Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 792012 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #1485 Dátum: 2018. Április 27. 22:05 »
QUQURIQ !!!

És a monitoring?

Kiskakas

« Válasz #1486 Dátum: 2018. Április 27. 22:25 »

« Válasz #1487 Dátum: 2018. Április 27. 22:32 »
Istent játszik az Ember , de az Ördög finanszírozza !!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1488 Dátum: 2018. Április 28. 08:25 »
Hatósági ügyben nem kell a Tóth Péter. Persze ha éppen kéznél van, vagy a méhész tanácstalan és nincs a környéken senki, aki ismerné a tennivalókat, akkor fel lehet hívni.

Egyébként se hatósági tanúnak, se igazságyi szakértőnek nem jó.

Egyébként Tóth Péter Veszprém megyei szaktanácsadó, a megyéjén kívül nincs szaktanácsadói feladata!

Igazságügyi szakértői vizsgája nincs. Max tanú lehet, ha az adott ügyben erre valamelyik fél felkéri.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1489 Dátum: 2018. Április 28. 08:29 »
QUQURIQ !!!

És a monitoring?

Kiskakas
A monitoring szerződést az elnökség jóváhagyta, Bross aláírta. Nemrég a NÉBIH-hel a laborvizsgálatokat megbeszélték.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1490 Dátum: 2018. Április 28. 08:45 »
Igen, amely hírt beharangozta Bicska igaz, itt is van:
http://greenfo.hu/hirek/2018/04/27/az-orban-kormany-ellenere-vedelmet-kaptak-a-mehek
Nekem most az a kérdésem Tomipapához, Tóth Péterhez és az összes nagyszájúhoz akik azt kérték számon, hogy miért nem ment el az a bizonyos levél a minisztériumba.
Végig azt állítottam, hogy politikai döntés született.

Nagyernyei Attila
Az összes nagyszájúba beletartozok. A többi hallgat, én válaszolok.

Te Attila, teljesen Bross Péter szóhasználatával érvelsz és magyarázkodsz az omme 18 hónapos Péter akarata szerinti korrupt áruló tehetetlenkedése miatt.

Érvelésed hamis.  Igenis meg lehetett volna akadályozni egységes fellépéssel több összehangolt akcióval, vagyis komplett kampánnyal, hogy minisztériumi utasításra a NÉBIH tönkre tegye a magyar szántóföldi méhlegelőt. Ehhez lettek volna még a minisztérium legmagasabb köreiben is partnerek. No nem Zsigó Róbertre gondolok. A NÉBIH-nek úgy kellettek ezek a törvénysértő határozatok mint üveges tótnak a hanyatt esés. Vagyis, ha tőlünk és a minisztériumból is érkezett volna nyomás, akkor nem adták volna ki az engedélyeket.

« Válasz #1491 Dátum: 2018. Április 28. 14:13 »
14 ÉVIG NEO A JÖVŐ MEG A GÉNSZERKESZTÉS !!!!!!!  SOKAN VISSZATARTOTTÁK AZ INFORMÁCIÓKAT A  MÉHÉSZEKET BECSAPTÁK !!!!! NAGYON EL KELLENE GONDOLKODNI , MI VEZÉRELTE EME PUSZTÍTÓ CSELEKEDETÜKET !!!!   AZON VAGYOK , LEMONDOK MINT ALELNÖK ÉS KILÉPEK AZ EGYESÜLETBŐL !!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1492 Dátum: 2018. Április 28. 18:19 »
14 ÉVIG NEO A JÖVŐ MEG A GÉNSZERKESZTÉS !!!!!!!  SOKAN VISSZATARTOTTÁK AZ INFORMÁCIÓKAT A  MÉHÉSZEKET BECSAPTÁK !!!!! NAGYON EL KELLENE GONDOLKODNI , MI VEZÉRELTE EME PUSZTÍTÓ CSELEKEDETÜKET !!!!   AZON VAGYOK , LEMONDOK MINT ALELNÖK ÉS KILÉPEK AZ EGYESÜLETBŐL !!!!
Hol vagy alelnök? Az OMME-ban?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1493 Dátum: 2018. Április 28. 20:42 »
QUQURIQ!!!

Már az OMME VEZETÉSÉNEK most el kellene kezdeni a vizsgálatokat az új neo helyetti szerek méhekre gyakorolt hatásáról. Nem amikor már pörögne; a méheink a kaptárak előtt!

Kiskakas

« Válasz #1494 Dátum: 2018. Április 28. 21:29 »
Szerintem Gedeekas túlértékeli az OMME szerepét.
Szerinted mi értelme lett volna nekimenni az FM-nek?
Szerinted akkor másként szavaztak volna?
Most egy történelmi lehetőség került a kezünkbe, amikor az agrárminiszter is méhész.
Itt az idő leülni vele és átbeszélni az egész neo kérdéskört.
Továbbra is azt szeretném megtudni, hogy miért szavazott Magyarország a tiltás ellen.
Ez lenne az alap, és akkor kezdhetünk építkezni.
Jó egy fél éve írtam, hogy azt nem tartom jó taktikának, ha rárúgjuk a minisztériumra az ajtót.
Szerintem Dr. Nagy István miniszter mivel méhész, érzi a dolog súlyát, emiatt komoly változásra számíthatunk.
Egy valaki biztosan parázik az OMME-ban, hogy mit fog mondani a miniszter, mire hivatkoztak a szavazáskor.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1495 Dátum: 2018. Április 28. 22:01 »
Szerintem Gedeekas túlértékeli az OMME szerepét.
Szerinted mi értelme lett volna nekimenni az FM-nek?
Szerinted akkor másként szavaztak volna?
Most egy történelmi lehetőség került a kezünkbe, amikor az agrárminiszter is méhész.
Itt az idő leülni vele és átbeszélni az egész neo kérdéskört.
Továbbra is azt szeretném megtudni, hogy miért szavazott Magyarország a tiltás ellen.
Ez lenne az alap, és akkor kezdhetünk építkezni.
Jó egy fél éve írtam, hogy azt nem tartom jó taktikának, ha rárúgjuk a minisztériumra az ajtót.
Szerintem Dr. Nagy István miniszter mivel méhész, érzi a dolog súlyát, emiatt komoly változásra számíthatunk.
Egy valaki biztosan parázik az OMME-ban, hogy mit fog mondani a miniszter, mire hivatkoztak a szavazáskor.
Nagyernyei Attila
Hát nem tudom, hogy tudatosan érted félre amit írtam vagy nem értetted azt amit írtam, ezért pontosítok.

Ha akkor, amikor a mi jóvoltunkból átvette a hatalmat Bross Péter az OMME-ban (már bánom, hogy mást gondoltam róla), akkor elnökként elkezdte volna az érdekvédelmi akciókat ÍGÉRETE SZERINT, azaz írt volna határozott leveleket, nemcsak a miniszternek, hanem sok más indokolt helyre is, majd sajtó nyilatkozatokat adott volna a neonikkotinoidok betiltása érdekében, majd pedig hazai tüntetéseket szervezett volna a neonikotinoidok betiltásáért, sőt külföldi méhészekkel, sőt a Greenpeace-val összefogva Brüsszelben is tüntettünk volna, a neonikotinoidok betiltásáért, akkor EBBEN AZ ÉVBEN sem a Csányi Antiék 10 000 méhcsaládja, se a magyarok 1 000 000 méhcsaládja nem szenvedne és mászkálna a repce és a többi szántóföldi méhlegelőn a neonikotinoid csávázástól.

De Bross Péter ezt nem tette meg. Mióta újra a hatalmi pozícióba van Bross Péter, akkor az előbb leírtak helyett, szolga lélekkel két nyanvadék óvatos levelet írt a miniszternek neonikotinoid ügyben, amelyekben még tán bocsánatot is kért, hogy amiatt, hogy él. Bezzeg a miniszter államtitkára teljes hatalmi gőggel évezte a bocsánatkérést és megírta 2016 nyarán, hogy ti méhészek ilyen nyanvadékok vagytok, akkor én a hatalom azt csinálok, amit akarok. És én azt akarom, hogy minden neonikotinoid ígény ki legyen Magyarországon elégítve.
De ...
Meg is érdemeljük mi méhészek, azt amit kaptunk, mert úgy viselkedtünk, ahogy viselkedtünk. Mi tehetünk róla, hogy engedjük az OMME elnökségét, hogy így viselkedjen.

« Válasz #1496 Dátum: 2018. Április 28. 22:29 »
Idézetet írta: neo
Nálunk már három hete virágzik a repce, ahol a permetező nem fedte le a regulátorral a tábla szélét.

Kedves neo!

Tudnál feltenni képet erről?
Előre is köszönöm!
Üdv!
V.B.
Csináltam pár képet, de ezt most bonyodalmas lenne feltennem (nem használok okos telefont),begyalogoltam a kérdéses helyre, és az alábbi gyanúm igazolódott be:
A repceföldön én is láttam világos zöld növényzetet, ami virágzik. Nem tudom, hogy mustár keveredhetett bele ? Ha nem, akkor márciusra le is virágzik, ha kitart ez az idő.
Tehát ez is mustárnak bizonyult, mint amit 3 hete említettem (most azt is megnéztem közelebbről). Azt nem értem, hogy miért veti valaki vegyesen a repcét a mustárral, ha nem zöldítés a célja. Most is vannak benne friss nyomok, mert a repce is nagyon akarózik nőni. Egy kisebb táblát is találtam, ami tiszta mustárnak néz ki, virágzik, de alatta ott a repce. Talán Te többet tudsz mondani róla, hogy ennek mi értelme van?

Zöldítés lesz az. Egészen pontosan ökológiai jelentőségű másodvetés. -ami legalább két faj keverékéből kell, hogy álljon.
Szóval hamarosan beforgatja a gazda.

Üdv Neo!

Mi lett a tábla/növényzet sorsa? Beforgatták, virágzik?

Köszönettel:
V.B.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1497 Dátum: 2018. Április 29. 10:27 »
Nagyernyei Attila
Ki mondta, hogy nekünk méhészeknek rá kell rúgnunk az ajtót a miniszterre?
Miért jelent ajtóberúgást, ha elmondjuk neki minden talpnyalás nélkül, hogy pusztulnak a méheink az Ő hivatala által engedélyezett mérgektől? Hiszen államtitkára is tudja, hogy így van, sőt a NÉBIH is.

Miért jelent ajtóberúgást, ha a Minisztérium előtt tüntetünk? Nem ok nélkül tesszük.

Miért jelent ajtóberúgást, ha sajtóban elmondjuk a valóságot?

Miért jelentett volna ajtóberúgást, ha Bross ígérete szerint elmentünk volna Brüsszelbe tüntetni a neonikotinoidok ügyében?

Ezek a cselekedetek kötelezőek lettek volna egy érdekképviseleti szervezet részéről. Nem tette meg az OMME, sőt aki meg merészelt bármit is lépni ebben ügyben, azt gátolta, ellehetetlenítette, megbélyegezte és kiközösítette. Vagy azért nem tette meg az OMME, mert gyáva a vezetése, vagy azért mert megalkuvó a vezetése, vagy azért mert nem is érdekképviseleti szerv az OMME, hanem a minisztérium egy kihelyezett hivatala.

« Válasz #1498 Dátum: 2018. Április 29. 18:46 »
A neonikotionidok betiltása dícséretes, de nem elégséges. Sőt, semmire nem jó, hanem inkább káros.

MIÉRT?

Volt a DDT. Rossz volt, hogy kikerült a természetbe? IGEN, NAGYON.
Betiltották. Jött a következő, a megváltó szer. Aztán az új üdvöske is betiltásra került. 
Aztán jött a Neonikotionid. Hu de jó, az előzőt betiltották. Ez a csodaszer, kevesebb kell kilóban, mint a gyilkos DDT-ből. Persze ha valahol a permetező nem olyan finoman oszlat, ott már halálos adag pöttyen egy helyre. Nem kevesebb, mint 7000 szer halálibb a neonikotionid a DDT-nél, pedig az sem volt piskóta!

A folyamat nem állt le. A gyár dolgozik. Aki megtalálta a következőt, a régi betiltásában érdekelt. Jön a következő szer. Ez már tényleg nem bántja a méheket. (:-(

Persze, esti mese.

Mit is mond a MATERIALIZMUS? Anyag nem vész el, csak átalakul. Amit kijuttatnak majd jövőre, annak egyetlen előnye van a neonikotionidokkal szemben, annak még nem ismerjük a hatásait. Ha mondjuk ez is 10.000 szer erősebb, mint a neonikotionid, akkor 10.000 szer érzékenyebb műszer kell majd a kimutatásához. Amire az kifejlődik, megint lesz 20 év a méreggyártók zsebébe.

Mi méhészek meg szép lassan vesszük majd észre a hatásokat.

Lehet, hogy "csak" egy olyan baci pusztul el mellékesen, amelyik a méh bélflóra lakója. Aztán valamilyen betegségre érzékenyebb lesz a méh. Csak mindezt belátni megint 20 év.

Az EU pótcselekvésével nem a vegyszerlobbi ellen lépett, hanem az új vegyszerlobbi mellett. Mi méhészek meg bekerülünk a 20 év tudatlanság időszakába. Nem fogunk tudni semmit méretni...

DE AZÉRT HADD ÖRÜLJÖN A NÉP, BETILTOTTÁK A NEÓKAT! Pótcselekvés. Hasznos, de pótcselekvés.

1. Az engedélyezési eljárásba az új csodaszerrel kezelt, legalább 10 hektáros tábla közepébe helyezzenek el 40 méhcsaládot. Két évig vizsgálják. Ne méricskéljenek a gyengévé vált eljárásokkal!

2. Ne csak méhet, hanem más rovart is nézzenek. Azzal is tönkre lehet tenni a termény jelentős részét, ha a többi rovart pusztítják el!

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #1499 Dátum: 2018. Április 29. 21:02 »
Tisztelt  Fekete-Fehér Méhészklub tagok!
Az én személyi felelősségem, hogy honlapunk továbbra is tartózkodjon a politikai megnyilvánulásoktól.
Geddekas többször átlép egy olyan erkölcsi határt, amely már nem ide való.
A szakmapolitikát összekeveri a nagypolitikával, személyeskedő, sértő megjegyzései az agrárminiszterre, túl megy a "belefér" kategórián.
Ezért szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmét, hogy csak és kizárólag szakmai alapon tegye meg a hozzászólásait.
Írásom után nem kell hosszasan magyaráznia, hogy miért gondolja ő másként.
Ez már a bolhás kutyát sem érdekli!
Konfliktuskereső hozzászólásai nem viszik előre közös dolgainkat.
Igen is neo kérdésben tárgyalni kell, a harc nem vezet sehova, különösen akkor, ha olyan szerencséje lett ágazatunknak, hogy a miniszter is méhész.
Tehát nincs pardon, ha politikai színezetű lesz a hozzászólás, azonnal törlöm.
Nagyernyei Attila
Klubvezető