Áldott, boldog, s majd az események lecsengése után békés Újesztendő legyen a része minden jóakaratú embernek, méhésznek!
Eddig elég "bő nyállal" igyekeztem a gondolataimat, emócióimat közreadni, de most ebben is változás lesz, mint a jó Klubvezető mentalitásában: Ő eddig hazug és rosszindulatú volt, de ez mától a múlté, a mai naptól ebben 180 fokos fordulat várható, s ezután rosszindulatú és hazug lészen...
Én meg majd szófukar és kevésbeszédű kommunikáció helyett kevésbeszédűen és szófukaran kommunikálok...
Mint írtam Balogh Lacinak, nem nálam a labda, a felelősséggel tartozó és elszámoltatható egyesületi elnököt és elnökségi tagokat nem én kívánom elszámoltatni és felelősségre vonni. Az a méhészek közösségének kompetenciája, akik oda választották őket, azon érdekképviseleti vezető tisztségekbe, ahol dokumentáltan, közel egy esztendő óta a "cserbenhagyásos leszarom-mentalitással" sunnyognak és hazudnak az őket oda megválasztó tagság szemébe. Mindezt elnöki szintem éves 7,2 millió tiszteletdíj fejében, amit a szembehazudott és cserbenhagyott tagsággal nemrég próbáltak 8,4 millióra felkerekíteni, hiszen a jó elnök -az őt készségesen kiszolgáló tisztségviselők támogatásával és szemhunyása kíséretében- a hatékony cserbenhagyás révén megérdemli...
Azzal a "két lépést hátralépő" stílussal, amit javasolsz Atillám, vigyázz, ha momentán a szakadék szélén két lépésnyire brékelsz, akkor kettőt hátralépve már a szakadékban vagy... Persze ha leérsz, akkor valóban elkövetkezhet a "hőn áhított belső béke" és nyugalom... Akár az örök nyugalom és béke is... Lépj hát, s nyugodj békében...!
Atilla, Nagy Király, OMME Gyökere, Kemény Magja!
Ne gondold, hogy mindenki a te gondolatmeneted szerint gondolkodik. Vigyázz, ne becsüld le mások deduktív képességeit, mert a végén még csalatkozni leszel kénytelen. Miért feltételezed, hogy két, átlagosan kompetens és következtetésre is képes személy azt szeretné, hogy a honlapod bezárjon? Dehogy szeretnénk, a "méhész-Hyde parkban" ez a honlap az a "Speakers' Corner", ahol költségmentesen elérhető közel ezer méhész (no jó, csak a te álmaidban, de ha osztom tízzel, nem járok messze a valóságtól), s ha ehhez hozzátesszük a másik, ennél nagyobb fórumot és a lényegesen nagyobbat merítő facebook-oldalakat, akkor láthatod, hogy akár naponta elérhető annyi méhész (és potenciális szavazópógár), amennyi az írott sajtón keresztül egy hónap alatt sem. Hát hülyék lennénk betőmködni ezt a virtuális szócsövet! Mit gondolsz, tényleg mi is ennyire ostobák lennénk?
Nem Atillám, ez a több alkalommal is innen kitiltott személy hálás köszönettel veszi a lehetőséget, hogy nézeteinek itt is hangot adhat. Dehogy szeretné bezáratni, levágná vele az aranytojást tojó tyúkot. Annak van relevanciája, hogy a doméntulajdonos személyében változást inspiráljon néhány személy, de emiatt sem hiszem, hogy a mi fejünknek kellene fájnia. Ráadásul tételezz fel annyit a jó Jogerős Geddekasról és a vén, ám sokat tapasztalt Tomipapáról, hogy tudnak számolni, s azt is képesek kikalkulálni, megéri-e nekik saját honlapot, facabook-fiókot üzemeltetni, vagy óccóbb, ha Takács úr vagy valamelyik fizetőképes show- vagy Strohmann viszi a balhé anyagi részét... Bezárni...?! Egy rossebet, magam sikoltoznék ezen ötlet ellen a legjobban.
Írásodnak van egy része, ami viszont rendkívül elgondolkodtató: "Minden méhésztársamtól azt kérem, ha szakmapolitikai kérdésekben véleményt szeretne nyilvánítani, ne egy "Mikulás" írására alapozzon.
Most a neonikotinoidokból is szakmapolitikát sikerült közösen kreálnunk, ami alapvetően nem baj, viszont a tények elferdítése mérgezi a méhészeti közéletet."
Hát Atillám, téged se azért jegyeznek majd egykor a méhész-annalesek, mert a nagy gondolkodók Pantheonjába szeretnének helyezni... Ez nem neonikotinoid-kérdés! Ez a hazugság, személyiségrombolás, cserbenhagyás és árulás éposza. Én még csak a szerzője sem vagyok, ezt a "mikulás -írást" az élet és Bross Péter elnök ihlette, a magam szerény képességeivel csak lejegyeztem. A stiláris, nyelvi hibákért és hiányosságokért, tévesztésekért és képzavarokért a felelősség engem terhel, a morális, etikai normák felrúgásáért, az egyesületi tagság elárulásáért viszont nem, az az elnök úr és szervilis segítői, kiszolgálói és szekértolói sara. Hogy te is köztük vagy, az pech, de borítékolom, ha az elnök úr a te hátadon-fejeden lehet képes kimászni a fekáliából, akkor skrupulusok nélkül téged is beáldoz. Ha nem lesz más jelentkező, majd azt a történetet is megírom...
Viszont ez az írásod sokat vesztett abból az élből, amit az előzőkben megcsillantottál. Már nem azt írod, hogy hazudok, csupán ferdítésről beszélsz? Lesz ez még máshogyan is, idővel kénytelen leszel rájönni, hogy ez az instrukciód is az olvasók félrevezetése, az értőn olvasni képes nagyközönség érti, látja, ki írja az igazat. Fölösleges erőfeszítéseket meg tényleg fölösleges tenned, ezzel nem leszel képes felöltöztetni mezítelen királyodat. Tisztellek érte, hogy nem hagyod magára e nehéz végórákban, amikor azzal a dilemmával kell megbirkózzék, hogy menjen-e önként, vagy várja meg a tagság döntését...
Tudom, és érzem, hogy mi munkál most bennetek. A jó Yoda mester fogalmazta ezt meg egykor: “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Hát sajnálom, hogy az ó- és e szép új-esztendő fordultával kellett megismerkedjetek ezzel az érzéssel. Szar lehet, de nem mondhatod, hogy nem szóltam előre. Többször is... Most viszont egy hasonlóan "yodai" bölcs mondással fejezem be ezen újévköszöntő reagálásomat. Lehet, hogy az angolom nem anyanyelvi, a lényegre próbálj fókuszálni: "Fear is the gate of the Dark Side. Fear engender anger, anger is hatred, and hatred is torture and suffering. I feel a lot of fear in you ...
Különösen az utolsó, befejezetlenül hagyott mondatra fókuszálj! Mintha ezeknek az érzéseknek a hullámzását érezném a leveleidben... Majd fohászkodom békétlen, háborgó, félelmekkel teli lelkedért...
Boldog, békés újesztendőt kívánok minden jóakaratú embernek és méhésznek!