Bár addig még lesz OMME Küldöttgyűlés és számomra az lenne a legnagyobb ajándék ha a Kft addigra már nem is létezne.
De ha a kft megszűnne, akkor nem lenne amin keresztül az "ingyenújságot" megkapja a tag. Pedig nemrég igencsak megijesztetted a népet, némelyeket annyira megrázott, hogy egész éjjel ők is "összedörzsölgették" a bokájukat.
Azt pedig továbbra sem szorgalmaznám, hogy egy külsős (aki még kritizál is) bármilyen segítséget kapjon az OMME-tól ami a mi tagdíjunkból üzemel.
Ők ne kapjanak belső információt, az újság meg nem is jár.
Továbbá miként lehetne forgalmazni a legújabb találmányokat? Mondjuk az egyesületi pólókat. Már a francia apimondiás is kósza gondolatokat szült. Tudod, az Apimondia 2013 Budapest. Lesz új kaptárcsip is? Gyorsan, mert lehet, hogy szorít az idő.
Aztán Fehér Viktor Cavintont vigyen neked ajándékba, az tudod miből készül? Nefelejcsből.
Vásárolni úgysem tudsz.
-Kérek Cavintont!
-Hány dobozzal?
-Mit hány dobozzal?
Jenő, Jenő...!
Már megint ez a negatív feeling! Állj hozzá pozitívabban, s próbáld kipuhatolni, hogy a gazdái mit ígértek neki a régtől vágyott bezárással kapcsolatban. Tudod, már megírta: "A Fekete-Fehér méhészklubnak ez a motorja, hogy sokszor még az elnökségi tagok is tőlünk tudnak meg fontos dolgokat."
Ezek szerint az Attila biztos tudja már a "nagy tervet" a Kft. bezárásával kapcsolatban...
Amit én hallottam a Méhészújsággal kapcsolatban, az az a terv, hogy a lapot ezután nem a Kft. adná ki, hanem a Magyar Méhészeti Nemzeti Program pénzén kapnánk ingyé'.
Ebben az esetben viszont feltehetően a hirdetések kimaradnának a lapból, s ezzel Bross két legyet is üthetne egycsapásra. A lapkiadást ugye a mi tagdíj-fillérkéinkből finanszírozták, most ez a hányad a tagdíjunkból megmaradhat (fordítható lenne akár az elnöki tiszteletdíj megemelésére is). A másik hatalmas fegyvertény, hogy a Méhészet felelős szerkesztője szép lassan elsorvaszthatja a konkurrenst, hiszen a hirdetések nélkül "közlöny-szintre" silányítaná a lapot. Mivel a felelős szerkesztőt és az OMME elnökét egyaránt Bross Péternek hívják, az én olvasatomban a két funkció összeférhetetlen. Azt sem tudom, hogy a NP-ból történő finanszírozás megvalósulása esetén visszautalják-e az újságos tagdíj hányadot, hiszen az "újságpénz-pántlika" eszerint okafogyottá válik...
Kérdezd már meg az Attilát, Jenő, hogyan is állhat ez a dolog, hiszen tudod:
"A Fekete-Fehér méhészklubnak ez a motorja, hogy sokszor még az elnökségi tagok is tőlünk tudnak meg fontos dolgokat." A Kft. megszüntetése esetleg egy apró bibin múlhat: anno Bross az üveggyári szerződés megkötésekor írásban vállalta, hogy az üvegforgalmazásra gazdasági társaságot hoz létre. Amikor "sikeresen és önként" lemondott, a régi/új vezetés az ő vállalását teljesítette a Kft. létrehozásával...
Aztán egy farmakológiai pontosítást, hogy Attila is értse: a Cavinton hatóanyaga a vinpocetin, mely egy magyar sikertörténet, de ez a hatóanyag a Vinca minor (kis télizöld meténg) hatóanyagának szintetikus változata, s csak hatásában utal "nefelejcsre", botanikailag nem a nefelejcs-nemzetség (Myosotis-nemzetség) hatóanyaga, azaz nem az a növény (nefelejcs) a forrása ennek az alkaloidnak. Talán nem zavartam nagyon össze a mi Klubvezérünket...?
A Cavinton aránylag jól tolerálható gyógyszer, ezért akár szedhetné Attila is az antidepresszánsaival és vérnyomás-csökkentőivel, vérhígítóival együtt is, ám egyes kutatóorvosok szerint annak ellenére, hogy az alaptudomány szerint érdekes lehet, a vinpocetin jótékony hatása a demenciában szenvedő betegekre sajnos klinikai vizsgálatokkal nem eléggé bizonyított, és ezért nem támogatják a klinikai alkalmazást. Úgy tűnt, hogy a gyógyszer a vizsgálatokban alkalmazott dózisokban kevés káros hatást mutat, s dózisfüggően akár a placebóhoz képest pozitív hatással is járhat a szedése, ám a kezelés hatékonyságának feltárásához kiterjedt tanulmányokra van szükség, amelyek értékelik a vinpocetin alkalmazását meghatározott típusú kognitív károsodásokban (kognitív demencia, degeneratív vagy vaszkuláris demencia) szenvedők számára.
Sajnos, a hosszú távú szedése néhány esetben káros mellékhatásokkal is járt, egyes vizsgálatok szerint a vinpocetin gyengíti az immunrendszert, és agyi apoptózist (sejthalált) okozhat hosszas szedés esetén. Láthatod, Attilának nem vehetek Cavintont ajándékba, nem vállalhatom annak ódiumát, hogy azokat a még funkcionáló agysejteket potenciális károsodásnak tegyem ki, s az is visszatart, hogy a család egy esetleges teljes és végleges agyi apoptózis bekövetkezte miatt nehogy perbe hívjon... Végtére is én nem lennék olyan gonosz, mint Attila, aki tapasztalta ugyan, hogy agysejtjeim egy részét a gondolkodásbéli túltengés csillapítására alkoholkezeléssel pusztítom, ám ennek ellenére fondorlatosan csalárd módon a jó szekszárdi vörösbor-fogyasztást ajánlotta "memóriajavítóként"...
Nos, én nem vagyok ilyen gonosz, s kímélendő a fejsejtjeit és támogatandó a kognitív demenciával folytatott heroikus küzdelmét, Cavinton helyett Bilobil Forte készítményt veszek neki a nevenapjára. Az tudomásom szerint nem okoz agyi apoptózist, s az immunrendszert is támogatja, segít az idült memóriazavarok, a szorongással kísért hangulati labilitás enyhítésére, emellett javallják az agyi keringési zavarok kezelésére és a memóriakárosodás súlyosbodásának lassítására is.
Látod, én csalhatatlan biztonsággal megtalálom, mi is kellene a mi Kub-tulajdonosunk/-(meg)vezetőnk mentális frissességének megőrzéséhez.