Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3174 válasz
  • 1210585 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Mézmarketing / Mézárak
« Válasz #375 Dátum: 2015. November 28. 17:41 »
Javaslatokat elfogadunk.
Ez azt jelenti, hogy a klub arculatát "közösen alakítjuk", és nem azt,  hogy mindenki a saját kényének kedvére hoz létre topicot. Kijelenthetem hogy nyitottak vagyunk mindenre amit meg lehet beszélni, és amit meg kell beszélni. Mi sem bizonyíthatja ezt jobban mint az, hogy
Idézet
Mindenkit megkérek, új rovat indításának szándékát jelezze.
Köszönöm a megértést.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

robi 75

• 1022
« Válasz #376 Dátum: 2015. November 28. 17:48 »
Jó ez itt Attila, a mi mézárainkróll úgyse diskurálhatunk sokat mert nincs. Tökéletesen idevág a kínai méz, és annak ára.
Üdv:robi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #377 Dátum: 2015. November 28. 18:11 »
Tekintsétek javaslatnak, hogy KELL egy KINAI MÉZ topic. Egyébként meg a kézi vezérlés hátránya a felelőtlenség terjedése.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #378 Dátum: 2015. November 28. 19:41 »
Geddekas!
Természetesen ezzel egyet értek, hogy kell a KÍNAI MÉZ-zel foglakozni, de nem új rovatban.
Ide simán belefér.
Ha már írtam, az evvel a gond, hogy nagy része nem is méz!
Amennyiben méz lenne, mint konkurencia meg kellene vele küzdenünk.
A kutyulmányok árusítása a fogyasztók becsapása, az pedig bűncselekmény!
Nekem erről ez a tömör véleményem.
Arról pedig nem is beszélve, hogy minket, tisztességes méhészeket olyan versenyhátrányba taszít, amiért fel kell emelnünk a szavunkat!
És ez az a pont, ahol érdekünk találkozik a tisztességes kereskedő-mézkiszerelő érdekével.
Ez annyira egyszerű mint a faék, csak az OMME-ban látják másként, aminek sokan tudjuk az okát!
Félnek Takács Ferenctől, és vele együtt Csányiéktól, Brosstól.
Ki lett a profiknál a titkár?
Az akit Dr. Cserényi akart, nem az akit Tükör és profi méhészek!
Vegyétek már észre, hogy ki ágazatunk kerékkötője!!!!!
Nem olyan bonyolult dolgokról van szó, csak túlbonyolítják.
Nagyernyei Attila

« Válasz #379 Dátum: 2015. November 28. 19:42 »
robi 75,

Sajnos tudjuk mi az oka, hogy a vásárlók az olcsó dolgokat keresik és a piac is ehhez igazodik, úgy általában. Az ország különböző vidékeiről írunk ide a Méhészklubba és ugye az sem mindegy, hogy ki melyik régióban él. Általánosságban véve egyébként sem rózsás a helyzet. A "közmunkabérből" és a minimálbérből nem sok mindenre futja az embereknek. És sajnos nálunk nagyon sokan élnek (vagy nem élnek) ezekből a bérekből. Tegnap jött hozzám egy illető elvitt 3kg akácot és az volt a kérése, hogy jó lesz -e ha fizetéskor adja majd a pénzt... Helybeli az illető, régóta ismerem, többször vett már nálam mézet és mondtam neki, hogy persze, jó lesz. Sajnos mi egyszerű méhészek (én az vagyok) sem engedhetünk meg mindent magunknak. Még akkor sem ha sokan azt gondolják rólunk, hogy "tele vagyunk mint a kutya bolhával"...:-) Sok ismerős és rajtuk keresztül még több "ismerős" dolgozik viszont külföldön. Örülök, hogy nekik nem jelent anyagilag különösebb problémát a mézvásárlás akár ajándékba, akár saját fogyasztásra. Szerintem az is sokat számít, hogy beengedem a vevőket a "szentélyembe". Nagyon ügyelek a rendre, a tisztaságra. Sohasem töltök mézet hozott üvegbe, az új üveg is mindíg el vannak mosogatva. Megmutatom a pörgetőt, kereteket, kaptárakat és a háznál is van 50 család. Új, tartalék fejvédőim is vannak és alkalmas időben a rendszeres vásárlóknak a kaptár belsejét is feltárom amennyiben érdeklődés van rá. Általában van. :-) Néha adok a rendszeres vásárlóimnak egy-egy mézpumpát vagy papírból készült díszdobozt. Úgy gondolom, hogy az ilyen apróságnak tűnő dolgok sokat segíthetnek rajtunk. :-)

« Válasz #380 Dátum: 2015. November 28. 19:53 »
Belphegor!
Teljesen egyetértek írásoddal!
A marketing a méhészet tisztaságán, a környezetben kezdődik!
Az autónk lemosásával, ruhánk, cipőnk, kezünk stb tisztasága alap, amikor egy üveg mézet nyújtunk át.
A kupis, kacatos méhészetből, és a környezetünkből von véleményt a tisztelt vásárló.
Apró ajándékot a legtöbb vevő megjegyzi.
Ma odakiáltott méhészetem mellett elhaladó kamion ablakából a sofőr, hogy adom e az akácmézet 2.000-ért?
Visszakiabáltam, hogy jövő tavasszal elviszi e a méheket Nógrádba 100 Forintért?
Megállt!
Vett egy üveg akácmézet 2.500 Ft-ért, de vártam rá néhány percet.
Azt mondta úgy eldugta a fülkében a pénzét még maga is alig találja, mert a közelmúltban kétszer feltörték a verdát.
Szóba elegyedtünk, és említette, hogy nagyon szereti a mézet, de mi ku.a drágák vagyunk.
Máshol 1.800 max 2.000 ért is kap akácot, de a "beszólásom" sem volt gyenge, és a környezet is tetszett neki.
Minden vevőért meg kell küzdenünk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #381 Dátum: 2015. November 28. 19:55 »
Attila!

Ebbe a rovatba abszolút nem fér bele a kinai méz problémája. Legfeljebb érintőlegesen. A kinai mézzel nem az a baj, hogy olcsó, tehát nem a méz ára, és nem is a marketingje a problémája, hanem az amit leírtam. Ennyi erővel a Lélektorna rovatba vagy a Humor rovatba is berakhatnád, hiszen vicc, hogy a kinai mézet méznek merik nevezni.
Attila szerintem el se olvastad alaposan azt, amit írtam, mert ha elolvastad volna, akkor nem azt válaszoltad volna, amit válaszoltál.

Ne haragudj, de ebbe a topikban a kinai méz problémáról egy sort se érdemes írni, mert nem ide való a probléma. Egyébként meg mindegyik topic kereteit szétfeszíti és ezért csináltam neki külön topicot. Hidd el, hogy soha nem átgondolatlanul indítok új témát.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

robi 75

• 1022
« Válasz #382 Dátum: 2015. November 28. 20:20 »
Hát annyira csak méz hogy megakasztott bennünket. És még bele sem öntötték az óceánba. Mégha tudjuk is hogy a java hamisítvány, muszáj róla úgy beszélni mint a mézről, mert mégsem "szarvasmarha".

« Válasz #383 Dátum: 2015. November 29. 08:10 »
Továbbra is tartom azt a véleményem hogy valami kevés már eljutott az emberekig, de még mindíg kevés. Azt már tudják  hogy a mézek kínai hamisítvánnyal kevertek. De már a picon is bizonytalanok, rákérdeznek félve merik meg venni. Nézegetik forgatják, látják olvashatják is rajta hogy termelői, meg östermelö, és a többi. De már itt is bizalmatlanok, persze ha ők, a multiktól terelődtek felénk érthetö is. Mert kijön a piacra, és már itt is "profi" kinézetű mézekkel találkozik, értem alatta a megjelenést, cimkéket (mert mi próbáljuk betartani az előírásokat). Míg a kofa Juliska néni, uborkás üvegben, cimke és minden jelölés nélkül, boldog tudatlanságban  árult kétes kinézetű, rokon gyerek álltal termelt méze rögtön bizalomkeltöbbnek tűnik a laikusnak. "Mert az tuti, házi méz."
   Egyenlőre ennyi a változás, amit tapasztalok. Némileg érzékel az ember egy minimális keresletnövekedést, de ebben az időszakban ez természetes, az előző évek ezen időszakához képest kell majd hasonlitani.
  Uniós szinten kellene eredményt elérni. Mert ágazatunk jövője, megélhetésünk a tét.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #384 Dátum: 2015. November 29. 08:45 »
Attila!

Aludtam egyet a törtèntekre és nem változott a véleményem. Sőt...

Kárpát medence méhészei együtt nem termelnek annyi mézet exportra, mint amennyit egyedül Kina beöntött az EU piacára. De szerinted a KINAI MÉZ nem elég probléma az önálló topicban való tárgyaláshoz.

Ha a KINAI MÉZ szerinted nem olyan súlyú téma, hogy megérdemeljen egy önálló topicban való tárgyalást, akkor miért kárhoztatod az OMME mostani vezérkarát a késlekedésért, kettős beszédért, maszatolásért, hiszen te se engeded, hogy tisztán, elkülönítve beszéljünk róla.
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 29. 08:59 írta Geddekas »

« Válasz #385 Dátum: 2015. November 29. 08:58 »
Korábban jártam piacra, és érdekes dolgot tapasztaltam. Ugyanazon piacon áruló méhész több mézet eladott uborkás üvegben, halas tetővel, primitív címkével mint én. Én próbáltam megadni a módját a dolgoknak de valamiért a másiktól jobban vették. Egyszer egy aztán egy nő azt mondta nekem, hogy én nem méhész lehetek, hanem valami viszonteladó vagy kereskedő. A másik illető mézét meg "házinak" gondolták. Nehezen értettem én ezt a dolgot. Az emberek a jó minőségre, elegáns, higiénikus megjelenésre azt gondolták, hogy az valami mesterkélt. Nem rég egyik marketingben jártas, kritikus hölgy ismerősömnek adtam egy üveg mézet ajándékba. Azt mondja nekem, hogy nagyon szép a méz és a csomagolás, de lehetne fokozni ezzel-azzal. Elmeséltem neki is a piacos dolgot és elgondolkodott a dolgon, már nem gondolta azt, hogy annyira ért hozzá...:-)

« Válasz #386 Dátum: 2015. November 29. 09:02 »
Geddekas!
Nekem az a véleményem, hogy itt a KÍNAI MÉZ téma simán kitárgyalható.
Látod mennyi hozzászólás érkezik.
A véleményed elé, mindig írd oda, hogy KÍNAI MÉZ.
Ha minden témának új topikot nyitunk, a végén kezelhetetlen, átláthatatlan lesz a Méhészklub.
Senki nincs a téma ellen!
Sőt, nagyon jónak tartom, viszont a fentieket mindenkinek meg kell értenie.
Rendet kell rakni, mert így is sok hozzászólás nem jó helyen köt ki.
Üdv:
Nagyernyei Attila

*

robi 75

• 1022
« Válasz #387 Dátum: 2015. November 29. 09:14 »
Sajnos nekem meg olyan tapasztalatom van egypár kollégáról, hogy lementem hídba. Tavaly bővült a vevőköröm négy öt taggal, véletlen folytán más munkával kapcsolatban kaptak egy egy kilo mézet. Eltelt egy idő, és visszajött mind, van e még mézem vennének. Van hát gyertek, közben megoldódott a nyevük elmondták mekkora rakás sz...t kaptak az egyik kollégától akácméz néven, ledöbbentem. (Nevet nem mondtak de nem is kellett) . Pár nap mulva az egyik helyre vittem pár kilo mézet, én a környékbeli traktorosok, mező őrök, vadászok, erdőtulajdonos segítségét mézzel hálálom meg, nem zsidóskodok. Ennek hála aránylag jól védett, szemmeltartott helyeim vannak 30 km es körben, amit bármikor használhatok egész évben külön engedély nélkül. Na mindegy , viszem a mézet az egyik paraszt emberhez, aki bizony mikor meglátta a mézet, rögtön mondta: baz....eg kisfiam tavaly xy bátyád. Is hozott de tele volt kukaccal, ők nem tudják mi az. Na a rohadt igénytelen állat gondoltam magamban. Sajnos vannak ilyenek is, és mindkettő régi méhész, le voltam döbbenve.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #388 Dátum: 2015. November 29. 09:40 »
Szerintem meg tagoltabbá kellene tenni a fórumot, mert pont a kevés topic miatt vált átláthatatlanná a Meheszklub fórum. Egyáltalán nem baj, ha pl minden küldöttgyülés kap egy külön topicot. Ettől pl sokkal átláthatóbbá válik a fórum. De nemcsak a programok rovatban kell jobban tagolni, hanem a közéleti rovaton belül is. Sőt a szakmai rovatban is lehetne újabb topicokat indítani. Az éppen aktuálisokat a hozzászólások úgyis előrehozzák, télen a téli topicok kerülnek felülre, nyáron a nyáriak.

A három rovatot is bontani kellene alrovatokra és a topicoc indítását se kellene ennyire fékezni.

Elrettenti az olvasót a jelenlegi tagolatlanság. Ha valamit vissza akar keresni, nehezen találja meg. Ez a fórum olyan tagolatlan, mint egy régi parasztház, a szobában van a wc egy bili formájában és a konyhában a fürdőszoba lavor formájában. De a tiszta szoba meg sincs építve, meg hiányzik a spájz, a szerszámos kamra, meg a többi is.

*

robi 75

• 1022
« Válasz #389 Dátum: 2015. November 29. 10:00 »
Tökéletes ez így Geddekas! Pont ez a jó hogy egyszerű  :D.  Bőven elég ennyi topicba keresgélni, más lenne a hejzet ha naponta 1000-1500 hozzászólás érkezne.