értem BUÉK.

« Válasz #626 Dátum: 2015. December 30. 00:16 »
Értsétek már meg, hogy ha kicsit akadozva is de vették folyamatosan a mézet viszonylag jó áron .

A valóság az, hogy a tüntetés okozta a hanyatlást!

Látom beragadt a lemez, de attól ez még nem lesz igaz akárhányszor leírod. Érdemes lenne a Méhészfórumon az Aktuális mézár topicot elolvasnod júliustól. Már akkor telítődtek a raktárak, a többség leállt és augusztusra már 1300 volt az ár. Az, hogy a Jenő /kiváncsi111/ ismer olyanokat akiknek októberben adtak 1400-at a mézért, az országos szinten nem releváns, lehetett egy korábbi alku eredménye. Amit példának hozott a késleltetett fizetésre, azt meg senki sem tudja, hogy igaz-e,semmi konkrétum nem volt leírva a cégről.
Az, hogy itt tartunk leginkább az ezt megelőző 3 év exportképtelenségének, és ennek nyomán a bekövetkező piacvesztésnek köszönhető.
No persze egyszerűbb a Takácsot meg az Omme-t szidni, mint mondjuk Ivett-et. Aki egy ciklon. :P

*

Kitin

• 934
« Válasz #627 Dátum: 2015. December 30. 11:21 »
Nem tudom, nektek miért az jön le , hogy én bárkit is szidok?
Az, ha valaki leírja a saját véleménye szerint a valóságot az szidalom?
Akkor itt elég nagy baj van!
Takács Ferenccel sincs semmi Problémám, egy rendkívül ügyes üzletembernek tartom! Úgy vélem, hogy ez minössze az ő nagy csatájuk, nekünk nem kellene belefolynunk.
Egyébként úgy gondolom, hogy írásaimban kivétel nélkül a jó szándék vezérelt, igyekeztem senkit sem félrevezetni megbántani pocskondiázni sértegetni, nem úgy, mint mások.
Semmi olyat nem írtam amit ne mernék a saját nevemmel is vállalni, itt egyébként többen személyesen is ismernek, illetve aki kíváncsi volt a nevemre és emberi hangon privát üzenetben megkérdezte annak minden további nélkül megmondtam.
Mivel semmilyen alapszabály ezt nem tiltja és ez az interneten elfogadott dolog, maradjunk inkább itt a felhasználónevemnél és maradnék továbbra is Kitin.
Ha nektek ez jól esik akkor ezt a nevemet bátran pocskondiázhatjátok.
Ha bárkinek bármilyen személyes problémája akad velem  akkor ott a privát üzenet lehetősége, mindenkinek adott akár még TAKÁCS FERENCNEK is!
Miből gondoljátok, hogy az ahogyan most éppen látjátok a dolgokat később esetleg nem változik meg a véleményetek róla?
Ez már sokszor sokakkal megtörtént!
Nem csak egy út létezik a cél felé!
Továbbra is azt tartom, hogy a legnagyobb ludas a méhsűrűség!

pink panther!
 Megint meg fogsz lepődni de megint igazat adok neked!
A többség leállt és augusztusra már 1300 volt az ár! ez így is volt, de néhány hét szünet után , gondolom mivel a méhészek nem is adták ilyen áron, az akácméz ára ismét elkezdett emelkedni, beindult a felvásárlás vették 1300-ért
majd mivel nem sokan adták, lett 1350 és később 1400-as árat is találtam És meg is vették, mert egy barátom észbe kapott és el is adta, azonnal ki is fizették! Ez október elején történt!
Utána meg tudjuk mi lett.
Most  mindössze1000- 1100 ft.    Ehhez képest még az 1300-as ár is mérföldekkel jobb.

És a végére még egy gondolat: A bosszú kétélű fegyver!

*

robi 75

• 1017
« Válasz #628 Dátum: 2015. December 30. 15:51 »
 Kitin írta.   Miből gondoljátok, hogy az ahogyan most éppen látjátok a dolgokat később esetleg nem változik meg a véleményetek róla?
Ez már sokszor sokakkal megtörtént.

Veled is megtörténhet,  szerintem a méhészek egyrészének jelen pillanatban nem a méhsűrűség a legnagyobb gondja,(majd jövőre) hanem hogy nem adta oda az akácot ezerötér.
 Fogadjunk te sem adtad ezeröcsiért oda?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #629 Dátum: 2015. December 30. 19:34 »
Most olvasok egy szeptemberi bejegyzést, miszerint a Sághegy krt. szeptemberi akácárajánlata vegyes 800, hárs 950, akác köszönjük nem kérjük.
Egy ismeretlen felvásárló 1500-at kínál az akácért.
Szeptember 30-án Aranynektár 13000, Virágkaptár 1400 Ft.
Október 8-án Aranynektár 1300, de következő hónapra már csak 1100 Ft-ot igért.
Állítólag van olyan kereskedő, akinek még az 1800-ért tavasszal felvásárolt akácból is van.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.