OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458291 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #660 Dátum: 2017. Július 14. 07:21 »
Annyi bátorító privát e-mailt kapok, hogy úgy éreztem a témát folytatnom kell!
Célom, hogy tájékoztassam a méhészeket, és végre öntsünk tiszta vizet a pohárba.
A jelenlegi tények ismeretében (Science Tudományos folyóiratban leközöltek) felerősödnek Tóth Péter gondolatai.
"Továbbá úgy érzem, semmiképpen nincsenek hasznára az ágazatnak azok a sértő és valóságtól teljesen elrugaszkodó internetes bejegyzések, amelyeket szerzőik gyakran személyiségüket elfedve publikálnak. Ezek megosztják a szakmát, miközben az általuk kiszemelt, legitimen megválasztott méhészeti vezetőket, illetve egyéb közszereplőket igyekeznek megalapozatlanul befeketíteni."
És ő akar tőlünk, főként tőlem elhatárolódni amikor így folyatja?
"Úgy gondolom, hogy az ilyen megnyilvánulásoktól az OMME vezetésének egyértelműen el kell határolódnia, ugyanis sem a hangvétel, sem az állítások valódisága nem méltó arra, hogy bármilyen közösséget vállaljunk velük."
Nagyon rossz irányba mennek a növényorvos gondolatai.
Megkérdőjelezi a tudományos kutatások valódiságát, majd kéri az OMME vezetését, hogy határolódjon el tőlünk, mert nem szeretne velünk egy közösségbe lenni?
Vastag az a bőr!
Több mint tíz éven keresztül hülyítette, vagy akarattal félrevezette az egész neonikotinoid kérdésben, a méhészeket, amit aztán átvett az FM is mint szakmailag megalapozott OMME álláspontot.
Én pedig azt mondom Tóth Péter kérjen bocsánatot, és ne támadjon ne vagdalkozzon, mert tovább nehezíti amúgy sem könnyű helyzetét.
Az OMME elnökségének írt levelem célja pont az volt, hogy kitől is kell elhatárolódni.
Attól az embertől aki megvezetett bennünket (már akit tudott), és növényorvosként nem védte a méhészeti ágazatot,vagy azoktól az emberektől, és itt főként a Greenpeace vegyi anyag szakértőjére Simon Gergelyre gondolok, akik aggódnak a környezetünkért, a méhekért, gyermekeinkért és unokáinkért?
Nem kicsi a tét!
Színt kell vallani, mert vége a bújócskának.
Nagyszerű erkölcsi erény ha valaki belátja, hogy hibázott, és bocsánatot kér, de véleményem szerint ez már késő.
Erre semmi esély, mert Tóth Péter most úgy érzi őt megsértették, és bevágta a durcást.
Egy növényorvos a "növények" érdekét védi, ami rendjén is van.
Főnöke, Tarcali Gábor úr is megmondta, az adatok Tóth Pétertől vannak.
A lepel lehullott, a kör bezárult.
Kíváncsian várom az elnökség reakcióját,
Látjátok!
Ezekért az őszinte szavakért, a tényfeltáró stílusért szeretnének ellehetetleníteni bennünket.

Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #661 Dátum: 2017. Július 14. 07:36 »
Ezeket a gondolatokat hol lehet olvasni, melyik platformon??
Idézet
"Úgy gondolom, hogy az ilyen megnyilvánulásoktól az OMME vezetésének egyértelműen el kell határolódnia, ugyanis sem a hangvétel, sem az állítások valódisága nem méltó arra, hogy bármilyen közösséget vállaljunk velük."
Van akinek a keze előbb érzi az égető érzést, mint az arca!!
Ez tényleg létezhet??

Elekes László
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #662 Dátum: 2017. Július 14. 13:40 »
Üdvözletem!

" Ezekért az őszinte szavakért, a tényfeltáró stílusért szeretnének ellehetetleníteni bennünket. "

Nagyernyei Attila

Ez az  ami soha nem történhet meg és azt gondolom nem is fog. Egy ilyen őszinte kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét, jó eredményét. Persze ehhez szükséges a józan gondolkodású méhésztársadalom támogatása, ami jelen van még akkor is ha nem is nyilvánítjuk ki folyton  és egyre csak erősödik. A neonikotinoidos  súlyos probléma  nem csak a méhésztársadalom ügye, hanem az egész társadalomé, az emberiségé.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 14. 14:57 írta Molesz »
Nyugger hobbi méhész

« Válasz #663 Dátum: 2017. Július 14. 22:39 »
Atya!
Tóth Péter OMME elnökségi tag a júliusi OMME Méhészújságba írt egy cikket (1.oldal).
"Harminc év után" címmel.
Abban olvashatod.
Komoly önuralom kell hozzá, de megéri.
Nagyernyei Attila

« Válasz #664 Dátum: 2017. Július 15. 08:29 »
Nekem az jut erről az eszembe, hogy ISTEN óvjon attól, hogy egy buta ember szorgalmas legyen.

Hogy néz ez ki az OMME esetén?

Ha nem olvassa a nemzetközi szakirodalmat, csak annak hisz, amit saját maga csinál, és emellett agresszíven lehord mindenkit, aki nem azt vallja, amit Ő. No attól meg a méheket és a méhészeket óvjuk!

Attila, kár neki mondani bármit! Csak annak hisz, amit ő csinál. Márpedig ezt nem Ő mondta, ergo rossz. Csendben kell lenni, hadd mondja a magáét. A méhészek nem hülyék, majd a háta mögött megbeszélik a saját tapasztalataikat. És amikor rájönnek, mi az ábra, akkor könyörtelenül leszűrik a következtetést.

Megmarad az a kaptárgyártó sokáig a piacon, akinek ugyan tetszetős az első hallásra a mondanivalója, de kaptárai idővel széthullanak? Ideig, óráig marad. Oszt megy a levesbe... Vagy magáról, emelt fővel, vagy küldik.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 15. 15:57 írta Olvastam »

« Válasz #665 Dátum: 2017. Július 15. 16:02 »
Mi történhetett?
Április 27-én volt EB ülés, pont két hónapja.
Milyen érdekes, hogy a mai napig nem látható sehol az ott készült jegyzőkönyv.
Mondhatjuk, hogy akác szezon.... de lassan már a napraforgónak is vége.
Engem nagyon érdekelnek az ottani döntések, de valahogy nem akaródzik megszületni az EB jegyzőkönyv.
Tisztelt EB!
Mi történt?
Szeretnénk tudni, hogy tájékoztathassuk a nagyérdeműt.
Nagyernyei Attila

Azóta sincs jegyzőkönyvről hír? Lassan három hónapja. Pedig a honlap megy, van adminisztrátora, biztosan feltette volna, ha megkapja.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #666 Dátum: 2017. Július 15. 23:25 »
QUQURIQ !!!

...vagy nincs kész a jegyzőkönyv?  :o
Mire vártok?
Jó munkához, idő kell!

Kiskakas

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #667 Dátum: 2017. Július 16. 19:35 »
Idézet
Nekem az jut erről az eszembe, hogy ISTEN óvjon attól, hogy egy buta ember szorgalmas legyen.
Ja. És ha ráadásul Az OMME elnökségébe is beválasztják, sőt az OMME nevében is tehet nyilatkozatokat. Szóval az Isten óvja meg az OMME-t!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #668 Dátum: 2017. Július 16. 22:41 »
Ha valaki szorgalmas, őt valami motiválja, és ez nem más.....folytassátok.
Én azokon a méhészeken is meg vagyok rökönyödve, akik tapsolnak neki.
Ebből is látszik, hogy a valós információ hiánya miatt, mindenkinek az agyára csomót lehet kötni.
Nekem sikerült kibogoznom ezt a csúnya történetet, az OMME-t meg nem féltem.
Szépen, araszolva terjed a hír, hogy az elnökségen belül kik a kerékkötők.
Egyszer, pár napja írtam, hogy nem kell mindennel mindenkinek egyet értenie, de ez más tészta.
Gáncsoskodnak, és keresik a buktatókat.
Sajnos rossz hírem van számukra.
Ebbe nem a TÖBBSÉG fog belebukni.
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #669 Dátum: 2017. Július 17. 18:00 »
A jó isten adja, hogy hallgassanak végre rád.
Rendes munkanélküli hullámot fog elindítani a rizsszirup vezetés ha nem tesz semmit.
Pisloghatnak a munkanélküli hivatalokban az alkalmazottak , mit kezdjenek a tönkrement őstermelőkkel.
Tisztul a piac az biztos, csak éppen gusztustalanul hízik a mézmaffia és maga alatt vágja a fát.
Személyesen vállalkozóként szembesültem azzal, hogy nem vagyok jogosult semmilyen ellátásra, pedig nagyon sok családot tartott el a vállalkozás annó pár évvel ezelőtt.
Gondolom, hogy jelenleg sincs a dolog másképpen őstermelőként sem.
Addig jó az ember amig befele fizet.
Amikor kifele venne a rendszerből amibe évekig befizett, akkor menjen a sóhivatalba.
Az OMME sok évi befizetése hol érvényesül kérem szépen?
Csak nem a 600ft alatti vegyes árakban?
Köszönjük szépen, esetleg lehet a vezetők karácsonyi ajándékozásába beszállni ha nem bírják saját zsebből?
Valami alapítványi számlaszám, stb..?
Esetleg 10 üveg méz árát utaljak át mézes reggeli lehúzásképpen?
Mindent kibirok, csak tudják lenyeletni a békát velem.
Jön a fuvaros, viszi haza a konténert.Én le tudom vele nyeletni a békát amit nekem dobnak a felvásárlók?
Lassan túl sok a béka, és kevés a pocsolya ahova be lehet ugrasztani őket.

« Válasz #670 Dátum: 2017. Július 17. 22:53 »
Soha nem értettem meg azokat a méhésztársakat, akik az OOME-tól várják a magasabb mézárakat.
Az OMME-nak ehhez semmi köze.
A világpiac, a mézhamisító maffia, és sok egyéb tényező befolyásolja a hordós méz árát.
Tóth Zoli állítólag semmit nem ért el Brüsszelben, pedig sokan szurkoltunk neki.
Az én véleményem a gyantaszűrt mézekről végig az volt, hogy labor eredmények és bizonyítékok nélkül ez egy szélmalomharc.
Telefonon közöltem is Zolival, de nem hallgatott rám.
Most megtapasztalhatta, hogy egy jó kezdeményezés, ha rosszul van előkészítve, semmit nem tud elérni.
Palánknak szaladt, de ahogy ismerem nem adja fel.
Jó teszi!
Be kell bizonyítani, hogy a gyantaszűrt méz káros az egészségre, és akkor zöld lesz a lámpa.
Addig pedig kár a gőzért.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #671 Dátum: 2017. Július 18. 00:21 »
Nekem meg az a véleményem,hogy a politikusok döntenek.
Döntenek arról,hogy tönkre tesznek-e,egy kicsinek látszó bár
a megporzás gazdasági értéke és létfontosságú volta miatt
mégis egy nagyon fontos(önmagától is jól működtethető)
mezőgazdasági àgazatot,a méhészetet.
Létfontosságú,mert a mezőgazdaságban használt növényvédelemi
szerek és technológiák folyamatosan tönkre teszik az egyébb
beporzó rovarokat,egyed számuk igen csak kicsi.
A megporzásra maradnak a méhek,a mezőgazdasági területeken
mesterségesen,nagy nehezen életben tartott méhcsaládok,mert úgye
itt tartunk.
Ha az árutermelő méhészetek tönkre mennek mert a rizsszirup továbbra
is a szabályok,minőséget szabályozó irányelvek(a címkén az Eu és nem Eu mézkeverék)
miatt a fogyasztó előtt rejtve marad mi van az üvegben,
akkor maradnak a hobbi méhészek.
Ami úgye nem működik,mert az emberek jobban szeretnek teniszezni,stb,
társas szabadidős tevékenységet folytatni,mint túrni a méheket.
Ez nyugaton már tisztán látszik,komoly gondjaik vannak a megporzással.
Egyes területeken egyszerűen nincs elég megporzó rovar.
Már 15 éve is ez volt Németországban,már akkor is úgy toborozták
össze a "hobbista"méhészeket.
Úgy,hogy szépen vagyunk.Kelet,közép-kelet Európának már más sem
hiányzik csak ez,a többi gondja mellé,aminek egyébként egy jó részeét
szintén a nyugatnak köszönhetjük,a nyugat mentalitásának.
Csak egy-két apróság.Az ész elszipkázása,a jól képzett emberek nyugatra
vándorlása,az új növényvédelmi szerek technológiák,stb.
Sorolhatnám,a lényeg az,ahogy Olvastam fórumtársunk írja,
"kapazin mentesség"legyen,ne kelljen dolgozni.

Most az egyik oldalon a csóró méhészek,a másik oldalon a
dúsgazdag mézkiszerelők állnak.
Mivel Nekik több a pénzük,ezért több jut a lobbira,és ezért
az Ő érdekük érvényesül.
Mi az érdekük?
Olcsó cucc az üvegbe,amivel nincs baj(szermaradvány,antibiotikum,stb)
Hasonló legyen mint a méz,a"paraszt" vegye le a polcról és egye meg,
és annyira legyen jó "ízű",hogy legközelebb is levegye.
Persze leveszi,mert szerencsétlen azt hiszi ezzel jót tesz az egészségének.
Erre a célra kiváló a kínai rizsszirup.
A mézet kiszerelők olyan szabályokat hozattak a döntéshozó politikusokkal
amik ennek a lötynek a forgalmazását lehetővé teszik.
És úgye így dől a "lé".
Az Eu parlamenti képviselők ma már tudhatják "honnét fúj a szél",
mivel a meghallgatáson képviselőink(pld Bross P.)elmondták ezt a problémát is.
Dönthetnének számunkra pozitívan is,hozhatnának számunkra kedvező
szabályokat is,pld.kötelező legyen a mézesüveg címkéjére ráírni
milyen arányban,milyen mézet tartalmaz.
Nem fognak semmit sem tenni.
Nem mert a lobbi pénzek döntenek.
Arrafelé ez a döntő,ez a pénz,a lobbipénz demokráciája.
Mindezek ellenére,jó lenne pozítivan csalódni.

A félreértések elkerülése érdekében tisztázni szeretném:
-Nem politizálni szerettem volna
-Mindezen tények ellenére Eu párti vagyok.Az ország jelenlegi helyzetében
nincs más út.

A kérdés,mit lehetne tenni.
A hazai politikusok sokat tehetnének.A magyar kormány ezt az ügyet
felkarolná,lenne esély.Sajnos nagyobb ügyek vannak most napirenden
és megy a háború a két fél között.
A méhészek egyébként is csak a futottak kategóriába szoktak sorolódni.
Jó sok pénzt összeszedni Európa sok-sok méhészétől és
lobbizni.
Na ez nem fog összejönni több okból sem.
A méhész nem ad.
Ha adna is,ki hozza ezt össze,ki koordinálna?
Marad a népfelkelés,méhészfelkelés.
Na,ezt se hozza össze senki,az tuti.

Marad a remény!

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 18. 14:25 írta Csányi Antal »

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #672 Dátum: 2017. Július 18. 07:58 »
QUQURIQ !!!

"Marad a remény!"

A remény hal meg utoljára, aztán a magyar méhész...

Kiskakas

« Válasz #673 Dátum: 2017. Július 18. 10:05 »
Soha nem értettem meg azokat a méhésztársakat, akik az OOME-tól várják a magasabb mézárakat.
Az OMME-nak ehhez semmi köze.
A világpiac, a mézhamisító maffia, és sok egyéb tényező befolyásolja a hordós méz árát.
Tóth Zoli állítólag semmit nem ért el Brüsszelben, pedig sokan szurkoltunk neki.
Az én véleményem a gyantaszűrt mézekről végig az volt, hogy labor eredmények és bizonyítékok nélkül ez egy szélmalomharc.
Telefonon közöltem is Zolival, de nem hallgatott rám.
Most megtapasztalhatta, hogy egy jó kezdeményezés, ha rosszul van előkészítve, semmit nem tud elérni.
Palánknak szaladt, de ahogy ismerem nem adja fel.
Jó teszi!
Be kell bizonyítani, hogy a gyantaszűrt méz káros az egészségre, és akkor zöld lesz a lámpa.
Addig pedig kár a gőzért.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

Sziasztok!

Nem értem honnan vesz ilyen információkat Nagyernyei Attila, legalább fél éve nem beszéltünk telefonon.
A gyantatechnológiás mézek tárgyalásán kiválóan képviseltem az 500 millió fogyasztó és az 500 ezer EU méhész érdekeit együttesen.
Nem volt időm még tájékoztatni a méhésztársadalmat valóban, de az nem ad okot ez irányú találgatásokra.
Nézzétek nagyon sok meghívást teljesítek elsősorban Minisztériumokba a tárgyalás óta, egyedül viszem az ügyeket teljesen.
Segítséget hiába kértem újra az OMME-től, most sem kaptam még választ sem.
Valakinek meg kell oldania a méz és a méhészet problémáit és kihívásait, ráadásul a fenntartható mezőgazdaság és fenntartható méhészet közötti szakadékot is át kell ívelni. Azt hadd mondjam el máris, hogy a neonikotinoidok meglátásom szerint egyáltalán nem vagy legfeljebb átmenetileg lesznek betiltva mint most, mivel a felmerülő probléma a méhészeten belül is részben elhárítható
Az Brüsszel EP gyantatechnológiás mézek betiltásával kapcsolatos tárgyalásról elmondhatom nagyon jól sikerült, melyről részleteket később ígérek. 
A véleményem az, hogy Brüsszelbe nem fotózásra kell járni, hanem egy jól megalapozott stratégia mentén eredmények elérése kell hogy a cél legyen.
Igen egyetértek nem az OMME-nek kell megoldani a mézárakat, főleg ha erre nem is képes sem a vezetőség sem Bross Péter elnök sem külön sem együttvéve.
A színtiszta elkötelezettség ami megoldást jelenthet és ez jelenleg hiányzik az OMME-nél.
Nekem ma azzal kapcsolatban is energiát kell fektetnem, hogy legalább ne akadályozzon a saját szakmai "képviseletem" elnöke.
Bross beleszólása a hivatalos ügyekbe nagyon minimális mondhatnám a nullához közeli ebben a most kirobbanó EU mézbotrány ügyben, nem is számolok vele tulajdonképpen.
Ezért sincs súlya, sem jelentősége mit mond és mit gondol az ügyben, se neki sem embereinek.
Hadd képviselje csak nyugodtan tovább annak a kb. 200 fő elsősorban Baranya megye környéki valakiknek az érdekeit akik a 13 ezren felül vannak.

Üdvözlettel: Tóth Zoltán

« Utoljára szerkesztve: 2017. Július 18. 10:20 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #674 Dátum: 2017. Július 20. 06:20 »
Tóth Zoli kezdeményezését elsőként írtam alá, sőt kampányoltam is mellette.
Ki mondott neked olyant, hogy tegnap hívtalak?
Fél éve is az volt a gondom ezzel az indítványoddal mint ma!
Hol a bizonyíték?
Állítasz valamit, de semmivel az ég világon nem tudod alátámasztani!
Nincs egy vizsgálati jegyzőkönyved, nincs egy laboreredményed!
Én akkor is, és most is ezt kifogásolom, mindamellett, hogy a kínai pancsolmányok kitiltását szorgalmazom.
Elmondtam, hogy az OMME nyitott a kérdésben, sőt van rá keret, hogy a kifogásolt mézet megvizsgálják.
Te csak vagdalódzol, hogy senki nem segít.
EZ NEM IGAZ!
Tegyél le az OMME asztalára egy igényt, közjegyző jelenlétében hitelesített mintákat, és fognak segíteni, de az alábbi beszólásod nem jó irány, csak ártasz az ügynek.
Az elnökség nyitott, de Te a saját utadat járod önfejűen, konokon.
Azt csicsergik a verebek, hogy szerettél volna szaktanácsadó lenni, de ezt elutasították, és azért támadod az OMME elnökét, és a vezetést.
Ebből mi igaz, légy szíves válaszolj, annak tudatában, hogy én ismerem a történetet.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila