Tudtam, hogy provokatív írásom a "Nembaromfik" szemléletűeket lázba hozza, de ez volt acélom.
Indulatmentesebben, szabatosabban kell olvasni, ez a magyar nyelv szépsége.
Mit írtam kedves Nembaromfi?
Nem vagy "tyúkeszű" talán másodjára megérted.
"Mivel azt állítják, hogy az olcsó méz hamis, mi is mondjuk ezt azokra az "akácmézet" kínáló kollégák cuccára, akik 1.700 és 1.800-ért herdálják el az akácmézüket, hogy hamis!"
Tehát, ez az igazi érdekünkkel ellentétes szemlélet, hogy amit el lehetne adni 2.500 Ft-ért, inkább alávágunk a kollégáknak, és adjuk 1.700-ért!
Többször javasoltam, a "Nembaromfi" szemléletűeknek,akik életcélja jól alárúgni a tisztességes méhészeknek, hívják meg Nagy Istvánt, a pécsi méhészboltost.
Ő elmeséli, hogy amikor az egyik fajtaméze erősen megcsappant, és már a raktárkészlet is kifogyóban volt, felemelte duplájára az árát.
Mi lett belőle?
Még jobban fogyott "Nembarom-fi".
Ja, hogy szemüveget cseréltél, mert nem érted?
Természetesen, ha egy faluban 15-20 méhész árul, azt nem lehet összevetni egy piaci harccal.
Abba teljesen nyugodjatok bele, hogy 1-2 száz forinttal, ha alámentek (alávágtok) a kollégáknak, egy dekával nem fogtok többet eladni!
És ezért volt jó a TV2 kijózanító riportja.
Az igazi méz drága!
Adjad óccsón Nembaromfi, le sem mosod magadról, hogy valamit belekutyulsz.
Érdekesnek tartom, hogy 2017-ben a méhészeket kell győzködni, hogy ne adják le olcsón a kín keservesen megtermelt mézüket.
Akkor minek szidalmazzátok a kereskedőket?

??
Sokat adsz el kis haszonnal, ezt jobb lett volna kihagynod, mert azonnal nevetségessé tetted magad.
Baromi rosszindulatú az utolsó mondatod, emiatt nekem sem maradt más mint ebben a stílusban való válaszolás.
Ha növelni szeretném az eladásomat, jelentősen csökkenteném az árat, de a bevételem nem nőne ennek megfelelően arányosan.
Így inkább magasabb áron adom a minőséget, és köszönöm szépen nincsenek eladási gondjaim.
Egy-két vevőt már valóban veszítettem Nembaromfik miatt, de ugyanannyian jöttek is mástól, mert.......... híg, olcsó löttyöt nem akartak venni, meg lefolyik a könyökömig a kenyérről.....hasonlók miatt.
Minőséget kell adni magas áron!
Másét nem pocskondiázom, de az árversenyben én is benne vagyok!
Aki pedig közel 1.000 Ft-al alám vág, sok jóra ne számítson.
Mi lesz, ha nekik árat kell emelnetek Nembaromfi, mert jön egy rossz év?
Én akkor is maradok ahol vagyok,(2.500) de a vevőid hozzám jönnek, mert az emelés nem olyan népszerű, mint a csökkentés, vagy tönkremész, de ez a te bajod.
Ja, akkor miért nem adjátok már le hordósan ha ilyen közel van az üveges a felvásárlási árhoz?
A jó minőségű akácért 1.250 Ft-is adnak már!!!!
1.700-ból lejön az, üveg, címke, tető, szállítási költség, kiszerelési költség, esetleg piaci helypénz, akkor szinte ugyanott vagytok.
Nem elégszel meg a kis haszonnal?
Vagy gáz van a minőség?
Olcsó húsnak híg a leve?
Nagyernyei Attila