A méhészeti közélet politikai átitatottságot mindig is tartalmazott, politikai nyomás mindig is volt, és mindig is lesz!
Sajnos ez minden politikai rendszer sajátossága. Ezt elkerülni nem lehet, legfeljebb mérsékelni.
Lehet ez akár civil szervezet is
Attila: csak gondolj arra, hogy a méhészek között szinte minden szakma vagy élethivatás képviselteti magát.
Orvosok, mérnökök, politikusok, jogászok, elmefurkászok, segédmunkások, szakmunkások, továbbmenve főállásúak és kiegészítő tevékenységként folytatók.
Mind mind más beállítottságú, mások a személyi és csoportérdekek.
Azelőtt is sok sok ellentét feszült a méhészeti berkeken belül. A mai telefonos, internetes, okos telefonos világban, abban a világban, ahol a PÉNZ ural mindent, az információk a fénysebességgel terjednek ezek az érdekcsoportok még inkább erőből tudnak érvényt szerezni céljaiknak.
Ui: én a pink partnernek két verzióját tartom a Katinka céljai között, annál is inkább, mivel Gyárfás T. a rendszerváltás utáni években nem volt - enyhén kifejezve - "korrekt" a magyarsággal szemben. Nem tudom elő tudom- e keresni az erre vonatkozó írásokat, ha igen azt ha igény van rá közzé teszem.
Üdv: Bercsényi