Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188280 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1020 Dátum: 2016. Március 23. 11:37 »
Szerintem sem a bulvársajtóból jött a hír.
Az RASFF 2015. 31. heti összefoglalójában benne van.

Ugyan akkor, sehol nem látom, hogy Takács Ferenchez lenne köthető a szállítmány.
Igazán megköszönném, ha ezt hitelesen bizonyítani is tudnád.
Tudod, az ártatlanság vélelme.....

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1021 Dátum: 2016. Március 23. 12:59 »
Idézet
Idézetet írta: Geddekas - 2016. Március 23.  10:43
Idézet
Persze a magas virágportartalom miatt sokkal gyorsabban kristályosodik.
Na tessék!Már megint megtudtunk valamit, ami nem igaz.

Jenő!
Nem tudsz úgy lépet préselni, hogy a virágporos sejteket ne préseld bele a mézbe, de tudsz úgy pergetni, hogy szinte csak nyomokban legyen benne virágpor.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 23. 13:04 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1022 Dátum: 2016. Március 23. 13:15 »
Ez nem egy bulvárhír, ez az ApiNews honlapon szereplő RASFF-adat: http://www.apinews.com/en/news/cee-alerts-honey-contamination . Nem az ujjukból szopják az ilyen "híreket", az Unióban van egy élelmiszer- és takarmány-biztonsági gyorsriasztási rendszer (EEC Rapid Alert System for Food and Feed)

Tamás!

Nem írtam azt, hogy bulvár hír. Arra mutattam rá, hogy ez egy 7 hónapos adat. A méz-antibiotikum párosításra Magyarországon is ugranak, nagyon helyesen, mert semmi keresnivalója az antibiotikumoknak az élelmiszerekben, különösen nem a mézben. Ennek ellenére én most hallottam először ezt a hírt. Az nem látható, hogy kihez köthető a tétel, de élelmiszer-biztonsági szempontból teljesen mindegy, szerintem abban nincs vita, hogy az ilyen szennyezett tételek nem kerülhetnek a fogyasztóhoz.

« Válasz #1023 Dátum: 2016. Március 25. 06:32 »
Jó reggelt kívánok!
Kíváncsi leszek, ha a mostani fagy miatt esetleg elindul majd a méz ára felfelé, mit mondanak azok akik "kistakácsoztak"?
Lehet nem is ő miatta ingadozik a méz ára?
Lehet inkább "kiskínaiak" vannak a háttérben?
Magyarország 2/3-án komoly fagyok vannak még most is.
Ez általában jót szokott tenni a megmaradó mézkészleteknek, és rosszat a méhcsaládok árának.
Néhány éve amikor a Hunor méhészetemről álltam át NB-re, mondhatni azt is, hogy mázlim volt.
A fagyok előtt adtam a méhészetemet.
Két hét alatt szinte felére esett a méhcsaládok ára, de volt akik el sem tudták már adni, a fagy után.
Nem folytatom, mert aki méhcsaládokat adna el megharagszik.
Véleményem szerint a mostani fagy nagy kárt okozott, nálunk a háztetők is tiszta deresek, tehát ez bizony nem talaj menti.
A 2016-os méz árába még egy csavart tesz, és képzeljétek ezt még "Kistakácsra" sem tudja majd fogni a sok félrevezetett, negatív kampányt becuclizó.
Nagyernyei Attila

Re:Mézmarketing / Mézárak
« Válasz #1024 Dátum: 2016. Március 25. 07:42 »
Attila, függetlenül a valóságtól néha olyan érzése támadhat az embernek, mintha egy felvásárló embere lennél... :) (bocs)

Bocs2.

« Válasz #1025 Dátum: 2016. Március 25. 08:16 »
El kell szomorítsalak Jenő!
Senkinek nem vagyok az embere, a feleségemen kívül.
Kár próbálkoznod, eddig mindenki lepattant rólam.
Totál független vagyok, a mézem egy részét évek óta  kiüvegezve adom el, és nem zavar ha vannak készleteim.
(2.500 az akác és a hárs, 1.500 a virágméz nálunk)
A kialakult méz áráért a "két Takácsot" okoljátok?
Ne Brossankodj már Jenő!
Azért írtam, hogy a "kiskínai" jobban befolyásolja a méz árát, mint az összes magyar kereskedő, mert a 100.000 tonna mutyesz óriási árbefolyásoló tényező.
Egy nótát fújtok, de az már tök uncsi.
Próbálj meg hátradőlni, relaxálni, és gyűlölet, előítélet nélkül gondolkodni.
Szerintem Mészáros elnökünk nyári beszólása, hogy lesz az akác még 1.500-nál több is, akkora fals információ volt, amivel csak néhányan értettek egyet, főként akik a "Tükörbe" néztek.
Ha valaki elmondja a szomorú valóságot, mi várható a méz világpiacán, eléd tesz egy olyan független gazdasági elemzőktől származó diagramot, annak nem hisztek?
Inkább benyaljátok a sok süket demagóg dumát, és addig mondjátok, hogy még el is hiszitek, hogy a méz világpiaci árát Bross Péter befolyásolja!
Szerinted az jó irány, ha becsapják a méhészeket, valótlanságokat jósolnak?
Fazekas Gyula nyár közepén már kongatta a vészharangot, róla egy kukk sem esik, pedig minden mondata igaz volt!
Globálisan átlátta a problémát, előre megmondta mi fog következni, és ezt senki nem vette komolyan.
Ja neki sem vagyok embere, szoktam vele beszélgetni, mert adok a szavára.
Nem hiába választották a Mézcsomagolók és Mézkereskedők elnökének.
Az OMME urai meg azzal tárgyalnak aki napi vendég a Kék-Fényben?
Tőle kértek tanácsot a mézhamisítás elleni küzdelmünkben.
Ezt nem tartod viccesnek?
Üdv:Attila

« Válasz #1026 Dátum: 2016. Március 25. 08:46 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 20:10 írta kivancsi111 »

« Válasz #1027 Dátum: 2016. Március 25. 17:38 »
Ja, hogy felvásárló embere vagyok?
Az más.
Persze, amikor leadom a felesleget, abban a néhány órában.
Egyébként nem túl vicces a provokációd.
A jelenlegi OMME vezetésnek ez az egyik legnagyobb kínja velem, hogy nem tud sem felvásárlóval, sem kereskedővel összemosni.
Nehéz is lesz.
Te se próbálkozz ezzel Jenő.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1028 Dátum: 2016. Március 26. 09:03 »
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok minden Méhészklub tagnak, és olvasónak!

Az OMME Méhész újságból a Mézkereskedők taggyűlésének cikkéből idézek.
Ezt írja Fazekas Gyula, és nem "kistakács":
"Véleményünk szerint már az átlagos termés is árcsökkentő hatással bír, az áresési tendencia tovább folytatódhat.
A mézárak alakulása nem nemzeti, hanem kizárólag a világpiaci tendenciákhoz mindenkor igazodó nemzetközi mézpiaci kérdés!"

Hoppá Kistakácsozók!!!!!!!!!!!
Fazekas Gyula szájából (tollából) származó igazságokra nem reagáltok?
Ha Bross Péter mondja ugyan ezt, akkor Takács "fia" mondta?
Nem vesztitek észre, hogy egy ócska, aljas, alpári eszement kampány részesei vagytok?
Fazekas Gyula ezt már 2015. augusztus végén előre prognosztizálta!
Tökéletesen igaza lett, minden szava bejött!
A másik oldalon ír az ukrán méz behozatala miatti esetleges árcsökkentő tényezőről, de az Európába beözönlő 100.000 tonna kínai méz szerepéről egy kukk sincs.
Hiába, megmondta Cserényi, hogy közös az érdekük a Magyar Mézkereskedők és Mézcsomagolók Egyesületével!
Gondolom ezt mindenki érti.....
Azért a sorban ott van az OMME legfőbb mézpiaci tanácsadója, akit a Kék-Fényből ismerhettek.
Szerintem nagyon Gáz!
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #1029 Dátum: 2016. Március 26. 09:34 »
Kíváncsi lennék: Mit szól ehhez a profik elnöke?

Tehát kimondva: BAJ VAN! Nyilván baj van, hiszen nem viszik a felvásárlók az akácmézet. A virágmézet is erősen szelektíven viszik.

Értem én: "depressziósak a méhészek", "nem jó a mézár", "pozitív kommunikáció kell".
Csakhogy olyan ez, annyit ér, mint a süllyedő hajó, ahol azt mondják, nincs baj, mert még csak térdig ér a víz..

Az meg sem merem kérdezni, hogy az OMME elnökünk által elmondott: Lesz ez még több is, mint 1500 Ft/kg, melyik évre értendő?

A 2015-ös, és 2016-os évre biztosan nem...

Ha baj van, beszélni kell róla, mert a felismerés hiánya elodázza a cselekvést.

Üdv: Bicska.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #1030 Dátum: 2016. Március 28. 08:00 »
Ismét a Zöld Fórumról átemelek ide két hozzászólás részletet.
Tsanyi írja:
Figyelem!
Ezt az írást a Zöldön olvassátok.
Most telefonált Tsanyi, hogy vegyem le innen.
Természetesen megtettem, de igazán érdekes volt, és a hiteles tájékoztatás kedvéért közöltem mindkettőjük véleményét.
Van aki nem szeretné, hogy itt szerepeljen, ezt tiszteletben tartom.
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Takács Ferenc válaszának utolsó sorait idézem:
"Ha beterítem a magyar piacot én is olcsóbb mézzel (ukránnal természetesen) és nem
arra törekszem ,h megvédjem a magyar piacot a magyar méznek, nem lenne ennyi új ellenségem. Üzletileg is jobban járok, mert jó minőséggel vagyok a polcokon hasonló kedvező áron a cukorízű kínai szeméttel ellentétben. Annyi különbség lenne, h ezer kétezer szerencsétlen méhésszel több embernél lenne ott a tavalyi méze.
Megmondom őszintén volt egy olyan illúzióm (már elmúlt), h ha meg tudjuk mutatni, h lehet eredményt elérni kínai méz ügyben itthon, ez támogatást jelenthet a továbblépésre EU szinten. De tudod ez tipikus magyar történet, ami ehelyett történik, amit te reprezentálsz a legjobban, ahogy próbálsz lejáratni. De, ha nem lehet a kínai importot megállítani igaza lesz a Mézkereskedők Szövetségének és még jól le fog menni a méz ára. A Méhészújság meg megad nekik minden segítséget, h ehhez meglegyen a megfelelő pánikhangulat is. Persze szigorúan a korrekt tájékoztatás nevében. És persze a további áresésnek is a rajtam keresztül piacra kerülő pár száz tonna ukrán méz lesz az oka és nem a százezer tonna EU import kínai.
Na ez az ami árt a magyar méhészeknek!"

Soha ne felejtsétek el, hogy pl. a ZRT szervezését, létrejöttét  Cserényi doktor mennyire akarta.
Akkor horribilis összegnek számtó pénzt tett volna bele, és még két mostani "elnökségi tag".
Aztán változtak az idők, ők mind egy kereskedőnek adják le termésüket, így a konkurenciát támadják.
Aki nem látja át ezt a szövevényes ügyet (mint tsanyi) ilyen írások kerekednek ki belőle.
A részinformációknál nincs rosszabb!
Teljesen megváltoztatja a dolgok lényegét.
Nem ide illik, és egyszer már idéztem is.
Az OMME egyik küldöttgyűlési jegyzőkönyvében olvastam!
"Dr.Cserényi Péter neonkotinoidok kérdésben a méhészek érdekét védi!"
Hoppá!
A NEM szócska kimaradt!
Ezt Németh Zsolt Zala megyei küldött kérte tőle számon.
Olyan közel még sosem kerültünk ahhoz, hogy doktor urat kizavarjuk a teremből.
Akik ott voltak emlékeznek rá.
Egészen másról kezdtek el beszélni, így Cserényi-Tóth páros akkor még maradhatott.
Csak azért írtam le ezt a példát, mert egy szó megváltoztathatja a dolgok értelmét.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 28. 09:41 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1031 Dátum: 2016. Március 28. 08:44 »
Ki az a két elnökségi tag, aki még tolta volna a zrt szekerét és miért?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1032 Dátum: 2016. Április 05. 22:29 »
Azt írja: 
"A termelőtől vegyük!
Amennyiben jó minőségű, valódi mézet szeretnénk vásárolni, akkor csakis a termelővel kössünk üzletet. A nagyüzemekben végzett palackozás során ugyanis, sajnos előfordulhat, hogy a mézben lévő anyagok megsérülnek, így biológiai értékéből is veszíthet a méz. Ha közvetlenül a méz termelőjétől vásároljuk meg a mézet, úgy biztosak lehetünk benne, hogy magyar mézhez jutunk, hiszen egy kistermelő nem valószínű, hogy silány minőségű, külföldről származó mézzel kereskedik."

http://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/hogyan_ismerjuk_fel_a_valodi_fajtamezeket/20151207131506&utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=www&utm_campaign=hirkereso_20160405

*

zümi

• 1382
« Válasz #1033 Dátum: 2016. Április 06. 15:42 »
Aggasztó hírek érkeztek a mézpiacról!

Az Európai Bizottság a mézbotrány miatt rendkívüli ellenőrzéseket rendelt el, az eredmények pedig kiábrándítóak. Már eddig is hangos volt a sajtó a hamis mézektől, de most már számszerűsíteni is lehet, mennyi ’álmézzel’ is van dolgunk pontosan.

Összehangolt élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseket indított az Európai Unió a saját belső piacain és a határokon kívüli állomásain. Az ellenőrzési sorozatot azért indították el, hogy kiszűrjék a hamisított importmézeket az unió piacáról.

Első körben az unió belső piacán árusított, kevert mézekből 2230 mintát vizsgáltak meg a szakértők. Az előzetes eredmények szerint a minták 17 százaléka élelmiszercsalásban érintett, de ez az arány 29 százalék az EU külsö határán begyűjtött termékek esetében.

Olykor a méz nem is méz, csak egyszerű cukorszirup
Olykor a méz nem is méz, csak egyszerű cukorszirup

Az adatokból mostmár az eddigieknél is világosabban látszik, hogy az Európai Unióba importált mézek egyharmada hamis. Az esetek nagyrészében közönséges cukorszirup, amit a mézes üvegek tartalmaznak. Nem elég, hogy méz áron vesszük a cukorszirupot, de szakértők szerint ez élelmiszer-biztonsági kockázatot is jelent. Ugyanis a cukorszirup akár nehézfémeket és az EU-ban betiltott növényvédő szereket is tartalmazhat.

Az sem elhanyagolható hatása a dömpingáron behozott importmézeknek, hogy súlyos károkat okoz a tisztességes európai méhészeknek, köztük a magyar gazdáknak is.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.