Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 792168 megtekintés
*

neo

• 1000
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #750 Dátum: 2017. Szeptember 16. 18:13 »
Olvasgattam ezt a német ügyet a tiakloprid MRL-je kapcsán. Ott  ideiglenesen betiltották a tiaklopridot. Én nem hallottam arról, hogy ez Magyarországon is megtörtént volna. Most az a kérdés, hogy a visszafordított tételek vajon az új határértéket haladják meg (0,2 mg/kg)?
Tehát Geddekas álláspontja valósult meg. Az MRL értékhez igazították a tiltást. Ez azért értékelendő, mert az én általam felvázolt forgatókönyvet nem merték bevállalni. Tehát azt, hogy a méz megsemmisítésnek értéke a méhész kára. De itt elsikkadt egy nagyon fontos kérdés. Gondoljunk csak bele: a mézben lévő szint azt jelzi, hogy a környezetben aktív formában megmarad egy mesterséges rovarölőszer. Ez pedig veszélyt jelent a hasznos rovarokra. Tehát a tiltási jogalap bebizonyosodott. A tiaklopridnak nem lett volna szabad ismételt forgalomba helyezési engedélyt kapnia a környezeti ártalma miatt. Az emberi egészségre veszélytelen volta miatt kapta vissza az engedélyt. De a kettőnek semmi köze egymáshoz.
A neos csávázószerek esetén nem találtam MRL értéket. Olyant olvastam, hogy a kimutathatósági határra javasolják a mézben az MRL értéket. Ez rendben is van. Itt a két különböző szint megegyezik egymással. Ha a kimutatás sikerrel jár, akkor környezetszennyezési és élelmiszerbiztonsági szempontból egyaránt jogsértő a használatuk. Tekintettel arra, hogy az EU-ban ezek a szerek tiltás alatt állnak, így nem gondolom, hogy az EU a tiaklopridhoz hasonlóan megemelné az MRL értéket a kimutathatósági határ fölé. Na ekkor óriási bajba kerülne a NÉBIH. Teljes kártérítési felelősség a megtermelt napraforgó és repcemézek megsemmisítése miatt. Hiszen önhatalmúlag engedélyezte ezen szerek használatát. Az EU-ban érvényes MRL-re a NÉBIH-nek nincs hatása.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #751 Dátum: 2017. Szeptember 16. 21:10 »
Neo!

Ha igazad van, akkor ez nagyon gáz. Kérlek gyere el a 27-i eseményekre. Lesz egy sajtótájékoztató, egy tüntetés és egy tárgyalás. Az érveid nagyon hasznosak lesznek. Minden méhészen tudsz ezzel segíteni és 1 millió méhcsaládon. Nem beszélve arról, hogy az ártatlan Isten adta gyönyörű természetnek is hasznot hajtanál.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Attila

• 285
« Válasz #752 Dátum: 2017. Szeptember 16. 22:12 »
Sziasztok!

Borsodban is kiértesítettek méhészeket egy környékbeli vetésről. (Mellékletben.)

Szúnyogirtás tájékoztatójában az állt még nyáron: emberre és a környezetre nem veszélyes. Állítólag minden 100. elpusztult rovar egy szúnyog (- Darvas Béla). Ezek a rovarok nem a környezet részei?
Attól tartok, nem is várnak lakossági bejelentést, előre le van zsírozva a szúnyogirtás megrendelése.
A szerek biztonságtechnikai adatlapjaik szerint vízi szervezetekre / élővilágra különösen veszélyesek!
A repülőről az említett esetben (csatolmány) szelektív szert szórnak, konkrét nevét nem közlik. Elvileg nem is bejelentésköteles... Június 12-én el is húzott egy párszor a méheim felett a gép, este 8 előtt nem sokkal (a nap még ragyogóan sütött, kb. 5 napkorongnyira a horizont felett). Akkor még javában közlekednek. Előtte pár nappal vittem oda őket.
Mászkálást tapasztaltam (4 kaptár előtti fűben pár m2-en 50-60méh), de azt már előtte is, családerősségben nem észleltem szembetűnő változást azt követően, persze nem is néztem minden nap. Ettől függetlenül nyugtalanító.
Mindenesetre gyomorbamarkoló volt az élmény.

Üdv.: Attila

« Válasz #753 Dátum: 2017. Szeptember 16. 22:48 »
Ezt írja Geddekas Malya Péter és dr Mocsai Sándor
véleményéről a Gödöllői Méhészegyesület Programjai topicban.

"Megkérdeztük a két szakembert, hogy milyen helyzetben
lehet kiadni szükséghelyzeti engedélyt? Amikor semmi más
választási lehetőség nincs. Ennyi!!!!"

Szükség helyzetre hivatkozni?
Miközben éveken keresztül a neok,
hosszú hatású rovarölők előtt,a gyorsan lebomló,kontakt szerekkel
védekezve is kiváló termés eredményei voltak a mezőgazdasági
termelőknek?
Ez aztán mindennek a teteje!

A hosszú hatású szerek előtt,mi méhészek, hosszú éveken keresztül
igen komoly mennyiségű repce
mézet pergettünk,az akác terméseink kicsit is jó időjárási
feltételek mellett kiválóak voltak.A méhcsaládok népessége
a repce ideje alatt megkétszereződött,de inkább kettő és félszeresére nőtt.

Tízen éve ez megváltozott.
Amikor elkezdtek neokat,hosszú hatású rovarölőket használni,
minő érdekes,elkezdődött a mászkálás,
megjelent a Nosema Cerana.Az intézetbe küldött minták erős
nosema fertőzést mutattak.Megoldási javaslatuk,rázzuk műlépre
a családokat és etessünk.Ja,repce közepén.
Egyszerűen nem értettük mi a baj.Aztán persze pár év múlva
kiderült,ez neok miatt van.
Azóta alig van repce méz,az akác jóval kevesebb.
Kevesebb mert a repcén a gyűjtőméhek eltűnnek,az akácot
a fiatal,frissen gyűjtővé váló méhek gyűjtik.
A családok a repce ideje alatt jó ha a másfélszeresére bővülnek
a repce elejei népességükhöz képest

Zárójelbe téve megjegyezném az országosan összesen gyűjtött
akácméz ezért is nem nőtt a méhcsaládok számának növekedésével
és elsősorban nem a nektár hiány az oka,vagy a magas méhsűrűség,
vagy az atka kártételei.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2017. Szeptember 17. 09:58 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #754 Dátum: 2017. Szeptember 17. 00:16 »
Ezt mondja a jogszabály:
Idézet
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 1107/2009/EK RENDELETE
(2009. október 21.)
a növényvédő szerek forgalomba hozataláról valamint a 79/117/EGK és a 91/414/EGK tanácsi
irányelvek hatályon kívül helyezéséről
6. a l s z a k a s z
E l t é r é s e k
53. cikk
Növényvédelmi szükséghelyzetek
(1) A 28. cikktől eltérve, különleges körülmények fennállása
esetén a tagállamok legfeljebb 120 napra engedélyezhetik
növényvédő szerek korlátozott és ellenőrzött felhasználást szolgáló
forgalomba hozatalát, ha ez az intézkedés olyan veszély
miatt szükséges, amely más ésszerű eszközzel nem hárítható el
.[/size]

Szerintetek a szükséghelyzet tényleg fennáll? Ugye nem?
Mostmár csak az a kérdés, hogy jogi eszközzel mit lehet elérni?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

• 1000
« Válasz #755 Dátum: 2017. Szeptember 17. 13:31 »
Volt egy kis időm, és alaposabban beleástam magam az aktuális MRL értékekbe. Hát érdekes dolgok derültek ki. A Codex Alimentarius adatbázisában a mézre vonatkozóan nem találtam neo-s MRL értékeket (igaz mást sem). Aztán találtam olyan dokumentumot ahol 10 ppb-s értékre kezdeményezték a clothianidin esetében, mint kimutatási határértéket. A most aktuális EU-s értékeket is sikerült megtalálnom, ezek szerint clothianidinnél, acetamipridnél 50  ppb, thiaclopridnál 200. Tehát a tilalom ellenére szépen emelgetik az értékeket. Valószínűleg azért, mert a talált szintek ide férnek bele. Nem valószínű, hogy emiatt mézeket semmisítenének meg. Az a gyanú azért felmerült bennem, hogy ennek oka esetleg a talajok emelkedő neo koncentrációja lehet. Ami igencsak felveti egy környezetszennyezési határérték megállapításának szükségességét.

« Válasz #756 Dátum: 2017. Szeptember 17. 20:26 »
Valószínű Tóth Zoli mielőtt megfogalmazta gondolatit, egy gyantaszűrésen esett át.
Ezt írja:
"Attila!
Tisztán emlékszem mint a többiek is, egy-két hete még tüntetésre buzdítottad a méhészeket. Majd aztán elnökségi előtt megriadtatok a felelősségtől."
Amit Ti most szerveztek azon én már rég túl vagyok.
Két hónapja a Greenpeace oldalán ott voltam a Kossuth Téren amikor kiderült mire készülnek, újra engedélyezni akarják a neok használatát!
Aztán 10-12 évig semmit nem hallottam ez ügyben rólad.
Mi történt?
Egy újabb OMME ellenes lehetőség amire ráharaptál?
Tóth Péter mosakodó levele amolyan taktikai húzás volt részéről, de mivel nem ismered az OMME belső ügyit, simán becumiztad te is.
Egy szó mint száz.
Ha a tüntetésből kimarad az OMME ellenes vonal a Tolna Megyei Méhész Egyesület elsőként támogatja a neok elleni harcot.
Ha egyetlen szó vagy utalás is esik arra, hogy a neonikotinoidok mögé bújva, az OMME lejáratása a cél, engem és az egyesületemet felejtsétek el.
Ti rögtön rárúgjátok az ajtót  mindenkire!
Ez egy akkora horderejű kérdés, hogy azonnali rendkívüli küldöttértekezlet összehívása is indokolt.
Én biztosan a tüntetésre szavazok, és ezt tettem két hete Szekszárdon is amikor itt volt az OMME elnöke.
A kapkodásnak nem vagyok híve, mert érezhető benne a düh, a személyes ambíció, a sértődöttség és pozíció utáni ácsingózás.
Tóth Zoli biztosan egyeztetett Tóth Péterrel és Dr.Mészáros Lászlóval.
Ennek amolyan ellenzéki, elnökbuktató szaga van.
Sajnálom, de ehhez nem vagyok partner.
Hamarosan OMME OV, és OMME Küldöttgyűlés.
Én kíváncsi vagyok a tagság és a küldöttek véleményére is neonikotinoid ügyben.
Még egyszer, hogy világos legyen.
A neonikotinoidok elleni küzdelem minden formáját támogatom!
Ha ebben OMME ellenes elemek szerepelnek, sajnos rám ne számítsatok!
Nagyernyei Attila

« Válasz #757 Dátum: 2017. Szeptember 17. 21:51 »
Valószínű Tóth Zoli mielőtt megfogalmazta gondolatit, egy gyantaszűrésen esett át.
Ezt írja:
"Attila!
Tisztán emlékszem mint a többiek is, egy-két hete még tüntetésre buzdítottad a méhészeket. Majd aztán elnökségi előtt megriadtatok a felelősségtől."
Amit Ti most szerveztek azon én már rég túl vagyok.
Két hónapja a Greenpeace oldalán ott voltam a Kossuth Téren amikor kiderült mire készülnek, újra engedélyezni akarják a neok használatát!
Aztán 10-12 évig semmit nem hallottam ez ügyben rólad.
Mi történt?
Egy újabb OMME ellenes lehetőség amire ráharaptál?
Tóth Péter mosakodó levele amolyan taktikai húzás volt részéről, de mivel nem ismered az OMME belső ügyit, simán becumiztad te is.
Egy szó mint száz.
Ha a tüntetésből kimarad az OMME ellenes vonal a Tolna Megyei Méhész Egyesület elsőként támogatja a neok elleni harcot.
Ha egyetlen szó vagy utalás is esik arra, hogy a neonikotinoidok mögé bújva, az OMME lejáratása a cél, engem és az egyesületemet felejtsétek el.
Ti rögtön rárúgjátok az ajtót  mindenkire!
Ez egy akkora horderejű kérdés, hogy azonnali rendkívüli küldöttértekezlet összehívása is indokolt.
Én biztosan a tüntetésre szavazok, és ezt tettem két hete Szekszárdon is amikor itt volt az OMME elnöke.
A kapkodásnak nem vagyok híve, mert érezhető benne a düh, a személyes ambíció, a sértődöttség és pozíció utáni ácsingózás.
Tóth Zoli biztosan egyeztetett Tóth Péterrel és Dr.Mészáros Lászlóval.
Ennek amolyan ellenzéki, elnökbuktató szaga van.
Sajnálom, de ehhez nem vagyok partner.
Hamarosan OMME OV, és OMME Küldöttgyűlés.
Én kíváncsi vagyok a tagság és a küldöttek véleményére is neonikotinoid ügyben.
Még egyszer, hogy világos legyen.
A neonikotinoidok elleni küzdelem minden formáját támogatom!
Ha ebben OMME ellenes elemek szerepelnek, sajnos rám ne számítsatok!
Nagyernyei Attila

Arról írok, miként buzdítod az olvasókat demonstrációra, s aztán amint élesbe jön a dolog cserbenhagyod őket megfutamodsz a felelősség elől, amire a fórumod bejegyzései szolgáltatnak bizonyítékokat.

Hol vagy most? Hol vannak maradnak a korábbi szavak? Figyelj oda, miként viszel egy ügyet, mert így csak nevetségessé teszed magad.

Már 10-12 éve dolgozol az ügyön állításod szerint, de mit is értél el most sem semmit sem.

Én nem a siránkozással töltöm az időm veled ellentétben én a megoldásokon dolgozom.

Neonikotinoid ügyben létezhet vélemény változás, de amit csináltok Brossal az egyszerűen nevetséges megfutamodás.

Érdekvédelemmel töltöm időm jelentékeny részét, de egy ilyen lehetetlen csapat részeként nem kívánok dolgozni, az OMME szellemiségének megcsúfolása ami most folyik.

Az OMME már rég eltért az eredeti céltól jelenleg haldoklik, csak páran még élősködnek rajta. Már rég nem szolgálja a méhészek érdekeit.

OMME ellenesek pedig azok akik ezt az állapotot előidézték, vagy felelőtlenül engedték eddig süllyedni az érdekvédelmet.

Ha nem léptek, nem marad fizető tagja az Egyesületnek.  A támogatás nem minden, főleg olyan helyzetben ami most következik.

Nem csupán neonikotinoid ügy van, minden eddigit elsöprő méz élelmiszer-biztonsági botrány fog várhatóan bekövetkezni.

Az OMME szellemisége mögé bujtok, tehetetlenségetekben.

Becumizni (ahogyan te említetted) pedig te szoktad Bross szavait, és cserébe még ennyit sem tudsz kiharcolni, hogy neonix ügyben gerincet fejlesszen és kiálljon legalább melletted.

A Gödöllői Méhészegyesület elnöke el fog járni az OMME pedig szervezheti máris a sajátját, vagy az időt akarjátok húzni ezzel is??

Kapd össze magad, elég az üres szövegből, munkára fel!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #758 Dátum: 2017. Szeptember 17. 21:59 »
Attila!

A válaszod értem. Nem Csujának címezted, de többes számot használtál, tehát Őt is beleérted. Tudomásul is veszem, hogy nem kíván a Tolna Megyei Méhészegyesület aktív szereplője lenni a tüntetésnek és az azt követő tárgyalásoknak. Csak akkor lenne aktív szereplő, ha erre a Küldöttgyűlés után kerülne sor. Részetekről ez egy nagyon rossz döntés, de ez van.

Miért pontosan szeptember 27-én lesz a tüntetés? Nagyon egyszerű az oka. Gödöllő melletti Vácszentlászlón a tavaszi repcén az egész falu méhállományára kiterjedő súlyos méhmérgezés történt, aminek laboreredményei máig titkosak. Most ugyanezek a méhállományok nyúlós miatt el lettek égetve. 

Mi a dolga ebben a helyzetben a méhészek érdekeit védő egyesület elnökének? Tetemre hívja az illetékeseket egy méhészgyűlés keretében szeptember 16-ra.

A szervezés és meghívás megtörtént.

Meg lett hívva előadónak igazságügyi szakértő, ilyen ügyekben jártas ügyvéd, sőt az állategészségügyért felelős vezető hatóság felelős vezetője, Jordán László.
Csak Jordán László mentette ki magát az esemény alól, de tudva azt, hogy a helyzet nem megoldható tárgyalás nélkül, ezért tárgyalási időpontokat jelölt meg.

Időközben kiderült, hogy a probléma országos, hiszen több mint 500 000 ha területre kért és kapott a Magyar Kormány derogációt, vagyis méhpusztítási jogot az EU-tól.

Ha egy ilyen felelős állami vezető tárgyalást javasol, akkor azt el kell fogadni, azonban az ember nem mehet háborúba fegyvertelenül, ezért kellett a legtávolabbi tárgyalási időpontot választani, hogy a hadsereg toborozható legyen és a sajtó is megszervezhető.

Ebből már érthető az is, hogy miért nem lehet megvárni a döntéssel az OMME Küldöttgyűlését. De van más oka is annak, hogy az OMME elnöksége miért nem lett bevonva a döntésbe? Szeptember 14-én volt az OMME elnökségi ülése, ahol szóba sem került a tüntetésnek még a lehetősége sem. Tüntetés helyett fog születni Tóth Péter mosakodó bábáskodása mellett egy tiltakozó levél a miniszter felé.

Aki ezek után a szeptember 27-i tüntetés megszervezésében OMME ellenességet vél felfedezni és karriervágyat, az meditáljon egy cseppet, nyúljon magához, mélyebben nézzen bele a saját zsebecskéibe, és gondolkodjon el azon, hogy hány ember és mennyi pénzt kaszál az OMME bevételeiből úgy, hogy minden komoly érdekvédelmi tevékenységnek ösztönösen vagy tudatosan keresztbe tesz.

Tulajdonképpen igen, OMME ellenes az esemény, ha az OMME legfőbb tulajdonságának az impotenciát tekintjük. Azért kellett ezt ez a kampányt elindítani, mert az OMME (szégyen ugyan, de) nem érdekvédelmi szervezet, hanem a minisztériumnak egy kiválóan működő hivatala.

Attila!

Csujának szemére róhatod, hogy az OMME-t nem vonja be a döntésbe, de Te se vontad be az OMME-t nyáron a Greenpeace-vel szervezett akciódba. Akkor tulajdonképpen Csujával egy gyékényen árulsz. De van egy különbség. Ott Te a méhészek közü egyedül szerepeltél és meg se próbáltad a méhészek teljes közösségét megszólítani, hogy jöjjenek veled együtt demonstrálni. Csuja viszont vállalta, hogy az egész méhésztársadalmat megszólítja.

És Csuja egyáltalán nem sértődik meg, ha a folyamat bármely fázisába Bross Péter vagy az OMME más jeles képviselője aktívan becsatlakozik. Csuja nem fog emiatt primadonna hisztériát csapni, mert az ügy sokkal fontosabb számára, mint a személyek, szemben az OMME-val, ahol bizonyos személyek bármilyen hülyeséget mondanak, azt kiáltják ki az OMME-ban szent nagy igazságnak. (Ezt bizonyítják elnökségi, küldöttgyűlési határozatok és a folyamatban levő perek)

« Válasz #759 Dátum: 2017. Szeptember 18. 07:49 »
Ez a sor mindkettőtöknek válasz:
"Csujának szemére róhatod, hogy az OMME-t nem vonja be a döntésbe, de Te se vontad be az OMME-t nyáron a Greenpeace-vel szervezett akciódba."
Ezt az akciót a Greenpeace szervezte, Simon Gergő vegyianyag szakértő irányításával.
Megkérdeztem tőle, hogy hány egyesület lesz, és hol az OMME?
Annyit mondott, hogy egyelőre egyedül menjek ez egy figyelemfelkeltő demonstráció.
Nála reklamáljatok.
Tóth Zoli meg egyébként is olyan nagy ember, 500 millió EU fogyasztó érdekét védi.
Én szeretek a Földön járni.
Én a témát befejeztem, a tüntetésen ilyen formában, ilyen hozzáállás mellett nem kívánok részt venni!
Sok sikert!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #760 Dátum: 2017. Szeptember 18. 11:03 »
Attila!

Én is szeretek a földön járni, ahogy te. Az OMME következő elnökségi ülése úgy ki van máris sámfázva határidős feladatokkal, hogy oda nem fér be egy tüntetés szervezéséről szóló vita. Ráadásul te is és szerintem az OV tagjai meg a küldöttek is tudják, hogy mekkora belső személyi feszültségek vannak az OMME elnökségben, ami miatt egy ilyen döntés meghozhatatlan.

Azt is tudod Attila, hogy most nem lenne repce derogáció, ha a tavaszi küldöttgyűlésen napirend lett volna a neonikotinoid és lett volna egy tavaszi kampány ellene. Ehelyett másfél órát inkább Csuja kizárásával foglalkoztak. De ha nem Csujával foglalkoztak volna, akkor lett volna Mészáros ügy stb. Merthogy Buchinger, Vicze, Cserényi ilyenné züllesztette az OMME-t. De ezt már többször kitárgyaltuk és többször egyet is értettünk ebben a kérdésben.

Lesz-e, lenne-e szó az OMME-ról a tüntetésen vagy sajtó tájékoztatón? Egyáltalán az akció során lesz-e bármilyen lejáratása az OMME-nak?
NEM.
Miért nem?
Nem érdekli az embereket, nem érdekli a döntéshozókat, hogy a tyúkudvaron milyen kakaskodások zajlanak. Ez nem pártpolitika. Ez a méhészek és a méhészeti termékeket fogyasztó 500 millió EU állampolgár problémája. Mondhatod, hogy ez túlzás, pedig nem az, hiszen Magyarország ebben az ágazatban exportőr és érdeke a stabil jó EU piac fenntartása.

Amikor te kiálltál Simon Gergely mellé, akkor is kimondatlanul, de mind az 500 millió ember érdekében álltál ki. Szeptember 27-én se lesz kimondva, de akkor is az 500 millió ember érdekében szólalunk meg. Ha viszont készülne egy petíció az EU számára is (de ilyet egyelőre nem tervezünk), akkor biztos, hogy ki kellene mondanunk, hogy 500 millió ember érdekében kérünk, javasolunk követelünk stb.

Ha kivonulsz egyesületeddel együtt ebből az akcióból, akkor a közös ügyünk sikerének esélyét rontod. Ha viszont csatlakozol, akkor része lehetsz annak az eredménynek, amit elérünk.

Van-e esély eredményre?
IGEN.
Van esély, mert nem véletlen, hogy tárgyalni akar a kérdésről velünk Jordán László. Őt is szíven ütötte az a levél, amit Csuja írt neki. Annak a levélnek az volt a lényege, hogy a "nincs szükséghelyzet". És ezt nem tudja cáfolni Ő sem. Viszont pontosan tudjuk és Te is tudod, hogy manapság az államigazgatás Magyarországon csak formálisan független a gazdasági és korrupciós érdekektől. Biztos vagyok benne, hogy Jordán László és beosztottai szívük és szakismeretük szerint ezeket a határozatokat nem bocsátották volna ki.

El fogja mondani Jordán úr azt is, amit már korábban elmondott, hogy bármikor kérdezték őket, ők mindíg az EU tilalom fenntartására tettek javaslatot, nem pedig a derogációra. Ha nem is direkt módon, de el fogja mondani, hogy mit tehetünk és hogyan léphetünk a további derogáció megakadályozása érdekében.

Attila!

A közös ügyünk sokkal fontosabb, mint bármelyikünk személye, ezért gondold át újra, ismételten kérlek, csatakozz az egyesületeddel együtt a tüntetéshez.

*

atya

• 1043
« Válasz #761 Dátum: 2017. Szeptember 19. 11:26 »
Az eddigi megnyilvánulások (hozzászólások) olvasása alapján, nekem az jön le, hogy az OMME nem szervezi meg a tüntetést. Ha tévesen gondolom kérlek javítsatok ki.
De ha az OMME, nem szervezi meg a tüntetést, akkor nekem az a véleményem, hogy ha valaki igazi méhész, és tudja, sőt megtapasztalta a neók nyújtotta "lehetőségeket", akkor az elmegy és jelenlétével is segíti a megmozdulást.
Nem gondolom, hogy ha lesz egy ilyen tüntetés, akkor azon csak az egyesületi elnök jóváhagyásával lehet részt venni. ( szabad országban élünk, szabad vélemény kinyilvánitással)
Azt viszont nem árt megjegyezni, nem az elnökségben helyet "szerzők" az OMME. Az OMME mi méhészek (OMME tagok) vagyunk akik így, vagy úgy delegáltunk tagokat az egyesület vezetésébe, hogy képviseljék a méhészek érdekeit.
Továbbá megkívánnám jegyezni azt is, hogy semmi sem állandó!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #762 Dátum: 2017. Szeptember 19. 14:12 »
Szomorú , hogy minden méhészt érintő probléma , mégse tudunk egy hajóban evezni !!!!!! Ülünk a kaptár tetőn és várjuk , hogy majd egy valaki kikaparja a gesztenyét !!!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #763 Dátum: 2017. Szeptember 19. 15:18 »
Mézengúz!

Sajnos sokkal, de sokkal többről van szó. Tudatosan szándékosan minden érdekvédő szándék a csirájában van elfojtva a méhészek között.

A jó szándék ellehetetlenítésére és az impotenciára mindíg van és lesz is magyarázat, például
 - sértegetem azt aki nem impotens,
 - lekicsinylem az elért eredményeket,
 - elriasztom a cselekedni vágyót,
 - burkoltan megfélemlítem a cselekvőt,
 - haszonleséssel vádolom meg a szervezőket (ahogy már megtörtént)
 - soroljam?
Akinek nem inge, ne vegye magára.

« Válasz #764 Dátum: 2017. Szeptember 19. 16:07 »
Ugye megmondtam!
Konkrét tényekre, bizonyító erejű jegyzőkönyvekre kell hivatkozni amikor egy ilyen súlyos kijelentést teszünk.
Csuja László alias Geddekas, 2017. szeptember 14-én 0 óra 45 perckor a 731-es számú hozzászólásában ezt írja:
"Miért titok, hogy export mézeket dobnak vissza neonikotinoid szennyezés miatt?

Miért titkolja ezt az OMME vezetése, holott tud róla?

Hogy a jó fenébe lehet úgy érdekvédelmi eredményt elérni, ha az OMME elnöksége cinkos a méhészek legnagyobb ellenségével?"

Az nem titok, hogy Bross Péterrel folyamatosan egyeztetek, és többen jelezték, hogy miket olvasnak itt.
Ezért Bross Péter az OMME elnöke el kezdett érdeklődni a hír hallatán.
Ezután kijelenthető, hogy semmilyen tételt nem dobtak vissza, nem foglaltak le, és egyetlen szállítmányban sem találtak neonikotinoid szennyeződést.
Kérte, hogy jelezzem itt a Fekete-Fehér Méhészklubon, hogy az ilyen valótlan bejegyzések, hazugságok óriásit ártanak az egész ágazatnak, elbizonytalanítja a fogyasztókat!
Gyakorlatilag egy rosszindulatú rágalom, egy lejárató kampány része, Csuja bosszúja.
Az OMME elnökének kérését ezúton teljesítettem.
Azt már én fűzöm hozzá, hogy nem tudom ezzel a pánikkeltő "csontbedobásnak" mi a célja, de ez most bumerángként csapott vissza.
Arra szeretném kérni Csuja Lászlót hozza nyilvánosságra azokat a dokumentumokat ami alapján bizonyítani tudja azt, hogy a magyar mézben neonikotinoidokat találtak.
Ma éjfélig adok erre határidőt!
Gondolom a jegyzőkönyv produkálása nem probléma.
Amennyiben ezt megteszi, elsőként fogok bocsánatot kérni tőle.
Ha nincs ilyen, sajnos törölnöm kell a Méhészklubunk táborából, mert bennünket is hiteltelenné tesz ezekkel a áll hírekkel.
Nagyernyei Attila
Klubvezető