OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 458236 megtekintés
*

huber

• 144
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #285 Dátum: 2016. Október 16. 21:16 »
Laci!
Itt szerintem nem a tagdíjról van szó, hanem az OMME ellen indított bukott pered be nem fízetett perköltségéről, legalább is az OMME-n ez van fenn.
2016.09.01   E/2016/8/8.   OMME ELNÖKSÉG   Az Elnökség 7 Igen, 4 Nem szavazattal, 0 Tartózkodás mellett elfogadta, hogy az Elnökség az Etikai bizottság elé terjeszti, hogy az Etikai Bizottság az Etikai Szabályzat 2. paragrafus i., pontja alapján, indítson eljárást Csuja Lászlóval szemben. Azzal a kiegészítéssel, hogy eldönti a Bizottság, hogy ez etikai ügy-e.

i) az Egyestülettel szemben fennálló köitelezetts6geit az előirt határidon beliül nem teljesiti.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #286 Dátum: 2016. Október 16. 21:43 »
Akkor meg rágalmazás esete és koncepciós ügykezelés esete forog fenn. Ugyanis amit kellett fizetni, az ki lett fizetve.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #287 Dátum: 2016. Október 16. 21:46 »
Ezt írja helyesen Főnix nick nevű méhésztárs:
"Azt olvastam itt hogy a Nagyernyei se fizet egy család utánn se."
Azt gondoltam kielégítő választ adtam erre már régebben, de tévedtem.
Tanárom az iskolában így szokott ismételni annak, aki nehezen érti:
A gyengébbek kedvért.
A méhészetünk neve "Nagyernyei családi méhészet"
Így fogod megtalálni a méhegészségügyi vizsgálatoknál, a NÉBIH-nél a TIR-ENAR rendszerben is.
Mivel felségem nevén van az összes méhcsalád és ő egytől egyig mind után befizeti a tagdíjat én mint "csóró" segédje, csak az OMME alaptagdíjat tudom befizetni, ami a Tolna Megyei Méhész Egyesületben 6.000 Ft.
Egyesületünk nyitott, 34 évre visszamenőleg visszaellenőrizhető ez az adat.
Ennek adóügyi oka van, hogy a saját vállalkozásomba a méhészet ne kavarjon be.
Általában dupla tagdíjat fizetünk, és két újságot is kapunk.
Mellékelem családi vállalkozásunk logóját, ami védettséget élvez.
Ezt a neten is megtekintheted Főnix.
Engem egy ilyen bagatell  összeggel nem tudtok sarokba szorítani!
A trükközés nem az én asztalom, ez ellen küzdök, néha már elkeseredek a tudatlanságok miatt.
Ha valami ezek után sem tiszta nem tudok válaszolni.
Kérem a mellékelt képet tekintsd meg, sokat fog segíteni.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

« Válasz #288 Dátum: 2016. Október 17. 09:31 »
Izso60 folyamatosan azt szajkózza, hogy itt sárdagonyázás, sárdobálás zajlik.
Nekem pedig az a véleményem, hogy rengeteg méhész, küldött és érdeklődő méhésztárs innen kapott első kézből olyan információkat, ami rávilágított az OMME-n belüli visszásságokra, szabálytalanságokra, és nem kevés hazugságra, valótlan állításra.
Az OMME honlapján most is olvashatjátok Fáskerti László volt EB tag feljegyzését.
Tegnap megbizonyosodhattunk róla, hogy ennek nagy része valótlanság.
Akkor jöjjön Izso60 szerint a sárdagonyázás, véleményem szerint meg a valóság kimondása sallangok nélkül.
Az történt, hogy Fáskerti Lászlónak úgymond nem szimpatikus, a több nyelvet beszélő, jelenlegi EB tag Körmyndy-Rácz János, és mondjuk ki Bross Péter sem.
Így összehozott egy olyan anyagot, amely elkészítésekor nem volt elég körültekintő.
Magyarán szólva próbált alátenni az OMME elnökének, és az EB tagnak.
Tegnap Bross Péter közölte az OV tagokkal, hogy szinte az utolsó fillérig vissza igényelte az OMME a brüsszeli útjuk költségét.
Véleményem szerint az OMME honlapján kérni kéne az OMME elnökének a helyreigazítást, és azt is szívesen hallottam volna Ficzere Péter szájából, hogy....bocsi, ezt benéztem.
Ismét nem tudom megkerülni a kérdést, de a Kft. vizsgálatánál nem látok ilyen feljegyzést az EB részéről.
A szakmapolitikai rovatot ezennel újra megnyitom!
Ennek egyetlen oka van, mivel nem kaptam választ az elnökségtől a feltett kérdéseimre, a Fekete-Fehér Méhészklubon fogom kifejteni véleményemet.
Nagyernyei Attila

« Válasz #289 Dátum: 2016. Október 17. 19:48 »
Szabadidőmben olvasgatom az OMME 2015. november 14-én megtartott Küldöttgyűlés jegyzőkönyvét.
Azért jó, hogy az utókor számára megvannak ezek a dokumentumok, mert majd akit érdekel egyszer, rádöbben arra, hogy egy kis társaság mekkorát küzdött, végül pedig besározták őket.
Fáskerti László volt EB elnöktől idéznék egy idevágó hozzászólását, amit az Ellenőrző Bizottság beszámolója alatt mondott:
"Felmerült az EB-ben, hogy szükség van-e az egyesületben olyan tagokra, akik mindent elkövetnek, hogy az egyesület ne tudjon törvényesen működni." (A jegyzőkönyv 15. oldalának lap teteje.)
2016. október 16-án Bross Péter bejelenti, hogy az OMME 2005. évi alapszabálya érvényes!!!!!!!!!!!!!!
Erre jönnek a különböző ötletek, hogy .....szerintünk meg nem így van.
Véleményem szerint egy törvényt nem lehet másként értelmezni, de a jogászoknak, ügyvédeknek ez nem jelent problémát.
Aki ezt a tájékoztatást adta az OMME elnökének, ő a Fővárosi Törvényszék jogtanácsosa.
Péter nem a biztonsági őrtől, meg a főportástól kapta ezt az információt.
Tehát végig azokat köpködték akik a törvényes működés mellett törtünk pálcát.
Szomorú vagyok, de reménykedek.
Reménykedek abban, hogy egyszer lesz egy olyan tökös csávó aki feláll, és azt mondja tévedtünk, bocsánat!
Törvényességre hivatkozik a volt EB elnök, közben folyamatosan szabálytalanul működünk?
Szerintem sokan féltjük az OMME-t, és annak drukkolunk, hogy végre legyen egy olyan alapszabályunk, (amit a törvényszék is jóváhagy), és ebben a méhészek akarata fog érvényesülni.
Meggyőződésem, hogy a Fővárosi Törvényszékre beadott, a Küldöttek által megszavazott alapszabályt nem fogják bejegyezni.
Ezért újra össze kell hívni egy küldöttgyűlést.
Már csak egy kérdésem van.
Dr.Soós Tibor mire vette fel a milliókat??????
Tolna megyei elnökként, úgy kötöttem Dr.Wéber Arankával a szerződést, hogy csak akkor kapja meg a gázsiját, ha a törvényszék azt elfogadja.
A mienket is egyszer visszadobták, és ő küzdött mint a barna medve, hogy minél hamarabb rajta legyen a Tolna Megyei Méhész Egyesület Alapszabályán a HATÁLYOS pecsét.
Dr.Soós Tibor úgy lett kifizetve, hogy itt hagyott bennünket (mondjuk ez nem nagy baj), de én egy petákot sem adtam volna addig neki, amíg nincs a Törvényszék által elfogadott alapszabálya az OMME-nak.
Ja ez nekünk 80.000 Ft-ba került.
Pesten kicsit magasabbak az árak, meg tudjuk, hogy Dr.Soós nem az OMME ügyvédje volt.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 17. 19:53 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #290 Dátum: 2016. Október 17. 22:33 »
Előző írásomhoz hozzá tartozik, hogy az OV-n Bross Péter bejelentette, október 20-án ismét bemegy a Fővárosi Törvényszékre, most már az elnökségi tagokkal.
Mindenki arra törekszik, hogy az OMME minél hamarabb a jogszabályban előírt feltételeknek megfeleljen.
Kérni fogja, hogy a 2015. november 14-én megszavazott alapszabályunkat minél hamarabb jegyezze be a bíróság.
Izso60-nak ez nagyon nehéz.
Mi is ugyan ezt szeretnénk, valamint, hogy a hazug emberek, akik folyamatosan félrevezették a küldötteket, méhészeket, és Téged is, húzzák be a csápjukat, mert ezeket a kellemetlen helyzeteket nem mi okoztuk.
Ennek vannak felelősei, én egyet meg is neveztem közülük az OV-n.
A hazugság nem erény.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #291 Dátum: 2016. Október 17. 22:54 »
Kik taposták leginkább a pedált, hogy nincs szükség a közhasznúságra? Mondjuk ki a neveket.

Legdrágább volt elnökünk Mészáros László, dr Cserényi Péter, Egyed Árpád, Fáskerti László, Ficzere Péter (nekem személyesen mondta), Mészáros János EB tag, Rádi Tibor (személyes beszélgetésen mondta nekem), Haász Ferenc szintén személyesen mondta nekem. Tóth Péter és Lászlóffy Zsolt is ezt az álláspontot képviselte (bár ezekkel nem szoktam beszélgetni, de hallottam kijelentésüket és láttam felemelt szavazó kezüket. Szabó Karcsi véleményvezér szintén a közhasznúság ellen kampányolt. Nem tudom felsorolni mindet, ezért kérlek segítsetek. Az ilyen dolgokat nem célszerű elfelejteni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #292 Dátum: 2016. Október 19. 20:53 »
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Képzeljétek el az OV-n megtapsoltam Tóth Pétert!
Komolyan, nem vicc, pedig sok dologban nem értek vele egyet, beszámolójában oda is szúrt nekem egyet.
Elmondta, hogy már két éve 1ppb pontossággal tudnak mérni a magyar laborok is.
Ezt simán magamra vettem, mert folyamatosan ezzel ostoroztam az elmúlt vezetést, hogy mit akarnak meg sem tudják mérni azt amit keresnek, mert a műszerek alkalmatlanok erre a pontosságra.
Mit mondjak, örülök a fejlődésnek.
Tapsom mégsem ezért szólt!
Elmondta Tóth Péter, hogy vizsgálatokat folytattak különböző szerek egy időben való alkalmazásáról, az úgynevezett kereszt hatás, vagy szinergens hatásról beszélt.
Engedje meg a tisztelt olvasó, ha nem vagyok elég szakszerű, de odáig elértem, hogy megértettem miről beszél Tóth Péter.
Tehát ha a Mospilan 20SG-ta a Folocur Solo gombaölővel együtt alkalmazták 16%-os méhpusztulást okozott!
Remélem, hogy jól írtam a vegyszerek nevét le az OV-n, a térdemen.
Bizony ez tapsot érdemelt, hogy itt tartunk már mi is.
Mégis mi az ami engem ismét szomorúsággal tölt el, és kurvára zavar?
2013. júlus3-4-ig egy nemzetközi méhészcsoport járt Magyarországon,(8 országból) élükön Etienne Bruenauval.
(Az idén 2016.11.27-én Gödöllőn előadó lesz.)
Ő már akkor elmondta, hogy náluk, és több európai országban óriási gondokat okoz a különböző szerek kevergetése, és ez lesz a jövő legnagyobb kihívása, hogy ezt bizonyítani is tudjuk méhmérgezéseknél.
2013. július 5-én tartottuk a "csávázó szer konferenciát" amit előtte Küldöttgyűlésen bejelentettem.
Az OMME-ból senki, az-az senki nem jött el!
Ott ez a téma kiemelt helyen volt.
Három évet késtünk, de nem baj.
Végre a monitoring csapat is odaért amit utána folyton szajkóztam, hogy mit hallottam.
Nagy ívben tettek rá, csak azért mert utáltak.
Itt a Méhészklubon elolvashatjátok akkoriban mit írtam.
És miket üzengettek nekem????
"Sok tudományos fantasztikus könyvet olvashattam gyerekkoromban! Meg nehogy már egy NEM bejelentési kötelezettség alá eső gombaölő bajt okozzon!"
Én pedig semmi mást nem tettem, mint közöltem azt amit akkor hallottam.
A tapsom őszinte volt az OV-n, de azért maradt bennem egy kis tüske.

Nagyernyei Attila

« Válasz #293 Dátum: 2016. Október 20. 22:40 »
Tisztelt Méhésztársak!
Óriási dolog történt!
Szerintem egy olyan lépés történt a két oldal MEGBÉKÉLÉSE érdekében amely mérföldkőnek számít.
Köszönet érte Ficzere Péter EB elnöknek!
Tudjátok én nem válogatok a jelzők között, ha jogtalanságot, szabálytalanságot érzek.
Az évek alatt ostoroztam eleget az EB-t!
Mindig kimondom a véleményemet, most is ezt teszem a következő hír olvasásakor.
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/10/EB-feljegyz%C3%A9s_v%C3%A1lasz-F%C3%A1skerti-L.-lev%C3%A9re_2016_helyreigaz%C3%ADt%C3%A1s.pdf
Higgyétek el Tisztelt Méhésztársak, az egyik legnagyobb erény, ha valaki belátja, hogy hibázott!
Pedig semmi más nem történt, csak az EB nem volt elég körültekintő.
Istenem, és akkor mi van?
Emberek vagyunk, hibázhatunk.
Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.
Nagyon örülök, hogy ezt megélhettem!
Ficzere Péter egyszerű dolgot tett, ami sok embernek nehezére esik!
Köszönjük Péter!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #294 Dátum: 2016. Október 21. 07:42 »
Reméljük, hogy a Kft ügyét végre előveszi az Ellenőrző Bizottság.

« Válasz #295 Dátum: 2016. Október 21. 20:31 »
Saját írásaimat ritkán szoktam idézni, de amit néhány napja írtam, az szóról szóra bejött.
Ezt:
"Szerintem sokan féltjük az OMME-t, és annak drukkolunk, hogy végre legyen egy olyan alapszabályunk, (amit a törvényszék is jóváhagy), és ebben a méhészek akarata fog érvényesülni.
Meggyőződésem, hogy a Fővárosi Törvényszékre beadott, a Küldöttek által megszavazott alapszabályt nem fogják bejegyezni.
Ezért újra össze kell hívni egy küldöttgyűlést.
Már csak egy kérdésem van.
Dr.Soós Tibor mire vette fel a milliókat??????
Tolna megyei elnökként, úgy kötöttem Dr.Wéber Arankával a szerződést, hogy csak akkor kapja meg a gázsiját, ha a törvényszék azt elfogadja."
Na tehát itt tartunk.
Nekem az a tiszteletteljes javaslatom, hogy végre bilit kéne borítani!
Hallom ismét támadni fognak, hogy ne feszegessük a múltat, ne tépegessük a sebeket.
Sajnálom, de ez most nem megy.
Ha rendkívüli OMME Küldöttgyűlést kell összehívni az alapszabályunk hiánypótlása miatt, annak bizony felelőse van, sőt már előre fel is vette a gázsiját az "alkotó".
Ezt valaki aláírta, az elnökség jóváhagyta!
Rendeben van ez tisztelt Méhésztársak?
A rendkívüli Küldöttértekezlet összehívásának milliós költségvetése van.
A 410 körüli küldött felutazása Pestre, majd az étkezés, és terembérlet sem gyenge.
Ezt mind azért, hogy rendbe tegyük azt amit mások elkurt@k?
Hányszor mondtuk, hányszor kértük, hogy ez nem lesz jó!!!
Ülj le fiam hülye vagy, kuss nektek, vagy szót sem kaptunk.
Ne haragudjatok de ez nekem nem megy a bögyömbe.
Miért nem állnak ki elénk azok akik hibáztak, és őszintén mondják a szemünkbe, hogy bocsánat.
Ficzere Péter nemes gesztusa nekem nagyon szimpatikus volt!
Annál inkább irritáló a sumákolás, körítés, mellébeszélés.
Ez mélyíti a "két oldal közötti árkot", hogy nem beszélhetünk olyan dolgokról, ami a méhészek tagdíját csorbítja.
Ha egy kőműves megrak egy falat és összedől, nem kér újra pénzt a javításért!
Nekem erről az egész történetről ez a véleményem, ha testszik egyeseknek, ha nem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #296 Dátum: 2016. Október 21. 21:43 »
Miért nem állnak ki elénk azok akik hibáztak, és őszintén mondják a szemünkbe, hogy bocsánat.

Én is azt szeretném, hogy ránk egyszerű emberekre is hintsék a pártatlanság és a műveltség édes gyöngyeit. Mutasson nekünk kegyesen ebben is irányt az etikai bizottság bandája!

« Válasz #297 Dátum: 2016. Október 27. 21:29 »
Sziasztok!
Többen kérdezik privátban tőlem, hogy mi volt ma elnökségin.
Nem voltam ott, de tudok mindent.
Az egyik tag ismét felvetette, hogy miért itt olvasható előbb nálunk olyan fontos hír, hogy visszadobták az OMME alapszabályát, ő erről miért nem tud?
Állítólag Dr.Soós már júniusban megkapta?
Bár az elnökségi tag még azzal sem volt tisztában, hogy hárman voltak bent a Fővárosi Törvényszéken, Fekete József és Dr.Sebők Péter is az elnökkel tartott.
Sajnálom, ha információ hiányban szenved, többet kéne érdeklődnie.
Mi van a javaslatommal?
8:3 elutasítva.
Tehát továbbra is lesznek titkok, az indokok nagyon gyatrák.
A kft. és az informatikai auditról akkor tudhattok meg valamit ha felmentek az OMME központba, egyébként nem kötik az orrotokra, ezt javasolta az EB elnök is.
Nem kell a múltat folyton feszegetni.
Biztosan minden rendben van Kft.-vel, csak mi itt egy páran kekeckedünk.
Meg az sem számít ha plusz helyett mínusz, csak legyen béke!
A többit majd leírják azok akik ott voltak.
Az ülés elején elég "hűvös volt a légkör" ami a vége felé már oldódott.
Majd Csuja beszámol a részletekről ha akar.
Nagyernyei Attila

« Válasz #298 Dátum: 2016. Október 28. 01:52 »
Most teljes a káosz, amit a tegnapi elnökségi ülésen Dr.Soós Tibor bejelentése okozott.
Többször kinyilatkoztam, hogy nincs jogi végzettségem, és talán a "jogérzékenységem" is kisebb az átlagostól.
Viszont amit hallok általában megjegyzem.
Nos akkor kezdjük!
2016.október 16-án Bross Péter az OMME elnöke az OV-n bejelenti, az OMME bejegyzett, hatályos, érvényes vagy mit tudom én milyen, legyen  frankó alapszabálya, a Fővárosi Törvényszék szerint a  2005.-ös!!!
Közben kifejti, hogy mégsem ez alapján kell működnie az egyesületnek, hanem az alapján amit legutoljára az OMME Küldöttei megszavaztak, tehát a 2015.11.14-i alapján.
Megindokolta, hogy miért, megértettem, elfogadtam.
Tegnap Dr.Soós Tibor beállított az OMME elnökségi ülésre, hogy állítólag már 2016. júniusában megkapta a hiánypótlásra, vagy az alapszabály javítására a Fővárosi Törvényszéktől az anyagot.
Azt nem tudom, hogy melyiket kell javítani, viszont ő meg azt állította, hogy a 2014. november 30-án Gödöllőn ELFOGADTATOTT, MEGSZAVAZTATOTT OMME Rendkívüli Küldöttgyűlésén torkunkon leerőszakolt, alapszabály az érvényes, hatályos, tehát a frankó!
Na bummmmmm!
Azért felhívnám a tisztelt olvasók figyelmét, hogy ezt a gyalázatos, szabálytalanul összehívott küldöttgyűlést még az EB is elmarasztalta.
Ha nem lenne ilyen késő, a feljegyzésüket beidézném, de előkeresem az tuti.
Annyira gáz az egész, hogy az már több mint ciki.
Ebben az alapszabályban ez is olvasható, de biztosan én értelmezem rosszul:
"8. Az elnökség feladata és jogkör:
...........
c) Kitűzi s Küldöttgyűlés időpontját, meghatározza a küldöttgyűlés helyszínét, összehívja azt összeállítja és előkészíti a napirendjét;"

Tisztelt Méhésztársak!
Ne haragudjatok, de ebből nem azt olvasom, hogy DÖNT A NAPIRENDI PONTOKRÓL!!!!!
Az elnökség pedig döntött!
Apróság?
Csak hiszitek!
A 410 körüli küldött csak és kizárólag arról szavazhat és dönthet majd, ami előzetesen a napirendi pontokba bele van írva, és kipostázva, ezt az elnökség ELDÖNTÖTTE!
Semmi mása nem emelgethetjük a kezünket!
Magyarán szólva az elnökség túllép a legfelsőbb döntéshozó szerven a Küldöttgyűlésen, és a küldöttek jogait csorbítja?
Jogvégzetteket kérdezem, ezt nem állítom!
Szerintem az elnökségnek az lett volna a kötelessége, hogy minimum az OV tagokat megkérdezze, hogy mi legyen a téma a küldöttgyűlésen, és így állította volna össze (és nem döntött volna) a programot.
Az meg teljesen rózsaszín álom, hogy a küldötteknek kiírjanak előzetesen egy levelet, amely mondjuk így kezdődik:
"Tisztelt Küldött!
Kérem javaslatoddal segítsd összeállítani az elnökségnek a 2016.november 13-én megrendezésre kerülő OMME Küldöttgyűlés programját, napirend pontjait.
Fáradozásodat köszönjük!
OMME Elnökség."
A frászt!
Így döntöttünk!
Én meg úgy döntöttem, hogy ez ellen felemelem a szavam!
Valahogy így szeretném ha működne az egyesület,ahogy megálmodtuk valaha.
Ameddig néhányan eldöntik, hogy nekünk mi a jó, nem vagyok nyugodt.
Továbbra is az a véleményem, hogy ezt a káoszt egy ember okozta, aki jelenleg is az elnökségben osztja az észt!
Én napirendi pontként javasoltam volna ellene egy bizalmatlansági szavazást!
Nagyernyei Attila

*

bükk

• 169
« Válasz #299 Dátum: 2016. Október 28. 08:31 »
Attila!

A 8:3 az nagyon sok,úgy tűnik ez a Vezetőség nem akarja a nyilvánosság általad javasolt
formációját.
El kell fogadni,ez a többség diktatúrája.
Ráadásul ezt nem is csak az "állítólagos" HATOK szavazták meg,ha léteznek ebben a formában
egyáltalán ŐK.
Talán majd egy következő vezetőség.