Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715010 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3150 Dátum: 2018. Augusztus 22. 15:44 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:13 írta kivancsi111 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3151 Dátum: 2018. Augusztus 22. 18:49 »
Vivaldi!
Meleg van Nógrádban is.
Kiszáradt a tó?
Nagyernyei Attila
Ehhez már megint nem kell hozzátennem semmit. Magadról, sőt magatokról, /mert ilyen az egész csapatod az elnököddel együtt/ állítod ki a bizonyítványt. Érvek helyett minősítés. De, én nem megyek bele abba a játékba, hogy téged meg példának okáért kopasznak nevezzelek. mert ez nem az én stílusom.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3152 Dátum: 2018. Augusztus 23. 09:08 »
Hű de fasza nekünk. Van sok pergetőnk, kaptárunk, fűnyírónk, meg a húsosfazék közelieknek után futó, stb. ahelyett, hogy ebből a pénzekből egy vagy több mézkiszerelő palackozó üzemet hoztunk volna létre, hogy a határon kiüvegezett tiszta akácméz menjen ki.
 Most termelünk mézet, csak olcsón tudjuk eladni.
 Pont úgy csináltuk mint az ostoba emberek szokták.
 Mert ugye az omme-ba ez senkinek nem jutott eszébe.
 Éljen az omme.

« Válasz #3153 Dátum: 2018. Augusztus 23. 15:05 »
Ha a kezem alá dolgoznak, napi 1-2 tonna kiüvegezését vállalom. Vagy esetleg a közmunkások? :)

« Válasz #3154 Dátum: 2018. Augusztus 23. 15:08 »
Az almatermelőkkel is megcsinálták...
 https://kuruc.info/r/42/189267/
Nem akarom Csuját sztárolni de már öt éve biztosan mondja, hogy a szövetkezetek lennének erre a megoldás. Ugyanúgy mint neonikotinoid ügyben nem szalonképes, közben az ágazat szép lassan süllyed.

Taps az OMME vezetőségének és rövidlátó, kiszolgáló talp nyalóinak.

« Válasz #3155 Dátum: 2018. Augusztus 23. 16:01 »
Hű de fasza nekünk. Van sok pergetőnk, kaptárunk, fűnyírónk, meg a húsosfazék közelieknek után futó, stb. ahelyett, hogy ebből a pénzekből egy vagy több mézkiszerelő palackozó üzemet hoztunk volna létre, hogy a határon kiüvegezett tiszta akácméz menjen ki.
 Most termelünk mézet, csak olcsón tudjuk eladni.
 Pont úgy csináltuk mint az ostoba emberek szokták.
 Mert ugye az omme-ba ez senkinek nem jutott eszébe.
 Éljen az omme.

Te elég vacak lehet így élni, hogy pár éves dolgokra sem emlékszel.

Ott a kft, Te felkerested? A kft annyira nem tudta a méhészeket összefogni, hogy közös érdek mentén pl. rendes mennyiségi cukrot tudott volna forgalmazni. Te is inkább a két forinttal olcsóbb cukrot vetted, nem a kft-ét, ugye?

Szóval duma a köbön, fogjunk össze gazdasági célért. Eddig minden gazdasági összefogás megbukott. Lehet, hogy Te is részese voltál mindegyiknek. (pl. Mellifera?) ?

Szóval mit kellett volna mást csinálnia még az OMMÉ-nak? Megteremtette a gazdasági tevékenységhez az alapot. És, Neked az se volt jó, generell semmi sem jó. Kiszámoltad már, hogy mekkora tőke, raktár személyzat kell ahhoz, hogy az OMME kft felvásároljon akkora árualapot, amivel szóbaáll vele bármelyik külföldi ország? Vagy csak puffogtatod a többször lerágott csontokat? 

Te Kínában láttam mézet 24.000 Ft / kg-os áron. Egy üveggel. Miért nem oda adod el? Adj el csak 400 üveggel. Annyid csak van? Te meg legalább olyan okos vagy, mint az OMME meg a kft együtt, szóval pikk pakk megcsinálod!

Szerintem egyébként az egész gazdasági tevékenység meg az OMME nagy butaság. Egyetlen méhész sem vesz a kft-től csak azért cukrot, mert az OMMÉ-é a kft. Megnézi az árakat és az egyéb körülményeket. A kft-nél kamionnyit kell venned, biztosítand targoncát, meg tárolást (mert biztos lesz egy-kettő, aki az érkezéskor pont nem tud ott lenni, ha nem egyedül vetted.).
Ha a konkurens cukorszállító leteszi oda, ahova kéred a raklappal, 10 Ft-tal olcsóbb kilónként, akkor Te melyiket veszed?

Ugyanez a helyzet a felvásárlással, kiszereléssel és a kiszerelt termék forgalmazásával. Te az ugyanúgy egy szakma. Nyilván értesz hozzá Te is, meg barátod is, Csuja. De ketten miért nem fogtok össze, és csináltok egyet?
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #3156 Dátum: 2018. Augusztus 23. 19:08 »
Az almatermelőkkel is megcsinálták...
 https://kuruc.info/r/42/189267/
Nem akarom Csuját sztárolni de már öt éve biztosan mondja, hogy a szövetkezetek lennének erre a megoldás. Ugyanúgy mint neonikotinoid ügyben nem szalonképes, közben az ágazat szép lassan süllyed.

Taps az OMME vezetőségének és rövidlátó, kiszolgáló talp nyalóinak.

Barátom!

Elég régen vagyok a szakmában, zsenge csemete koromban kifejezetten almakertész is voltam egy ideig jópárszáz hektáron...

Akkor is volt jégverés, volt exportra, frisspiacra nem értékesíthető gyümölcs minőség, valamennyi sztipikes alma. Akkor is rendkívül alacsony léalma árak voltak, s azt az időszakot követően sem jöttek létre almalé-gyártásra létrehozott gyümölcsész tulajdonolta léüzemek,  szövetkezetek.

A jó Geddekas sincs sajnos képben, amikor a központilag vezérelt szövetkezeteket favorizálja. A szövetkezésnek van egy komoly és kifejezetten a szövetkezetekre érvényes ismérve: a tagok önálló, közös, sehonnan nem vezérelt önkéntes szövetkezési szándékán alapul. Állam bácsi rendkívül "akarva" létrehozott egy újkori szövetkezet-típust, a TÉSZ-eket. Kezdetben iszonyat támogatásokkal igyekezett életet lehelni az elsőkbe és "zászlóvivőkbe". Talán hallott a legelsőről, a legnagyobbról és a leginkább "kistafírozottról", a Mórakert TÉSZ-ről. Ha nem olvasson rá, iszonyat csődöt virított a cég, pedig Rácz József barátom komoly elismeréseket kapott a kezdetekben: http://www.delmagyar.hu/presztizs/presztizs_dij_az_ev_uzletemberenek_racz_jozsef_/140027/

Persze a csőd sem volt visszhangtalan, országszerte csörömpölt, amikor az egész varázslat nyilvánosságra került. https://www.szabadfold.hu/gazdanet/teszvesz_avagy_miert_szamoltak_fel_a_morakertet

Szóval ne nagyon tapsikoljon az OMME vezetésének, melynek soha nem volt és soha nem lesz annyi tőkeereje, hogy bekapcsolódjon a mézértékesítésbe. Bizonyára nem hallott a Mellifera-ról és nem volt még képben, amikor Takács Ferenc Bross Péter aktív közreműködésével megpróbálta állami és befektetői pénzen részvénytársasági formában maga alá gyűrni a hazai méz értékesítését. Ha kíváncsi a részletekre, jelezze, a Zrt. megalakulásának ellehetetlenülése alkalmával Bross olyan cikket eresztett meg, hogy az már döfi. Akkor szűrtem le, hogy ez a rágcsáló az OMME-ből megy nyugdíjba, mert a magyar méhész olyan birka, hogy az őt leostobázó érdekképviseleti elnököt nem taknyán csúsztatta Dunavarsányig, hanem majdnem meg is sajnálta.

Ha valahol keresi a bibit, keresse az OMME-tag méhészekben, akiket le lehet szarni, le lehet ostobázni, el lehet árulni politikai indíttatásból, azok a birka méhészek azért az uniós-hazai társfinanszírozású támogatás-piculákért bármit elnéznek és eltűrnek.

Csak egyre nem hajlandók: a szövetkezésre!

« Válasz #3157 Dátum: 2018. Augusztus 23. 20:59 »
Úgy érzem a méhészek egy részének (remélem nem nagy részének) van egy téves elmélete az OMME-ról!
Az OMME nem a méhészek fölött álló valami megfoghatatlan Atya Úr Isten!
Az OMME olyan amilyenek a tagjai.
Arra lennék kíváncsi hányan adtak le javaslatot határidőre az OMME alapszabály megreformálásához?
A duma óriási, de mikor ki kell állni az élre, a frontra, mindenki megfutamodik?
A Küldöttgyűléseken is a hangadók hallgatnak mint az a bizonyos a gazban, vagy még sosem voltak ott.
Kritizálni a legkönnyebb!
Egyszer meguntam egy méhészkolléga állandó baszo...ását, és kérdeztem tőle mi a javaslata, mert kritikája az van.
Válasza...nincs javaslatom.
Akkor meg ülj le a pics..ba!...egy kicsit én is elragadtattam magam.
Az OMME a méhészek olyan közössége amelyet folyamatosan a tagoknak kell formálniuk.
Ha egy vízfejű lehúzó cégnek aposztrofáljátok, akkor tévúton jártok.
Az OMME nyitott, csak a véleményeteket várja!
Addig már elértünk, hogy nincs kuss, és nincs zárt ajtó.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3158 Dátum: 2018. Augusztus 23. 21:44 »
Nektek javaslatot? Ne röghögtessél már Attila. Úgy tudjátok nyomni a bla-blát, hogy az ember már csak kínjába röhög rajtatok.
 Általában, ha pénzről van szó, rögtön felfedezitek, hogy a méhész a hibás. Holott, a méhészeket nektek csak és kizárólag dicsérni kellene, mert minden épeszű társaság úgy zavart volna már el benneteket, hogy a lábatok nem érinti a földet.
 Magyarázzam el nektek, hogy a kettő között szoros ösze függés van?
Az, hogy  senki semmilyen javaslatot nem ad, azt ugyanaz okozza, mint, hogy megtűrnek benneteket, még pedig a teljes apátia, vagy érdektelenség.
Ha én nektek lennék, csendben hallgatnék, mert ez a méhésztársadalom azért nem hülye, és ha egyszer felidegesítitek, kint alszotok a napraforgó tábla közepén, mert odáig zavarnak benneteket.

« Válasz #3159 Dátum: 2018. Augusztus 23. 22:02 »
15 ÉVE AZ OMME NYITOTT ABLAKÁN REPÜLNEK KI A MÉHÉSZEK JELZÉSEI !!!!!!!!!!!!!!!

*

huber

• 144
« Válasz #3160 Dátum: 2018. Augusztus 23. 22:55 »
Nagyernyei Attila
Ha minden ilyen szép akkor kérlek írj már az idei mérgezések laboreredményeiről, gondolom a repcéé talán már elérhető.
Mert számomra gyanúsan nagy a csend.

« Válasz #3161 Dátum: 2018. Augusztus 24. 00:54 »
Meg kapod Huberkém!
Én már megkaptam!

Csányi Antal

« Válasz #3162 Dátum: 2018. Augusztus 24. 07:18 »
Lassan vége a kánikulának és ismét lesz víz a nógrádi tavacskádban Vivaldi.
Ezt nekem írtad?
" Általában, ha pénzről van szó, rögtön felfedezitek,...."
Fejtsd ki légy szíves részletesen, igen érdekelne mire gondolsz.
Konkrét tényeket közölj!
Mivel nem vagyok bent az OMME elnökségében, és semmilyen posztom nincs ez a sor is magyarázatra szorul egyetlen szó kivételével, de legalább megtudtuk, hogy mi bajod:
"Az, hogy  senki semmilyen javaslatot nem ad, azt ugyanaz okozza, mint, hogy megtűrnek benneteket, még pedig a teljes apátia.."
Az apátia ugyanis ezt jelenti:
"Apátia szó jelentése:  Lelki fásultság, érzéketlenség."
Sajnállak Vivaldi.
És még te osztod az észt?
Nagyernyei Attila

« Válasz #3163 Dátum: 2018. Augusztus 24. 08:49 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:13 írta kivancsi111 »

*

neo

• 1000
« Válasz #3164 Dátum: 2018. Augusztus 24. 10:23 »

Attila!
Ez nem a Humor topic!
Tisztán, világosan és érthetően kb. negyvenszer leírtam februárban , hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy ne lehessen NNI-vel csávázott napraforgó magot vetni 2018-ban. A nyitott OMME pedig elszabotálta azt, amit meg kellett volna tennie. Gondolom, most erre az lesz a válasz, hogy nem itt az FF-en kellett volna erre felhívni a figyelmet, hiszen az elnök megmondta, hogy senki ne higgye el azt, amit a fórumokon írnak. Hát én ebből azt a következtetést vontam le, hogy azért ne olvassa senki a fórumokat, mert ott világosan látják az összefüggéseket.  Úgy tűnik, hogy ez a tisztánlátás az elnöknek nagyon szúrja a szemét.