Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 791992 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1530 Dátum: 2018. Július 18. 22:13 »
QUQURIQ !!!

Már fél évvel ezelőtt itt leírtuk, hogy a neo helyett már kész az új taglózó méreg.
Lehet, hogy hamarabb ideért?
Más években is volt eső napraforgó közben...

Kiskakas
Kakaska!

Miért beszélsz összevissza.
1. A neonikotinoidok nem taglózó mérgek.
2. Amiket te emlegetsz, nem új szerek.
3. Senki nem mondta, hogy ha eltűnik a neo, akkor helyette nem fognak mást alkalmazni.

Csak az a kérdés, hogy a helyettesítő mérgek károsabbak-e a természetre és a méhekre, mint a neo volt.

A hozzászólásod azt sugallja, hogy ne strapáljuk magunkat, ne tiltakozzunk, ne ugráljunk, mert csak rossz és még rosszabb között lehet választani. És ebben nincs igazad.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1531 Dátum: 2018. Július 18. 22:18 »
QUQURIQ !!!

Már fél évvel ezelőtt itt leírtuk, hogy a neo helyett már kész az új taglózó méreg.
Lehet, hogy hamarabb ideért?
Más években is volt eső napraforgó közben...

Kiskakas
Ne már...ne játszuk a hülyét! Mindenki tudja, hogy ez a neo hatása. Eltűnnek a kijárók, majd a dajkák a hordás végéig. Mivel kint pusztulnak el a táblában, még nyoma sincs.
Németországban, Franciaországban(meg egy csomó helyen) betiltották. Magyarország szükséghelyzeti engedélyt adott ki, ennek a levét isszuk...

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1532 Dátum: 2018. Július 18. 22:30 »
Három méhgyilkos növényvédő szer használatát tiltotta be az EU
Bár Magyarország is a méhekre veszélyes vegyszer betiltása ellen foglalt állást, a többség a neonikotinoidok betiltása mellett döntött.

Évek óta egyre több tudományos bizonyíték támasztotta alá, hogy a neonikotinoid típusú növényvédő szerek veszélyesek a méhek életére. Pénteken az Európai Unió tagállamai úgy döntöttek, hogy az EU területén gyakorlatilag betiltják e szerek használatát.

A Greenpeace Magyarország üdvözli, hogy az Európai Unió tagországainak többsége megszavazta három méhgyilkos rovarölő szer használatának gyakorlatilag teljeskörű tilalmát. Csupán négy ország, köztük Magyarország szavazott a tilalom ellen, mellyel az agrovegyipari lobbi érdekeit helyezték volna a beporzók, a környezet és az emberek védelmének érdekei elé.

A környezetvédő szervezet azt várja a magyar kormánytól: ezentúl tartsa tiszteletben a tilalmat, és ne kérjen ki eseti engedélyeket ezen bizonyítottan pusztító szerek hazai használatára.

A bizonyítékok alapján az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) javaslatára

2013-ban az Európai Unió három neonikotinoid: a Bayer-féle imidakloprid és klotianidin, valamint a Syngenta által kifejleztett tiametoxám részleges tilalmát vezette be a méhek számára vonzó termények (repce, kukorica, napraforgó) esetén. A mai döntés ezt a korábbi tilalmat terjeszti ki minden szabadföldi felhasználásra,

és kizárólag állandó üvegházakban engedélyezi ezen szerek alkalmazását.

A Greenpeace közleménye kitér arra is, hogy Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) 2018. február végén tette közzé jelentését, mely az említett neonikotinoidok hatásaival foglalkozó, 2013 óta megjelent kutatásokat összegzi. Az uniós hatóság kijelentette: a tanulmányok többsége alátámasztja, hogy ezen szerek károsítják a házi-, a posz- és a vadméheket.

Üdv:robi

« Válasz #1533 Dátum: 2018. Július 18. 22:52 »
Robi 75!

Végre újra aktívizáltad magad!
Nekem hiányoztak az írásaid,mindig bírtam
hogy olyan “józanul”,normálisan gondolkodsz.
Mi a helyzet Nálatok?
Mindig jó repce és napraforgós eredményeid voltak.
Remélem idén is így volt.

Anti

« Válasz #1534 Dátum: 2018. Július 18. 22:53 »
Ne már...ne játszuk a hülyét! Mindenki tudja, hogy ez a neo hatása.
Igen, csak akkor nem 10% lenne érintett idén, hanem 70. Kell, hogy legyen valami indikátor, talán a csapadék vagy a talaj. Egy Békés megyei esetnél gombaölő+lombtrágya kombóval szórták a táblát a méheltűnés előtt. Most állítólag ezt is vizsgálják.
De legalább megy fel a méz ára...  Ja, nem. :-[

« Válasz #1535 Dátum: 2018. Július 18. 23:03 »
Honnan tudod, hogy 10% érintett? Mer' aszonták a tv-be'?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1536 Dátum: 2018. Július 18. 23:11 »
10 százalékot észre se vennénk. . A tavaszi körlevéllel a neok használatáról magukat árulták el. Hogyne tudnák mi a hatása(azért kapott minden méhész)......nem fogyatékosok. A levéllel már a kezeiket mossák, csak azért küldték semmi másért. Nem Magyarországon lénnénk ha nem így lenne. A levél után már meg sem lepődtem mikor eltüntek a méheim nekem is meg mindenkinek a környéken repcén, meg most napraforgón. Nálunk ilyen az életbe nem volt még. De semmi gond >:(hiszen szóltak előre burkoltan hogy "meg fogsz dögleni" ??? koma.
Én igy vezettem le, mert a lopás- csalás- hazudozás-köpönyegforgatás, pénzért-hatalomért itt kishazánkban természetes és mára elfogadott, a napimigráns után persze ;D.  Nem értek a vegyszerekhez de itt valami nem kerek.

« Válasz #1537 Dátum: 2018. Július 18. 23:17 »
Én is ezt mondom pár napja...már azt hittem, hogy dühömben elméleteket gyártok. Ez sajnos koncepció volt. És tényleg hülyének néznek minket.
Ne legyen igazam, de most jön majd a java...Nagyon hallgatnak a felvásárlók is.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Július 18. 23:21 írta szeremej »

*

robi 75

• 1010
« Válasz #1538 Dátum: 2018. Július 18. 23:26 »
Tök hülyének. A tavaszi körlevél a neokrol elég dicsérő de egyben mentegetődző is volt. Na most egy parasztnak mint én, e nélkül is eleve minden változás "gyanús" bármi legyen az. De ha még pecsétes levelet is kapok róla ;D ;D több nem is kell. Tuti hazudnak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1539 Dátum: 2018. Július 18. 23:59 »
Azt a híres pecsétes levelet másképp értékelem. Abban gyakorlatilag elismeri az állam, hogy a neo kárt okoz a méhekre. Azt állítja ráadásul, hogy szükséghelyzet miatt adott rá engedélyt. Vagyis felvállalta, hogy ha kárt okozott a méhészeknek, akkor fizet mint a katonatiszt. Csak egy jó ügyvéd kell.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1540 Dátum: 2018. Július 19. 00:14 »
MAYDAY ,MAYDAY , MAYDAY !!!!!!!!!!! Tanácsot szeretnék kérni mivel országosan szar a helyzet és szeretném elkerülni a további " vérfürdőt " / méhmérgezést /  !!! Nálam még ezután fog kinyílni a napraforgó / Zala megye /, és én is félek a mérgezéstől !!!! Elegem van abból , hogy egy-két idióta istent játszik és az elmúlt 15 évben folyamatosan hozzájárult ahhoz ,hogy ez a káosz kialakuljon !!!!!!  Arra gondolok , hogy a döntéshozókat figyelmeztetni kellene , hogy tegyenek meg mindent a méhek védelme érdekében / legalább tiltsák meg a további virágzó naprák permetezését amíg a helyzet nem tisztázódik / !!!! Én is kaptam " repce-vészhelyzet " levelet , lett is mászkálás szépen !!!!!!!

« Válasz #1541 Dátum: 2018. Július 19. 00:34 »
[quote author=mézengúz link=topic=3.msg41629#msg41629 date=1531952053
a döntéshozókat figyelmeztetni kellene , hogy tegyenek meg mindent a méhek védelme érdekében / legalább tiltsák meg a további virágzó naprák permetezését amíg a helyzet nem tisztázódik / !!!! Én is kaptam " repce-vészhelyzet " levelet , lett is mászkálás szépen !!!!!!!
[/quote]
Na,ha ezt eléred kalapot emelek előtted!!

« Válasz #1542 Dátum: 2018. Július 19. 07:19 »
MAYDAY ,MAYDAY , MAYDAY !!!!!!!!!!! Tanácsot szeretnék kérni mivel országosan szar a helyzet és szeretném elkerülni a további " vérfürdőt " / méhmérgezést /  !!! Nálam még ezután fog kinyílni a napraforgó / Zala megye /, és én is félek a mérgezéstől !!!! Elegem van abból , hogy egy-két idióta istent játszik és az elmúlt 15 évben folyamatosan hozzájárult ahhoz ,hogy ez a káosz kialakuljon !!!!!!  Arra gondolok , hogy a döntéshozókat figyelmeztetni kellene , hogy tegyenek meg mindent a méhek védelme érdekében / legalább tiltsák meg a további virágzó naprák permetezését amíg a helyzet nem tisztázódik / !!!! Én is kaptam " repce-vészhelyzet " levelet , lett is mászkálás szépen !!!!!!!

A pecsétes levélben benne van a tanács is! Menj olyan helyre, ahol nincs napraforgó! Juteszembe: a guttációs nyalakodás is veszélyforrás, tehát nincs vége a dalnak a virágzás végén...Sőt, ha ezen a neo-s mézen telel az ember, akkor még tavasszal is lehet pusztulás, de addigra biztos felszívódik(valahol...). Majd az okosok 'megaszondják'.
Személyes tanácsom: MENEKÜLJ!!! Valahová az erdő mélyére...ha van rá lehetőséged.

« Válasz #1543 Dátum: 2018. Július 19. 10:03 »
360 családos álló méhészet , nem vándoroltatható kaptárak stb. !!!!!!!!