Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 410189 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #405 Dátum: 2015. November 29. 17:00 »
A "TESCO" újságot most kezdem el böngészni. lehet, hogy találok benne én is érdekes adalékokat?

« Válasz #406 Dátum: 2015. November 30. 21:05 »
Erőt vettem magamon és beleolvastam az "ingyen" újságba.
Kár volt, mert a Mézháború cikk a 15. oldalon katasztrofális.
Már a bevezető sem gyenge, nézzük mit ír Dr.Ludányi István:
"Ismét mézbotrányról csámcsog a média Kell ez nekünk? Sem a kínai méz-akár tiszta, akár nem-, sem a méz negatív reklámja nem kell, mert mindkettő a magyar méz eladása ellen szól..."
Szerintetek a magyar méz ellen szól az aki hamisat elutasítja, fellép ellene?
Akkor minek voltak a tüntetések?
Szerintem a főszerkesztő nagyon mellé nyúlt ezzel a cikkel!
Lejjebb ezt írja:
" A KÍNAI MÉZ ÉVE
A 2014-es rossz akácméztermés ismeretében kereskedelmi körökben arról kezdtek el beszélni, hogy 2014-es év Magyarországon is a kínai méz éve lesz. A jóslatuk beigazolódott. 2014 októberében és novemberében megjelentek az első "EU-s és EU-n kívüli mézek keveréke"címkés termékek a METRO áruházláncban"

Édes jó Istenem!
És egy évig mi frászt csinált az OMME vezetése, az áll érdekképviselőink?
Ha Takács Ferenc nem mozgatja meg a díszes társaságot, még mindig a babérjain ülne az egész bagázs!
Hihetetlen ez a kétszínű, méhészeket hülyítő hozzáállásuk.
A főszerkesztő urat ezért a leleplező írásáért biztosan nem fogják megdicsérni.
Úgy is mondhatnánk, hogy az írott sajtóban is bevallották, hogy egy évig nem csináltak semmit!
Ezt unták meg a kaposvári méhészek!
Teljesen mellette van a főszerkesztő amikor ezt állítja:
"A mézvizsgálati jegyzőkönyvek október végére érkeztek meg."
Valahogy nem passzolnak a dátumok!
Állítólag már 2015. májusában is voltak az OMME birtokában jegyzőkönyvek, de azt érdekes módon eltitkolták.
Vagy ilyen lassan dolgozik a labor?
Ez sem passzol, mert Takács Ferencnek csupán néhány napra volt szüksége arra, hogy laboreredményt tudjon produkálni.
Szerintem össze kéne fogni ebben a kérdésben!
Takács Ferenc soha nem tagadta, hogy a "konkurenciát?" akarja eltakarítani!
De milyen konkurencia az amelyik, az ő szavaival élve szutykot, nem mézet árul, természetesen "akciós áron".
Ők a méhészek, és ágazatunk ellenségei!
Kiszorítják a piacról a tisztességes méhészek termését, és letörik az árat!
Az OMME vezetése ezzel a tökölődésével óriásit hibázott, nem először.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #407 Dátum: 2015. November 30. 21:23 »
QUQURIQ !!!

Érdeket visel az OMME, de kiét??? Ez itt a nagy kérdés???
Mert sem a vásárlók sem a méhészek érdekit nem képviselik!

Kiskakas!

« Válasz #408 Dátum: 2015. December 03. 13:00 »
Nézzük egy-két cikket az OMME-s újságból!
A Budapesti tüntetés képei alá odaírhatták volna, hogy a helységnév táblák mögött méhészek állnak, mert így akár egy kormányellenes demonstráció is lehetett volna.
Ha nem ismerném fel a méhészeket, és egy sima utca embere lennék, bizony gondolkodnom kéne ,miért jöttek össze.
Véleményem szerint ez óriási hiba volt, de már megszoktuk, hogy mindent elcsesznek.
A 7.oldalon Nagy Csaba is odatette magát, amikor "Számvetés"-nek szánt cikkének végén ezt írja:
"A karácsony a megbékélés ünnepe, jó volna ezt úgy megélni, hogy a méhésztársadalom bölcs felelősséggel a megoldásokat, és nem a "betartásokat" keresve oldaná meg a belső gondjait."
Cikkének megírásakor még nem tudta, hogy az OMME elnöke Karácsony előtt nem egy bölcs, felelősségteljes megoldást választott a megbékélésre, mikor Gabikát kirúgta.
Ejnye, bejnye!
Egy fizetéséért kaparó szaktanácsadó  érdekvédelmi munkába minek kotyog bele, arról miért mond véleményt?
Ők egyesületünk demokratikus működésének kerékkötői.
Ruff János tanár Úr cikke viszont tetszett!
Én is Zalaapátiban végeztem, nagyon jól esett visszaolvasni a történelmet.
Azért ebből is idéznék egy pár sort:
"Minden megyében volt egy szaktitkár, aki általában maga is méhész volt, és a megye méhészeti ügyeinek szervezője, gondjainak tudója, a méhészeti ügyek segítője."
Véleményem szerint ezt kéne most is tenniük a szakiknak, és nem a jelenlegi OMME vezetők újraválasztásához asszisztálniuk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #409 Dátum: 2015. December 06. 19:28 »
Most nézzünk egy két cikket a MÉHÉSZET szaklapból!
Nekem személy szerint már a címlapja is tetszik, mert végre látható a Tolna Megyei Méhész Egyesület zászlaja.
Érdekesnek tartom, hogy OMME-s újságból és a nógrádi csapat fényképeiről valahogy hiányzik.
Na de sebaj, ez biztosan az én egoizmusom csupán.
Belső oldal, mézégetés, ami az OMME-nak égés, mert a Kaposvár és Térsége Méhészeinek Egyesülete lobbizott az országos ügyekért. (Baldavári László fotója, ja a címlap is)
Dögei Imre is odatette magát, a 3.oldalon beharangozójában ezt írja:
"Az MPME idei XII., Siófokon tartott kongresszusának egyik programja "A profi méhészek gondolatai a magyar méhészet jövőjéről" című kerek-asztal beszélgetés volt. A csaknem kétórás fórumon új témák nem, legfeljebb újfajta megközelítésben hangzottak el. Ötvenedszer is sikerült felállítani a parttalan, sehová sem vezető diagnózist, megvalósítható megoldási javaslatok nélkül. A profikról, a magyar méhészek állítólagos krémjétől pedig elvárható lenne egy professzionális elemzést követő írásos ajánlás-,a sokadik ötletelés helyett."
Húha!
Nézzük tovább.
Emlékeztető
"Napjainkban nagyon megnövekedett a nyúlós költésrothadás miatti zárlatok mennyisége."
Aztán Csonka Imre cikke a 14. oldalon:
"A méhészeti ágazat jelenlegi vezetőinek véleménye szerint nincs semmi probléma. A méhlegelő bőséges és változatos, a méhsűrűség nem nagy. A nyúlós költésrothadás nem növekszik, a nozéma nem jelentős, klímaváltozás nincsen és így tovább. A méhészek azonban tudják-hiszen munkájuk során tapasztalják-, hogy ez nem így van."
Aztán ismét Dögei Imre Főszerkesztő írásából szemezgetek a 20 oldalon:
"Amikor anno Faluba Zoltánnal, vagy Örösivel találkoztam, azt hittem, az istenekkel hozott össze a sors-simított végig ősz haján. Van ugyan valami közöm az OMME-hez (Kollár Imre egyik tagja az országos egyesület hattagú elnökségének-A szerk), de az ott folyó munkával korántsem vagyok elégedett-mondotta végezetül."
Na nem folytatom.
Lassan megérjük, hogy az OMME-ban csak egy dolog van ami hasznos, és remek!
Az OMME Mézkirálynőjének receptjei!
Nagyernyei Attila

« Válasz #410 Dátum: 2015. December 08. 21:35 »
OMME Tesco Újság 21. oldal!
Príma reklám lenne mind az üvegnek, mind a zárszalagnak, ha a zárszalagot olyasvalaki ragasztotta volna az üvegre, aki már használt ilyet!!!!

Zárszalagot így a nem létező unokám is fel tudná ragasztani!!
a ZÁRSZALAG LÉNYEGE a minőségi garancia és nyomon követhetőség mellett, hogy jelezze a vásárló felé, ha netán manipulálják a töltetet
Vagyis, csak akkor sérülhet, ha megpróbálják a tetőt lecsavarni!
Ez ebben az esetben már akkor sérül (elszakad), ha véletlenül rosszul fogod meg

Jó lenne, ha ilyen bakikra is kellőképpen odafigyelne az akinek a zsebét tömik!!!!!
!

« Válasz #411 Dátum: 2015. December 08. 21:37 »
Ja és a többi "véletlen", vagy szándékos bakikról már nem is érdemes szót emelni.
Vicc kategória!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #412 Dátum: 2015. December 18. 17:50 »
 QUQURIQ !!!

És már megint ez a fránya OMME Tesco újság!

30. oldal Dr. Ludányi István főszerkesztő úr Országos küldöttgyűlésről ír.
Középső hasáb így kezdődik! "A küldöttek soraiból kihallatszott, hogy más is szívesen megadná a számlaszámát, arra is lehetne 5 millió forintot utalni".
Nagyon szomorú, hogy a főszerkesztő úrnak csak ennyi tellett a 16 napirendi pont fontosságából...
Inkább több napirendi pontról adott volna tényszerű riportot!!!
Az utolsó bekezdés. "Mivel jövő év tavasszal újabb választások lesznek, ennek előkészítésére meg kellett "választani" a jelölő bizottságot".
Ki választott kit és mikor?
Szemen szedett hazugság ez az írás! Így tájékoztatják félre a magyar méhészeket!
Ez nem választás volt, hanem az OMME elnöke kijelölte az egész jelölő bizottságot!!!!!!!!
A küldöttek meg sem próbálhattak másokat jelölni!
Az igazság elhallgatása egyenlő a hazugsággal...
31. oldal!
Király egy csúsztatás, vagy inkább hazugság?
Az első hasáb utolsó bekezdését olvassátok!
Azt ecsetelgeti a nagy Királyunk,az elkapkodott szervezés miatt kevesen voltak a médiumtól.
Ha nem tudná a nagy Királyunk, hogy a médiumok eladják egymásnak jó pénzért a híreket, ezért csak kevesen vettek részt a tüntetésen TV -sek!
Azt Királykodja már megint " Úgy érzem, ezt a célt Brüsszelben csak részben sikerült elérnünk".
Király Lászlónak az rész cél, hogy Magyarországon is és az EU országaiban is visszaszedték a kínai mézeket a polcokról?
Mi akkor neki a 100 % cél?
Harmadik hasáb első bekezdésének a vége....
...."legalább egy köszönömöt  megérdemeltünk volna. Ez azonban elmaradt.
Ez hazugság!!!
Takács Ferenc a legvégén összeállította fotózásra a tüntetőket, (lásd a Méhészet címlapját) és a végán megköszönte az egész csapatnak, hogy ennyi fáradságot bevállaltunk!
Pedig Király László is ott volt a fotózáson, hallott minden szót!
Tisztelt Király úr!
A csoport nem érdekből ment ki tüntetni, mint Te, Mi a magyar méz hírneve miatt voltunk kint, senkinek nem tettünk ezzel szívességet!
Ennek a hasábnak a közepén Királyunk, azt is megállapítja, hogy "Vagyis nem volt jó az időzítés sem".
1. OMME vezető komáid eldugták a régen megérkezett labor jegyzőkönyveket...
2. OMME vezető komáidnak eszük ágában sem volt tüntetni ,menni sehová!
3. OMME elnöke nagy szakértelemmel még a nyáron beharangozta a méz árának emelkedését...
4. Karácsony után meg Királyunk felkenhette volna a megmaradt mézét a homlokára, hátha egy múzsa lenyalja...

Viszont!
Királyunknak annyi előnye származott velünk szemben a tüntetésből, hogy ezért a förmedvényért még a jó vaskos gázsiját is felvehette..

Kiskakas az exsz tudósító!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #413 Dátum: 2015. December 19. 11:51 »
Ahogy hallom, nem a szokásos tiszteletdíjakat osztogatják az omme ujságnál, hanem erősen fog a ceruza és csókos összegek röpködnek ki a kasszából. Dehát a kft ügyeihez Mészáros József nem enged hozzzáférést.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #414 Dátum: 2015. December 19. 21:13 »
QUQURIQ !!!

Nemsokára ön két minden iratot oda kell adni...
Nem lesz titkolózás...
Gyorsan kiderül, hogy kié a Kft, kinek kellett volna felügyelni. Működhetett volna-e ellenőrző bizottság nélkül a Kft, és ki a felelős, hogy ki nem hajtott végre, törvényi cégalapítást, megnevezve az ellenőrzési joggal a felügyelő szervezetet...
Nagyon, nagyon sok hiba történt, "mi" többször jegyzőkönyvbe mondtuk a kérdéseinket!
Innentől kezdve, a szándékosság is szóba jön...

A vészt jósló Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #415 Dátum: 2015. December 23. 23:35 »
QUQURIQ !!!

A mai napi lapszemlémet nem most szerettem volna megtartani, de az OMME TESCO újságában, ami már lassan vegyszer reklám újság lesz, megtaláltam rögtön az első oldalon elnökünk nagy hasba akasztós  "Új kihívásoknak megfelelve" förmedvényét!

(jobb felső sarok).. "Szilárd alapok, építhető jövő"...
Szilárd alapok????
Hol él ez az ember???
Soha nem volt az OMME ennyire labilis mint az elmúlt kettő évben!!!
...és erre építsünk jövőt????
Ez olyan mint mocsárban futóversenyt tartani!

Olvasgassunk tovább!
(rögtön az első bekezdés második mondata)... "Folytatni kell mindazt, amit már korábban elkezdtünk"...
Na, csak az tenné be a kiskaput!
(Kft szaros gatyájának az OMME vagyonból tisztába tevése)...

(méhsejt bal csücskének a darab mondata)...
..."az egyénnél erősebb a közösség. Az egységes, erős közösség pedig bátran nézhet a jövő kihívásai elé. Szaktudása és ereje garancia a megoldásra, a cél elérésére".
Ezt a szöveget valami Rákosi kampánybeszédből lett merítve???
..ja és arccal a szocializmus felé...
Melyik közösség?
Az OV. közössége, amit készakarva tett tönkre a mostani vezetés???
..és mi elé nézhet?
Maga elé, lesütött szemmel, hogy semmibe sem veszik Őket, megyei elnököket..
Szaktudás??? Garancia???
Neonikotinoidos  állásfoglalás?

(második bekezdés közepe)
..."az Ellenőrző bizottság, illetve az Etikai és Fegyelmi Bizottság "beszámol"  beszámolt mert már elmúlt kedves szerkesztő úr)!!!...majd az eltelt négy esztendő munkájáról és eredményeiről."
Eredmény?
Az eredmény a 8,5 millió veszteség a Kft-nél, aztán meg kijelentik, hogy az EB nem is vizsgálja a Kft-t?
Ez Etikai Biz. meg az a jó, ha eredményei vannak? (nem az a jó, hogy nem kell semmit sem vizsgálni???

(olvassatok egy kicsit tovább)...
...szilárd alapot képez az érdekérvényesítő munka biztonságos folytatásához. Az OMME -elnökség programot hirdet"...
Érdekérvényesítő munka?
A pofám leszakad!
Fogalmi zavarban van a vezetés... érdekérvényesítő ...és munka! Egyikhez sincs semmi közük...
Egész nyáron még nagyítóval sem leget egyiküket sem megtalálni az OMME "Hivatalában"...

(lap alja)
A cél érdekében felsorakoznak azok, a közösségért tenni akaró személyek, akik egyesületünkért már ez idáig is sokat tettek az országos, valamint a helyi egyesületi életben. A fő irányvonalak határozottak, tiszták és
világosak. (mint a vak ablak)!!!
Kiskakas szerint ez így hangzik a valóságnak megfelelően...
A cél érdekében felsorakoznak azok, a hazugságokkal megtévesztett közösségért tenni akaró személyek, akik egyesületünkért már ez idáig is sokat tettek (félrevezetett szavazásaikkal), az országos, valamint a helyi egyesületi életben. A fő irányvonalak határozottak, (teljesen határozatlanok), (Hamisak és hazugok) tiszták és
világosak. (olyan sötétek mint a kormos kályhacső bedugott luka).
..haladunk...
(második hasábközepe)...
..."a tagság és az egyesületi vezetők által megfogalmazott javaslatok, és a már írásban megküldött számos kiváló kezdeményezés".
Az OMME tagok kezdeményezéseire a vezetés csak úgy reagál, hogy, nem reagál... (jobb esetben)(rossz esetben kikiáltják Őket bomlasztóknak)!
(méhsejt jobb sarka)
Az elnökség a teljes munkaprogramot a küldöttgyűlés elé terjeszti majd elfogadásra. (honnan tudja előre, hogy elfogadja...)
"A feladatokhoz pedig alkalmas ember kell"!
Vajon kire gondol szeretett Elnök urunk??? (Netán tán nem csak magára)???
(sárga bekezdés)
"Pénzügyileg stabil, társadalmilag elismert"...
...ez meg kimaradt!...Az OMME elnök stációja...
...de az OMME milliói hová vándorolnak?
lejeb...
"Gazdaságilag stabil, széles társadalmi elismertséggel, kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező"...
Nemzetközi kapcsolattokkal csak annyira jók, hogy az Apimondia elnökének írt ocsmány lejártató levele öregbítette a magyar méhészek hírnevét. Köszönhető Lászlóffy Zsoltnak! (lehet jutalmazni a választáskor...
(lejjebb)..
"A legfőbb ereje azonban, a többség által elfogadott döntésekben rejlik"!
Micsoda hangzatos eszmék? A Megtévesztés magas iskolája. Hazug információk, megtévesztő  érvek kavalkádja..
Jobb alsó sarok fénykép...
No látjátok!
Még e is hamis! (olyanok mint Ők maguk)...
A pohárban nem is pezsgő van, a bugyborékok is csak soppoltak, a poharakban lévő folyadékért meg megkapják a Nóbel díjat! mert ferdén van a pohárban a folyadék...
A mögötte lévő fény meg jól jellemzi az OMME-t!
Szemfényvesztő...
(ez az egész oldal, a fagyit nyaló Elnökünkkel választási kampány fogás.
Így elkezdeni egy érdekpépviseletei évet???

A lapszemelgetős Kiskakas!

« Válasz #416 Dátum: 2016. Január 06. 18:15 »
Méhészet 2016 január.
Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a főszerkesztő úr  újévi köszöntését.
Csak pár szót szeretnék belőle idézni.

"Tudom méltatlan ez a hangvétel az új Esztendő köszöntéséhez. De mit tegyek akkor, amikor úton-útfélen azt látom, hallom, hogy emberek többnyire nem mondanak igazat, magyarán: mindenki hazudik. Ne legyenek illúzióink, számos méhész és egynémely vezetőjük is. Ezért fogalmaztam úgy a profik kongresszusáról tudósító cikkemben a tavalyi decemberi számunkban, hogy tisztességes kisebbség. Mert, ha a méhésztársadalom többsége tisztességes lenne, akkor a nem közéjük való kisebbségtől már rég megszabadultak volna."

Azt hiszem ehhez nem igazán sok hozzáfűzni való van, talán annyi, kinek nem inge ne vegye magára, de aki magára ismer az pedig öltözzön fel rendesen mert akár meg is fázhat.

Üdv. jani bátya

« Válasz #417 Dátum: 2016. Január 06. 19:30 »
Jani Bátya!
Én még nem kaptam meg a szaklapunkat, de nagyon örvendek Dögei Imre köszöntőjének.
Lehet mégis fagyos a hangulat, nem olvad a jég?
Remélem most már mindenki rádöbben, hogy az OMME "ingyen újság" nem egy tisztességes konkurencia szülötte.
Már megszavaztatása sem volt cirkuszoktól mentes, és amikor kiderült, hogy a vad gyűlölet miatt KELLETT ezt lenyomniuk a méhészek torkán, hát mit is mondjak.
Nem árt ismételni, de ez az újság a Méhészet szaklap, és annak felelős szerkesztője ellen jött létre!
Ezért a sokak számára elképesztőnek tűnő meredek állításomért miért nem kért doktor Úr ellenem etikai vizsgálatot?
Mert szín igaz amit mondok.
Bizony, akik nem ássák bele teljes mélységig magukat a méhészeti közéletbe, és csak egy jó nagy marakodásnak vélik a jelen történéseit, azoknak itt bármit írogathatok.
Nagy öröm számomra Dögei Imre megfogalmazása, mert magamra, és az OMME Kontroll Csoport tagjaira is igaz.
Bennünket végig a tisztesség vezérelt, és aggódtunk, aggódunk az OMME jövőjéért.
Emiatt kell azokat eltávolítani, vagy leváltani, akik ezt okozták.
A hazugságnak egy civil egyesületben nincs helye.
Nagyon tetszik, amit én már többször megfogalmaztam, hogy egyes OMME vezetők úgy hazudnak mint vízfolyás, most főszerkesztő Úr is megerősítette.
Köztudomású, hogy Dögei Imre a Gödöllői Méhészegyesület tagja.
Kíváncsian várom mikor indítanak ellene etikai vizsgálatot. :P
Ez volt számomra e legfelemelőbb újévi köszöntő.
Csak így tovább főszerkesztő Úr!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #418 Dátum: 2016. Január 06. 19:43 »
A Gödöllői Méhészegyesület nem tervez etikai eljárást Dögei Imre főszerkesztő úr ellen.

A hazugságra nagyon fogékony a jelenlegi OMME vezérkar.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #419 Dátum: 2016. Január 07. 07:06 »
Geddekas!

Lehet én értettem valamit félre, de szerintem Nagyernyei Attila nem azt várja, vagy nem arra kíváncsi, hogy a Gödöllői Méhészegyesület mikor indít etikai vizsgálatot Dögei úr ellen.
Attila, a főszerkesztő azon soraira reagált, amelyekkel a vezetést kritizálja. És ennek fényében "aki a vezetést kritizálja, azon valahogy bosszút kell állni".
Így nem értem az írásod első mondatát.  ;)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 07. 08:06 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.