Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715273 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #4215 Dátum: 2023. Február 26. 08:10 »
Mi az hogy! Nagyon is!

« Válasz #4216 Dátum: 2023. Február 26. 13:46 »
Szerintem is az a logikus, ha közelebb hozzák a hamis mézek gyártósorait a célközönséghez, főleg most, hogy vámmentesen be lehet dobni a közösbe.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Február 26. 14:12 írta Spock »

« Válasz #4217 Dátum: 2023. Február 26. 14:01 »
Lentebb olvastam tüntetésről. Hogyan lehet segíteni, csatlakozni??? Lesz valami a végső összeomlás előtt?

« Válasz #4218 Dátum: 2023. Február 26. 14:06 »
Csuja Laci ez nem igaz!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület nem szavazta meg a kizárásod, egyszerűen kivonultunk a teremből.
Csak a pontosítás kedvéért!
Nagyernyei Attila

« Válasz #4219 Dátum: 2023. Február 26. 14:38 »
Attila! Elkerülte a figyelmedet, hogy Geddekas azt irta, hogy:
 " ...zárták volna ki az OMME-ból szinte 100%-os szavazat többséggel..."
SZINTE

Egyébként rákerestem, és valóban. Ezt már régen is megírtad.

Erkölcsileg megcincálták, kipellengérezték Csuját, csak azért, hogy valakik bosszút álljanak rajta.
Minimum a következő OMME Küldöttgyűlés előtt bocsánatkérésre kötelezném azt az öt személyt akik javasolták a kizárását.
Ez a minimum, de az anyagi részét sem a tagságra hárítanám.
Szerintem ennek lesz még folytatása, és kell is hogy legyen.
Tanuljon mindenki ebből, hogy felelősséggel tartozunk azért amit cselekszünk.
Én továbbra is kihúzom magam, mert nem szavaztam meg Csuja kizárását, sőt küldötteimmel elhagytuk a termet.
Nagyernyei Attila

De milyen jó lenne, ha ismét a régi volnál, és odavágnál a haszontalanoknak. Nem gondolod, ideje lenne már megtisztítani az OMME-t a vezetőségtől? Valami, a méhészek számára hasznos érdekképviseleti vezetőséget összekovácsolni. Vagy a tüntetést szervezni, mert éppen aktuális lenne. Nem gondolod? Te kemény vagy, van jártasságod ebben. Mi egyszerű másodállású méhészek mögéd állnánk.

*

Berci

• 317
« Válasz #4220 Dátum: 2023. Február 26. 14:58 »
Tüntetés?! Hol?! Mikor?!

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4221 Dátum: 2023. Február 26. 15:49 »
Ha lesz bármi féle tüntetés akkor én  csatlakozni fogok !!!!
Magamon kívül ,hozok még néhány méhész kollégát !!!

« Válasz #4222 Dátum: 2023. Február 26. 15:53 »
Kedves Attila nagyon szeretnénk , ha ismét olyan határozott és eltökélt lennél mint amikor az előző vezetést kellett eltávolítani a magyar méhészek érdekvédelmi egyesületének éléről. Nem sok emberben bízhatunk a ti tapasztalataitok nélkül semmit nem tudunk elérni , kérünk benneteket , a Geddekassal és a többi nagynevű méhésszel összefogva szervezétek meg az új vezetőséget az omméba! Láthatod hányan állnak már pusztán a téma felvetésekor is mögötted. Kérlek benneteket ne haggyátok Méhész társaitokat az út szélén.

« Válasz #4223 Dátum: 2023. Február 26. 16:04 »
seed150-nek és a többieknek is üzenem.
Az önzetlen érdekképviseleti munka nem egyszerű.
Én már megjártam a bíróságot, mert voltak olyanok a vezetésben akiket arra alkalmatlannak tartottam.
Ma már másként látok dolgokat, szeretném kerülni a konfliktust.
Van amikor az embernek azt kell mondania, hogy 1 lépést hátra, jöjjenek a fiatalok.
Minek keressem magamnak a bajt?
Inkább megyek a két gyönyörű unokámhoz feltöltődni, mint harcolni és veszekedni.
A mézpiac katasztrofális, sok mindennel egyet értek, de van amivel nem.
Többször leírtam, hogy a mézkereskedők nem egy szociális intézményt vezetnek, ott veszik meg az árualapot ahol a legolcsóbb, és próbálják minél nagyobb haszonnal eladni.
Ez évezredes dolog.
Ami viszont cefetül nem tetszik, hogy az EU egy kész átverés  intézménnyé silányodott.
Hol az EU-s termelők védelme, külső (3. országból ) származó áruk ellen?
Sehol!
És ez a mi bajunk, amihez szerintem kevés az OMME, a minisztérium meg egy tüntetés is.
Először is a célt kell meghatározni, ki ellen tüntetssünk?
Amikor nem működik 9 szankció meghozzák a 10.-et, és már szinte minden EU-s ország padlón van, akkor miről beszélünk?
Itt nem CSAK a mézről van szó, hanem egy globális, gazdasági hozzá nem értéshez.
Nem lesznek egyszerűek a következő évek, de azzal mindenképpen egyet értek, hogy ebbe nem kéne beletörődnünk.
Addig amíg az EU-ban méhészkedőknek van árualapjuk addig külsősöktől ne lehessen mézet vásárolni!
Vagy akkor minek ez az egész Unijóóóóó?
Szerintem ez már szivató!
Ez a véleményem, jobban nem kívánok belebonyolódni.
Nagyernyei Attila

*

Róka

• *
  • 25
« Válasz #4224 Dátum: 2023. Február 26. 17:44 »
Attila!
Akkor, egyetértesz azzal, akik tényleg akarnak valamit tenni a méhészekért,te becsülettel a lelkedet is oda adtad volna értük !
Ők meg semmit sem tesznek a méhészekért.

« Válasz #4225 Dátum: 2023. Február 26. 17:53 »
Ez a tüntetés dolog átgondolandó.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Február 27. 14:49 írta Malya Péter »

*

neo

• 1000
« Válasz #4226 Dátum: 2023. Február 26. 17:57 »
Addig amíg az EU-ban méhészkedőknek van árualapjuk addig külsősöktől ne lehessen mézet vásárolni!
Kár az ilyen szlogenekkel hiú reményt kelteni a méhészekben. Számtalan Európai Parlamenti kezdeményezést követően (Tabajdi, Morvai, Erdős) semmiféle eredményt nem lehet felmutatni. Az Európai Bizottság söpörte félre mindig a kérdést. Arra hivatkozva, hogy nem lehet  akadályozni a direktívának megfelelő méz forgalmát. Tehát ez az út járhatatlan. Ugye Einstein azt mondta róla, hogy az idiótaság fogalma az, amikor sokszor ismétlünk valamit, és azt várjuk, hogy más eredményt kapjunk.
Adódik a dolog, hogy hol lehet kereskedni. Akár perrel a Bizottság ellen, a logikai hibát is tartalmazó Méz direktíva miatt. Aki nem tudná: ez az ipari méz meghatározása. De lehet, hogy ezt most meg fogják változtatni, tehát érdemes várni. A másik út a hamisítás felderítése. Van harmadik is. Ha a Bizottság úgy véli, hogy a  méz forgalmát nem lehet korlátozni, akkor vezesse be a megporzás normatív támogatását. Ennek egyik forrása lehetne a méz forgalmazás extra profit adója. Az importőröknek kellene fizetniük a dömpingvámhoz hasonlóan.
Alapvetően én azt gondolom, hogy a piaci viszonyoknak kell ezt is szabályozniuk. Tehát a megporzás finanszírozása szerintem nem a mézfogyasztó közösség feladata. Tehát joga van olcsó mézhez jutnia megporzási díj nélkül. A megporzást pedig fizesse meg az almát fogyasztó, az étolajat felhasználó és sorolhatnám. Mégis miért látnám értelmét egy normatív támogatásnak? Azért, mert létezik a földalapú támogatás is. Pedig ha kevés a termés, akkor a piaci mechanizmusok a kereslet kínálat alapján szabályozzák az árat. Ahol azonban nincsen ára egy szolgáltatásnak, ott nem tudnak érvényesülni a kereslet-kínálat törvényei. Tehát rendben van, a Bizottságnak igaza van, a méz versenypiaci törvényeinek kell érvényesülnie. Lehet azt mondani, hogy jelen pillanatban nincs megporzási válság, ezért nincs szükség normatív támogatásra sem. Azonban ha azért lesz megporzási válság, mert a mézpiaci be nem avatkozás oda juttatja az ágazatot, akkor már nem lehet tenni semmit. Ezt félek, hogy megint csak perrel lehetne kikényszeríteni.

« Válasz #4227 Dátum: 2023. Február 26. 19:32 »
Unió? Nekem jó! Gyerekkoromban, az iskolában, sokat énekeltették velem ezeket a dallamokat.https://www.youtube.com/watch?v=IPzFuXDC7P8

Ezt már a "ződre" is beraktad. Nem sokáig hagyták, törölték, (gondolom) mert nem találom ott. Nem tudom mi értelme van, nem értem mit jelent. Nem azt mondom, hogy nincs jelentősége, csak nem tudom mi az. Magyarázd már el mit jelent kedves Péter, vagy ha csak én nem értem, akkor valaki homályosítson már fel kérem szépen!
Lehet túl fiatal vagyok?

« Válasz #4228 Dátum: 2023. Február 26. 21:01 »
Miért lenne hiú remény? Máshol is megszülettek a határozatok, jogszabályok a Kínai kitiltására vagy a túl olcsó dömpingvámolására.Mert belátták, hogy nincs jövő az ágazatunk nélkül. Ezt felismerhetik akármikor itt is. Csak nehogy túl késő legyen.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4229 Dátum: 2023. Február 26. 21:49 »
Köszönöm szépen Nagyernyei Attilának és néhány jó szándékú méhésznek, hogy nem támogatta az Etikai Bizottság engem kizáró határozatát.

Tényleg nem értitek a lényegét. A méhész számára a legfontosabb bevételi forrás a mézértékesítésből származik. Ezt a bevételi forrást teszi tönkre az iparszerű kínai típusú mézhamisítás. Az EU-ba érkező kínai típusú hamisítvány úgy tűnik, hogy mostmár nemcsak Kínában zajlik, hanem nagy valószínűséggel UKRAJNÁBAN.

A méhészeti ágazat jobb sorsra fordítása érdekében legfontosabb feladat a kínai típusú mézhamisítás laboratóriumi beazonosítása. ÉRTSÉTEK MEG! Ez élelmiszer kémikusok számára nem lehetetlen szakmai feladat! Viszont csak a méhészek közös akaratával sikerülhet. És ebből a küzdelemből ki kell zárni a mézkereskedőket mert ők 100%-ig ellenérdekeltek.

Szerintem erre a feladatra a jelenlegi OMME 100% alkalmatlan. Javasolom a "TERMETT MÉZ" egyesület megalapítását, amelynek egyelőre ne legyen más feladata mint a  kínai típusú mézgyártás termékeinek lebuktatása. Ha rendelkezünk megfelelő élelmiszervizsgálati technológiával, akkor lehet majd továbblépni. Ha gondoljátok szívesen segítek ebben mert lélekben halálomig méhész maradhat.
« Utoljára szerkesztve: 2023. Február 26. 21:57 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.