Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715064 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3480 Dátum: 2019. Július 03. 23:23 »
Lassan ott tartunk, hogy az OMME nélkül kakálni se lehet.

Kakálni azt nem, de szarni,beleszarni az egészbe, na azt igen, azt lehet. :-X

*

neo

• 1000
« Válasz #3481 Dátum: 2019. Július 04. 12:01 »
Mondjuk arról, hogy idáig jutottunk, részben a méhésztársak tehetnek, mert voltak páran, akik kényszeres közlési vágyat éreztek.... Aztán jött az OMME honlap   :-X :-[ ::)
A kereskedők meg persze, hogy kaptak a lehetőségen! A szájukba lett adva a szó !
Jó nagy öngól lett a vége...  ;
Tekintettel arra, hogy kissé érintett vagyok a témában, ezért néhány mondatot hozzátennék ehhez. Nekem is sokszor van kényszeres közlési vágyam, de ugye már nyilvánosan tettem ígéretet, hogy atka témában ezt magamba fojtom.
Nos, ugye én azt állítottam, hogy a kereskedők nem fognak versenyezni a jobb mézért, mert olcsóbban hozzájutnak verseny nélkül ugyanahhoz a mézhez, amihez versennyel drágábban jutnának. Ehhez képest a levonást minek kell értelmezni? Mégiscsak versenyeznek a jobb mézért? Szerintem nem. Nem veszik meg mézárban a vizet! Erről van szó. Én ezt még csak inkorrektnek sem tartom. Közben ugye emeltek árat. Nekem ezzel semmi bajom nincs. Ha nem emeltek volna árat, akkor jogos lett volna a hőbörgés. Hiszen most kapnánk a fejünkre egy büntetést, amit eddig lenyeltek. Ilyen áron viszont már nem akarják lenyelni. Az árakat sajnos a kereslet-kínálat aránya határozza meg. Ha ilyen gyenge termés sem mozdítja feljebb az árakat, akkor ott vagy a kínálattal, vagy a kereslettel van baj. A kínálatot ugye a fel nem derített hamisítás nagyon szépen tudja emelni. Ez a kisebbik baj. Ha nincs kereslet, az a nagy baj.Ha lenne szándék, akkor az előbbit lehetne orvosolni. Utóbbit nemigen.

« Válasz #3482 Dátum: 2019. Július 04. 12:56 »
Neo!

Az igazság hogy tökéletesen igazad van. Ha valaki nem akar venni mézet nem is vesz. Drágán meg főleg nem. Viszont a viztartalom 20 %-kig tökéletesen megfelel az élelmiszerkönyvi elő írásoknak.
Ezért tartom nagyon nagy gazemberségnek hogy levonnak 20 % alatt is. Bezzeg az F/G, a diasztáz és a pollen arány lerontása nem sok méhésznél verte ki a biztositékot most meg reklamálnak a viz levonás miatt. Majd valaki mondja meg hogy mennyi mézet exportálnak a kereskedők a lerontott paramétereken.

A kereskedő azt vesz meg amire rendelése lekötése tehát szerződése van. Ezek szerint nem sok kereskedőnek van sürgős határidős lekötése. Ráér vásárolni. Sz@r paraméterekkel senki nem tud eladni kifelé. Azok csak a hazai üvegekben érdekesek. Kint csak minőségi méz kell.

Arra meg ne is gondolj hogy majd lesz itt szándék a becsületre. Ez nem becsület hanem biznic. Itt senki nem a méhésznek akar kedvezni. A méhész meg sajnos birka. Azt hiszi hogy összefogás és valódi érdekvédelem nélkül is boldogul. Pedig egyesével soha. Nemsokára rájön hogy ez egy nagyon buta vágy álom. Meg talán azt is meglátja hogy az OMME nem képviseli az érdekeit

*

linen

• 123
« Válasz #3483 Dátum: 2019. Július 04. 13:30 »
Addig amíg az OMME élén olyan vezető van, aki nagyon hálás az aranynektárnak ne is számítson senki semmi jóra.
https://magyarmezogazdasag.hu/2014/08/22/elsosorban-mehesz-vagyok

Sikerült már bizonyítani az akác ügyével is.
A vacak üveg kft helyett már réges régen egy non profit kft-t kellett volna inkább létrehozzanak a tagoknak mézfelvásárlásra.
Ne mondd Attila még véletlenül sem, hogy ez nem az OMME feladata, mert ennyi erővel az üveg sem tartozik a feladatok közé.
Sokkal inkább arról van szó, hogy non profitnál nem csusszan a jatt a zsebbe, jelenleg pedig csak mindenki képzelőerejének a határa szabja meg azt az összeget amely befolyhat a jelenlegi felvásárlási módszerekkel.
Biztosan magasabb árak lennének non profit esetén, ezt jól mutátják a környező országok magasabb felvásárlási árai is.
Egyértelműen fejős tehénnek nézik a méhészt a felvásárlók.
A kormány minden vacak autómatát már online beköt a NAV-hoz.
Miért nem lehet a felvásárlókat kötelezni online raktár rendszerre?
Esetleg kibukik a különbözet a felvásárolt és az eladott méz mennyisége között és kiderül, hogy csak van más is a mézben ami nem odavaló?
Mindenképp miniszteri szinten szükséges a beavatkozás, mert az emelkedő árak és a stagnáló méz ára miatti különbség  miatt sok méhész elhagyja a pályát egy jobb élet reményében.
Lehet azt is mondani persze, hogy tisztul a szakma, de addig is csak a kereskedők híznak, a szegény méhész meg izzadhat meg nyel nagyokat.

« Válasz #3484 Dátum: 2019. Július 04. 13:35 »
Julius az mindig is uborka szezon volt a mézre nézve. A szerződések aug.szept.-től kezdenek élni. Csak mi azt nem tudjuk, hogy a kiajánlott mézek milyen paraméterekkel mennek. Vagy talán ezért nem kell a mézünk? Annyi kifogást hallottunk már az idei termésünkre, hogy miért olcsón veszik, szerintem a refraktométer mellé egy méz labort kell vennem. Hogy én is lássam a mézemet, tényleg ilyen rossz?

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3485 Dátum: 2019. Július 04. 13:54 »
C
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 21:30 írta oszkár »

« Válasz #3486 Dátum: 2019. Július 04. 14:03 »
linen, beszélgessünk...

Azt írod, hogy miniszteri szintre kéne hozni... :)
Vajon a Miniszter Úr, nem hálás a nevezett cégnek?🤫
Szerinted az kit érdekel, ha sok méhész elhagyja a pályát? Érdekel az egyáltalán valakit?😅
"Szegény méhész nagyokat nyel?"
És ez kit érdekel?
Ki mondta itt bárkinek is, hogy méhészkedjen?
Ki garantálta itt bárkinek is, hogy jó áron megveszi majd a mézét? Egyáltalán megveszi majd a mézét...
Meg mi a méhésznek a jó ár?
Ki fog téged sajnálni, a szomszédod?
Max. csak magadat tudod sajnálni de azt meg kár...
Álmodozni is lehet, de azt is kár...
Csak egy dolog számít Pajtás. Mindenki tudja mi az... :-X

*

linen

• 123
« Válasz #3487 Dátum: 2019. Július 04. 20:06 »
Témaindítónak szántam a hozzászólást.
Ha abból az oldalból indulok ki, hogy sok a méhész és hadd hulljon a férgese,hát ez is egy álláspont.
Igazi jó magyar álláspont, ezért tart ott a magyar ahol tart, mert 1 forintért megb...sza az anyját is csak több legyen neki.
Nem igazán szívem csücske a jelenlegi OMME működése, de ha struccpolitikát folytat mindenki akkor éhbérért dolgozhatunk,  le fognak rabolni továbbra is minket.
Kell az összefogás, nagyon szükséges lenne olyan érdekvédelmi tömörülés, ahol gyorsan és hatékonyan érvényt tud szerezni a többség akaratának.
Így, úgy is le fog morzsólodni a méhészek nagy százaléka.Az idő megoldja struccpolitika nélkül is.A bérek emelkednek, nyitott egész európa a munkavállalónak.
a méhészet viszont egyre kevésbé jövedelmező, sőt egyre nagyobb kockázat.
Ezek a tények mind előrevetítik a méhésztársadalom zsugorodását.
Általánosságban elmondható, a korrupció teljesen átszövi a magyar politikát.Nincsenek illúzióim, a miniszter kifejezést azért használtam, mert az OMME elnök használhatatlan kifejezés számunkra és az felett már csak miniszter van.
Azt azért be kell lásd ha nem is nagy dolog de a rapsicoknak odadobott alamizsna simán lehet egy új kezdete.
Nem kötelező méhészkedni, nagyon sok ismerőst a kényszer vitt rá korábban.Munkahely megszünt, volt egy kis megtakarítás, a méhészeknek meg de jól címszóval meg is volt a megoldás.
Nagyon jól jött ez Fityesznek, hisz nem kellett munkanélküli segéllyel etetni a kezdő méhészt és még a munkanélküli statisztikát is milyen szépen karcsúsította.
Ezeknek az embereknek a nagy része azonnal abba is hagyta az egészet ahogy tovább tudott lépni.
Garancia csak egy dologra van.Ha eljön az ideje amit kijelölt számodra a természet, mész a kaszással.
Garantálja az evolúció.
A méz árának kérdése képlékeny, és személyenként változó a telhetetlenség függvényében.
Személy szerint a korábbi 850-es vegyes és 1100-as akác árral kibékülnék.
Nem vagyok telhetetlen, de szerintem ez nem is fontos most.
Engem sokkal inkább zavar az a tény, hogy egy maroknyi ember hatalmas pénzeket gombol le pár 10ezer munkás emberen.
Természetesen teszik ezt minden befektetett plusz munka nélkül, max pénzt tettek a dologba előre, hogy megkenjék a rendszer fogaskerekeit.
Mindenki tudja pajtás, hogy csak a lóvé számít és semmi más.
Nagyot álmodni lehet, sőt kell is.
Azt nem vehetik el, nem nyúlhatják le az embertől.
Viszont nagy motiváció lehet ha reálisan gondolkodik az ember.
Tehetjük azt is mint a strucc, de dughatja a pajtás a kaptárba is a fejét.
Ez esetben viszont nincs szükség még erre a fórumra sem, mert a homokból elég nehéz olvasni a sorokat.
Több hozzáfűzni valóm nincs ehhez a témához.

« Válasz #3488 Dátum: 2019. Július 04. 21:38 »
Csak pár gondolat:

Alacsony víztartalom felárat miért nem fizetnek ?
Magas pollenszám felárat miért nem fizetnek ?
"Víztisztasági" felárat miért nem fizetnek?

Súlylevonás a víztartalom miatt  ;D  ;D  ;D
Besz...rok, komolyan! 2 éve 39 cserehordóból 114 kg mézet öntöttem össze (2,92 kg/hordó). Azt mondták pörög a biznisz, nincs idő....

Mindenki az akácmézen agyal, hogy milyen, meg mennyi a felvásárlási ára stb....
A VIRÁGMÉZ ÁRA MEG SZÉP CSENDBEN 600-620 Ft/kg.
Most akkor emeltek az akácméz árán vagy sem.... :-[  :-X

Legyünk már kicsit tökösebbek, és GONDOLKODJON egy kicsit többet minden méhésztárs !

« Válasz #3489 Dátum: 2019. Július 04. 21:43 »
Ezt kérdezi Oszkár!
"Az egész Uniós támogatás az OMME érdeme? "
Sajnálom, ha még ezt sem tudtad.
Igen, az OMME és Bross Péter érdeme.
Egyedül ő írta, szakmai segítség nélkül, de egyszer Kalocsán egy előadása után az utcán egy szűk csapatnak elmondta, hogy ennyire még semmit nem bánt meg.
A részletekért kérdezzétek őt.
Ami biztos, egyedüli szellemi terméke, ami jelenleg is folytatódik.
Az elnökség 4 tagjának továbbra is az a célja, hogy az elnököt mószerolják, betegyenek neki.
Mondjuk én örülök, mert ha Bross egy újabb ciklust is vállal egyszerűsödik a dolga.
Csak annyit kell megkérdezni a "4 muskétástól", ti mit csináltatok a ciklus alatt azon kívül, hogy engem baszo..attatok?
Egyszer számot kell adniuk az elvégzett munkájukról, és az nagyon kínos lesz.
A Nemzeti Program megírásának jogi részében Illés Kálmán segítette még a jelenlegi elnököt.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3490 Dátum: 2019. Július 04. 21:56 »
Válaszom általános lesz, szinte minden kétkedőnek szól.
Ugye az a bánatotok, hogy "kötelező" az OMME tagság, és a megporzási támogatás alanyi jogon jár, nem kell hozzá OMME szaktanácsadó mert elektronikus úton lehet benyújtani.
Ne magatokból induljatok ki!
Nagyon sok idős méhész van aki még a számítógépet sem tudja bekapcsolni, minden adminisztrációs mutatványhoz segítséghez fordul.
És van közöttük jó néhány aki OMME- kívüli.
Szerintetek ők, hogy fognak ehhez a támogatáshoz hozzájutni?
Egyébkén sok közöttetek a csóró, vagy sz@rrágó akik nem hajlandók pár ezer forintot áldozni az OMME tagságra, pedig két csapon folydogál az akácméz?
Mi ez az egyesületellenesség?
Aztán most, hogy megint vannak mászkáló méhek ismét az OMME-hoz kell osonni?
Annak örüljetek, hogy nem én vagyok az OMME elnöke!
A 4 muskétás már rég ajtón kívül lenne, és csak az maradhatna aki segíti a közösséget, dolgozik és nem csak hablatyol.
Nem lennék ilyen puhány mint Bross, szerintem ez a legnagyobb hibája.
Ha az OMME-t emlegetitek, egyenlőség jelet tesztek Bross Péterrel.
És a többiek?
Van egy elnökség, (állítólag) de hogy ők mit csinálnak az titok.
Ez is nagy hiba!
Észt osztani mindenki tud, csak ha meló van igen előzékenyek, maguk elé engednek.
Valóban változás kell az OMME-ban, de radikális.
Aki nem dolgozik , irány kifelé!
Nagyernyei Attila

« Válasz #3491 Dátum: 2019. Július 04. 22:50 »
Ejjejajajj!

Attila megint olyan dologról beszélsz, amiről szó sem volt ! Amiről kellene arról meg nem!
De legyen!

Azért mert valaki nem ért egyet egy egyesület által képviselt értékekkel, és nem akar a tagja lenni, akkor már CSÓRÓ, SZARRÁGÓ,RAPSIC... Ennél már nincs lejjebb Attila.  :-[
Annó a zöldön is egy vezetőségi tag azt írta, hogy "sajnáljátok azt a pár ezer forintot"...
Na az is ki...szta nálam a biztosítékot!!! Itt nem pénzről van szó, hanem ELVEKRŐL ÉS ÉRTÉKRENDRŐL ! Már akinek van...
Halkan megsúgom még azt is, hogy párezerszer tizenezer az nagyon sok millió..

A csóró szarrágáshoz még annyit, hogy aki nem képes egy idős embernek segíteni INGYEN, pár kattintás erejéig, annak az élet remélem viszonozni fogja...
Havi netto "öt kilós" fizetésről beszélünk Attila! Mindezt az NP-ból.

Szerintem meg az a csóró szarrágó, akinek kapásból az jut az eszébe a megporzási támogatással kapcsolatban, mint ami Neked...

« Válasz #3492 Dátum: 2019. Július 05. 05:33 »
linen,

Természetesen értem amit írsz.
Alapjában véve egyet is értek veled.
Bár szerintem a bérek nem fognak túl sokáig növekedni. A mostani "bérnövekedésnek" is van hozadéka. Az infláció... Látjuk, ha elmegyünk vásárolni. Fizikailag ugyan lehet, hogy több pénz van a pénztárcában csakhát a vásárló értéke az ami igazán számít...
Aztán itt rengeteg pénz nem arra lett fordítva, amire hosszabb távon éppen hasznosabb lett volna. Pedig 9 éve már nemzeti-keresztény kormányzás van az országban. És még jó sokáig az is lesz. Ők erkölcsösek, becsületesek, nem hazudnak, nem "kúrták el" ráadásul nekik Mo. az első.  Ha ebből indulunk ki, akkor akár optimisták is lehetnénk. De én mégis azt hiszem, ennek lesz még böjtje. Ezután jön majd csak a "feketeleves". Ha reálisan gondolkodik az ember. És nem csak a méhésznek... :-X

« Válasz #3493 Dátum: 2019. Július 05. 06:24 »
Beeznisz!
Mindenki maga dönti el, hogy tagja lesz az OMME közösségének vagy sem.
Aki pedig kívül álló, nem fizet, nem vállal közösségi munkát, ő ne kritizálja azt aminek nem tagja!
Én sem vagyok a Horgász Egyesület tagja, de ne nem is kritizálom.
Azt pedig továbbra sem szorgalmaznám, hogy egy külsős (aki még kritizál is) bármilyen segítséget kapjon az OMME-tól ami a mi tagdíjunkból üzemel.
Ők ne kapjanak belső információt, az újság meg nem is jár.
Németországi méhész barátomat kérdeztem este náluk mi a helyzet?
Ott szinte 100-os a tagság az egyesületben, a leendő méhésznek még méhei sincsenek már kéri a felvételét.
Nekem az a bajom veletek, hogy állandóan kritizáltok, de semmit nem vagytok hajlandók tenni.
Akkor meg csüccs.
Az dumáljon aki legalább tesz is a közösségért.
Az, hogy jót vagy rosszat azon lehet vitatkozni.
Nagyernyei Attila

*

oszkár

• 1226
« Válasz #3494 Dátum: 2019. Július 05. 15:45 »
A
« Utoljára szerkesztve: 2019. Szeptember 23. 21:29 írta oszkár »