Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715045 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3615 Dátum: 2019. Augusztus 03. 19:42 »
De jó hogy TI VAGYTOK nekünk.Szerintem aki nem tudja néhány mondatban kifejezni hogy mennyire tiszteli a másikat talán ne is fogjon neki.      SzS

« Válasz #3616 Dátum: 2019. Augusztus 03. 22:40 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:51 írta kivancsi111 »

« Válasz #3617 Dátum: 2019. Augusztus 03. 23:48 »
Erre nincs válaszom úgy berezeltem.....
Azért egy 3 családos OMME-n kívüli fóliasátras kertésztől ez nagy remekmű.
Csak tudnám mit akarsz vele elérni?
Nagyernyei Attila

Átilla Omme Ustora!

Mit akarok, mit is akarhatok elérni?

Én igazából csak a fényedben, a szeretettel teljes figyelmedben szeretnék sütkérezni kicsit, s ha már hajlandó vagy így rám, ránk ragyogni, cserében óvnálak kicsinyég, nehogy a jó Gazdád megpirongasson, ha esmeg nem tudnád, miről beszélsz...

Ha meg valamely szövegrésszel kapcsolatban támadnának szövegértési és értelmezési nehézségeid, szerintem bátram keresd Jenőt, Ő folyamatos telefonügyelettel áll a Nagyérdemű rendelkezésére-mint azt Szabomehesznek oly egyértelműen felajánlotta.

A magam részéről viszont a jó Szabomeheszbe semmiképpen nem szállnék bele, hiszen briliáns értelmezési technikával felderítette, hogy Jenő, Gyurika és jómagam is tengermély tisztelettel adózunk az egykori tolnai szaktanácsadónak, brüsszeli fődemonstrátornak, OMME szakmapolitikusnak és fair play kerékpárbajnoknak és újabban olvadékony nagypapának is.

Sajnos nekünk még nem áll rendelkezésünkre édes anyanyelvünk ama éterien letisztult és a legrövidebb tőmondatok elemi erejével taroló nyelvi fegyverzete, mint a jó Szabomehesznek, sajnos a mi emócióink, gondolataink még jórészt bővített mondatokban képesek csak manifesztálódni, de reményeim szerint egyszer mi is feljuthatunk a szabomeheszi csúcsokra. Látszik hogy még nekünk nem sikerült valódi bölcsekké lennünk, de ígérhetem, a jövőben a magam részéről erőst törekszem rá, s a többieket is erősen igyekszem inspirálni, hogy próbáljanak felnőni a jó Szabomehesz nyelvi, etikai és kritikai kvalitásaihoz.

« Válasz #3618 Dátum: 2019. Augusztus 04. 08:24 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:51 írta kivancsi111 »

« Válasz #3619 Dátum: 2019. Augusztus 04. 10:03 »
Köszönjük Attila, hogy belinkelted Méhész jövő! blogot !  ;D ;D ;D

Már csak ezért is érdemes olvasni a továbbiakaban:

https://meheszjovo.blogspot.com/2019/02/ha-kerdezed-miert.html

"Ha kérdezed: miért?
Ha azt kérdezed méhésztársam, miért itt jelennek meg ezek a gondolatok, a válasz nem túl bonyolult és ráadásul rövid: a méhészet szaklap húzta-halasztotta leközlésüket, én meg "berágtam"! Többet egy betűt sem írok nekik!
A XXI. század tizennyolc évét már magunk mögött hagytuk és ez nem sok jót hozott a növekvő méhésztársadalomnak. Igazából mi magunk sem törekedtünk azon, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunk alakítását. Az említett szaklapban megjelent cikkek a tanúim, hogy ha a jövővel foglalkoztunk, akkor leginkább a borászok voltak a példa, hogy bezzeg! (Érdemes lenne elmélyedni, hogy ők vajon saját erőből, vagy valami csoda segítségével kecmeregtek ki a kátyúból? Ma már biztos, hogy saját erőből!)
A módszereket illetően érdemes lesz mindent górcső alá venni! Hát ezt szeretném és  azt is, hogy megértsük, a kapitalizmus gazdasági törvényei, többek között a kereslet-kínálat határozzák meg az ágazat helyzetét.
Szeretném remélni, hogy már a közeljövőben, egyszer valódi demokratikus módszerek szerint tudunk majd dolgozni az egyesületekben és eszerint  egyeztet majd a társadalom is. Szeretném megérni, hogy a méhésztársadalom dolgairól maguk a méhészek döntsenek, nem valami pöffeszkedő hivatalnokok, vagy haszonleső érdekpolitikusok.
Hogy egyszer megérjük azt, hogy az egyesületek tagságának lesz vezetősége, nem pedig a vezetőségnek tagdíjfizető, eltartó tagjai, akiknek csak a pénze kell és akiknek a feje felett rossznál-rosszabb döntéseket hoznak, meg sem kérdezve a szenvedő alanyt, a méhészt.
Hogy a támogatási rendszer anyagi erőit valódi, hosszútávú és korszerűsítő célok érdekében használjuk fel.
Hogy egyszer megérjük, a politikával kapcsolattartó "felsőszintű" megválasztottak nem a saját pecsenyéjüket sütögetik, hanem a tulajdonos tagság által kiszenvedett hosszú távú célok érdekében tevékenykednek."

Nagyon szimpatikusak Németh Úr gondolatai !

Kiemelek pár gondolatot még egyszer, mert ezeket nagyon kevésszer látom leírva, és szerintem sokan nincsenek is vele tisztában:

- "Szeretném megérni, hogy a méhésztársadalom dolgairól maguk a méhészek döntsenek"

-"egyesületek tagságának lesz vezetősége, nem pedig a vezetőségnek tagdíjfizető, eltartó tagjai, akiknek csak a pénze kell és akiknek a feje felett rossznál-rosszabb döntéseket hoznak, meg sem kérdezve a szenvedő alanyt, a méhészt."

-"Hogy egyszer megérjük, a politikával kapcsolattartó "felsőszintű" megválasztottak nem a saját pecsenyéjüket sütögetik, hanem a tulajdonos tagság által kiszenvedett hosszú távú célok érdekében tevékenykednek."

Méh Elemér

*

neo

• 1000
« Válasz #3620 Dátum: 2019. Augusztus 04. 10:38 »
Nos én ezeket nem is olvastam el, amit itt Beeznisz kiemelt, és máris beraktam a könyvjelzőim közé. Egy atkával kapcsolatos bejegyzése után döntöttem úgy, hogy igen egyetértek vele. Itt pedig pont olyanokat írt le, amit én is feszegettem korábban. Tényleg jó, hogy Attila berakta ide. Lehet sok mindent elmondani Attiláról, egyet azonban szeretnék elmondani. Tegnap Szegedre mentem. Azon gondolkodtam, ha Attila ott lesz a méheinél, akkor megállok egy kézszorítás erejéig. Mert lehet, hogy millió dologban nem értünk egyet, de méhészek vagyunk, ahogyan Anti is, és én még a Takács Ferit is ide sorolom. Nos Attila nem volt a méheinél, de az a méhes az megint azt a képet mutatta, amit mindig. Azt a fajta rendet, amit én soha sem tudnék megvalósítani. A Tomipapa által beidézett cikk is Attila személyét hozza közel hozzám. Szóval itt most mi olyan drukkerek vagyunk, akik  a magyar válogatottért szurkolnak, de közben egyikünk fradista és a másik pedig dózsás. Én azt szeretném, ha a fradis és a dózsás nem gyűlölné egymást az NB I-es mérkőzésen sem. Pusztán csak drukkolna a saját csapatának.

« Válasz #3621 Dátum: 2019. Augusztus 04. 14:05 »
....................................
Lehet sok mindent elmondani Attiláról, egyet azonban szeretnék elmondani. Tegnap Szegedre mentem. Azon gondolkodtam, ha Attila ott lesz a méheinél, akkor megállok egy kézszorítás erejéig. Mert lehet, hogy millió dologban nem értünk egyet, de méhészek vagyunk, ahogyan Anti is, és én még a Takács Ferit is ide sorolom. Nos Attila nem volt a méheinél, de az a méhes az megint azt a képet mutatta, amit mindig. Azt a fajta rendet, amit én soha sem tudnék megvalósítani. A Tomipapa által beidézett cikk is Attila személyét hozza közel hozzám. Szóval itt most mi olyan drukkerek vagyunk, akik  a magyar válogatottért szurkolnak, de közben egyikünk fradista és a másik pedig dózsás. Én azt szeretném, ha a fradis és a dózsás nem gyűlölné egymást az NB I-es mérkőzésen sem. Pusztán csak drukkolna a saját csapatának.

Zoli!

Nagyon nagyon sok szakmai felvetéseddel, s nagyon sokszor tudok maradéktalanul azonosulni, ám lélekkurkásznak te sem vagy igazán hiteles.

Hiába próbálod meg itt eladni a jó Klubvezető egyenes, korrekt hiteles és őszinte voltát, ez még a Te szádból sem hangzik őszintének. Tudom, Neked is van hajlamod a szelíd iróniára, de ez most korántsem kacagtatott meg úgy, mint Jenő néhány -igaz leginkább szarkazmussal tapétázott- megszólalása.

Nem mondod komolyan, hogy a hosszú évek alatt Attilát korrekt, egyenes, hiteles, őszinte, igaz embernek, s nem egy mindenáron bosszút-állni akaró, felfelé meztelencsigásan szervilis, lefelé pedig a vélt és valós ellenfeleit halálos ellenségként kezelő törpe zseb-türanniszként ismerted meg, akinek mentális és tárgyi tudásbéli hiátusait tökéletesen képes pótolni a hiúságba és rosszindulatba pácolt szorgalma...?!

Nem szeretnék idézet-folyammal reagálni, most csak három álljon itt, amelyben Nagyernyei a Te általad a klubra hozott, szakmai színvonalat emelő tudományos kvalitásaidat és -ugyan nem párhuzamosan- a "tudományoskodó sznobizmusodat" emlegeti :

Idézetet írta: Nagyernyei Attila

Re:Neonikotinoidok
« Válasz #795 Dátum: 2017. Szeptember 23. 21:19 »
Neo hozzászólását vágatlanul elküldtem az OMME elnökének.
Én úgy gondolom, hogy tudna segíteni a monitoringot vezető "tudósnak".
Sokszor mondtam, hogy a monitoringot nem növényvédősnek kell irányítani.
Nagyon örvendek, és köszönetemet fejezem ki neo méhésztársnak, hogy a Fekete-Fehér Méhészklub szakmai nívóját ilyen magasra emeli.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Re:Méhlegelő
« Válasz #2108 Dátum: 2019. Május 19. 07:10 »
Ne haragudj neo, de ez amiket írsz nem a méhészek szintje.
Nekem amolyan sznobizmusnak tűnik, hogy normál "mezei" méhészeknek egyetemi szinten próbálsz megmagyarázni megmagyarázhatatlan dolgokat.
A logika sok értelemben nem fedi a gyakorlatot!
Kérdezel tőlem elég sok dolgot.
Igen vettem fel méheket, nézegetem őket, és a sírás kerülget.
Mind fiatal, és herék is vannak köztük.
Ha nem haragszol ezek után én is tennék fel neked néhány kérdést.
Küldtél repce virágport laboratóriumi vizsgálatra?
Küldtél méhpempőt laboratóriumi vizsgálatra?
Gyűjtöttél össze fél kiló még élő mászkáló méhecskét?
Ha ezt mind megtetted akkor logikázz.
Bocs a stílusért, de 15-16 év alatt illett volna már eddig eljutnunk, hogy megvizsgáltassuk ezeket a dolgokat olyan neves laborokban akik mérési határa már ezt a parányi alkotókat ki tudja mutatni.
Mert mi jön vissza a laborból?
Hogy kimutathatósági határ alatt van a keresett szer, emiatt ez nem okozhatta.
Ez a legnagyobb becsapás!
Még anno Dr.Fendrik Péter hivatkozott egy gyakorlati kutatásra ahol a kimutathatóság alatt volt a neonikotinoid származék, de méhek úgy repültek mintha részegek lennének, és nem találtak haza.
Ma Magyarországon ez irányú kutatás nincs, akkor meg cseszhetjük a logikánkat.
Virágpor, méhpempő, méhkenyér, mászó méhek vizsgálata kell, na meg egy szakmailag toppon lévő rovarbiológus.
Nagyernyei Attila

Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #1700 Dátum: 2019. Május 22. 07:37 »

……………………………………………………..
Ezt írja neo:
"Csak nehogy Te is megkapd, hogy sznob vagy és logikázz otthon a szobádban!"
Veled az ég világon nincs semmi gondom neo, csak a tudományoskodó magas szintű elmélkedéseidet sokszor nehezen követem ezért írtam, hogy ez számomra már sznobizmus.
A gyakorlati méhészkedésben kicsit szerényebbnek érzem a tudásod, de ezzel semmi gond.
Nagyernyei Attila

És ez a -kószáló-kerengő hírek szerint- méhészetét többedszerre leamortizáló "méhész-géniusz" szaktanácstalan oktat ki és minősít szakmailag egy nála nagyobb családszámmal, és sokkal-sokkal nagyobb szakmai felkészültséggel rendelkező és méhészkedő állatorvost, aki szerencsétlenségére hajlandó nem csak tőmondatokban megosztani gondolatait, dilemmáit, a szakmában szerzett ismereteit velünk.

S ez a géniusz ahelyett, hogy a tudástárában tátongó szakadékokat módszeres tanulással, olvasással próbálná legalább részben "eltömedékelni", inkább a buta "gyakorlati" gőg talajáról igyekszik minősíteni az elmélyült tudást és felkészültségét, s a "méhészpatópálos" mentalitásával lesznobozza azt, aki nem a "méhészpatópál"  bányászbéka-nívóján nyilatkozik meg...

Lehet, hogy Te, Zoltán tudsz ezzel azonosulni, elképzelhető, hogy tolerálni is képes vagy nagyobb kirohanások nélkül, de ez a "békéltető/békés" kommunikációs módszer semmi másra nem jó, mint arra, hogy vérszemet kapjon a jó Attila, s azt higgye, nála a pont...

Ugyan most itt éppen gőzölgünk, s Istenemre, tényleg bőszít a Klubmegvezető határtalan pimaszsága is, de miután a "lesznobozásod" a mászkálás elemzése során jött be, egy kósza megjegyzést hadd tegyek itt, s nem valamelyik szakmai topicban: a mászkálásban nem feltétlenül átütő, de régóta sejtett és általam fontosnak ítélt, sok mindenre magyarázatot adó eredmény született abban a vizsgálatban, melyhez Nagyernyei Attila is szolgáltatott mintát. Nekem nem kompetenciám az eredmények ismertetése, hiszen a vizsgálatok megrendelője az OMME, s ezáltal az eredmények közlésének joga is az egyesületé, ám ezen vizsgálatok közlése már megtörténhetett volna, Bross Péter, Huller Dániel és Horváth Gábor is megkapták a jelentést, s akár Jászberény előtt fel is tehették volna a honlapra. Nem tették, az eredmények ugyan nem szaladnak el, ám a napraforgón történő esetleges mászkálások során a bennük rejlő információ akár segíthetne is- ha másban nem, a mintavételi és tárolási-szállítási feltételek szigorú és következetes betartásában, betartatásában... Nem zártam le a mondatot, de ez utóbbi témában a kérdésekre nem válaszolok, mivel mint Attila is felhívta a figyelmet: OMME-en (és talán már törvényen-) kívüli vagyok, afféle "pusztába pofázó paraszt" (csak az alliteráció mián) rapsic, nem nekem kell kikukorékolnom az OMME dolgát.
« Utoljára szerkesztve: 2019. Augusztus 04. 21:32 írta Fehér Viktor »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3622 Dátum: 2019. Augusztus 04. 14:08 »
Cs
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 22:05 írta oszkár »

*

neo

• 1000
« Válasz #3623 Dátum: 2019. Augusztus 04. 15:46 »
Tomipapa!
Én becsület szavamra mondom, hogy nem ironizálni akartam. Nekem belefér a FF Klub meghirdetett ars poeticájába a tabuk nélküli eszmecsere. Akinek ez nem felel meg, az ne regisztráljon és írjon. Efféle csatákat nekem nap, mint nap kell vívnom. Az elmúlt hónapban is volt ilyen szakmai nézeteltérésem, az ítéletet javamra az USDA FSIS auditorai mondták ki. Pedig a vitapartnereim nálam sokkal magasabb beosztású emberek voltak. Azonban ilyesfajta ítéletek híján is ki kell állni az igazamért, nem rangkórság alapján kell megítélni a dolgokat, hanem annak valós tartalma alapján. Attól, hogy Attila sznobizmusnak tart dolgokat, én mégis fontosnak tartom leírni, mert az ítélet évek múlva jő el. Ugyanis annak a tudásnak a hiánya nem teszi majd lehetővé a méhészkedést. Az atka igazából nem csinál mást, mint kiszelektálja a méhészeket. Igazi hegylakók leszünk. A végén csak egy maradhat. Aki képes lesz az egyre keskenyebb ösvényen végigmenni, és nem lezuhanni a szakadékba. A fontos az, ahogy talán Jenő írta: ne utólag akarjunk okosak lenni, mert akkor könnyű.  Persze ezt most ijesztgetésnek is szokták nevezni, amiket írok, de hát vállalom. Azért, hogy ne utólag kelljen okosnak lenni. Ettől függetlenül én tényleg szeretném azt, ha a vita megmaradna abban a mederben, amely után még kezet lehet fogni. A kézfogás nem azt jelenti, hogy nincs vita közöttünk. Az marad, de a tisztelet is megmaradhat. Én pedig tisztelem Attilát egy olyan dologért, amire én képtelen lennék.
 Mészárossal, Cserényivel szemben valóban voltak inkorrekt lépései Attilának. Az pedig inkrimináló, hogy az őt tájékoztató (értsd alatta: tégla) Mészáros Józseffel szemben viselkedett. Hát az tényleg nem betyárbecsület volt. Csujában azonban én több inkorrektséget véltem felfedezni. De hát az idő valóban képes megszépíteni a dolgokat. Odaát azt is leírtam, hogy nagyon érezhető az OMMÉ-n Cserényi hiánya. Brossban pedig elképesztően nagyot csalódtam. Hát ez van, ha a tagoknak így is jó, akkor legyen így. Én csak kukorékolgatok magamban, ha már Baldavári nem teszi. Apropó Baldavári: Azért ekkora hallgatásnak okának kell lennie! Ha pedig már hallgatás, akkor Roboturt és zombee-t se felejtsük ki. Legalább egyszer-egyszer megszólalhatnának. Na mindegy. Csak azt akartam mondani, hogy lenne itt miről értelmes vitákat folytatni, anélkül, hogy beletaposnánk a másik lelkivilágába.
Idéztél  itt egy olyan dolgot, amire egyszer írtam egy hosszú választ, aztán a gépem eljátszotta velem a szokásos dolgot, elszállt a net, és nem tudtam visszahozni, pedig már elég sok módszerem van hozzá. Ez a mászkálásos mintaküldés volt. Volt egyszer úgy, hogy ezt én egy részletes szaktanácsadói pályázat keretében közvetett módon szerettem volna megoldani, pont Attila távozásával kapcsolatban, de az OMME volt, aki nem kért belőle. Tehát a számon kérés részéről nem talált. Ahogyan az Alapszabály javaslatos számonkérés  sem.
Ez alábbi témában pedig kérnélek, hogy tájékoztass bennünket, mert az OMMÉ-ra várhatunk az évezred végéig:
a mászkálásban nem feltétlenül átütő, de régóta sejtett és általam fontosnak ítélt, sok mindenre magyarázatot adó eredmény született abban a vizsgálatban, melyhez Nagyernyei Attila is szolgáltatott mintát. Nekem nem kompetenciám az eredmények ismertetése, hiszen a vizsgálatok megrendelője az OMME, s ezáltal az eredmények közlésének joga is az egyesületé...

« Válasz #3624 Dátum: 2019. Augusztus 05. 07:50 »

Idéztél  itt egy olyan dolgot, amire egyszer írtam egy hosszú választ, aztán a gépem eljátszotta velem a szokásos dolgot, elszállt a net, és nem tudtam visszahozni, pedig már elég sok módszerem van hozzá.
Neo.
A hozzászólást írd meg a gépen a ,, Jegyzet"-ben, és másold be ide a fórumra. Így nem tud elveszni.
Sőt, okostelefonon nem is kell írni, csak bemondani. A program leírja.

*

neo

• 1000
« Válasz #3625 Dátum: 2019. Augusztus 05. 08:43 »
Mortimer!
Az okostelefon témát én egyelőre kihagyom. Ár-érték arányát tekintve erősen túlértékelt állapotban van még, az ökológiai lábnyoma egy laptophoz képest igen nagy. Amelyik készüléken én nem tudok egy relációs adatbázist futtatni, de belekerül annyiba, mint amelyiken tudok, ott nem megfelelő az ár-érték arány. Aztán androidra és iosre sem tudok programot írni, ami kell azt VBA-ban és C#-ban írom meg. Nekem kell a Windows. A Libre Base-jában csak a Select SQL utasítások futnak, más lekérdezések nem. Nincs nekem energiám minden eszközhöz más és más programnyelvet megtanulni.
A másik dolog, hogy megírjam a jegyzettömbben, nekem sokszor nehézkes. Azonnal válaszolni akarok. Pont ez a baj, ha az asztali gépen teszem. A laptoppal nincs ilyen gond, csak elfelejtem, hogy nem azon írom. Hülyülök már erősen.

« Válasz #3626 Dátum: 2019. Augusztus 05. 13:25 »
Én meg inkább okostelefonon nyomom a netet, már 10 éve. Kicsi, kompakt, mindig nálam van, és kevés áramot fogyaszt :)

« Válasz #3627 Dátum: 2019. Augusztus 06. 05:52 »
Fehér Viktor (Tomipapa) Ír néha igazat is, íme:
"És ez a -kószáló-kerengő hírek szerint..."
Ez a különbség közöttünk, hogy én általában a tényeket szoktam leírni, ő pedig a mendemondákat.
Amiket ide leírtam minden sorát vállalom!
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #3628 Dátum: 2019. Augusztus 06. 18:29 »
Fehér Viktor (Tomipapa) Ír néha igazat is, íme:
"És ez a -kószáló-kerengő hírek szerint..."
Ez a különbség közöttünk, hogy én általában a tényeket szoktam leírni, ő pedig a mendemondákat.
Amiket ide leírtam minden sorát vállalom!
Nagyernyei Attila

« Válasz #3629 Dátum: 2019. Augusztus 06. 18:57 »
 ;D