Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 415576 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #615 Dátum: 2016. Május 27. 12:50 »
Jól értem azt amit írsz? Azért kérdezek vissza, mert józan ésszel érthetetlen a történet.

Szóval Egyed Árpád és Ludányi Pista már a választások lezárása előtt eldöntötte, hogy nem csinálja tovább a vállalt feladatát?

Vagyis ők ketten dr. Mészáros László győzelmében egyáltalán nem bíztak vagy látták, hogy ha győzne is dr. Mészáros László, győzelme kérész életű lenne, hiszen tudták már, hogy Fáskerti László feladta a harcot, Cserényinek meg esélye se lesz Hegedűs doktorral szemben az újraválasztásra. Fekete Jóska jó politikai érzékkel pontosan tudja, hogy mi a teendője, tehát tudta, hogy esélye csak akkor van, ha a kft és újság ügyben hagyja a változásokat bekövetkezni.

Ludányi Pista ezek után akarja magát mártírnak bemutatni? Én megértem, hogy a havi 500 000 Ft + költségtérítés elvesztése nagy érvágás neki, de "Mire számított?" azok után, ahogy sok alkalommal fogalmazott az újságban? Ahogy elsiratta a neonokotinoidok tilalmát?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #616 Dátum: 2016. Május 27. 20:49 »
Ludányi egyről nem beszél!
A Tolna megyei méhészek úgy el zavarták az itteni akácos telephelyéről, hogy megmukkanni sem tudott.
Az irántam érzett mélységes utálatát már telefonba kifejtette, amikor kértem, had reagáljak aljas, alpári írásaira.
Szerintem neki kellett volna bocsánatot kérnie a győztes csapattól!
Mi büszkén, emelt fővel, és szerényen ünnepeltük Bross visszatérését.
Nézzük Pista utolsó kirohanását.
Először ezt írja:
"Dr. Cserényi Péter javaslatát támogatva pedig olyan konstrukciót hoztunk létre, hogy a tagdíj fejében minden egyesületi tag megkaphassa az újságot."
Ebben az egy mondatban nagyon sok minden benne van!
Hol az ingyen újság, amit végig hangoztattak?
Cserényi javaslatára, olyan konstrukció?????
Hol a küldöttgyűlés felhatalmazása doktorandusz Úr?
Azért a kaján stílusának most is teret engedett amikor ezt írja:
"Az új elnökségbe zömében olyan méhészek, akik a választásokig egy sort sem írtak az újságba, nem is segítették munkámat, ráadásul Bross Péter, az új elnök főállásban a konkurens lap, a Méhészet szaklap felelős szerkesztője."
Na kezdjük:
Kedves Ködmönbe bújt Ördög!
Abba a lapba a bolondok, és ellenségek nem írtak, mivel Ön ellenségnek, és bolondnak minősített minket!
(Akik oda írtak nem nekik szól válaszom! Kizárólag a leköszönt főszerkesztőnek.)
Én szerettem volna segíteni a munkáját, írtam e-mailt, telefonáltam, de cikkemet nem jelentette meg!
Az OV-n majd leesett a székről amikor átvetettem Önnel azt az iratot, amiben kérelmeztem a cikkem megjelenését.
Konkurens lap a Méhészet?
Ne csúsztasson doktorandusz Úr?
Az iskolájában is így vágja át a nebulóit?
Az OMME-s újság akkor lenne konkurens lap, ha a méhészek szabadon választhatnák, hogy megveszik e!
Mivel Ön fentebb leírta, hogy ez kinek volt a javaslata, lépjünk tovább!
Ezt az újságot a bosszú szülte, Bross Péternek akartak konkurenciát, és belebuktak a főztjükbe!
Ha valaki ismeri az OMME belső viszonyait, és átlát a szitán, az én lennék!
Ezt az írását is vad gyűlölet közepette írta, nem tanult a bukásból!
Ebből lett elege a méhészeknek!
Ön eddig is távol volt az OMME-tól amíg nem kapott egy kis alamizsnát, most ugyan ott van!
Ne keseregjen, mi ennek örülünk!
Nagyernyei Attila

« Válasz #617 Dátum: 2016. Június 02. 15:05 »
Valahol olvastam, hogy az OMME mostani lapját a Méhészújságot nem kéne közlönnyé "degradálni", csakis a szaklap a megfelelő az uraknak.

Nekik biztos!

A közlönyről csak annyit, hogy az mindig a kibocsájtójának a hivatalos álláspontját hirdeti, abban csúsztatások, de nevezhetjük hazugságoknak is nem jelenhetnek meg. Ráadásul a megjelentekkel kapcsolatban az utolsó betűig vállalni kell a felelősséget, ha nem, akkor szerkesztői, tulajdonosi (elnöki) megjegyzés, indoklás, hogy az a bizonyos írás miért is került úgy oda... stb...

Magyar Méh! Az OMME közlönye!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #618 Dátum: 2016. Június 03. 08:48 »
Szerintem is közlöny kellene. Mi hangzott el a döntéshozó űléseken? Milyen döntések születtek? Mi a közös álláspontunk a legfontosabb szakmai ügyekben? Unalmasnak tűnő olvasmány, de alapvető.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #619 Dátum: 2016. Június 03. 09:34 »
Nem lehet unalmas ami meghatározza az életedet.
Még annak sem tűnhet, ha csak mi magunk sem vesszük komolyan!  :-[
Szabó György

« Válasz #620 Dátum: 2016. Június 03. 09:46 »
A régi vezetés nem egyesületi közlönyt akart, hanem konkurenciát a Méhészet szaklapnak, és Brosst kicsinálni.
Ez nem jött be nekik, most azért nyivákolnak.
A legjobb példa a Magyar Autóklub újság.
Az autóklub belső szervezeti, működési dolgait mutatja be, de a szakmaiságot az Autó-Motor újság képviseli.
Arra hivatkoznak, hogy a Méhészet is összekapta magát, jót tett neki a versenytárs.
Ez nem versenytárs, hanem aljas cselszövés műve, szépen csomagolva.
Véleményem szerint is szükség van egy egyesületi újságra, régen az volt a neve, hogy hírlevél.
Az elv, amiért létrehozták, üldözendő!
Más szemléletű, egyesületi újságra viszont szükség van.
A költségekről most kár vitát nyitni, de luxusnak tartom az évi 21-24 milliós postaköltséget.
Erre lesznek javaslatok, de az elmúlt vezetés egyáltalán nem kímélte a tagdíjakat.
Szórták a pénzünket, mert fizettünk, különben nincs támogatás.
Zsarolták a tagságot, de hála az égnek, és a küldöttek józan eszének.
A Kft-t is könnyű volt úgy "nyereségesnek beállítani", hogy a költségeket az OMME állta, a bevételeket meg "Egyed meg" kedves méhésztárs!
Amikor kirobbant az ominózus cukorbotrány, hogy a Kft. is nádcukrot forgalmaz, szerintetek ki állta a vizsgálati költségeket?
Természetesen az OMME, de cukrot a Kft. adta el.
Nagyon ürülök, hogy annak idején azzal a csúnya kijelentésemmel illettem a megbukott galerit, de remélem ennyivel nem ússzák meg!
El kell számoltatni őket, és az ilyen stikliket ki kell fizettetni velük!
Erről miért nem írt annak idején Ludányi főfirkász?
Próbálták a tényeket eltusolni, de szépen (azóta is) derülnek ki turpisságok.
Nagyon szigorú lennék velük szemben.
Részletekről hamarosan, de ez valakiknek fájni fog.
Nagyernyei Attila

« Válasz #621 Dátum: 2016. Június 03. 10:14 »
Elő is szedtem Őket.
HA valaki emlékszik még rájuk 1998. áprilisi szám volt az első és ebben az évben 3 szor. 1999-ben 4 szer. 2000-ben 3 szor. 2001-ben 3 szor. És végül 2202-ben is 3-szor jelent meg.
Fekete-fehér A5-ös kivitelű volt, az utolsó 44 oldalas. Olvasható benne az OMME III. kongresszuson elhangzott beszédek szó szerinti leirata az összes előadótól, felhívások, esemény naptár, IB ülésen történtek, Ellenőrző Bizottsági ülésen történtek, Dunántúli Méhésztalálkozó programja.

Azt hiszem nekem sok közöm van ezekhez a lapszámokhoz, mivel a postázásukban tevékenyen részt vettem. Ez régebben úgy működött, hogy a sok ezer lapszámot Marcsika, Hunya Laci és Én a budapesti gyűlések előtt borítékoltuk és hordtuk le a postára. Ez egész napos tevékenység volt. Szép volt, jó volt..... :D

Szerintem ha valakinek megvannak a Magyar Méh korábbi számai szinte ugyan erről szóltak, mint a Hírlevél....
Akkor nem értem mi kifogás lehet a név ellen?
OMME, jelvény, zászló rendben....
Magyar Méh miért lóg ki a sorból??
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #622 Dátum: 2016. Június 03. 11:59 »
Tudtátok-e, hogy a Méhészújság Ludányi féle arculata és elnevezése ugyanaz, mint ami a Stork Sándor szerkesztette újságé volt. Vajon kitől kapott az OMME Magyarország Kft. hogy màs tollával ékeskedjen? Ki adott neki erre engedélyt? Storktól nem! Ez még egy rendezendő adóság.

« Válasz #623 Dátum: 2016. Június 12. 20:14 »
A régi vezetés nem egyesületi közlönyt akart, hanem konkurenciát a Méhészet szaklapnak, és Brosst kicsinálni.
Ez nem jött be nekik, most azért nyivákolnak.
A legjobb példa a Magyar Autóklub újság.
Az autóklub belső szervezeti, működési dolgait mutatja be, de a szakmaiságot az Autó-Motor újság képviseli.
Arra hivatkoznak, hogy a Méhészet is összekapta magát, jót tett neki a versenytárs.
Ez nem versenytárs, hanem aljas cselszövés műve, szépen csomagolva.
Véleményem szerint is szükség van egy egyesületi újságra, régen az volt a neve, hogy hírlevél.
Az elv, amiért létrehozták, üldözendő!
Más szemléletű, egyesületi újságra viszont szükség van.
A költségekről most kár vitát nyitni, de luxusnak tartom az évi 21-24 milliós postaköltséget.
Erre lesznek javaslatok, de az elmúlt vezetés egyáltalán nem kímélte a tagdíjakat.
Szórták a pénzünket, mert fizettünk, különben nincs támogatás.
Zsarolták a tagságot, de hála az égnek, és a küldöttek józan eszének.
A Kft-t is könnyű volt úgy "nyereségesnek beállítani", hogy a költségeket az OMME állta, a bevételeket meg "Egyed meg" kedves méhésztárs!
Amikor kirobbant az ominózus cukorbotrány, hogy a Kft. is nádcukrot forgalmaz, szerintetek ki állta a vizsgálati költségeket?
Természetesen az OMME, de cukrot a Kft. adta el.
Nagyon ürülök, hogy annak idején azzal a csúnya kijelentésemmel illettem a megbukott galerit, de remélem ennyivel nem ússzák meg!
El kell számoltatni őket, és az ilyen stikliket ki kell fizettetni velük!
Erről miért nem írt annak idején Ludányi főfirkász?
Próbálták a tényeket eltusolni, de szépen (azóta is) derülnek ki turpisságok.
Nagyon szigorú lennék velük szemben.
Részletekről hamarosan, de ez valakiknek fájni fog.
Nagyernyei Attila
Folytatom N.Attila gondolatmenetét .
Valójában, egy tisztázatlan helyzetben született döntés az újságról. Értem ezalatt, nem álltak rendelkezésre alapvető információk a jelenlevő méhészeknek a döntéshez. Szerintem a döntés joga a küldöttgyűlést illette meg !

Az elhamarkodottságnak/kapkodásnak/előkészítetlenségnek lett a következménye,amit azután tapasztaltunk:írások tartalma,színvonala, bizonyos indokolatlan szakmaiatlan vezetői megszólalások/túlzások/,sőt gyűlölködést/megosztottságot növelő, de hallatlanul alacsony nívójú szövegek voltak olvashatóak.Figyelemreméltó csak egy dolog volt bennük:a fogalmi kuszaságok. Egyébként ez volt a jellemző több egyéb OV anyagra is !     
Képtelen vagyok megérteni, hogy egy szervezet saját újságja nem foglalkozzon rangján a szervezeti élettel !

Ismert mondás : "a téma az utcán hever" .......le kell hajolni érte.

Van  miről írni, hiszen alig tudunk egymásról valamit . Közös szervezeti életünk pedig megkövetelik a hiteles, objektív tájékoztatást a fizető (lapot eltartó méhészek )irányába !
Annyi kreativitás, ötletgazdagság, tenni akarás,innovativitás van a méhészekben, hogy egy felhívás kapcsán biztos számos javaslat lenne arról, hogy miről olvasnának, milyen állandó rovatokat lenne érdemes működtetni,..és folytathatnám.
                                    üdvözlettel: E. János

« Utoljára szerkesztve: 2016. Június 12. 20:21 írta Erdélyi János »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #624 Dátum: 2016. Július 11. 23:03 »
Mi lesz a Méhészújság sorsa? Ludányi István egy az egyben lenyúlta a Stork Sándor féle Méhészújság teljes arculatát Stork engedélye nélkül. Ideiglenes szerkesztő Éger Gyuri, de vajon meddig? Mi legyen a profilja, ha fennmarad? Szerintem Stork Sándorral illene egyeztetni, hiszen mégiscsak szerkesztette hosszú ideig a Méhészújságot és értelmes ember. Ráadásul a róla terjesztett pletyka messze nem igaz. A méhésztársadalom nem rendelkezik olyan sok értelmiségi írástudó koponyával, hogy hagyjuk őket kallódni.

*

Firgabá

• *
  • 15
  • Kérem törölni!
« Válasz #625 Dátum: 2016. Július 25. 17:59 »
Üdvözletem!

Mivel én is olvasója lettem végre  az OMME egyesületi lapnak, így az 1 oldalon íródott cikkre reagálva a rossz magyaros tulajdonság ellenére én a jelen pillanatban dicsérni tudom az újságot.  Azt gondolom, hogy ezek után is lesznek közreműködő, segítő szándékú egyének a méhész társadalomban akik segítsége által tovább tud erősödni, fejlődni a Méhész újság és még több hasznos olvasnivalót tud majd számunkra nyújtani. A nyugodt, békés, jó szándékú, építő jellegű információkkal segítse mindenki a lap szerkesztők munkáját. 

« Válasz #626 Dátum: 2016. November 26. 15:57 »
Olvastam Dr. Mészáros László cikkét a decemberi Méhészújságban, "Az adventi szalmaszál" címmel.
A cikk is rámutat, hogy Mészáros Úr igazi keresztény ember.
Nekem van egy olyan szokásom, hogy mielőtt elolvasnék egy cikket, először megnézem a szerző nevét. Ha valami oknál fogva jelentéktelennek tartom az illetőt, nem olvasom el az írását. Most mégis kivételt tettem. Gondoltam miért ne tisztelném meg az egyesület korábbi elnökét azzal, hogy elolvasom az írását a MI újságunkban. Hiszen feltételezvén biztosan rólunk, hozzánk méhészekhez szól adventi gondolatmenete.
"Önmagunk értékelésénél kiemelten javasolt a kőkemény igazságosság, következetesség"- hogy csak egy mondatot emeljek ki az író által felvázolt közösségi játékmenetből.
Biztosan sokan vannak, akinek tetszik az efféle írás de bevallom, hogy nekem kavargott tőle a gyomrom....

« Válasz #627 Dátum: 2016. November 26. 16:50 »
Jó ilyeneket olvasni olyantól, aki karácsony előtt hamis indokkal elbocsájtott egy gyermekét egyedül nevelő édesanyát!

Csak így tovább legdrágább!  :-[

Tudod mindenki másra emlékszik! 

Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #628 Dátum: 2016. November 28. 19:56 »
Belphegor.
 Minek idegesíted magad? Fekete Istvánt olvassál.

*

izso60

• 573
« Válasz #629 Dátum: 2016. November 28. 20:22 »
Üdv.Uraim!
Ranger!
Ez bizony szép megállapítás!
Mindenki másra emlékszik,és ez lehet hogy így van jól!
Hála ennek-annak nem vagyunk egyformák,és ez így van jól,mivé is lenne a világ megannyi kicsi Rangerrel!
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 29. 06:32 írta atya »