Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1740665 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Gőzölgő
« Válasz #660 Dátum: 2014. December 16. 08:44 »
QUQURIQ!!!

Kedves Nem barát Karcsi!

Sajnálom, hogy kiestem a pikszisedből, de a szöveged tetszett!
Én, nem Rád voltam pipa, hanem Cserényi eljárásáról.
Előző akcióiból is ismerem az uszító ténykedéseit. Lásd jelenlegi elnökünk elleni kampányolását!
Nem is Veled van a bajom, hisz valamikor…..
Az eljárásal!
Manapság, választások előtt szinte mindent szabad, a jó modor határáig!
De!
A már a tagság által megválasztott elnököt akár milyen hangnemben is, de ellene kampányolni…..????
Érted?
Miért nem kezdéskor állt fel Cserényi, hogy Téged javasol, ezért, meg ezért, hogy jobb lenne ez így az egyesületeteknek!
Érted?
A tényeken nem változtat, csak a jogi formákon!
Igaz, hogy nem voltam ott, de sokan átélték az a választási procedúrát.
Biztos, hogy ez így mindenkinek tetszett?
Ők, a tagság úgyis tudja az igazságot!
Ha az igazság a Ti oldalatokon áll, úgy mély elnézéseteket kérem a hamis QUQOQÉKOLÁSÉRT!
Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem!

A fél Barát a Kiskakas!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #661 Dátum: 2014. December 16. 09:01 »
Biztosan kezdi megülni az agyamat valami féle karácsonyi köd. És itt nem a meteorológiai jelenségre gondolok. Valószínű, mert nem vagyok már fiatal, és kezd hatással lenni rám az ilyesmi. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek, ha hülyeségnek tűnik amit mondok.
Nem lenne jobb inkább megegyezni, és ha vitákkal is, de gyűlölet nélkül "szolgálni" a magyar méhészek ügyét? A szolgálatot kiemelném. És mindkét oldalra értem.
Vitatkozni én is szeretek, talán jobban mint mások. Én azonban soha nem gyűlöltem, és nem gyűlölök senkit egyik oldalról sem.
 Valahol el kéne kezdeni uraim egymást megérteni, mert nem ördög itt senki egyik oldalon sem.
Itt a karácsony, ez a legjobb alkalom lenne.
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 16. 09:13 írta Vivaldi »

« Válasz #662 Dátum: 2014. December 16. 13:22 »
Te buta Kiskakaska!

Te mindenbe beleütöd a csőröd?? Mondtam már Neked, mielőtt valamit leírsz, jó alaposan tájékozódj!!
A térképismereted sem teljes - bármennyire is röpködsz kis hazánk felett - mindent Te sem tudhatsz!
De segítek Neked!
A leírások alapján "Tökömfalva" valahol Lajosmizse és Kerekegyháza között lehet, hogy melyikhez van közelebb azt a leírásokból nem lehet egyértelműen megállapítani.

Kellemes Ünnepeket
Üdvözlettel: Bercsényi János

« Válasz #663 Dátum: 2014. December 16. 16:03 »
 Kedves egész és felebarátaim!

Álló háború kezd kialakulni "Tökömfalva" határai körül. Mivel közeleg Szent Karácsony ezért kérem lazítani a vitakészségen ,békét boldogságot lelki és testi egészséget kívánok miden fórumozó, kedves kollégának.Most van ideje a magunkba fordulásnak át tudjuk gondolni mind a mögöttünk hagyandó mind az elkövetkező esztendőt.Mint az köztudott senki sincs hiba nélkül talán még én sem.Ez azért még nem teljesen van bebizonyítva de ettől függetlenül elfogadom.Kérek minden kedves tollas,szőrös,emberi vagy állati származású dalnokot hogy Karácsony tiszteletének ha nem is egymás tiszteletének jegyében próbáljunk lazítani,ünnepelni a problémák(vagy vélt vagy valósak )megoldása ünnepek után is ráér .

BOLDOG KARÁCSONYT! Minden egész és felebarátomnak!

UI:Tökömfalva csak a mesében létezik (abban a mesében amivel elaltatták kukorit)

« Válasz #664 Dátum: 2014. December 16. 20:13 »
Vivaldi!

Sokat gondolkodtam azon válaszoljak e.
Látom 7 "tetszik nyilvánítást" kaptál.
Alapvetően én is egyet értek Karácsony előtti békítő gondolataiddal, mégis ha megengedsz tőlem egy véleményt, azt megköszönöm.
Ezt írod:
"Ezért mindenkitől bocsánatot kérek, ha hülyeségnek tűnik amit mondok."
Vivaldi!
Neked ez a véleményed, és kész. Senkitől ne kérj bocsánatot.
Majd így folytatod:

"Nem lenne jobb inkább megegyezni, és ha vitákkal is, de gyűlölet nélkül "szolgálni" a magyar méhészek ügyét? A szolgálatot kiemelném. És mindkét oldalra értem."

Gyakorlatilag ezért a három mondatért reagálok.
Teljesen igazad van, érződik a jó szándék, de nem vita van az OMME vezetői és az ellenzék között!
A vita arról szól, hogy egy dologban nem értünk egyet, és más a véleményünk!
Vivaldi!
Az OMME vezetése többször súlyos szabálytalanságok sorozatát véti.
Nem kívánom a Méhészklub másfél éves írásait felhánytorgatni, mert minden erről szól.
Ez nem vita!
Mi aggódunk az OMME-ért, annak vagyonáért, a tagságunk érdekeinek sárba tiprásáért!
Abban is tévedsz, hogy mi és itt a többiek nevében is talán kimondhatom, nem gyűlölünk senkit!
Egyszerűen vannak szabályok, amiket momentán az alapszabályunk rögzít, és az szerint kell (kéne) működnie az egyesületnek!
Ez nem gyűlöletkeltés, hanem az első pillanattól kezdve KÖVETELÉS!
A szolgálatot kiemelném!
Na ez az a pont amibe nem is akarok belekötni, mert sportlövő nyelven szög tízes.
Igen és ez valóban ránk is érvényes.
Tehát a klasszikus értelemben vett érdekképviseletei munka valójában egy szolgálat.
Én ezt és az alázatot nem tapasztalom a jelenlegi vezetőink hozzáállásában, valamint kicsit "Drágák" a szolgálóink.
Néha kárt is okoznak, néha lódítanak, egy kicsit maguk felé eveznek, arrogánsok, pökhendik, gúnyosak, elutasítóak és még sorolhatnám.
Ha ezeket a tulajdonságaikat elfelejtik, a
FEKETE-FEHÉR MÉHÉSZKLUB küldetése elérte célját.
Akkor én leszek a leghűségesebb szolgájuk.
Jöhet a Karácsony.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #665 Dátum: 2014. December 19. 13:59 »
Nagy nyilvánosság előtt le tökömfalvázni egy többséggel megválasztott elnököt, súlyos erkölcstelenség. Ilyet tenni még a vesztes féllel szemben sem illik. Aki ilyet mond nemcsak a megválasztott személy becsületét sértette meg, hanem azokat is, akik erre az emberre adták szavazatukat.

Az OMME megválasztott tisztségviselője azon a rendezvényen nemcsak csúfolódva személyeskedett, sértegetett embereket, mint egy taknyos kölyök a játszótéren, hanem úgy ordibált mint egy részeg grundfocista, ha gólt kap. Az OMME megválasztott tisztségviselője nemcsak önmagát, hanem 12 000 embert, tehát engem is képvisel, tehát legyen méltó a viselkedése ahhoz a pozícióhoz, amit kapott tőlünk.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #666 Dátum: 2014. December 19. 21:48 »
Elromlott a számítógéped klaviatúrája?

« Válasz #667 Dátum: 2014. December 20. 15:02 »
Kedves Erkölcsös Csuja Laci!

Neked is Békés Boldog Karácsonyt! Javaslom tanulmányozásra előző írásom utóiratát.Azt próbáltam megértetni hogy is mondták a honvédségnél?Ja megvan "PIHENJ SZERELVÉNYT IGAZÍTS !!!".

ÜDV:Karcsi

« Válasz #668 Dátum: 2014. December 20. 18:50 »
Tisztelt Méhésztársak!
Olyan csúnya ez a Tökömfalva.
Úgy is a kiskakas dobta be a köztudatba, becézzük így
"Kukiriku falva"
Mégsem olyan obszcén.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #669 Dátum: 2014. December 20. 21:54 »
Holnap év vége lesz. No nem az amit úgy kineveztek, január elsején. Ha nem az igazi. A föld tengelye egy kört ír le. Most, holnap a legmesszebb kerül a naptól az északi sark. De aztán megfordul. Így tesz már mérhetetlen idő óta.
 Milyen év is volt ez? Hát bizony egyet bízton el lehet mondani, még pedig azt, hogy volt már jobb is.
De, más kérdés is fölmerül. hová jutottunk egy év alatt?
Én a magam nevében azt mondanám, hogy nem tudnék olyan tanácsot adni, hogy azt meg lehetne fogadni.
 De olyan tanácsot sem tudna adni senki, amit tiszta szívből megfogadnék.
Miért? Mert nem tudom, nem látom, hogy mi is lenne itt az igazság.
Azt látom viszont, hogy mindkét oldalon vannak olyanok, akik ha nem lennének ott, jobb lenne az adott oldalnak. Meg nekünk is. A gond csak ott van, hogy ki meri megmondani nekik. Mert ha nem lennének akkor valószínű lehetne közelíteni az álláspontokat. Ami mindannyiunk érdeke lenne.
Mert mindkét oldalon zömmel jó szándékú emberek vannak, és nem ördögök. Persze van kivétel, erről beszélek.
Viszont mi, mindkét oldal, csak vagyunk valahol. De vannak itt olyanok akik nincsenek semelyik oldalon. És bizony az igazi ellenségek ők, csak még kevesen ismerték fel, bár úgy látom néhányan már rájöttek, és rájönnek innen is onnan is. Ezért meggyőződésem, nem egymás ellen kellene harcolnunk.
Holnap megfordul a föld tengelye. Jó lenne példát venni róla, és fordulnunk egyet. Megértésre, békességre. Mert a háborúban mindkét oldal elvérezhet.  A győztesek akik most még ismeretlenek, mert kívül vannak, nem lesznek könyörületesek.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #670 Dátum: 2014. December 20. 22:57 »
 QUQURIQ!!!

Kedves Vivaldi!

Hallom is, látom is amit mondani szeretnél, de más nyelvet beszélünk!
Sok mindenben egyet értünk, de az a bajom, hogy túl régen vagyok a tagja az egyesületnek, és minden lépését kezdettől fogva árkus szemekkel figyelem.
Csak hogy megértsd, már régóta gondolkodtam, hogy minek ez a harc, és ki kellene lépnem az egyesületből.  Nem veszek fel támogatást, akkor meg minek fizessek az elnöknek a fizetésébe?
Így bánná a fene, hogy kinek a zsebébe jut a pénzem!
Nem kellene sok időt ide fordítani, és bármi szakmai dologra.
Látod, sokan még most is kiüvegezve 1800 Ft/kg adják az akácmézüket, mert azt se tudják, hogy mennyi a nagybani ára… bedugják a fejüket a homokba, azt hiszik, hogy így a jó!
Csak méhészkedni,  szívni az erdő kristálytiszta levegőjét, hallgatni a madarak énekét, bámulni a méhek szorgalmas repkedését!.......
Minden nap megállni, és végignézni a napnyugta gyönyörű  fényeinek játékát…
Ugye, így kéne mindennap lehunyni a szemünket lefekvéskor, hogy visszaemlékezzünk ezekre a csodálatos képekre…
Elmondhatnánk, hogy boldog emberként éljük az életünket…
És!
Történjen minden úgy, ahogy az erőszakosak irányítják a világot!
Kit érdekel?
Addig nem érdekel amíg mindenki sok-sok sérelem nem halmozódik fel!
Az elnyomók, törekednek az elnyomásra!
Ha!
Nincsen akadály, egyre gyorsabban gördül az elnyomás lavinája…
Ha van sok – sok- kis akadály, egyre lassabban tarolna a lavina, és egyszer csak megáll!
Jön a tavasz és elolvad a szörnyűséges természeti veszedelem!...
Összeesik, minta paraszt gatya…
Nem lesz többet jelentősége, nem fog senki félni a lavina borzalmaitól…
Csak, hogy értsed, Nekünk kell a kis apró akadályoknak lenni!
Itt már nincsen közelítés, a lavina megközelítése az életedbe, életekbe kerülhet.
A lavina egy veszélyes, alaptomos természeti tünemény!
Elég neki csak egy db. hógolyó, és elindul, erdőket és embereket tarol kíméletlenül…
Csak az apró sok kis akadályok az ellenfelei…
A lavina csak szétolvadva nem veszélyes!
Látod, elég egy maroknyi akadály és….
Hinni kell, hogy a lavina meg állítható, tenni kell érte, hogy megálljon…
Fel kell áldozni magunkat, neki vetni a hátunkat a lavina útjának!
Lehet, hogy az első két akadályt még elsöpri, a másodikon megakad, a harmadik megállítja, a negyedik az útját állja! Ott meg el kezd olvadni!
Nem a negyediké a dicsőség!
Mind a négyé!
Micsoda erők…,de a lavina megállt!
A négy kis akadály megvédte a völgyben lévő várost, az életet, az ígéretet…
Lehet, hogy a város lakóinak nagy része nem is fogja megtudni, hogy kiknek köszönhetik az életüket, a jövőjüket, a napfényt, a tiszta levegőt!...
Nem az akadályok a lényegek!
Hanem a jövő!...

A kisakaks!

« Válasz #671 Dátum: 2014. December 20. 23:05 »
Karcsi!

Egyszerű a kérdés.
Volt Tökömfalva,vagy nem?
Mert ha volt,akkor Geddekasnak igaza van.
Még akkor is ha Geddekast nem szereted.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 21. 00:57 írta Csányi Antal »

*

kas62

• 146
« Válasz #672 Dátum: 2014. December 20. 23:36 »
Kedves Vivaldi !

A jövőbe tisztábban láthatunk, mint a múltba!
Ha visszatekintesz nem a múltat látod, hanem az emlékeidet!
Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat !
A jövő ...?

Áldott Karácsonyt!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #673 Dátum: 2014. December 21. 16:45 »
Mivel megszólítottál , úgy értelmezem, hogy nekem kívántál Áldott karácsonyt.
Én is nagyon boldog, és áldott karácsonyt kívánok, neked és minden hozzád közel állónak.
És minden ismerős, és ismeretlen méhész társamnak. Azoknak is akiket időnként felidegesítek.
Kívánok mindenkinek legalább 1 óra csöndes magába fordulást, és hogy találja meg lelkében mindenki azt amit keres.
 Mert hiszem, hogy mindannyian keresők vagyunk, akik birtoklunk egy csipetnyi időt, az idők végtelenjében.
 És még egyszer, Boldog Karácsonyt.

« Válasz #674 Dátum: 2014. December 21. 18:17 »
Kedves Kánya!

Nem szeretnék senkinek vezényelni.Se neked se bárki másnak.Próbáltam viccesre venni azt a hozzá szólásom amiben kértem hogy itt a Karácsony a béke és nyugalom ideje.Ha félreérthetőre sikerült ezúton kérek bocsánatot ha bárki megbántottam volna.

BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KOLLÉGÁNAK ÉS KEDVES CSALÁDJUKNAK!!!!