Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715296 megtekintés
*

ata67

• 525
Re:Gőzölgő
« Válasz #3375 Dátum: 2019. Április 26. 22:12 »
Attila!
Igen, olvasnak. Ez az oldal nagyrészt egy méhész közéleti bulvársajtó. Úgy vélem, ennek is szántad. Teljesül is ez a cél, mert van pletyka dögivel..., de azért vannak itt jó szakmai írások is, azokat kiszemezgetem. Úgy gondolom, sokan mások is, inkább ezért járunk ide.
Üdv: Ata67

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3376 Dátum: 2019. Április 28. 20:06 »
Ha képzeletbeli sorrendet állítanánk fel, a facebook, a Zöld és ezen fórum között, akkor akárhogy is nézzük, csak a harmadik, jóval lemaradva az első kettő után.
 Legtöbben azt sem tudják, hogy létezik.
 Persze a kontroll csoport az tudja, de az utóbbi időkben ez is elég heterogén lett.

Ja és még valami. Remélem senki nem szégyenli mostanra, hogy benne volt a "kontroll csoportban". Anno.

« Válasz #3377 Dátum: 2019. Április 29. 19:57 »
Vivaldi!
Te kivel versenyeztetsz most bennünket?
Tudod, Mésziék állandóan azt mondták, hogy ....a törpe 10 % alatti kisebbséggel nem kell foglalkozni.
Meg kell tanulni, soha nem szabad senkit lebecsülni.
Szerint ők megtanulták.
A honlapunk is ilyen.
De én annak örvendek, hogy a "Négy muskétás", ahogy Somi nevezte őket az OMME Küldöttgyűlésén állandóan erről a fekete veszedelemről beszél.
Idézgetnek tőlünk, meg reklamálnak, hogy sokszor innen értesülnek az eseményekről.
Azért mondom, hogy valamivel többet jelentünk egy nógrádi brekusz brekegésétől.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3378 Dátum: 2019. Április 30. 21:08 »
Fogadunk? Hogy a Nógrádi brekusz, ha nem fogja magát vissza, tud tenni ezt azt az érdeketekben?
Elmondom akkor.
 A facebook méhészklub oldalának 15628 tagja van és érdekes módon még mindig nő. És oda, előbb utóbb mindenki benéz. Ellentétben ezzel a fórummal, ahol csak bizonyos zártkörű társaság és én írogatunk.
 Ha a facebookon valaki felveti az omme témát, az legelább két hétig a színen van. És kb 6 hónapig folyamatosan lehet írogatni a mostani omme viselt dolgairól, vagy mulasztásiról, és ez választás előtt igen fájó tud lenni. Mivel ez nem politikai téma, ezért a facebook egyáltalán nem is fogja moderálni.
 Úgy, hogy, jobb ha csendben maradtok, míg fel nem húztok.

« Válasz #3379 Dátum: 2019. Április 30. 21:15 »
Akkor hajrá!

Engem nem zavar,
a választottaknak meg egy bizonyos határig tűrni kell,
főleg ha csak az igazságot mondod róluk.

Ha meg nem akkor veszed a bukszád és fizetsz.

Várom az első bejegyzésedet!
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3380 Dátum: 2019. Május 01. 07:01 »
Texas Rangernek igaza van.
Végre egy jó téma, amiért valójában a Fekete-Fehér Méhészklub is létrejött.
Vivaldi te most fenyegetsz?
Elmondhatom rettenetesen berezeltem.
Soha nem gondoltam volna, hogy ekkora befolyásod van a méhészeti közéletre.
Egyet azért csúnyán eltévesztesz brekusz.
Ahova te írogatsz nagyon kevés köztük a döntéshozó küldött.
Többet nem súghatok, legyen ennyi elég.
Soha nem tanultok belőle, hogy a kicsit nem szabad lebecsülni?
Itt honlapunkra gondoltam.
Nagyernyei Attila

*

kas62

• 146
« Válasz #3381 Dátum: 2019. Május 01. 07:13 »
Ez a probléma, hogy ezt gondoljátok " döntéshozó küldött"

A küldötteket ki választja?

Ja a vezetőség,akkor bocs.

:o ::) ;D

« Válasz #3382 Dátum: 2019. Május 01. 07:31 »
Az OMME és minden civil szervezet legfelsőbb döntéshozó testülete a Küldöttgyűlés.
A küldöttgyűlésen a küldöttek szavaznak, tehát ők hoznak döntéseket.
A küldötteket a méhészközösségek választják.
Ezt mondom, írom évek óta, hogy  olyan küldötteket kell delegálni akik aktívak, és a közösség érdekét képviselik.
Tehát ha lesarkítjuk a dolgokat az OMME jövője, működése a küldötteken múlik.
Amit a küldöttek megszavaznak, amiről döntés születik az OMME elnökségének kutya kötelessége végrehajtania.
Ennyi.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3383 Dátum: 2019. Május 01. 07:38 »
Ja!Kas 62!

Jól emlékszel!
Az előző vezetés megoldotta,olyanokat választattak
meg küldöttnek a tagegyesületek a szaktanácsadók vezetésével,akik a választáskor azt se tudták hol vannak.
Azt tudták,hogy hova kell x-elni,de ,hogy merre járnak?Szerintem azt hitték parlamenti választáson vannak.
Mégis Bross győzött.
A szentségit,hogy mik vannak!

Csányi Antal

« Válasz #3384 Dátum: 2019. Május 01. 07:46 »
Nálam azért az kiverte a biztosítékot, amikor nem önálló, OMME helyi szervezet, úgy hívott küldöttgyűlésre, hogy gyere van hely az autóban, legyél küldött. Ha országosan ilyen az OMME által működtetett demokratikus küldöttállítási rendszer, akkor nincs minden rendjén.

*

kas62

• 146
« Válasz #3385 Dátum: 2019. Május 01. 08:07 »
"A küldöttgyűlésen a küldöttek szavaznak, tehát ők hoznak döntéseket.
A küldötteket a méhészközösségek választják."

Ja  ::) értem.

Tévedés!

A méhészközösségek választanak,ők hoznak döntéseket,a küldöttek meg szavaznak.Ja, hogy vannak eltérések? ;D ;D :'(

« Válasz #3386 Dátum: 2019. Május 01. 20:14 »
A helyes és demokratikus  működés a következő lenne.
1. Az elnök elmegy OV-re ott meghallgatja mi a helyzet és kap egy csomó háttéranyagot.
2. Hazamegy felkészül belőle amit tud szétküld a tagoknak.
3. Közgyűlést tart az egyesület, ahol az OV-n elhangzottakat kitárgyalják és az egyesület álláspontjáról szavaznak.
4. A küldötteket ez a szavazás kötelezi, mikor mire kell feltenni a kezüket.
5. OMME Küldöttgyűlés a feltett szavazásokon a küldöttek az otthoni szavazás eredménye szerint szavaznak.

Macera, de meglehet csinálni!
Volt már rá példa, hogy egy egyesület így működjön!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #3387 Dátum: 2019. Május 01. 20:24 »
Ezt írja Malya Péter:
"....OMME helyi szervezet, úgy hívott küldöttgyűlésre, hogy gyere van hely az autóban, legyél küldött."
Ez nagy baj!
De szerintem erről és még nagyon sok mindenről nem az OMME tehet.
Azért mondom, hogy a küldötteknek óriási felelősségük van abban, hogy merre is menjen az OMME szekere.
Minket(Kontroll Csoport) álladóan azzal bombáztak, hogy szét akarjuk verni az OMME-t.
Vivaldi amiről brekeg, az egy üres bugyborékokkal teli iszappakolás.
Mi amikről írtunk, és beszéltünk az valós volt.
Nem fogom felsorolni, olvassátok vissza írásainkat.
Ami akkor engem a legjobban bosszantott, a zárt ülések!!!!
Ma mindenki bemehet, és csendben végighallgathatja az elnökségi üléseket.
Arról még nem mondtam le, hogy egyszer webkamerán nézhessük élőben az üléseket, és akár interaktív módon kérdezhessünk is.
Csak a mi egyesületünkről van szó nem?
Ha pedig a mienk, akkor nem lehet takargatni való.
Erről is a küldötteket kell meggyőzni, hogy legyen minél jobban átlátható az OMME.
Akkor Vivaldi is megnyugodna, és nem brekegne badarságokat.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3388 Dátum: 2019. Május 01. 21:11 »
Mi ér többet? A koldusfillér vagy a jó mézár?

Az 500 Ft/méhcsalád megporzási támogatás vagy 1000 Ft-nál nem alacsonyabb felvásárlási ár? Ugye a felvásárlási ár emelkedése többet érne? Mit kell tenni, hogy a felvásárlási ár emelkedjen? Ki kell irtani az EU-ból a gyantás hamisítást. Miért hallgat erről Bross Péter? És miért akarja a diasztáz és más mézparaméter lazítását? Vajon miért? Miért mismásolta el a méhészek tiltakozását a küldöttközgyűlésen? Vajon miért? Csak kérdezek. Ti válaszoljatok és döntsetek!

Változást akartok? Hát cselekedjetek! Hogyan? Találjátok ki. Nem nehéz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3389 Dátum: 2019. Május 01. 21:26 »
A helyes és demokratikus  működés a következő lenne.
1. Az elnök elmegy OV-re ott meghallgatja mi a helyzet és kap egy csomó háttéranyagot.
2. Hazamegy felkészül belőle amit tud szétküld a tagoknak.
3. Közgyűlést tart az egyesület, ahol az OV-n elhangzottakat kitárgyalják és az egyesület álláspontjáról szavaznak.
4. A küldötteket ez a szavazás kötelezi, mikor mire kell feltenni a kezüket.
5. OMME Küldöttgyűlés a feltett szavazásokon a küldöttek az otthoni szavazás eredménye szerint szavaznak.

Macera, de meglehet csinálni!
Volt már rá példa, hogy egy egyesület így működjön!  ;)
Ezt te is gyakorolhatod. Mennyire teszed? Amennyire lehetett mindíg beszámoltam az OMME-ban történtekről. Neked nem tetszett. Most meg hiányolod a beszámolókat? Légy következetes. Te írod, hogy az emberek nem változnak csak te ismered meg jobban őket. Neked tudnod kellett volna, hogy Bross Péter milyen. Egyáltalán nem váltott be semmilyen ígéretet. Példát kellene mutatnia demokráciából.

Az OMME elnökségi ülésein történtekről az OMME honlapon nincs jegyzőkönyv. Ha én nem számoltam be róla, akkor legfeljebb kiszivárgott valami, de lényegében semmit se tudunk arról, hogy mit csinál érdekképviselet címén az OMME elnöksége.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.