Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 798514 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #75 Dátum: 2014. Március 03. 04:38 »
  Kedves Csuja!

A lottó ötös szerintem lehet hogy a legjobb megoldás.Akkor nem kell parttalan vitákat rendezni és nem kell mindenáron megoldást keresned.De azért szerényen megjegyezném mivel nyakunkon a tavasz és egyre kevesebb lesz az időm, ezért mivel nem látom értelmét vitatkozni ezek után nem is teszem ilyen intenzitással.Csak ahogy időm engedi,ami egyre kevesebb lesz a szezon beindulásával.Sok szerencsét addig is a "szellemi termék"gyakorlati bemutatásának problémamentes kivitelezéséhez.

« Válasz #76 Dátum: 2014. Március 03. 08:04 »
Tisztelt Arisztaiosz!

Ezt írod:
"Nem tudom, ezen tények és ismeretek tükrében ki, s miért vélekedik úgy, hogy a méhmérgezések, azon belül a neonikotinoid hatóanyagok által okozott méhpusztulások vizsgálata az OMME, szűkebben véve a monitoring munkával foglalkozó szakemberek feladata lenne."

Az OMME a méhészek szakmai érdekvédelmi szervezete, vagyis annak kéne lennie.
Kutya kötelessége az ellen fellépni ami a tagok érdekét sérti! Ha a küldöttgyűlés és a méhészek úgy kívánják, hogy vizsgáljon, nincs az az erő aki ezt megakadályozhatná!
Eddig is méhészek érdekei ellen cselekedtek, azzal az agyon idézett nyilatkozatukkal!
Ez a bűnük nem évül el! Ha a méhészek azt akarják, hogy foglalkozzanak a problémával, akkor nincs más választásuk. Az OMME nem egy vállalat, vagy magánvállalkozás! Az OMME elnöke nem igazgató Úr!
Mi választottuk egy civil szakmai szervezet elnökévé, és kötelessége azt képviselni amit mi akarunk a tagdíjainkból!
Ha nem ezt teszi, kérjen bocsánatot és távozzon!
Nagyernyei Attila

« Válasz #77 Dátum: 2014. Március 03. 08:58 »
Károly!

Mégiscsak érted Te az internetezés világát, Tolnán még azt mondtad, hogy még bekapcsolni se tudod egyedül! 

Én eddig bíztam abban, hogy a Tolnai hozzászólásaid után a Jenő elbeszélése segített a fejedben helyretenni a dolgokat.
Ezek után már úgy gondolom, Te a saját károdon fogsz csak tanulni. Tedd úgy. Egészségedre.

« Válasz #78 Dátum: 2014. Március 03. 20:19 »
Kedves Geddekas  /Laci báttyám / !  Igazad van, Te nem sértegedtél . Én kérek elnézést . Csak tudod, olyan szó csatákat vívtok, hogy csoda hogy megkeveredek?  Tudom hogy jót akartok mind a ketten , csak kicsit mindegyikőtők  másképpen. Lehet hogy megint meg bántok valameikőtőket, inkább csak tanulok és nem szólok.   Űdv .  Antal

« Válasz #79 Dátum: 2014. Március 04. 06:43 »
   Kedves Bercsényi!

Már leírtam mi vezetett el idáig hogy itt vagyok mivel nem korhoz kötött a számítógép használat ezért tanulgatom több kevesebb sikerrel, két lányom segítségével.Köszönöm hogy aggodalmad fejezed ki fejemben lévő "rend"-el kapcsolatban.Szerintem nincs semmi pánik köszönöm jól vagyok.Tudom hogy az okos ember tanul a más kárából de ez a legjobb indulatommal se mindig sikerül.Jenő elbeszélését értettem,átgondoltam és nem hiszem hogy bármi olyat írtam volna ami arra utalt volna hogy nem érzem át a problémák súlyát.Az hogy még nem egyformán látunk mindent azon kérdéskörben hogy fent említett problémáknak megoldási módja mi, szerintem természetes és előre mutató mivel ezen problémák már súlyuknál fogva is akkorák, hogy a megoldásnak olyannak kell lennie hogy ne sérüljön az egész ágazat aminek mindannyian a tagjai vagyunk.
Végül de nem utolsó sorban én is viszonoznám jó kívánságod és jó egészséget kívánok!

ÜDV:Karcsi

« Válasz #80 Dátum: 2014. Március 04. 17:14 »
Kedves Károly!
Köszönöm, válaszodból kitűnik: gondolataink a a problémák nagyságát és megoldást illetően nagyon közel állnak egymáshoz. Nem szeretném Én sem hogy az ágazatunk sérüljön, azonban a problémákat meg kell oldanunk. Nem holnap, még ma! Mielőtt tovább nő!!

ÜdV: Bercsényi

« Válasz #81 Dátum: 2014. Március 04. 21:05 »
Sziasztok!
Ma megkeresett a Greenpeace illetékese, hogy segítsek olyan repcetáblák felkutatásában, amit neonikotinoid alapú csávázó szerrel  kezeltek, mert megvizsgálnák a növényt.
Természetesen segítek, de ha veszitek a fáradtságot, Ti is kedves Klubtársak, és utána néztek, akkor odamennek a szakemberek.
Érdekes kérdések sokasodnak bennem. Mit csinál az OMME? Miért nem veszi fel a kapcsolatot a Greenpeace szakembereivel? Minek a monitoring? Miért nem a szaktanácsadókat kérik erre a feladatra? Miért nem támogatjuk tagdíjainkból a kutatást? Egyáltalán ki védi az érdekeinket? Miért nem volt még a szakmai kerekasztal?
Egyáltalán akarja valaki, hogy kiderüljön az igazság? A Greenpeace-nek színes kiadványa van a méh és rovargyilkos szerekről. Miért nem támogatta ezt az OMME?
Hihetetlen sok a megválaszolatlan kérdés. Volt egyáltalán valakinek már kára repce,és napraforgó virágzás körül? Szerintem az atka mindenért a felelős, semmi teendőnk csak azt atkát irtsuk.
Én javaslom azon szemlélet irtását, amely nem hajlandó beismerni, hogy éveken keresztül félrevezették a méhészeket, eltitkolják az igazságot, hogy borzasztó nagy károkat szenvedtünk a csávázó szerektől.
Remélem ennek felelősei hamarosan csávában lesznek!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #82 Dátum: 2014. Március 04. 21:19 »
Kedves Károly!

Jenő elbeszélését értettem,átgondoltam és nem hiszem hogy bármi olyat írtam volna ami arra utalt volna hogy nem érzem át a problémák súlyát.
Nekem pedig az a meggyőződésem alakult ki, hogy nem érzed a probléma súlyát.

Az hogy még nem egyformán látunk mindent azon kérdéskörben hogy fent említett problémáknak megoldási módja mi, szerintem természetes és előre mutató mivel ezen problémák már súlyuknál fogva is akkorák, hogy a megoldásnak olyannak kell lennie hogy ne sérüljön az egész ágazat aminek mindannyian a tagjai vagyunk.
Véleményem szerint nem látod, hogy a méhészeti ágazat már súlyosan megsérült az újfajta növényvédőszerek miatt, pedig látványos makrogazdasági jelek is mutatják. A méhcsaládszám intenzív növekedése, az árutermelő nagy méhészetek számának gyarapodása ellenére a mézexport stagnál. Azok a veszteségek, amik Jenőnél jelentkeztek, esetleg nem olyan látványosan, hanem az időjárási és talajviszonyok miatt elhúzódó módon, de a legtöbb magyar méhészetben jelentkeznek minden évben.
Megértem, hogy te nem érzékeled olyan pontosan ezt, hiszen kevés tapasztalatod van. Te nem is méhészkedtél abban az időszakban, amikor még ezek a növényvédőszerek nem voltak forgalomban.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #83 Dátum: 2014. Március 05. 00:34 »
QUQURIQ!

Attila! annyira igazad van, hogy már félelmetes!
Félnek a méhészek, félnek a méhek!
Nem mernek vándorolni repcére, mert könnyen elhullhatnak a méhek!
Ha pedig repcén nem lesznek gyűjtő méhek, úgy bármilyen szép is az akác, nem lesz mézük a méhészeknek!!!
Megéri?
Ez a vezetés nem az érdekeinket szolgálja!
Ha egyetértetek, hogy végre eljött  a változás kora, úgy a jelenlegi vezetést vissza kell hívni!
Válasszatok magatoknak, olyan vezetőket, akik demokratikusan tudják az érdekeiteket képviselni, ebben a zavaros világban!

Csak egy Kiskakas közületek!

« Válasz #84 Dátum: 2014. Március 05. 07:19 »
Őszinte részvétem mindenkinek!

Sajnos olyan információk jutottak birtokomba hogy az omme a mezőgazdasági szakigazgatás egyik szervezetének besegítve a már betiltott csávázószerek betiltásának felfüggesztésében működik közre.
Nemzetközi példán keresztül halhattunk valami nagyon gyenge érvelést Balassagyarmaton erről ( finn példa), de azt titkolják, hogy Magyarországon is folyamatban van ilyen engedélyeztetés a háttérben.
Én azt mondom hallgatás beleegyezés, ha nem cáfolja meg senki itt az omme vezetés köreiből, akkor sajnos igaz lehet.
Ezért nem haladnak a vizsgálatok, ezért akkora nagy a hallgatás, ezért nem tesz semmit az omme, néhány ember miatt.
Nekik tele van így is a zsebük, a méhek pedig hadd pusztuljanak.

« Válasz #85 Dátum: 2014. Március 05. 07:29 »
Nem hiszem el, hogy képesek levágni az aranyat tojó tyúkot. :o  Vagy mégis ?

« Válasz #86 Dátum: 2014. Március 05. 09:42 »
Columbo!

Na neeee! Ezt nem teheti meg az OMME vezetése! Ugye ez csak rémhír? Vagy vicc?
Mondja meg már nekem valaki: ha nem rémhír és nem vicc, akkor ugye ez már kimerítené a korrupció fogalmát? Mert nekem fogalmam sincs mi az korrupció!

« Válasz #87 Dátum: 2014. Március 05. 11:04 »
Nem tehetné de már megtette, ahogy velem közölték.

Orrunknál fogva vezetnek bennünket!

Ennyire lelketlen érdekképviseleti vezetői nincsenek még egy szakmának a világon!

Magyarország Méhészet 2014
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 05. 11:09 írta Columbo »

« Válasz #88 Dátum: 2014. Március 05. 11:33 »
Sziasztok ! Szóval sutyomban szerződést segítek elő a csávázo szereknek /mérgeknek /, és hogy ez ne derűljőn ki hamar, be vágok egy rémhírt. Tőrténetesen az akác mizériát ,igy nem figyelnek, másra . Valyon Attiláék tudnak erről, vagy nekik is új ez a helyzet. Nem akarok bántani, csak kérdezek. Űdv. Antal.                   Hát semmi sem szent ?

« Válasz #89 Dátum: 2014. Március 05. 12:27 »
"Nekem is vannak információim, de nem merem közzétenni, mert nagyon peres időszakot élünk.
Szerintem te is aggódhatsz, hogy bizonyítottan igaz legyen a híred, mert ez a hozzászólás azért üt az OMME-nál, és ha nem igaz akkor az nagyon komoly rágalmazás.
Ezért biztos, hogy perrel kel számolnod..."

Ezt az üzenetet kaptam privátban, valamiért nem tudtam ott válaszolni ezért itt teszem meg.

Kedves Klubtárs!

Amennyiben van az ügy kapcsán bármilyen információja kérem küldje meg nekem majd én közzéteszem.
Columbo nem fél holmi perecskéktől..... :D :D :D :D :D :D