Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714881 megtekintés
*

Apis

• 192
Re:Gőzölgő
« Válasz #4350 Dátum: 2024. Február 01. 13:16 »
Ez aztán a cinizmus Attila!

Úgy gondolod, hogy ezeknek a termékeknek semmi köze ahhoz, hogy itthon nem vesznek mézet?
Na és mi a helyzet a lépesmézzel szintén 90%  szirupban? Mennyire jó lenne, ha a Csányi Anti szerinti 10-20% szirup lenne csak benne! Kíváncsi lennék a lépben mi van? Vagy arra vonatkozott a 10-20%?

Az üveg hátulján meg ott a kasos logó méhekkel... nem kéne akkor átváltoztatni?
Pl. kukorica & cukorrépa  találóbb lenne .

Kettős mérce a Norbi mézpótlót levetették a polcról ez uaz.

« Válasz #4351 Dátum: 2024. Február 01. 13:24 »
Azt kérdezd meg Antitól!
Mi ebben a cinizmus?
Van akinek egy használt autó is álom, van akinek egy mercit megvenni sem gond.
A termelői méz Mercédesz minőséggel ér fel.
Otthon csücsültök, közben várjátok a sült galambot.
A mai piacgazdaság ilyen, ha tetszik, ha nem.
Mindenkinek van lehetősége mást csinálni, akár mézzel kereskedni.
Bross évekig szajkózta, hogy aki csupán a hordós méz eladására alapozza méhészetből való árbevételét, nehéz időszak jöhet.
Sokan lehülyézték.
Most nehéz időszak van, de azoknak különösen nehéz akik várják a "fővásárlót", hogy adjon többet.
Ezerszer leírtam, annyi a méz felvásárlási ára amennyiért odaadjátok.
A mézhamisítás egyértelműen bűncselekmény, de akkor az üvegre is az van ráírva, hogy MÉZ!
Itt pedig, hogy glükózszirup a 90%-a a terméknek.
Csak megismételni tudom.
Aki látja, hogy mi van a címkén, és így megveszi, tudja mit vett.
Nincs becsapva.
Az teljesen más tészta, hogy ez nekünk nem jó, de a véleményem továbbra is az, hogy a kínai pancsolmányokat kell az EU piacáról eltakarítani.
Ezen túl pedig nekünk az a feladatunk, hogy ne csak mézet termeljünk.
Ja, hogy sokan munka mellett csinálják?
Én főállásban, 1989 óta, és noha nehéz a helyzet, de nem panaszkodok.
Nem vártam soha a sült galambot.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4352 Dátum: 2024. Február 01. 13:57 »

Otthon csücsültök, közben várjátok a sült galambot.

Igazad van Attila! Itt járatják a szájukat, és egyik sem volt tüntetni. Legalábbis én nem láttam egy méhészt sem ott közületek.

Tisztelt Méhésztársak!
Itt a lehetőség, hogy kifejezzétek véleményeteket.
"Békés demonstráció a magyar méz fogyasztása mellett, a valódi méz kereskedelme mellett."
Ami fontos: dátum még nincs.
A demonstráció helye Budapest.
Előzmények: mint ismert a 2023-as tavaszi küldöttgyűlésen felmerült egy demonstráció megszervezése iránti igény.
Aki részt kíván venni a demonstráción jelentkezzen a szaktanácsadónál, vagy az egyesületének elnökénél.
Nagyernyei Attila

Mintha nemrég másként gondoltad volna. Leszóltak? Régi sémi séma.
Már ismerünk Attila. Nem tehetsz te erről ami itt folyik. Csak eszköz vagy.

https://www.google.com/search?q=ha+%C3%A9n+egyszer+kinyitom+a+sz%C3%A1mat&rlz=1C1GCEA_enHU884HU884&oq=ha+%C3%A9n+egyszer&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCggAEAAY4wIYgAQyCggAEAAY4wIYgAQyBwgBEC4YgAQyBggCEEUYOTIHCAMQABiABDIHCAQQABiABDIHCAUQABiABDIHCAYQABiABDIHCAcQABiABDIHCAgQABiABDIHCAkQLhiABNIBCTcwNjhqMGoxNagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:7f17e1e0,vid:ClJ1x4a3hNQ,st:0

« Válasz #4353 Dátum: 2024. Február 01. 15:06 »

Csak megismételni tudom.
Aki látja, hogy mi van a címkén, és így megveszi, tudja mit vett.
Nincs becsapva.
Az teljesen más tészta, hogy ez nekünk nem jó, de a véleményem továbbra is az, hogy a kínai pancsolmányokat kell az EU piacáról eltakarítani.
Ezen túl pedig nekünk az a feladatunk, hogy ne csak mézet termeljünk.
Ja, hogy sokan munka mellett csinálják?
Én főállásban, 1989 óta, és noha nehéz a helyzet, de nem panaszkodok.
Nem vártam soha a sült galambot.
Nagyernyei Attila
Tehát a kinai szutyokkal baj van, ezzel nincs. Nem  értem.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Február 01. 17:26 írta Sancho Panza »

« Válasz #4354 Dátum: 2024. Február 01. 18:17 »
quote author=Nagyernyei Attila link=topic=5.msg55889#msg55889 date=1706709802]
Idézet
Olvasom egy "menő" gazdasági oldalon, hogy holnaptól, majd pénteken ismét komoly üzemanyagáremelés lesz.
Nem várható, hanem tényként közlik, hogy lesz.
Már többször kételkedtem abban, miként lehet 2.200-2.500-ért az akácméz kilóját házhoz szállítani?
Teslával   :D

Idézet
Vagy netán csak a címkén van akácméz?
Előbb-utóbb áremelés lesz az alánk vágóknak, akkor pedig nem lesznek túl népszerűek a vevőiknél.
Nyugodj meg az van benne és pár száz forinttal drágábban is olcsóbbak lesznek a regieknel mert nekik piacot kell szerezni.

Idézet
A fagyi úgymond visszanyal.
Ha el lehet adni az akácmézet, 3.500-4.000 Ft-ért, akkor mi a fészkes fenének adja oda bő 1.000 Ft-al kevesebbért?
Mert olcsóbban többet lehet eladni és vevőket is elszipkazhat.
Idézet
A piacozó méhésztársaknak a helypénz is emelkedett, valamint ők sem a hátukon viszik a mézet.
Tehát, akik most ilyen alacsony áron kínálják a termésüket(?), nekik hamarosan az orcájukra fagy a mosoly.
Megérdemlik, mert tönkretették a belső piacot!
Miért fagyna az arcukra? 2-3szor annyi méz lehet hordóban mint amennyi a hazai éves fogyasztás. Lesz még ennyiért sokáig.

Idézet
Ja még valami ami nekik egyáltalán nem fog tetszeni!
Az egyik felvásárló már 700 Ft-ért sem kapott vegyes mézet!!!!!!!!!!!!!
Az akácot is el kezdték keresni.
Szegény felvásárló.  Repce nem érdekli? Nálam lenne 700ert. Akácot ki veszi és mennyiért? Konkrétumot írj.

Idézet
Kitartást méhésztársak, véleményem szerint az ügyeskedőknek hamarosan leáldozik, és a tisztességes piacosok, mézkicsomagolók újra boldogulhatnak.
Bruhaha!!!! A tisztességes kiszerelők most is boldogulnak,  lásd lejjebb az Aranyszirup esetét.

Egy baj van, hogy képtelen vagy meglatni az összefüggést az ő boldogulásuk és a mi nyomorúságunk között.

« Válasz #4355 Dátum: 2024. Február 01. 19:05 »
Ezt írja a szamárháton utazó....Panza:
"Tehát a kinai szutyokkal baj van, ezzel nincs. Nem  értem."
Mondtam többször, ha ennyit vagy szegény párával, te is szamár leszel.
Hogy lehet ilyen csacsiságot kérdezni?
A kínai szutyokra az van ráírva, hogy MÉZ! Ez egy kész átverés, az-az a fogyasztók megtévesztése, bűncselekmény.
Erre az van írva, hogy 90%-a glükózszirup.
Tehát a vásárló nincs becsapva, mert tudja, hogy mit vesz!....ha egyáltalán megveszi így.
Szállj le a csacsiról, és hajolj közelebb!
Túl messze vagy, hogy láss világosan.
Nagyernyei Attila

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #4356 Dátum: 2024. Február 01. 19:07 »
A kínai szutyokra az van ráírva, hogy MÉZ! Ez egy kész átverés, az-az a fogyasztók megtévesztése, bűncselekmény.
Tehát a vásárló nincs becsapva, mert tudja, hogy mit vesz!....ha egyáltalán megveszi így.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4357 Dátum: 2024. Február 01. 19:12 »
Te az Aranynektár nem mézkiszerelő üzem ? Ami most kapott egy valag lóvét hogy ki tudja szerelni a magyar méhészek mézét…. Látom jó sokat raknak bele …. Hogyan is megy ez mond már meg nekem … mézkiszerelőnek hogyan kerül szirup a méz mellé az üvegbe ?

« Válasz #4358 Dátum: 2024. Február 01. 19:21 »
Egy kis szamaragolás után leparkolsz Dunavarsányban és megérdeklődöd.
Engem nem érint, téged meg biztosan ha ennyire izgat.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4359 Dátum: 2024. Február 01. 21:21 »
Te Attila!

Ezzel a szamarassal én is mehetek? Jó pénz Dunavarsányba "szamaragolni"? Attól nem lett kockás? Ott kellene neki is kalapolni kis megélhetési jussáért, vagy fúzióra lépni?
Mennyi a honorárium a szekértolásért? Ha már valamiből ugye meg kell élni? Csatlakozhatunk, vagy vagytok elegen? Nem ég a bőr a méhészek szemébe nézéskor?
Az is hülye, aki nem látja mi hajt téged, ha már a méhészetedből nem tudsz megélni.
Már rég egyedül maradtál. Nem csak itt. Elveszítetted az összes barátodat, és a mézpiacodat. Még tovább fogsz alacsonyodni mindenki előtt. Továbbra is szatyorban fogod vásárolni azt a néhány üveget, amire oly büszke voltál valamikor jogosan.

*

Meki

• *
  • 27
« Válasz #4360 Dátum: 2024. Február 01. 21:32 »
Nagyernyei Attila
Attila! Nézz már szét a facebook-on. Minden csoport ezzel van tele. Ez az apróbetűs rész, amiről te csacsogsz itt ember. Az elején egy kas van és a méz szó is szerepel rajta, ami már önmagában megtévesztő, arról nem beszélve, hogy még lépes is van ilyenből. Az se félrevezető ember?
Meg hogy téged nem érint?? Miközben már nem tudom hányadszor nyifegsz itt az olcsó jánosokon. Azért vannak itt most üvegező "olcsó jánosok" (akik meg neked konkurenciák, hiába próbálod magad is nyugtatgatni, hogy á nem), mert nem kell kifelé a mézünk te szerencsétlen az ilyen szarok miatt, teljesen mindegy, hogy kínai vagy ez! Nem hiszem el, hogy nem érted, csak annyira le vagy kötelezve ennek a körnek , hogy még ezt is képes vagy megmagyarázni!
Mi lett te belőled te jóisten? A "nagy harcos érdekvédő".
Önmagad karikatúrája vagy Attila!
« Utoljára szerkesztve: 2024. Február 01. 21:35 írta Meki »

*

leo

• 210
« Válasz #4361 Dátum: 2024. Február 01. 21:33 »
Attila! Ez a te fórumod. De miért kell egynek kb 100 ellen küzdeni? Nem lehetne elgondolkodni és valamit felülvizsgálni? Mindenki ellenség? Te és az OMME mindent jól csinál? Jobban nem lehet? Minden politika meg a világpolitikai helyzet? Vannak még buták. Pl én.

« Válasz #4362 Dátum: 2024. Február 01. 21:42 »

Attila!
Mi lett te belőled te jóisten? A "nagy harcos érdekvédő".
Önmagad karikatúrája vagy Attila!
MGT-Brigagyéros 10-20 %-os fáintos répacukros

Profi brigagyéros mert az ma már 90 %.....

« Válasz #4363 Dátum: 2024. Február 02. 07:27 »
Nem vettem észre, hogy mindenki az ellenségem.
Soroljátok őket léccci léccci.
Az Aranynektárnak Kb. 25 éve adtam el utoljára mézet a szekszárdi felvásárlójukon keresztül.
Az valóban probléma ha a MÉZ szó is szerepel az üvegen.
Szerintem ez hamarosan meg fog oldódni, de továbbra is az a véleményem, hogy legalább ráírták az összetevőket!
Továbbá az a véleményem ha nem Bross lesz az elnök akkor minden mézpiaci problémánk megoldódik, és az összes méhészt hintón fogják vinni.
Álomvilágban éltek.
Ja, engem ne sajnáljatok, az, hogy nem örvendek az alacsony üveges áraknak az tény.
De az is tény, hogy tavaly 37%-al több mézet adtam el üvegben, és már évek óta csak kiszerelve értékesítek.
Az irigység süt belőletek, de inkább irigykedjetek, mint sajnáljatok.
Na rohanok propoliszos mézet kiszerelni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4364 Dátum: 2024. Február 02. 07:41 »

Továbbá az a véleményem ha nem Bross lesz az elnök akkor minden mézpiaci problémánk megoldódik, és az összes méhészt hintón fogják vinni.

Ez csak részben igaz. A hintóra nem számíthatunk.