Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714944 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4305 Dátum: 2023. Március 06. 21:14 »

Ha az EU-ra gondolsz, akkor sokszázezer tonna ipari mézhamisítvány érkezik és lenyomják az EU-n belüli nagybani mézárat. Ehhez kell igazodjanak az exportképes országok kereskedői is. Vagyis a magyar kereskedő méze a mézhamisítványokkal versenyez.
2.
Magyarországon is buknak meg rendszeresen mézkereskedők mézhamisítványok forgalmazásával. Tehát ők se makulátlan erkölcsűek.
3.
Miért ne hozna be vámmentesen mézhamisítványt a kereskedő, ha egyetlen élelmiszer labor se tudja lebuktatni a kínai típusú mézhamisítást?

Te honnét tudod, hogy "sokszázezer tonna ipari mézhamisítvány érkezik"?

Ha"Magyarországon is buknak meg rendszeresen mézkereskedők mézhamisítványok forgalmazásával"
Akkor hogyan lehet "egyetlen élelmiszer labor se tudja lebuktatni a kínai típusú mézhamisítást"

Mi alapján buknak meg?
Kik buktak meg kínai típusú mézhamisítvány-nyal? Biztosan így van ha írod, csak nem tudok róla. Esetleg van aki tud ilyesmiről? Ossza már meg velünk!

« Válasz #4306 Dátum: 2023. Március 06. 21:21 »

Ugye most már az is fel legyen tüntetve, hogy mennyi a nem EU-s méz az üvegbe. Nyolc évvel ezelőtt meg azért tüntettetek, hogy a származási ország is legyen feltüntetve. AKIVEL TÜNTETNI MENTETEK ANNAK A MÉZES ÜVEGEIN MI SZEREPEL? EU-N ÉS EU.N KÍVÜLI?

Ezek tényleg azért tüntettek , hogy lehessen keverni a mézünket szutyokkal ??? Ez valami borzalom !

« Válasz #4307 Dátum: 2023. Március 06. 21:52 »
Ezek szerint igen.

« Válasz #4308 Dátum: 2023. Március 07. 08:10 »
Azért nyomokban biztos lehet ebben valami igazság.

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/12/az-inflacio-es-az-energiaarak-miatt-visszafogjak-kiadasaikat-a-belgak

Ha jön be hamis méz is, azt mindenképpen meg kellene állítani.

« Válasz #4309 Dátum: 2023. Március 07. 09:03 »
Nehéz a rosszindulatú emberekkel értelmesen beszélgetni.
A címkén azért kell feltüntetni, hogy melyik országokból, és mennyi méz van benne, hogy a vásárló el tudja dönteni, kell ez neki, vagy sem.
Nem azzal van gondunk, hogy több országból van méz egy üvegben, hanem a hamisítással, ami bűncselekmény, a vásárlók becsapása, a termelők tönkretétele.
Pont.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4310 Dátum: 2023. Március 07. 11:10 »

Nem azzal van gondunk, hogy több országból van méz egy üvegben, hanem a hamisítással, ami bűncselekmény, a vásárlók becsapása, a termelők tönkretétele.
Pont.
Nagyernyei Attila
A másik országokból való méz az méz?

« Válasz #4311 Dátum: 2023. Március 07. 11:16 »
Miért?
Szerinted csak Magyarországon terem méz?
Vagy te a Holdon élsz?
Nagyernyei Attila

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4312 Dátum: 2023. Március 07. 11:23 »
Sancho Panza

Fölösleges bármit is mondani nekik, úgy sem értik meg ! Csak annyit tudnak be böfögni ,hogy rossz indulatú vagy !!!

« Válasz #4313 Dátum: 2023. Március 07. 12:11 »
, hogy melyik országokból, és mennyi méz van benne,

Tehát a valamiben mennyi méz van. Értem.

« Válasz #4314 Dátum: 2023. Március 07. 12:16 »
Igen Attila én sok holdon élek és gazdálkodom de fő profilom a méhészet. Soha nem kértem  sem itthon ,sem Brüsszelben ,hogy írják rá a mézemre azt ,hogy mivel keverik! És erre büszke vagyok!

*

buksi

• 466
« Válasz #4315 Dátum: 2023. Március 07. 19:41 »

« Válasz #33 Dátum: 2013. December 22. 23:43 »
Tisztelt méhekkel,mézzel és méhészekkel foglalkozók!

A Magyar méz a Magyarországon méheket tartók,gondozók,dédelgetők jövedelme!
Kinek-kinek a lehetőségének,tudásának arányában.
Ez a méz megtermelődik helyi  illetve országos(OMME) egyesületi tagság nélkül is!!
A mézünkre épülő vállalkozások száma megint szaporodott (OMME-Magyar Méhész Kft.)!!
AZ OMME-et mi hoztuk létre!! A  vezetőinket mi választottuk,de nem örökre!!
Ők ezt, nem így gondolják az Ő kezükben van az általunk adott fegyver a PÉNZ !
Mi,saját magunk támogatjuk az ellenséget (a történelemben van példa), nem lesz érdekvédelmünk!!
Az aggódó emberek az Ő szemükben ellenség!    Kezünkben van  a  MÉZ!!
A  Kft megalapításának kivitelezése, a gyors újság kiadás (pénzek átutalása) félelem a jövő évi
tagdíj befizetésektől!!  A támogatásokért OMME-i tagságot vállalók nem a Magyar méhészeti élet jövőbeni
problémáinak a megoldását választják,csupán csak a PÉNZ uralkodóit támogatják!!
A mi kezünkben van a MÉZ,a mi kezünkben van a PÉNZ!!
A tagdíjak fizetése(Vagy nem fizetése!!) csodákra képes!!
Ébresztő Méhészek!
A Nagyernyei Attilák
   Elekes Lászlók
   Csuja Lászlók
   .................... bele fognak fáradni,mert Őket nem a PÉNZ inspirálja!
Értünk méhészekért, a mi problémáinkért küzdenek, sajátos önfeláldozó módon!!
A kereskedők tudják, nincs MÉZ,nincs PÉNZ!
OMME vezetők is tudják?
A MÉZ ELADHATÓ !! KERESETT A MAGYAR MÉZ!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4316 Dátum: 2023. Március 07. 23:00 »

Ha az EU-ra gondolsz, akkor sokszázezer tonna ipari mézhamisítvány érkezik és lenyomják az EU-n belüli nagybani mézárat. Ehhez kell igazodjanak az exportképes országok kereskedői is. Vagyis a magyar kereskedő méze a mézhamisítványokkal versenyez.
2.
Magyarországon is buknak meg rendszeresen mézkereskedők mézhamisítványok forgalmazásával. Tehát ők se makulátlan erkölcsűek.
3.
Miért ne hozna be vámmentesen mézhamisítványt a kereskedő, ha egyetlen élelmiszer labor se tudja lebuktatni a kínai típusú mézhamisítást?
Te honnét tudod, hogy "sokszázezer tonna ipari mézhamisítvány érkezik" Ha"Magyarországon is buknak meg rendszeresen mézkereskedők mézhamisítványok forgalmazásával"Akkor hogyan lehet "egyetlen élelmiszer labor se tudja lebuktatni a kínai típusú mézhamisítást" Mi alapján buknak meg? Kik buktak meg kínai típusú mézhamisítvány-nyal? Biztosan így van ha írod, csak nem tudok róla. Esetleg van aki tud ilyesmiről? Ossza már meg velünk!
Szerintem te mézkereskedő vagy. Tehát pontosan tudod, hogy igazat írok. De játszol a szavakkal. Vagy tök tájékozatlan és ráadásul saját érdekét be nem látó taníthatatlan méhész vagy.

A nemzetközi tájékozottsággal bíró művelt méhészek tudják, hogy a kínai statisztika szerint méhcsalád van Kínában, mennyi mézet termelnek a kínai méhészek, mennyi Kína belső mézfogyasztása, milyen arányú a kínai mézexport a világban, ebből mennyi jut el az EU-ba. Ezek a statisztikai adatok nem hagynak kétséget afelől, hogy milyen arányú lehet a hamis méz exportja Kínából.

A Dögei szerkesztette Méhészetben Csuja hozott le egy cikket fotóval együtt a kínai típusú hamis méz gyártásáról. Azt is leírtam, hogy kimutathatatlan a ma standardizált élelmiszervizsgálati paraméterekkel és azt is leírtam, hogy miért. A te bajod, hogy te ezt nem olvastad el. Ha kereskedő vagy, akkor meg úgyis tudod, hogy igazat írok és te csak a gittet rágod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4317 Dátum: 2023. Március 08. 07:50 »
Te Geddekas !!!

Szerintem is mézkereskedö , vagy ő a Kovács Béla Moszkvából. Vagy részt vesz a ROSZKOSZMOSZ Ürprogramjában , mert a holdon akar járni mint Sancho Panza .

« Válasz #4318 Dátum: 2023. Március 08. 07:55 »
Szerintem te mézkereskedő vagy.

Tudtam, hogy egyszer megbukok. Mézkereskedő. Látom a logikád a régi.
Elcsíptem egy levelet:

"Mondd neki más is vagy. Űrhajósjelölt Magyarországon, Farkas Berci utódja. Válasszon ki a négyből, már csak ennyien maradtatok! De ha már megint elmélkedik, akkor te is megteheted, áruld el neki érdekességként a megbízatásod. Éppen egy kutatás kidolgozásában veszünk részt űrméhésztársaimmal. Címe: Rakodókasok  viselkedése a súlytalanság állapotában. Nem kell kaptármérleg. Az lesz az űrhajós, aki a legtöbb pénzt eltudja költeni az űrben. Tudod, ahol minden elszáll, és soha többé nem kerül elő. Aztán abból nem földi, hanem úgynevezett űrszemét lesz."

Na komolyan!
2022-ben Ukrajnából majdnem 54 000 tonna érkezett hivatalosan.
Kínából 68 000 tonna.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4319 Dátum: 2023. Április 11. 09:41 »
Szerintem te mézkereskedő vagy.

Tudtam, hogy egyszer megbukok. Mézkereskedő. Látom a logikád a régi.
Elcsíptem egy levelet:

Na komolyan!
2022-ben Ukrajnából majdnem 54 000 tonna érkezett hivatalosan.
Kínából 68 000 tonna.

KEDVES MINDENKI!

Nagyon tanulságos a következő videó, ahogy Bross Péter egy szájjal fúj hideget meleget. Az előadása elején egészen mást állít mint az előadás második felében.

https://www.youtube.com/watch?v=yTGHKgjhKl8

Az előadás első felében arról beszél Bross Péter, hogy az ukrán háború és a vámmentes ukrán méz oka az alacsony felvásárlási árnak.

Az előadás második felében felvetíti Bross Péter az EU-ba érkező importot és elmondja, hogy a kínai gyantázott gagyiméz importmennyiségének megduplázódása okozta a felvásárlási ár zuhanását. És utána beszél arról, hogy dömping vádat kíván kezdeményezni ez ügyben. Hát ezt emlegette 2014-ben is és azóta is csak dumál róla.
Vajon miért teszi?
Vajon kiért teszi?

Pedig nem a dömping vád az igazi megoldás, hanem a korszerű laboratóriumi vizsgálati módszerek kötelező bevezetése amivel a gyantázás egyértelműen kimutatható. Miért? Mert a kínaiaknak van esze. Ha a dömping vád megáll és nem lehet fillérekért hozni be gagyimézet, akkor majd itt fogják legyártani, ahogy az akkumulátor gyártás ügyében is történik. Miért? Mert mindig lesznek korrupt tisztségviselők és hivatalok amit a méhészek nem állnak a sarkukra. 

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.