OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458300 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #465 Dátum: 2016. November 09. 21:44 »
Hidd el nem lesz nehéz dolgod.... ;)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #466 Dátum: 2016. November 10. 21:23 »
QUQURIQ !!!

Csak kérdezek?
A mostani küldöttgyűlésen visszavonatják a küldöttekkel az áprilisi döntésüket?
...mert ugye a tagság arra adott felhatalmazást az elnökségnek, hogy az IBM kifizetések miatt tegyen az elnökség rendőrségi feljelentést.
Vagy választ kapunk valamire, hogy ki végezte hanyagul a munkáját, ki okozott ezzel több millió ft-nyi kárt az OMME-nak.
Igaz, hogy NP. pénzből lett kifizetve, de hát másra is el lehetett volna költeni ezt a pénzt.
Vajon az Ellenőrző bizottság kiadta-e az ukászt?
Vagy az OMME erénycsősze Rádi Tibor Etikai biz. elnöke kérdőre vonja-e az elnökséget?
Persze ezek csak egyszerű kérdések, amire igen egyszerű lehetne a válasz.

Kiskakas

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #467 Dátum: 2016. November 11. 09:43 »

[/quote]

Mesélj már Maci Laci, én se voltam, nálam biztos többet tudsz erről! Milyen irányt mutatott kegyesen már megint nekünk az etikai bizottság bandája? Annyit korábban már lehetett hallani, hogy valami mészáros banda tett egy feljelentést, de ebben a cserényi banda is benne volt. Ez elég zavaros. Most szétvált ez a két banda vagy összeállt, vagy mi van itt már megint. Az ember csak kapkodja a fejét.
[/quote]

Kedves Bálint! 

Ne haragudj, de a folyamatos szóismétlés  pl. "banda" nem igazán helyes, s kicsit unalmas is......
A magyar nyel nagyon szép, s a szinonimákkal nagyon választékosan tudjuk kifejezni magunkat, mert pl. ha a banda használata normális akkor (szerintem) a szinonimái is azok!
Persze mint látjuk az OMME Etikai Bizottsága, sajnálatos módon ......... hogy is mondjam -elég szubjektív, de hát akárhogy is gondolják a galeri tagjai a magyar nyelv már csak ilyen, hogy vannak szinonimái, s azokat pl. a változatosság kedvéért, ugyanúgy használhatjuk.

https://szinonimakereso.hu/banda/f%C5%91n%C3%A9v
http://szinonimaszotar.hu/keres/banda

Szép napot mindenkinek!
tsá
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 11. 10:51 írta tsá »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #468 Dátum: 2016. November 11. 15:53 »
Akkor most a galeri szóért kizárás jár, de a bandáért nem? Lehet, hogy az elnökség szót le lehet cserélni az OMME elnöksége helyett Omme bandája kifejezésre, de nem lehet lecserélni az OMME galerije szófűzésre? Vajon a Küldöttgyűlésen mit fog erre a kérdésre válaszolni Rádi "objektív" Tibor elnök úr? Merthogy bevett szófordulata, hogy "Próbálok objektív lenni". (nem sértésnek, hanem Galla Miklós stílusában humornak szántam, ugyanis ezt már nem lehet másképp megérteni. Nehogy már ezért zárják ki Geddekast az itteni fórumról is, meg az OMME-ból is.)
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

főnix

• 104
« Válasz #469 Dátum: 2016. November 11. 19:13 »
Kedves Csuja!

A Küldöttgyűlés majd igazságot szolgáltat és a hamisság es elnyeri méltó jutalmát. Valahogy így képzelem:
https://www.youtube.com/watch?v=ZRTpAINzCPM

Millen szípen mondá ez a Berecz Andris.

« Válasz #470 Dátum: 2016. November 12. 09:38 »
Kedves tsá!

A pártatlan és magas műveltségű etikai bizottság bandájának iránymutatását követem. Az etikai bizottság bandája kegyesen elmondta nekünk, hogy a banda szó használata helyes, de szinonimákról nem beszélt. Nagyon vigyázz, a galeriért egyenesen kizárás jár! Hát honnan venném én a bátorságot, hogy ellenébe menjek ennek a bandának? Ha kifogásod van ezzel kapcsolatban, akkor fordulhatsz egyenesen az etikai bizottság bandájához is: Rádi Tibor, Dr. Sólya Nándor, Kalóné Tekes Magdolna, Kerekes József, Szegedi Erika Mária.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 12. 09:44 írta Bálint »

« Válasz #471 Dátum: 2016. November 12. 10:03 »
Tisztelt Méhészklub tagok!
Én úgy gondolom ezen a témán túl kéne lépnünk.
Az OMME Etikai és Fegyelmi Bizottságát egy demokratikus választás keretében, nagy többséggel szavaztuk meg.
Ne lovagoljatok minden szavukon, ez a "két oldal közeledésének" és a  Méhészklubnak sem tesz jót.
A banda, bandita szó az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjaira nézve sértő.
Vannak dolgok amik nekem sem tetszenek, ezeket folyamatosan hangoztatom is, de kérlek benneteket, hogy a minimális tiszteletet adjuk meg minden választott tisztségviselőnek.
A holnapi OMME Küldöttgyűlés előtt nem tartom szerencsésnek a hasonló "beszólásokat".
Köszönöm megértéseteket.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #472 Dátum: 2016. November 12. 10:21 »
Akkor ezek szerint nem vagy egy véleményen az Etikai Bizottsággal, sőt szemben állsz vele, viszont egy véleményen vagy a józan paraszti ész által diktált közfelfogással.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #473 Dátum: 2016. November 12. 10:24 »
A banda, bandita szó az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagjaira nézve sértő.

Igen? „A Bross és a változás bandája” mondat ránk nem volt sértő? Két oldalon keresztül süketelt az etikai bizottság bandája, hogy miért nem az. Tessék, itt a van a minimális tisztelet! Nehogy már azt játsszuk itt, hogy amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek! De játszhatunk ilyet is, csak akkor nem kell itt a demokratikus lózungokat puffogtatni! Aki ezzel a bandával össze akar borulni, azzal én nem akarok.

« Válasz #474 Dátum: 2016. November 12. 10:33 »
Bálint!
Szerintem közismert erről a témáról az akkori véleményem.
Ludányinak nyíltan nekimentem, sőt az OV-n átnyújtottam azt a kérelmemet, hogy reagálhassak erre a kirohanására.
Természetesen nem engedte, és mindenféle mondvacsinált kifogást talált.
Legyünk különbek!
Ne süllyedjünk le az ő szintjére!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #475 Dátum: 2016. November 13. 00:08 »
Az alábbi idézetek 2016 június 22-én keltek és abból a levélből származnak, amelyet dr. Soós Tibor ügyvéd kapott és október végén tájékoztatta erről az OMME elnökét.
A történet további szépsége, hogy az alábbi idézett levélrészleteket - tudomásom szerint - dr. Soós Tibor ügyvéd nem továbbította az OMME-hoz.
Mindez alapvetően meghatározó a holnapi alapszabály-módosító napirendi pont megtárgyalása tekintetében.

Idézet
V É G Z É S:
A Fővárosi Törvényszék az Országos Magyar Méhészeti Egyesület változásbejegyzési ügyében felhívja a kérlemező egyesületet, hogy az alább megjelölt hiányokat a tájékoztató részben foglalt jogkövetkezmények terhének jelen végzés kézbesítésétől számított 45 napon belül pótolja:

A végzés végén az alábbi figyelmeztetés található:
Idézet
Ha a hiánypótlási határidőt elmulasztották, vagy a hiánypótlást hiányosan vagy hibásan terjesztették elő, a bíróság a kérelmet végzéssel elutasítja, illetőleg azt hiányos tartalma szerint intézi.

Budapest, 2016 június 22.

dr Mikó Sándor sk
bírósági titkár

Gyakorlatilag a napirendi pont megtárgyalása értelmetlen, mert a 45 nap letelt és el fogja utasítani a hiánypótlást a Fővárosi Törvényszék.

Véleményem szerint dr Soós Tibor ügyvéd úr anyagi és erkölcsi kárt okozott az OMME-nak és az OMME tagságának. Ezért nemhogy megbízási díj illeti meg munkájáért, hanem kártérítést kell fizetnie és bocsánatot kell kérnie az OMME Küldöttgyűlésétől.

« Válasz #476 Dátum: 2016. November 13. 19:57 »
Valaki számoljon már be mi is történt a küldöttgyűlésen!

Üdv. jani bátya

*

Bicska

• 601
« Válasz #477 Dátum: 2016. November 13. 20:05 »
Nos. Engem is erdekelne.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #478 Dátum: 2016. November 13. 21:04 »
Minden Bross Péter forgatókönyve szerint zajlott. Részletek előtt egy kis hangulatjelentés. Lurdy ház nem lenne rossz hely, ha az ebédet nem sinkófálnák el a bérbeadók. Ez annyira kiakasztotta a méhészeket, hogy szóvá is tette Bross Péter és megígérte a további események alaposabb előtárgyalását. Több mint 300 ember gyült össze és még az utolsó szavazásnál is 270 küldött volt jelen.

Az küldöttek részéről nem volt érdektelenség. Élménynek tekintették és információ forrásnak. Viszont a dolgok súlyával nem voltak tisztában és nem is lehettek, hiszen az anyag, amit kaptak levélben teljességgel alkalmatlan volt a tájékozódásra. Döntöttek látatlanban. Annyi információval tökéletesen elégedettek voltak, amit odaöntöttek eléjük az elnökség tagjai és a Soós ügyvédi iroda. Nem voltak többre kíváncsiak. Zavarta őket, ha már valaki kételkedett az előterjesztők által bemutatott vázlatokban.

Bross Péter jó levezető elnök. Mederben tudta tartani az indulatokat. Voltak persze gúnyolódások és zúgolódások, de azok a kezelhetetlen gerjedések, amiket átéltünk a Mészi Laci és Cserényi páros vezénylése mellett, most teljesen hiányoztak. Ettől függetlenül az ügyek döntésében a haladás eléggé hasonló irányba mutat, ahogy korábban.

Nem lehetett elérni, hogy a kft és az informatikai rendszer pénzügyi átvilágítása a küldöttek kezébe le legyen téve. De a tagságot nem is érdekli, hogy a pelenkában van-e kaki vagy nincs kaki. Elfogadták a küldöttek, hogy soha se fogják ezt megtudni. Nem gondolkodtak el azon, hogy az ellenőrzés és számonkérés hiánya mit szülhet. Biztos, hogy volt és van akkora önkontroll mindenkiben, amennyi szükséges? Az ilyen küldöttgyűlési magatartás szabad kezet ad és az emberi gyengeséget táplálja. Felfoghatatlan számomra, hogy az EB elnöke javasolja, hogy ne küldje ki az OMME hivatala a küldötteknek a két átvilágítási dokumentációt.

Fel se vetődött a kft megszüntetésének gondolata, pedig többen bizonyították, hogy mind az üvegforgalmazás, mind pedig a cukorkereskedelem olcsóbb lenne az OMME Magyarország kft nélkül. Nem beszélve az újságról. Éves szinten kb. 34 mFt-ot tölt bele az OMME az újság kiadásáért cserébe az OMME Magyarország kft-be. Mészáros József beszámolt arról is, hogyan nyomta még lejjebb a hirdetési árakat a Méhészújságban. Korlátos piacon az ár csökkentésével a saját bevételét rövid távon növeli, de hosszú távon a reklámbevételek csökkenését éri el. Az egész OMME újságkiadás arra megy ki, hogyan legyen tönkretéve a Méhészet szaklap? Ki tudja?

*

izso60

• 573
« Válasz #479 Dátum: 2016. November 13. 21:23 »
Üdv. Uraim!
Geddekas tájékoztatója majdnem teljes körűre sikeredett,de Én kaptam egy hívást miszerint mintha CSuját kizárták volna az OMME ból vagy mi.