Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 415573 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #450 Dátum: 2016. Január 20. 18:06 »
W.Zoli!
Ebből is látszik milyen napra kész az OMME információs rendszere.
Pedig benne vagy a névsorban, amit 2016. január 4-én postázott címemre az OMME "Hivatal".
Szerintem most fogsz már kapni újságot.
Üdv:Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #451 Dátum: 2016. Január 20. 18:12 »
Üdv. Uraim!      W.Zoli!
Az hogy "élesedett" így nem igazán értelmezhető. A tagnyilvántartásba kell bekerülni majd ezt továbbítják a lapkiadónak és ezt követően lehet várni az újságot,ez volt már három hónap is.

*

zümi

• 1382
« Válasz #452 Dátum: 2016. Január 21. 14:27 »
Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH és az OMME a magyar méztermelés védelméért

A minőségi magyar méztermelés védelme és a mézhamisítás elleni összehangolt fellépés érdekében együttműködési megállapodást kötött 2016. január 19-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME). A dokumentumot a két intézmény képviseletében dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke és dr. Mészáros László, az OMME elnöke látta el kézjegyével.
A NÉBIH és az OMME – a vásárlók és a hazai mézpiac védelme érdekében – egyaránt kiemelten fontosnak tartja a méhészeti szakágazat megerősítését, az alacsony minőségű, esetlegesen hamisított import termékek hatékonyabb kiszűrését, valamint az illegális, mézhamisítással összefüggő tevékenységek visszaszorítását.
Az együttműködés kiterjed az ellenőrzési célok közös meghatározására, a vizsgálatokat támogató autentikus magyar mézek adatbázisának kialakítására, valamint a mézminőséggel, a növényvédelemmel és a méh-egészségüggyel kapcsolatos problémák feltárására és megoldásainak elősegítésére. A NÉBIH az OMME-t a magyar méhészek országos érdekképviseleti szerveként ismeri el, aki – kiemelt koordináló szereplőként – segíti a hatóságot az ágazatban megjelenő jogsértések elleni fellépés hatékonyabbá tételében. Az OMME 2005 óta rendszeres mézellenőrzéseket végez, 2015 őszén kezdte meg a hamisítás elleni vizsgálatait új vizsgálati módszer alkalmazásával. Az eredményekről kapott tájékoztatást követően indított hatósági vizsgálatsorozat alapján valamennyi kifogásolt tétel forgalmazását felfüggesztette a hivatal.
Mint ismert 2015 decemberében az országos főállatorvos adatszolgáltatási kötelezettséget rendelte el minden első magyarországi tárolási helyet üzemeltető élelmiszer-vállalkozással szemben, ahol az Unión kívülről importálnak mézet. Emellett országszerte fokozott hatósági ellenőrzések is zajlanak.
A most aláírt együttműködési megállapodással a felek remélik, hogy a vizsgálatok a jövőben célzottabbá és még eredményesebbé válnak majd, ezzel is védve a nagy múltú és minőségi magyarországi méztermelés színvonalát.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #453 Dátum: 2016. Január 28. 19:19 »
VÁLASZTÁSOKRA KÉSZÜLVE
Ez a címe az OMME elnök által írt önértékelésnek.
Én eddig úgy tudtam, hogy az elvégzett munkát a tagság, a küldöttek értékelik.
Rosszul gondoltam, itt a vezetőség értékeli saját magát, és hosszú oldalakon keresztül önmagát fényezi.
Bevallom az első mondatot olvastam el csupán, és elég is volt.
Már abban akkora csúsztatás (na választásokra készülve nem fogalmazok csúnyábban), hogy nem is olvastam tovább.
Nézzük mit ír az OMME elnöke rögtön az első mondatban:
"Az OMME-beszámoló évről évre hiteles információt ad a központi érdekképviseleti munkáról, a pénzügyi gazdálkodásról, s miután a küldöttgyűlés elfogadja azt, újabb fejezet nyílik."
Ezt az arroganciát!
Hiteles információ?
Amikor a könyvvizsgálói jelentést titkosítják?
A Kft. pénzügyi dolgait, egy laza csukóból vett mozdulattal eltüntetik?
Milyen hiteles információról beszél az elnök, amikor a jegyzőkönyvek nem a valóságot tartalmazzák?
Ma is amikor az EB elnökével beszélgettem elmondtam neki, hogy én a helyében az OMME elnökének a tiszteletdíját megkurtítottam volna!
Addig nem kapta volna meg amíg nem végzi el a munkáját!
Másfél oldalon keresztül sorolja az EB a belső szabálytalanságokat, hiányosságokat aztán megszavaztatják a 7.2 milliós tiszteletdíját?
Félreértés ne essék, nem a gázsijával van gondom!
Az elvégzett munkával!
Lényeg az, hogy a karaván halad.
De kik a vízhordók?
Mi méhészek?
Nekem ez az önimádó csapat csak púp a hátamon. :P
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #454 Dátum: 2016. Február 14. 21:38 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas a sok minden közül ezt sem érti?
A NAK lapban miért nem jelenik meg semmiféle cikk a méhészetről?
A mézhamisításról, az alacsony méz árakról?
Pedig az OMME alelnöke, Fekete József is vezető beosztásban van az Agrárkamaránál.
Csak kérdezek?
Mit csinál ott???

Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #455 Dátum: 2016. Február 14. 21:47 »
Lehet, hogy pontosan azért nemjelenik meg semmi?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #456 Dátum: 2016. Február 14. 21:50 »
Mi értelme van egyáltalán az Agrárkamarai tagságnak...?!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #457 Dátum: 2016. Február 14. 21:58 »
QUQURIQ !!!

Szerintem, az agrárkamara szeretné megszerezni az MVH feladatkörét....

Kiskakas!

« Válasz #458 Dátum: 2016. Február 14. 22:19 »
Szerintem meg a politika integráltak minket a kamarába, nehogy valami "baj" legyen. Nem ám itt majd tüntetünk -a kormányzat ellen- meg majd lázadozunk, neeem.
Mint manapság már minden egyesület jobban irányítható, kézben tartható -a politika szemszögéből legalábbis-, ha be van építve egy "felügyeleti" szervbe. Itt mindíg elmondják, hogy értünk vannak és minden szép meg jó, nincs itt semmi baj sem... Küldenek újságot is, ha valaki igényli de persze abban a méhészetről szó sincs. Lényeg, hogy a regisztrációs díj befizetve, tagdíj fizetve és nem ugrálnak majd itt a méhészek, mert a kamara majd megold mindent...  ::)

« Válasz #459 Dátum: 2016. Február 15. 21:37 »
QUQURIQ !!!

Szerintem, az agrárkamara szeretné megszerezni az MVH feladatkörét....

Kiskakas!

Kedves Kiskakas!

Örömmel olvasom soraidat, mert kitűnik belőle, hogy Brüsszel fele ritkán repülsz. Félretéve a viccet:

Én az Állami Számvevőszéknél is dolgoztam. Pont abban az EMGÁ-ban, amelynek a Méhészeti Nemzeti Program is a része. Így volt szerencsém belelátni egészen mélyre. A kamara más tipusú szervezet. EU-s pénzek kifizetőhelyének nem alkalmas, erre sosem kapna EU felhatalmazást. Anélkül pedig egyetlen EURO sem érkezne.

Az MVH egy komplex szervezet, nagyon kemény munkával vívta ki azt a státust, amellyel kifizetőhellyé vált. Nemcsak kifizetőhely, de ennél sokkal fontosabb szerepe is van. Nem tudom, hogy személyesen ismersz-e? Ha igen, hidd el Nekem, hogy az MVH stabil, benne a méhészeti program stabil. Semmi nem veszélyezteti a méhészek közvetlen kifizetési lehetőségeit.

Azt persze sajnálom, hogy az EMVA keretéből, amely csak ezerszer nagyobb, mint a méhészeti Program csak kevés méhész részesül. Kevés méhész! Ha kíváncsi vagy rá, hogy az elnökség tagjaiból kik részesültek, akkor keress rá a neten, nyilvános!

Ez a pénz talált pénz a méhészeknek, ugyanis ezt a pénzt a méhész nem méhész elől orozza el, hanem esetleg egy libatenyésztő orra elől halássza el azt. Itt kellene egy erős érdekvédelem, amely a méhészeket, ezzel az ágazatot hozzásegíti ezekhez a plusz pénzekhez.

Szóval hablaty! Méhészeti Program lesz, és azt az MVH fogja vinni a belátható időn túl is. Minden méhész meg fogja kapni a támogatást.

A jogcímekről most nem írok.

Üdv

Körmendy-Rácz János

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #460 Dátum: 2016. Február 15. 21:50 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt Körmendy Úr!

Baromfi udvaromban van egy világvevő készülék, amiben óránként híreket olvasnak be.
Amióta ritkábban járok az OMME "Parlamentbe" azóta többször odafigyelek a hírekre kapirgálás közben....
...már a kukacok sem a régiek, meg az OMME hírek se!
A rádióban feszegették, hogy az MVH a múlté.
..ha Te ilyen nagy ember vagy, vagy voltál, miért nem pályázol az OMME vezetőségébe?
Most nagy szükség lenne a "Tökös gyerekekre"!
Ja!
Most jut eszembe, hogy ki nem indul a választáson...
Nagy Gyula, Egyed Árpád, Kollár Imre.
Többiek beszórták a széküket jó cementes(B 200) sóderrel....

A betont keverő Kiskakas!

« Válasz #461 Dátum: 2016. Február 15. 23:59 »
Most nagy szükség lenne a "Tökös gyerekekre"!

A tökös gyerekekkel vigyázz, mert ha valamelyik eltalál teli rüszttel, akkor lehet, hogy cement nélkül is ráragadsz a tyúkól falára. ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #462 Dátum: 2016. Február 16. 08:49 »
Ezt a tettlegességgel fenyegetőző stílust kérem hagyjátok abba. Az erőszakos fellépés eddig a Cserényisták szokása volt. Velem szembe Varga Karcsi próbálkozott, de rájött Ő is, hogy ez a fajta érvelés őt gyengíti a legjobban. Nem szeretném, ha efajta érvelések itt is szokásba jönnének.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #463 Dátum: 2016. Február 16. 08:59 »
QUQURIQ !!!

A tetszési index magáért beszél...

A tyúkólon csöngő Kiskakas!

*

Kitin

• 934
« Válasz #464 Dátum: 2016. Február 22. 22:57 »
"Frissítsük fel tudásanyagunkat és bővítsük ismereteinket, hisz most még van rá időnk. Ne felejtsük el az internet adta óriási lehetőséget az ismeretek bővítésében. Sokat segít az újfajta eszközök és védekező szerek megismerésében. A méhészfórumtól őszintén óvnék, mivel ott ellenőrizetlen tudású méhtartó fiatalok heccelik egymást, többségében ellenőrizetlen szakmai tartalommal."

http://meheszet.hu/hu/irasok/emlekezteto-%E2%80%93-februar-0