Többen kérdezik, hogy mi történt az OMME Küldöttgyűlésén, olyan lehangolónak érzik néhány soros beszámolómat.
Majd talán egyszer részletesen kifejtem gondolataimat, de nagyon össze vagyok zavarodva, mert csalódtam.
Leginkább a küldöttárasaimban, akik annak tapsoltak, hogy átvágják őket, és mindent megszavaztak.
Mi Tolna megyeiek továbbra is fekete bárányok vagyunk, mert mertünk kérdezni.
Gál Izabella kisasszony néhány hete került közénk, és valami olyan elképesztő dolgot művelt amit nem tudok tolerálni.
Sokat gondolkodhatott azon, hogy vágjon át bennünket, de Körmendy-Rácz János (eddig egy tételről csupán) lerántotta a leplet, és rögtön veszteségbe taszította kft.-t!
Na nem számít, az elnökség, és a küldöttek nagy része simán megszavazta azt amiről kiderült, hogy valótlan.
Kicsit nézzük a számokat is, bár ezt senki nem ellenőrzi, akár kistörpék is lehetnének helyettük, de hogy nem valósak az tuti.
Izabella kisasszony szerint a Kft. nyeresége 256.000 Ft volt 2016-ban.
Na, ne örüljetek ennyire, mert ez nem igaz, csak jól hangzott.
Valójában az újság kiadás a kft.-nek 2.465.000 Ft-jába kerül havonta.(Amit mi fizetünk ám, még mielőtt hurráznátok!)
Ez évi ca. 30 milla.
Lényeg az, hogy az OMME-ban egy év 13 hónapból áll, emiatt előző évi könyvelésbe 13 hónap átutalása szerepel, a 2016-ban meg, 11.
A Kft.-t valójában semmi kár nem érte, csak a "csacska macska" ezt eszelte ki, hogy ne legyen veszteség kimutatva.
Körmendyvel nem számolt, aki résen volt és megbuktatta, de a küldöttek nem tomboltak, sőt helyeselték ezt a trükköt.
Na nézzük mi a valósághoz közeli állapot?
2.465.000 mínusz 256.000 az annyi mint, 2.209.000 Ft a kft vesztesége, ha igaz.
De nem igaz, mert az igazi balhé továbbra is titkos jelentésekben lapul.
Na ebből lett elegem.
Nagyernyei Attila
ennyire nem értett meg senki semmit, még kézzel sem volt kijavítva a papír. Tehát 2015-re 11 db újság számla lett elszámolva, 2016-ra 13. Ha helyretesszük, azaz jól javítjuk, akkor az OMME 2016 évi vesztesége csökken, és az OMME 2015 évi nyeresége is csökken. Ennek van kft oldala is.
Kérdésem: a "2016 januári " számot ki nem kapta meg 2015 decemberében? Én speciell karácsony előtt megkaptam. A sima előfizetők is kézbe kapták. Tehát nem kérdés, hogy mindennek - költségnek is és a bevételnek is a teljesítési dátuma 2015.
Természetszerűleg a kft kutya kötelessége a teljesítési dátum szerint könyvelni. Tekintettel arra, hogy senkinek fogalma sincs, hogy mi van a kft könyveiben, a kft számláit sem az elnökség nem látta, sem az OMME EB a kft azt csinál, amit akar. A kft feletti ellenőrzés hiányát már 2014-ben felfedte a könyvvizsgáló, azóta sincs semmi kontroll, semmilyen ellenőrzés. Maga a könyvvizsgáló adhatott volna záradékolt könyvvizsgálatot, de azt megint nem adott, mert akkor komoly felelősség terhelné. Ravasz ám Ő... Arra külön felhívta a figyelmet, hogy a csalás esetén ill. ha a kft csődbe megy sem felel...
Igazából a személyzet hazaviszi a pénzt, félmilla nem kevés, üveget nem kell raktározni, törés nincs, az Újságot megcsinálja a főszerkesztő, a korrektor és a többiek. Kevés meló marad, de legalább a fizetés sok.
Az, hogy a kft veszteséges, vagy nem csak keveseket érdekel. De megtudtuk, hogy nincs jövőképe a kft-nek, - nehézségek és feladatok listáját hallottuk, olyat nem, hogy ezt és ezt fogjuk csinálni -
csak az üveg árának emelése. (Vagy a vegetálás, annyit termelünk, amennyit haza viszünk, feléljük az OMMÉ-nak 2016 évre "járó" 2 Ft-ot is. Egyszerűbb lett volna: marad a régi üvegforgalmazás, a befolyó 6 Milliót meg odaadjuk a két hölgynek. )
Az OMME oldalon Bruttó a szám, a kft oldalon ugyanezt nettóban kell számolni, 5% az újság ÁFÁ-ja, nem nagy a különbség a számokban...