OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 461990 megtekintés
*

oszkár

• 1226
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #600 Dátum: 2017. Április 12. 22:17 »
E
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 15:00 írta oszkár »

« Válasz #601 Dátum: 2017. Április 12. 22:30 »
Bicska!
Teljesen egyet értek veled!
Olvassátok vissza írásimat, rendere ezt kifogásoltam.
Akkor mégis miért kellett a Kft?????
Ezt is sokszor leírtam már.
Az OMME-s Bross elleni "bosszújság" miatt.
Ezt néhány olyan ember eszelte ki, akik már (hála az égnek) félre lettek állítva.
Tudjátok:"...ellenségem ellensége, a barátom."
Hangzott el az egyik kiagyaló szájából és ekkor választották meg Ludányit, akiről köztudott, hogy nem szerette Brosst, ezét kellett őt kinevezni.
Ezt le is írta, majd a választások után távozott.
Minden elismerésem neki, mert legalább ő bölcs döntést hozott.
Aki pedig előre tolta, neki most felhívta Bross a figyelmét,.... hogy csak küldöttek szólhatnak hozzá.
Nagyon kell ismerni az összefüggéseket, és ez hiányzik a legtöbb küldöttből.
Véleményem szerint ezért is van két tábor az OMME-n belül!!!!!
Sokan nem ismerik a belső konfliktusok alapját, és azok akik ezt szítják, most is "tüzelik" a tagságot. (Már akiket tudnak.)
Tehát, egy szó mint száz, a Kft. létrehozása, a bosszú iskolapéldája, és ezt 14.000 méhész tárt karokkal nézi.
Nekem azt mondta Mészáros János, hogy én vagyok...az üvegtigris.
Azt kell mondanom, megtiszteltetésnek érzem részéről ezt a minősítést.
Mindenre ugrok ami az üveggel kapcsolatos!
Sok energiát fordítottam arra, hogy a méhészek olcsó, egyen üveghez juthassanak, és legyen vége az "uborkás üvegnek".
Harcoltam az árért, Péter a 2 Ft-okért.
Az ár nem számít, a 2 Ft-ot benyeli a Kft.
Ez 2016-ban közelít 6.5 millió forinthoz, ami az induláskor az OMME vagyonát növelte.
Képzeljétek mekkora bukta lenne, ha még ez sem a Kft. számláján landolna.
Akkor járunk a legjobban ha fényévnyi gyorsasággal felszámoljuk ezt a borzalmat.
Ez a csiki-csuki játék, hogy az EB nem jogosult a Kft.-t ellenőrzésére, tovább növeli a félelmemet.
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila

*

Bicska

• 601
« Válasz #602 Dátum: 2017. Április 12. 22:38 »
Tudod, Oszkár, az a bajom, hogy a sorrend nem stimmel.. Először ötletelünk, aztán létrehozzuk a remélhetően jól jövedelmező gazdasági társaságot. Itt ez nem így van. A KFT költségekkel jár! Személyi és dologi kiadások. Többek közt Izabella kisasszony fizetése. Ez állandó.. A bevétel, mint kiderült nem elegendő. Az eszközforgalmazás web áruházzal, postai rendeléssel nehézkes. Omme KFT boltok létrehozása pedig újabb költség. Mekkora legyen a raktárkészlet? Melyik gyártókkal szerződjenek? Hol legyen a központi raktár? Ennek mi a költsége? Ez mind fontos kérdés. És mind pénz kérdése. Ne adj Isten, eszközöket is gyártson a KFT? Akárhogy nézem, az egész egy pénznyelő... És ezt tartsuk fenn, amíg jön a rentábilis gazdálkodás?

"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Bicska

• 601
« Válasz #603 Dátum: 2017. Április 12. 23:30 »
Szerintem folytassuk a "Kft ügyek" topicban!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #604 Dátum: 2017. Április 13. 07:25 »
A Küldöttgyűlésnek volt egy érdekes momentuma.
Az EB elnöke felsorolta, hogy milyen vizsgálatok vannak folyamatban.
Gondolom sokan meglepődve hallgatták, hogy Tóth Péter és Mészáros József is úgy számolt el magának utakat, hogy erre nem volt engedélyük. (Én ezt nem állítom, ez hangzott el.)
A  Küldöttgyűlés végén Tóth Péter neki is ment Brossnak, hogy ezt megbánja. (Csoda, hogy nem sírta el magát.)
El sem merem képzelni, hogy mik történhettek az előző ciklusban.
Valahogy olyan érzésem van, hogy a rokonlátogatásokat is az OMME finanszírozza....
Itt az a pont, hogy sokan nem értik miről írok?
Ezért van amikor a küldöttek azt sem tudják mi történik, hogy szavazzanak, csak taps, és lendül magasba a kéz.
Ha valaki fellép az OMME-ban a visszaélések ellen, akkor pedig feljelentéssel fenyegetik?
Most éppen egy elnökségi tag, egy szaktanácsadó, egy kamarai tag, egy "Kutatóóóóóó" mit tudom én kicsoda fenyegeti az elnököt, mert megbukott.
A pénzmánia az OMME-ban nem ismer határokat.
Jó kis hely az OMME, mindenhonnan dől a lé, mert a méhészek fizetnek mint a katonatiszt, hiszen a tagíjfizetés az egyik feltétele a támogatásnak, közben senkit nem érdekel, hogy a másik oldalon folyik a zsák.
Én örülök, ha valaki az asztalra csap.
Jó az irány, csak így tovább!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #605 Dátum: 2017. Április 13. 09:05 »
Szerintem KRJ Ellenőrző bizottsági tag fog találni a szekrényben néhány csontvázat. Csak győzzük kihordani a hullaházba.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #606 Dátum: 2017. Április 20. 20:51 »
Még március 12-én az OMME OV-n bejelentették, hogy az OMME honlapja 2 héten belül megújul.
Ahogy elnézem semmi jele a megújulásnak.
Határidőket kell szabni, és felelősöket kinevezni.
Aztán ha nem teljesítik a vállalt határidőt, búcsú a tiszteletdíjnak.
Majd arra hivatkoznak, hogy.....rajtunk kívül álló okok jöttek közbe.
Amikor megígérték, akkor ezek az okok még nem álltak fent?
Senki nem kér számon semmit, tehát így jó ahogy van?
14.000 méhész ezt érdemli?
Azért van egy jó kis hírportál.
Itt vagyunk mi.
A nézettségünk legalább magasabb, mintha egy normális egyesületi honlap lenne.
12.-e óta semmi hír az OMME táján?
Azt mondják....majd ha fagy.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #607 Dátum: 2017. Április 20. 21:12 »
Üdv.Uraim!
Nagyernyei Uram!
Azt gondolom,sőt meggyőződésem hogy az előző hozzászólásodban teljesen igazat kell adjak.
Sajnos a sok ígéret ellenére a honlap semmit nem változott!
Ideje lenne a rend helyre állításának,főként hogy meg is ígérték.
Hát az hogy Ti itt agytok, ehet hogy jó,Én is itt vagyok,de ettől még az OMME honlapja lehetne jó,és ahogy ígérték,normális.
Talán 14000 méhész megérdemelné,vagy mégsem?
Tisztelettel:
L J

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #608 Dátum: 2017. Április 21. 09:36 »
Hát Csuja nekivág a bírósági jogorvoslati útnak mivel a küldöttgyűlés ugyanolyan szabálytalan volt, ahogy szokott lenni. Véleményem szerint az OMME tisztségviselői agyában a Polgári Törvénykönyv egyesületek szabályainak betartására vonatkozó tisztelet szinte nulla szintű volt eddig és maradt most is. Nem beszélve arról, hogy a tagok akaratának a manipulálására így a legnagyobb a mozgástér.

Az elnökség és Bross Péter személyesen gondoskodott arról, hogy a küldöttek lehető legkevésbé kapjanak tájékoztatást a lefolytatott etikai eljárás szabálytalanságairól. Az eredeti küldöttgyűlési meghívóval ment ki egy vaskos anyag, de nem ment ki vele sem az etikai határozat, sem a fellebbezés. Sőt még az se lett megemlítve, hogy a 8. napirendi pont mit is takar.

Jóval később ki lett küldve email-ben a szervezetek elnökeinek a fellebbezés. Az email címek jelentős hányada hibás. Továbbá a küldöttgyűlés napján a küldöttek kezébe lett nyomva az első fokú határozat és a fellebbezés. Figyeltem, hogy olvassa-e valaki a több oldalas dokumentumot. Nem sokan próbálkoztak vele, hiszen egymással beszélgettek.

A 8. napirendi pontnál nem lett felolvasva sem az etikai bizottság határozata, sem a fellebbezés és a levezető elnök is erőteljesen előkészítette a hangulatot. Az elnökség és az etikai bizottság több tagja erőteljesen közreműködött abban, hogy ne legyen titkos szavazás pedig Csuja kérte és ugyanígy erős együttműködés történt a határozatképesség manipulálása körül is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #609 Dátum: 2017. Április 27. 08:51 »
Ma az OMME központban EB ülés lesz.
A Küldöttgyűlésen elhangzott, hogy vannak akik szabálytalanul vesznek fel pénzeket.
Az érintett kiollózta a Fekete-Fehér Méhészklub azon cikkeit ami róla szólnak.
Hóna alá csapva hirdeti országnak-világnak hírportálunkat!
Köszönet érte!
Rádi Tibi volt eddig a legjobb hírvivőnk, hiszen minden OV-n és Küldöttgyűlésen idézett tőlünk, emiatt érzékelhetően megnőtt az olvasottságunk.
Most az OMME "tudósa" viszi a zászlót.
Remélem az EB körlevélben is kiadja a döntést, akkor pedig elérhetjük az 1.000 fő regisztrált tagot.
Még egyszer hálásan köszönöm, hogy ilyen mérvadó a Fekete-Fehér Méhészklub!
Jóleső érzéssel tölt el, hogy ennyire szeretnek minket.
Az EB külön napot szentel írásaink egy részének.
Nagyernyei Attila

« Válasz #610 Dátum: 2017. Április 27. 20:34 »
Ma hosszú, és tartalmas EB ülés volt. 

Több órán keresztül tárgyaltuk a pénztári kifizetésekhez kapcsolódó szabályokat. Nem találtunk olyan szabályozást, amely szerint engedély nélkül lehetne pénzt kifizetni az OMME kasszából. A kifizetés engedélyezésének van egy egyszerű neve is: Utalványozás.

A határozatokat, amelyekhez azt vizsgáltuk, hogy Tóth Péter és Mészáros József hogyan vehettek fel utalványozás nélkül napidíjként fejenként kicsit több, mint 90.000 Ft-ot az EB hivatalosan is közölni fogja. A meghallgatáson Mészáros József tájékoztatta az EB-t, hogy a pénztárt kezelő hölgy nem az Ő utasítására  számfejtette Tóth Péternek és Neki saját magának a napidíjakat. Mészáros József elmondta azt is, hogy a hölgy az OMME1984@enternet.hu email címre érkezett meghívó alapján automatikusan számfejtette a napi harmincegynehány ezer forintot. Mészáros József hozzátette: Ő nem engedélyezte (nem utalványozta) sem a saját, sem Tóth Péter részére a kifizetést. Ezt egyébként a aláírásra jogosult elnök és alelnök sem tette. A vizsgálathoz kapcsolódó határozatot és a többi határozatot is az EB a szokásos módon az OMME honlapján közzé fogja tenni. A fenti nyilatkozatok lényegi elemeit is fogja az EB jegyzőkönyv tartalmazni.

Miután a mai napon sok órán át arról egyeztettünk, hogy szabad-e utalványozás nélkül pénzt felvenni, - az én álláspontom az volt mindvégig, hogy nem szabad -, az ülés végén az OMME pénztárosa elém tette az EB tagi kiküldetési rendelvényemet, amely c.a. 1.200 (Ezerkettőszáz) Ft. Ragaszkodtam hozzá, hogy legyen szabályosan kiállítva a papír. Mészáros József hivatalvezető megtagadta az utalványozást, azaz nem engedélyezte a kifizetést. (Jogköre szerint 200.000 Ft-ig utalványozhat, de az EB üléshez kapcsolódó útiköltség térítést nem engedélyezte. )
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #611 Dátum: 2017. Április 27. 23:07 »
QUQURIQ !!!

"Mészáros József hivatalvezető megtagadta az utalványozást, azaz nem engedélyezte a kifizetést. (Jogköre szerint 200.000 Ft-ig utalványozhat, de az EB üléshez kapcsolódó útiköltség térítést nem engedélyezte. )"

Mit is vártál tőle!
A Kft hivatalos mérlegét sem adta át az OMME elnökének, sem a vizsgálatot folytatónak...
Már régen meneszteni kellett volna!
A választás éjszakáján is telenyomta hazugságokkal 400 küldött fejét az IBM ügyben!
Miatta nem lehetett aznap befejezni a tisztújító közgyűlést!
Mit tehet még meg?

Kiskakas

« Válasz #612 Dátum: 2017. Április 28. 07:23 »
Tisztelt Méhészek!
Amiről KörmendyRácz beszámolt, nehéz indulatok nélkül hozzászólni.
Már este olvastam, de nem lettem nyugodtabb.
Nekem ezekkel a lebukásokkal mindig az a gondom, hogy következmények nélkül marad, nincs szankció.
Hol van Rádi Tibor ilyenkor??????
Neki, és bizottságának automatikusan fegyelmi eljárást kellene kezdeményeznie, mert amit az EB feltárt azon túl, hogy szabálytalan, keményen meg kell torolni!
Ha megint CSAK a Fekete-Fehér Méhészklubról informálódhatnak a küldöttek, és nem több, akkor minden megy tovább.
Én az EB helyében visszamenőleg is ellenőriztem volna ezeket a napidíjas históriákat.
Gyanítható, hogy az elmúlt ciklusban ez bevett szokás volt, amire a "meghallgatottak" utaltak is.
Most megy a maszatolás, hogy.....többet nem csináljuk, meg ne tépegessük a múltat.
Annak nagyon örülök, hogy Bross Péter semmit nem írt alá!
Megnyugvással tölt el, viszont ez kevés!
Vagy neki, vagy éppen Körmendy-Rácz János EB tagnak azonnal fegyelmi eljárást kellene kezdeményeznie.
Vagy minden mehet így tovább?
Akkor megint csak egy jót beszélgettek, és még azok fognak támadni, akik lebuktak.
Tudomásul kell venni, hogy az érintettek miniszteri fizetéseket meghaladó gázsit markolnak fel havonta.
Kicsit szerényebben kéne az OMME-ból élniük.
Ebből látható, hogy az egész egy színjáték, nem a méhészekért és nem az egyesületért szorgoskodnak egyesek, hanem a saját zsebük kitömése van mindig a szemük előtt.
Azért örülök, hogy van egy szemfüles EB tag, és van egy karakán elnökünk, aki ezt megállítja!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #613 Dátum: 2017. Április 28. 15:11 »
Idézet
Amiről Körmendi-Rácz beszámolt, nehéz indulatok nélkül hozzászólni.
Már este olvastam, de nem lettem nyugodtabb.
Nekem ezekkel a lebukásokkal mindig az a gondom, hogy következmények nélkül marad, nincs szankció.

Még ha csak ez az egy ügy lenne. Csuja kimondott néhányat, meg is lett a következménye.

Idézet
Hol van Rádi Tibor ilyenkor??????
Neki, és bizottságának automatikusan fegyelmi eljárást kellene kezdeményeznie, mert amit az EB feltárt azon túl, hogy szabálytalan, keményen meg kell torolni!

Törvénytelenségek máskor sem hozzák zavarba Rádi Tibit. "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.

Idézet
Ha megint CSAK a Fekete-Fehér Méhészklubról informálódhatnak a küldöttek, és nem több, akkor minden megy tovább.

Mert ez így van jól? Vagy nincs jól?

Idézet
Én az EB helyében visszamenőleg is ellenőriztem volna ezeket a napidíjas históriákat.
Gyanítható, hogy az elmúlt ciklusban ez bevett szokás volt, amire a "meghallgatottak" utaltak is.
Most megy a maszatolás, hogy.....többet nem csináljuk, meg ne tépegessük a múltat.

Nem fog visszafelé ellenőrizni. Sok szennyes és csontváz dőlne ki a szekrényből.

Idézet
Vagy neki, vagy éppen Körmendy-Rácz János EB tagnak azonnal fegyelmi eljárást kellene kezdeményeznie.
Vagy minden mehet így tovább?
Akkor megint csak egy jót beszélgettek, és még azok fognak támadni, akik lebuktak.

Igen. Így megy tovább és ők fognak támadni.

Idézet
Tudomásul kell venni, hogy az érintettek miniszteri fizetéseket meghaladó gázsit markolnak fel havonta.

Na ezért fog minden továbbmenni.

Idézet
Ebből látható, hogy az egész egy színjáték, nem a méhészekért és nem az egyesületért szorgoskodnak egyesek, hanem a saját zsebük kitömése van mindig a szemük előtt.

Nem én mondtam, de szívemből szóltál.

« Válasz #614 Dátum: 2017. Április 28. 22:09 »
Előző írásomhoz annyi kiegészítést, hogy kíváncsi vagyok az EB döntésére.
Azt már megállapították, hogy jogtalanul vették fel a napidíjat, de arról egy kukk sem esik, hogy ezt vissza kell fizetniük.
Ez már valóban mindennek a teteje.
A küldöttgyűlésnek napirendi javaslatot fogok beterjeszteni,  hogy visszamenőleg is ellenőrizzék le ezeket a stikliket.
A vizsgálat rém egyszerű, meg kell nézni kinek volt kiküldetési rendelvénye, kit hatalmazott fel az elnök, vagy elnökség a szakmai útra.
Ez akkora bukta, és olyan egyértelmű, hogy az érintettnek bocsánatot kellene kérniük, valamint visszafizetni a jogtalanul felvett százezreket, és elhúzni az OMME közeléből.
Igen is, egyszer és mindenkorra tanulják meg, hogy az OMME nem egy pénznyerő automata,ahol csak a zsákot kell tartani, dől belőle a lé.
Álljon az EB a sarkára és dolgozzon, védje a méhészek vagyonát azért szavaztunk nekik bizalmat!
Nagyernyei Attila