Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714965 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3585 Dátum: 2019. Július 27. 06:44 »
Ezt írja Fehér Viktor:
"Attila is kap majd ajándékot január 7-én, ..."
Már most türelmetlenül aludtam.
Egész éjjel összedörzsölgettem a bokáimat annyira megható, hogy ajándékot kapok.
Bár addig még lesz OMME Küldöttgyűlés és számomra az lenne a legnagyobb ajándék ha a Kft addigra már nem is létezne.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3586 Dátum: 2019. Július 27. 08:25 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:53 írta kivancsi111 »

« Válasz #3587 Dátum: 2019. Július 27. 10:47 »

Bár addig még lesz OMME Küldöttgyűlés és számomra az lenne a legnagyobb ajándék ha a Kft addigra már nem is létezne.

De ha a kft megszűnne, akkor nem lenne amin keresztül az "ingyenújságot" megkapja a tag. Pedig nemrég igencsak megijesztetted a népet, némelyeket annyira megrázott, hogy egész éjjel ők is "összedörzsölgették" a bokájukat.

Azt pedig továbbra sem szorgalmaznám, hogy egy külsős (aki még kritizál is) bármilyen segítséget kapjon az OMME-tól ami a mi tagdíjunkból üzemel.
Ők ne kapjanak belső információt, az újság meg nem is jár.

Továbbá miként lehetne forgalmazni a legújabb találmányokat? Mondjuk az egyesületi pólókat. Már a francia apimondiás is kósza gondolatokat szült. Tudod, az Apimondia 2013 Budapest. Lesz új kaptárcsip is? Gyorsan, mert lehet, hogy szorít az idő.

Aztán Fehér Viktor Cavintont vigyen neked ajándékba, az tudod miből készül? Nefelejcsből.
Vásárolni úgysem tudsz.
-Kérek Cavintont!
-Hány dobozzal?
-Mit hány dobozzal?

Jenő, Jenő...!

Már megint ez a negatív feeling! Állj hozzá pozitívabban, s próbáld kipuhatolni, hogy a gazdái mit ígértek neki a régtől vágyott bezárással kapcsolatban. Tudod, már megírta: "A Fekete-Fehér méhészklubnak ez a motorja, hogy sokszor még az elnökségi tagok is tőlünk tudnak meg fontos dolgokat."

Ezek szerint az Attila biztos tudja már a "nagy tervet" a Kft. bezárásával kapcsolatban...

Amit én hallottam a Méhészújsággal kapcsolatban, az az a terv, hogy a lapot ezután nem a Kft. adná ki, hanem a Magyar Méhészeti Nemzeti Program pénzén kapnánk ingyé'.

Ebben az esetben viszont feltehetően a hirdetések kimaradnának a lapból, s ezzel Bross két legyet is üthetne egycsapásra. A lapkiadást ugye a mi tagdíj-fillérkéinkből finanszírozták, most ez a hányad a tagdíjunkból megmaradhat (fordítható lenne akár az elnöki tiszteletdíj megemelésére is). A másik hatalmas fegyvertény, hogy a Méhészet felelős szerkesztője szép lassan elsorvaszthatja a konkurrenst, hiszen a hirdetések nélkül "közlöny-szintre" silányítaná a lapot. Mivel a felelős szerkesztőt és az OMME elnökét egyaránt Bross Péternek hívják, az én olvasatomban a két funkció összeférhetetlen. Azt sem tudom, hogy a NP-ból történő finanszírozás megvalósulása esetén visszautalják-e az újságos tagdíj hányadot, hiszen az "újságpénz-pántlika" eszerint okafogyottá válik...

Kérdezd már meg az Attilát, Jenő, hogyan is állhat ez a dolog, hiszen tudod: "A Fekete-Fehér méhészklubnak ez a motorja, hogy sokszor még az elnökségi tagok is tőlünk tudnak meg fontos dolgokat."

A Kft. megszüntetése esetleg egy apró bibin múlhat: anno Bross az üveggyári szerződés megkötésekor írásban vállalta, hogy az üvegforgalmazásra gazdasági társaságot hoz létre. Amikor "sikeresen és önként" lemondott, a régi/új vezetés az ő vállalását teljesítette a Kft. létrehozásával...

Aztán egy farmakológiai pontosítást, hogy Attila is értse: a Cavinton hatóanyaga a vinpocetin, mely egy magyar sikertörténet, de ez a hatóanyag a Vinca minor (kis télizöld meténg) hatóanyagának szintetikus változata, s csak hatásában utal "nefelejcsre", botanikailag nem a nefelejcs-nemzetség (Myosotis-nemzetség) hatóanyaga, azaz nem az a növény (nefelejcs) a forrása ennek az alkaloidnak. Talán nem zavartam nagyon össze a mi Klubvezérünket...?

A Cavinton aránylag jól tolerálható gyógyszer, ezért akár szedhetné Attila is az antidepresszánsaival és vérnyomás-csökkentőivel, vérhígítóival együtt is, ám egyes kutatóorvosok szerint  annak ellenére, hogy az alaptudomány szerint érdekes lehet, a vinpocetin jótékony hatása a demenciában szenvedő betegekre sajnos klinikai vizsgálatokkal nem eléggé bizonyított, és ezért nem támogatják a klinikai alkalmazást. Úgy tűnt, hogy a gyógyszer a vizsgálatokban alkalmazott dózisokban kevés káros hatást mutat, s dózisfüggően akár a placebóhoz képest pozitív hatással is járhat a szedése, ám a kezelés hatékonyságának feltárásához kiterjedt tanulmányokra van szükség, amelyek értékelik a vinpocetin alkalmazását meghatározott típusú kognitív károsodásokban (kognitív demencia, degeneratív vagy vaszkuláris demencia) szenvedők számára.

Sajnos, a hosszú távú szedése néhány esetben káros mellékhatásokkal is járt, egyes vizsgálatok szerint a vinpocetin gyengíti az immunrendszert, és agyi apoptózist (sejthalált) okozhat hosszas szedés esetén. Láthatod, Attilának nem vehetek Cavintont ajándékba, nem vállalhatom annak ódiumát, hogy azokat a még funkcionáló agysejteket potenciális károsodásnak tegyem ki, s az is visszatart, hogy  a család egy esetleges teljes és végleges agyi apoptózis bekövetkezte miatt nehogy perbe hívjon... Végtére is én nem lennék olyan gonosz, mint Attila, aki tapasztalta ugyan, hogy agysejtjeim egy részét a gondolkodásbéli túltengés csillapítására alkoholkezeléssel pusztítom, ám ennek ellenére fondorlatosan csalárd módon a jó szekszárdi vörösbor-fogyasztást ajánlotta "memóriajavítóként"...

Nos, én nem vagyok ilyen gonosz, s kímélendő a fejsejtjeit és támogatandó a kognitív demenciával folytatott heroikus küzdelmét, Cavinton helyett Bilobil Forte készítményt veszek neki a nevenapjára. Az tudomásom szerint nem okoz agyi apoptózist, s az immunrendszert is támogatja, segít az idült memóriazavarok, a szorongással kísért hangulati labilitás enyhítésére, emellett javallják az agyi keringési zavarok kezelésére és a memóriakárosodás súlyosbodásának lassítására is.

Látod, én csalhatatlan biztonsággal megtalálom, mi is kellene a mi Kub-tulajdonosunk/-(meg)vezetőnk mentális frissességének megőrzéséhez.

« Válasz #3588 Dátum: 2019. Július 27. 11:04 »
Tomi papa!

Azért szeretném figyelmedbe ajánlani azt a tényt, hogy az általad felvázolt s talán nehezményezett helyzetet a választott EB tudomásom szerint megvizsgálta s nem igazán talált benne megfogni valót lásd párhuzam ként a Kft alakításakor az akkori kft ügyvezető személyében sem.

Üdv. jani bátya

« Válasz #3589 Dátum: 2019. Július 27. 16:20 »
Ezt meg mikor álmodtad Fehér Viktor(Tomipapa)?
"A lapkiadást ugye a mi tagdíj-fillérkéinkből finanszírozták,.."
Ez az egyik legnagyobb átverés, és ezt te is beszopod?
Évi 30 milliót pumpálunk be a Kft.-be a tagdíjakból.
Jó buli ez....de kinek?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3590 Dátum: 2019. Július 27. 22:33 »
Tomi papa!

Azért szeretném figyelmedbe ajánlani azt a tényt, hogy az általad felvázolt s talán nehezményezett helyzetet a választott EB tudomásom szerint megvizsgálta s nem igazán talált benne megfogni valót lásd párhuzam ként a Kft alakításakor az akkori kft ügyvezető személyében sem.

Üdv. jani bátya

Kedves Jó és Aranyos Jani Bátya!

Az utóbbi időben valamilyen megfoghatatlan okból -egyre növekvő csapásszámmal- próbálod minősíteni és tesztelni a memóriámat.

Tudom, alkalmanként talán túljátszom a "butapofátvágokdeegyszercsakészreveszitekhogyviccelődökéscsakmosolygokagörcsöléseteken" szerepet, ám nem szeretném, ha az ülepedne le benned, hogy az öreg végre sikeresen elitta a maradék agysejtjeit is.

Szóval emlékszem én sokmindenre, s ne gondold, hogy a középhosszú-távú memóriám már az enyészeté, s képtelen vagyok 2015-ig visszaemlékezni.

Egy szó, mint száz, valami most is dereng: volt egy levél, amit egy triceratops e-mail című, talán valami Kiss János névre hallgató, s az  Omme Kalocsai Szervezetének küldöttjeként bemutatkozó személy írt az OMME EB-nek.

Még arra is emlékszem, hogy felvetései az EB-ről lepattantak, ám arra is emlékszem, hogy az ügyvezető IB-tagságát kifogásoló megjegyzésére azt válaszolta a jó Fáskerti, hogy: "A kft. ügyvezetője ebben a megbízásában nem az egyesület vezető tisztségviselője, így a beadványában hivatkozott alapszabályi pontok teljesülése, vagy nem teljesülése a kft. ügyvezetőjének személyét tekintve irrelevánsak. Az a tény, hogy a kft. ügyvezetője egyben tagja az egyesület Elnökségének az EB megítélése szerint -ahogyan azt a 2014.évi éves bizottsági beszámolójának 3. oldalán korábban megfogalmazta- "Etikai szempontból nem szerencsés...""

Nos, Kedves Bátya, ennyire képes vagyok visszaemlékezni, s hogy a Nagyérdemű lássa, miről is bregyogunk itt, mi kettecskén, előkeresném a közismert (és közszeretett) tarsolykámból, és idézném a levelet és az arra adott választ is:

Idézetet írta: Kiss János
From: Kiss János
Sent: Friday, September 25, 2015 6:04 PM
To: faskerti@globonet.hu

Tisztelt  Fáskerti úr!

Hivatkozva az OMME alapszabály VI.. 1. pontjára miszerint "Ellenőrző Bizottság, amely őrködik a jogszabályoknak, az alapszabály és az egyesület belső szabályainak végrehajtása és betartása felett." fordulok Önhöz mint az Ellenőrző bizottság elnökéhez.
Több észrevételt is szeretnék tenni.
Az SZMSZ  I. 12 pont szerint :az elnök gyakorolja az ügyvezető /hivatalvezető/ felett a munkáltatói jogokat.
Az alapszabály  7. f. szerint, mivel az ügyvezető a vezető tisztségviselők közé tartozik ezért a küldöttgyűlés gyakorolja a munkáltatói jogokat.
Az alapszabály  7. c. előírja ,hogy a küldöttgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik a vezető tisztségviselő megválasztása és díjazásának megállapítása.
Ez a pont nem valósult meg eddig az ügyvezető /hivatalvezető/ esetében. Nem történt meg az egyesületi választási szabályzatnak megfelelő választás és a pénzügyi beszámoló sem tartalmazta külön a vezető tisztségviselő(k) juttatásait . Ez vonatkoztatható a KFT ügyvezető úrra is aki szintén vezető tisztségviselő .
SZMSZ II. 55.pont szerint :Az egyesület alkalmazásában illetve a vele rendszeres munkavégzésre vonatkozó szerződésben, valamint folyamatos vállalkozói szerződésben lévő személyek száma az IB-ben (az új alapszabály szerint elnökségben) nem haladhatja meg a 3 főt. Az elnök kivételével.
Jelen esetben az új alapszabály alkalmazásával ez már 5 fő az elnök kivételével.
SZMSZ IV. szerint: Fizetett tisztségviselő egyedül az elnök.
Ez a valóságban az új alapszabály alkalmazásával már 3 fő. elnök, ügyvezető, kft ügyvezető.
Ugyanez a pont leírja, hogy: Amennyiben fontos ok indokolttá tenné más tisztségviselő rendszeres munkadíjas alkalmazását ahhoz IB döntés szükséges.
Az előzőekben leírtam, mi vonatkozik az alapszabályban a vezető tisztségviselőkre.
Felvetéseimet alátámasztja a 2013. évi V. törvény 3:74§ és az OMME honlapon bárki számára elérhető Alapszabály és az SZMSZ. Sajnálatos, hogy észrevételem nem került eddig korrigálásra hiszen nem új keletű dologról írok.
Kérem, hogy felvetéseimet önként vállalt tisztségéhez méltóan vizsgálja vagy vizsgáltassa meg és az érdemi intézkedéseket tegye meg.

Tisztelettel: Kiss János
                    OMME Kalocsai szervezet küldött. 

És a Fáskerti levél:

http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2015/10/Kiss-J%C3%A1nos-v%C3%A1laszlev%C3%A9l.pdf

Nos, ennek analógiájára azt kell mondjam, hogy ha jogilag talán nem kifogásolható, hogy egy elég gömbölyded "tiszteletdíjér és költségtérítésért" az OMME-hez szerződött elnök a Méhészet felelős szerkesztője is egy személyben, Fáskerti és az EB szavait kölcsönözve, nézetem szerint (s még jónéhányunk nézete szerint) "Etikai szempontból nem szerencsés..."

Nos, ezt az "Etikai szempontból nem szerencsés..." helyzetet jó lenne minél előbb etikai szempontból is szerencsés megoldással feloldani, ám erre a "porcelánbolti elefánt" szindrómás elnök (majdnem azt írtam, hogy a mi "porcelánbolti elefánt" szindrómás elnökecskénk, de aztán fejbe-kaptam, hogy nekem nem elnökecském immár) nem valószínű, hogy önként eldönti, szerkeszteni akar, vagy továbbra is az egyesület kiárusítását tekinti fő feladatának, hanem mindkettőt igyekszik tovább folytatni.

Nos, mint a "változásért" már oly régen sóvárgó -és elmélyült szaktudását, erejét, munkáját annak érdekében latba vetni hajlandó és akaró- szereplőjét a méhésztársadalomnak, kérlek, állj be te is azok közé, akik az "Etikai szempontból nem szerencsés..." elnök személyét egy etikai szempontból szerencsés és kifogásolhatatlan személyre szeretnék lecserélni.

Merem mindezt azért kérni, mert még kifejezetten emlékszem arra is, hogy milyen motivációval, késztetéssel szerettél volna részt venni az OMME belső életében, munkájában:

https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFT1p0bHRmYWZ3bnVOUEhqVUhvUGpwamVyc19F/view?usp=sharing

Gyere Te is, segíts Te is abban, hogy valódi változást, igazi paradigma-váltást, s ne csak árulást, kiárusítást és királyságot garantálni tudó és akaró elnök töltse be az érdek- (és nem ön- és szűk csoport-érdek) -képviseleti szervezet elnöki székét (s nem brossi trónusát).

« Válasz #3591 Dátum: 2019. Július 31. 14:34 »
Dühítő, vérlázító, bicskanyitogató, megalázó amit a kereskedők művelnek velünk !!!
Az " érdekvédelem " " munkája " meg kb. sza.os wc papírt nem ér ! Már régen tüntetést kellett volna szervezni...

580Ft-os vegyes árral bepróbálkozni (Amit az 1400-as akác mögé bújtatnak)... Szánalmas !!! A Magyar Méhészek sárba tiprása, megalázása!

Gondolom azért kapcsoltak, hogy Jászberény előtt nem kellene, 1 nap után 600Ft lett ... Gyanítom a lincshangulatot azért megalapozták vele  ;D .

A Nagyvéleményvezér(ek) mindeközben szarrá hülyítik a méhészeket, hogy majd a mézvisszatartás, meg a kokaináron történő kiüvegezés megoldja a problémákat.
Közben meg mind a kettő jó eséllyel a nyomorba dönti a méhészt !!! Csak gondolkozni kellene egy kicsit... Meg érteni az üzlethez...

Normális áron meg kell etetni az emberekkel a mézet, nem csak a kereskedőket stafírungozni !  Nagyon érdekelne, hogy hányan csinálnák a kereskedést akkora haszonnal, mint Mi Méhészek a méztermelést!
Akác: 1200-1400Ft hordóban 2000-2200 Ft üvegben, virágméz esetében 580-600 Ft hordóban 1400-1600 Ft üvegben az rossz üzlet a jelenlegi helyzetben ???????

Engem próbálnának meg a fülemnél fogva kivezetni akárhonnan 8), mert minden szabályt betartva, minden előírásnak megfelelve olcsóbban adom a mézemet mint a többiek...  Ismerem ezeket a kemény csávókat..  ;D Vegye mindenki tudomásul, hogy árverseny van !

Hogy Attila is értse a lényeget, és egy kicsit elgondolkoztassam: A szekszárdi piacosok qrták el az üzletemet, mert én eddig 3500Ft-ért adtam az akácmézemet....

Méh Elemér

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3592 Dátum: 2019. Július 31. 15:06 »
D
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 21:50 írta oszkár »

« Válasz #3593 Dátum: 2019. Július 31. 15:09 »
Bocsánat Oszkár! Teljesen igazad van, figyelek már erre dologra én is,de most egy kicsit elöntötte az agyamat a ...

« Válasz #3594 Dátum: 2019. Július 31. 20:02 »
Szóval nettó 1.7 Euró. Erre lehet gombot varrni,  szerintem jöhetnek a kínai üzletkötők tanulmányútra, hogyan kell behülyíteni a méhészeket. Mézet ezen az áron még ha lédigben is de feltételezésem szerint nem igazán lehet kapni európában. Hangsújozom MÉZET.

Üdv. jani bátya

« Válasz #3595 Dátum: 2019. Július 31. 20:04 »
Ezt írja Beeznisz:
"..,de most egy kicsit elöntötte az agyamat a ..."
Arra nagyon vigyázz!
Azért vannak erre utaló jelek, íme:
"Az " érdekvédelem " " munkája " meg kb. sza.os wc papírt nem ér !"
Ismét az OMME-n kéritek számon a mézárat?
Szerintetek az OMME egy kereskedőcég?
Szerintetek az OMME miatt alacsony a mézár, Horvátországban, Romániában, Szlovákiában?
Gyakorlatilag az egész régióban, de minden európai termelő az alacsony mézárakért kesereg.
Még azt sem értük el, hogy az Európai Uniós nyakkendős honatyák ráírassák ara a kur..a mézesüvegbe a származási országot!!!!!!!!!!!
Addig pedig az üvegekben főként NEM MÉZ van!
Meggyőződésem, hogy a döntéshozók érdekeltek abban, hogy minél később tisztuljon a piac.
Amikor olyan részeg az Unió leköszönt elnöke, hogy felemás cipőt vesz fel mire számítotok?
Egy nemzetközi bűnszervezet lehet a mézhamisítás mögött?
Erre a kérdésre kéne válaszoljanak, hogy miért tökölődnek ennyit azon, hogy az eredet az üvegekre kerülhessen.
Erdős Norbert  sajnos kiesett aki ennek a motorja volt.
Nekünk egy feladatunk van, minőségi mézet termelni.
Én bízok benne, hogy nagyon rövid időn belül felértékelődik a TERMELŐI MÉZ.
Ha a hamisítás ilyen szinten marad, akkor vége az ágazatnak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3596 Dátum: 2019. Július 31. 21:05 »
Lenne pár kérdésem Attila :

- A boltokban az üveges méz ára csökkent ? (NEM CSAK A KERESKEDŐK KÖLTSÉGEI,PROBLÉMÁI NŐNEK HANEM A MIÉNK IS !!!)
- Mi az oka annak, hogy hétfőn 600 Ft , kedden 580 Ft, szerdán 600 Ft a felvásárlási ár ?
- Normális dolog-e az, hogy minden ágazat érdekképviselete általában háborog, ha alacsony az ár, de a miénk nem ? (Persze vannak akiket bekussoltatnak...)

SENKI NEM AZ ÁRAT KÉRI SZÁMON AZ OMME-N !
Ezt csak Te gondolod, és hergeled vele a "nyájat" !

A MÉHÉSZ ÉRDEKképviseletet hiányolják a felvásárlók/kiszerelők felé. Szerintem. ...
Az meg, hogy az egész régióban ilyen a mézár, azt bizonyítja, hogy minden ország érdekképviselete ... wc papírt nem ér sajnos . 

« Válasz #3597 Dátum: 2019. Július 31. 21:12 »
Nem szoktalak arra buzdítani benneteket, hogy olvassátok a "Zöld Fórumot", de most kivételt teszek.
Cerena méhésztárs írását most olvastam.
Szinte ugyan azt fogalmazza meg mint én.
A másik, szerintetek létezik olyan kereskedő akit nem zavar, hogy a kínai szutyokkal árasztják el a mézpiacot?
Ha valakiknek az érdekét sérti azok pont ők, ...hacsak nem kereskednek a kínai mézzel, de ezt még feltételezni sem merem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3598 Dátum: 2019. Július 31. 21:23 »
Jajjjajajjjajjjajjjaj !!!

A Jóisten mentsen meg mindenkit attól, hogy a kósza gondolat halovány szikrája is felmerüljön benne, hogy a kereskedők kínai mézzel beezniszelnek !!! ;D  ;D  ;D

-"A másik, szerintetek létezik olyan kereskedő akit nem zavar, hogy a kínai szutyokkal árasztják el a mézpiacot?"

-"Addig pedig az üvegekben főként NEM MÉZ van!"

Na most egy fogós kérdésem volna a számodra Attila, ezekkel a kijelentéseiddel kapcsolatban (jól gondold meg a választ  ;D ):

Vajon kik töltik meg ezeket az üvegeket???

« Válasz #3599 Dátum: 2019. Július 31. 21:44 »
Értem a célzást, de rossz a megközelítésed.
Magyarországon (hála az égnek) elég jó szintű az élelmiszerbiztonság, és a NÉBIH is teszi a dolgát.
Nem nálunk van a hunyó!
Magyarország egy porszem ebben a mézhamisítási gépezetben.
Valahol olvastam, hogy Németországban szinte nincs termelői méz, mind EU és EU-n kívüli országok mézeinek keveréke.
Valójában lepapírozzák a mézhamisítást.
Ebben viszont lenne az OMME-nak is szerepe, én is "lájtosnak" tartom ezt a hozzáállást.
Ki lehet jelenteni, hogy a brüsszeli tüntetéseknek nem sok haszna volt....sajnos.
A pénz, a haszonszerzés nem ismer határokat, de ebbe nem nyugodhatunk bele.
Állítólag az Európai Profik gyűlésén az osztrákok kiakadtak, és azt ígérték következményei lesznek a mézhamisításnak.
A Spanyol Méhész Egyesület például kínai mézzel kereskedik.
Nagyernyei Attila