Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714974 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3105 Dátum: 2018. Augusztus 04. 20:53 »
Huh, most megtudtam, hogy Belgiumban nem pusztulnak a méhek. Tudnál valami összehasonlító táblázatot feltenni?

« Válasz #3106 Dátum: 2018. Augusztus 04. 22:07 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:15 írta kivancsi111 »

*

Kitin

• 934
« Válasz #3107 Dátum: 2018. Augusztus 04. 22:31 »
Jászberényi üzenet.

Mindenki kiválaszthatja belőle a kedvencét!

« Válasz #3108 Dátum: 2018. Augusztus 05. 00:04 »
111

« Válasz #3109 Dátum: 2018. Augusztus 05. 07:26 »
Huh, most megtudtam, hogy Belgiumban nem pusztulnak a méhek. Tudnál valami összehasonlító táblázatot feltenni?

Nem. Minek? Szerintem jobb helye van a pénznek a kutatásban, mint a "gazdaság"-ban. Ennyi, de ezt te is tudod.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 05. 07:55 írta szeremej »

« Válasz #3110 Dátum: 2018. Augusztus 05. 07:40 »
« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 05. 07:55 írta szeremej »

« Válasz #3111 Dátum: 2018. Augusztus 05. 10:49 »
Érdekes cikk. Arról szól, hogy van két cég, egyik a Biobest, egy belga cég, aki poszméheket szaporít és exportál szerte Európában. Ügyesek.

Van ilyen cég Szlovákiában is.

De ebből hogyan következik Vivaldi állítása, miszerint Belgiumban nem pusztulnak a házi (mézelő) méhek?

A kutatásról meg én azt gondolom, hogy lehet jó, és lehet öncélú.

Belgiumban mézvizsgálatra megy a Nemzeti Programos pénz, nem kutatásra, és nem a méhészhez. Ez is lehet jó, az Ő körülményeikhez igazítva. Én csak annyit írtam, hogy nálunk kaphat bármelyik méhész a nemzeti Programból. És ez kellett az elszegényedett magyar méhész szakmának. Csak annyit tegyél meg, hogy összeszámolod, hányak kaptak a baráti méhészek közül ilyen-olyan jogcímen.   

Nem volt kötelező az OMMÉ-nak ezt felvállalnia. Ott volt ugye a "Majdnem Megalakult Profi Egyesület", amely ezt szerette volna felvállalni. - Ezt tudtuk meg Vivalditól. Értem, hogy Ő nehezményezi, hogy egy már meglevő, kicsi, de országos szervezet kapta ezt a feladatot, és nem Ők. De ezt már el kellene felejtenie.  Nem ennek a mérhetetlen mélynek kellene minden írásából visszaköszönnie.

Melózni kellene: körbejárni a méhésztársakat és sarkallni Őket arra, ha van káruk, akkor pontosan mérjék fel, küldják be az adatokat az OMMÉ-ba. Most ez a munka, bizonyítákok elemzése, összegzése. Ha nincs adat, kevés az adat, akkor miből dolgozzon az OMME iroda?

Te küldtél már be adatot?

*

wr

• 1013
« Válasz #3112 Dátum: 2018. Augusztus 05. 11:45 »
Idézet
Melózni kellene
Szerintem is. Meg kellett volna eddig is... :D Csak úgy elég nehéz, ha nem akarunk, meg egyébként is, az a munka egyéb érdekekkel ütközik. Meg, könnyebb inkább másokra mutogatni, hogy amazok mit nem csináltak eddig...
Idézet
körbejárni a méhésztársakat és sarkallni Őket arra, ha van káruk, akkor pontosan mérjék fel, küldják be az adatokat az OMMÉ-ba. Most ez a munka, bizonyítákok elemzése, összegzése. Ha nincs adat, kevés az adat, akkor miből dolgozzon az OMME iroda?
Az omméból körbejárta valaki a méhésztársakat? Akár csak egyet is? Jelentkezzen akit igen! Mégis minek küldjenek bármilyen adatot az omméba? Fog attól bármi változni? Nem! Hiszen, Bross megnyilatkozta a TV-be, hogy mindenki mindent jól csinált, tehát sem a gazda, sem a vegyszergyártó és azt engedélyező nem hibázott! És ugyanezt nyilatkozta egyik szaktanácsadó a Tv-ben! Nincs is tulajdonképpen baj, mert hát a családok kiheverik ezt a mérgezést (akkor ezek szerint mégis mérgeződtek), kizárólag a méhésznek lett némi kára, az elmaradt bevétel miatt! És ezt a beszólást arccal vállalja a TV-ben vaze.  :o
Magyarul, csak a méhész lehet hülye, illetve nem elég ellenállóak a méhei, hogy nem bírják a vegyszert!  :D Tehát tanuljon, tegyen róla, hogy olyan méhállományt fejlesszen, ami az atomtámadásnak is ellenáll.  ;D  ;D  ;D
Esetleg úgy gondolod, hogy a nébih laborja majd be fogja neked bizonyítani, hogy bizony bizony, az a szer amit az uniós tiltások ellenére mégis engedélyeztünk, annak a használata okozta ezt a nagy mértékű méhpusztulást?  ::) Áááááááá. Sírnom kell.
Hogy érthető legyen mi mellett is kardoskodsz. Az omme az égegyadta világon semmit nem tett sem ennek a megelőzése érdekében, sem annak érdekében, hogy ez a későbbiekben ne fordulhasson elő.
Annak érdekében hogy képben legyél (ne csak úgy mint a Mona Lisa), beszélj olyan méhészekkel akiknél nem ez az első ilyen eset, és nem ez az első olyan év, amikor fél napot ott töltött náluk a hatósági doki, a növényvédelmissel együtt. És kérdezd meg tőlük, hogy mi változott. Elárulom. Semmi.

« Válasz #3113 Dátum: 2018. Augusztus 05. 13:44 »
Hát látom, hogy Te nem fogsz adatot küldeni. Nem baj, majd mások küldenek. Azokat felhasználva lehet majd eredményt elérni. És akkor mindenféle energia befektetés, ingyen részesülsz mások munkájának eredményéből.

Lehet, hogy Te nem érted a társadalom lényegét?
1. Nem csinál mindenki azt, amit akar. Szabályok vannak.
2. Ha rosszak a szabályok meg kell változtatni. Ehhez el kell érni az ingerküszöbét a jogalkotónak. Ehhez kell adat. Sok meló. Az OMME méhészekből áll. Az OMME nem egyenlő három adminisztrátor a szaktanácsadók és az elnök.

Tehát az OMME azt teszi, amit mi teszünk. Nem az van, hogy befizeted a tagdíjad, és hátradőlsz, ki oldja meg a problémát? Közben meg azt se árulod el, hogy Neked volt-e károd, mikor mivel, titokban tartasz mindent.

Olyan vagy mint a beteg, "doktor úr kírem szépen, álggya meg azisten, gyógyíccson meg. Azt nem mondom meg, pontosan mi a baj... "

*

wr

• 1013
« Válasz #3114 Dátum: 2018. Augusztus 05. 15:49 »
Látod látod, inkább terelsz, és csak kihoztad ismét hogy a méhész a hülye.  :D Van olyan is. Az hallgat, és vesz minden tavasszal 30-40 családot az elhullottak helyett. Van a másik, az nem hallgat. Évről évre kihívja a hatóságot. Aztán megunja, mert látja hogy semmi sem változik!
És most figyelj! Nincs a bejelentéssel semmi baj, ha egyből bebizonyítják hogy a szomszéd gazda gondatlan volt, mert akkor van kire ráverni a kárt. Viszont most nagy a baj, mert az idei esetekben nincs kire ráverni, illetve lenne kikre, csak azokra nem szabad! Mert az maga a minisztérium, a nébih meg a többi. Vili? Na ezért nem fog történni most sem semmi. Álmodozni azt kérem lehet, meg lehet az omméról is mesébe illő gondolatokat szőni. Csak aki még most alszik, majd az is felébred.

Nemrég az volt még a szlogen, hogy legyen az akác hungarikum. Most meg egy olyan kellene, hogy legyen a méhmérgezés bűncselekmény! Amivel csak 2 probléma van, majd "kitalálják" hogy ez nem is mérgezés, meg még ha az is, akkor sem fog senki méhe a védett állatfajok közé tartozni. Had hulljon a férgese.  :)

« Válasz #3115 Dátum: 2018. Augusztus 06. 12:38 »
Belgiumban a méhész nem kap semmit, az összes Nemzeti Programos pénz egyetlen labor költségvetésére megy el - tudomásom szerint.

Nálunk minden méhész kaphat!  Köszönöm a többiek nevében is!

..................

A kutatásról meg én azt gondolom, hogy lehet jó, és lehet öncélú.

Belgiumban mézvizsgálatra megy a Nemzeti Programos pénz, nem kutatásra, és nem a méhészhez. Ez is lehet jó, az Ő körülményeikhez igazítva. Én csak annyit írtam, hogy nálunk kaphat bármelyik méhész a nemzeti Programból. És ez kellett az elszegényedett magyar méhész szakmának. Csak annyit tegyél meg, hogy összeszámolod, hányak kaptak a baráti méhészek közül ilyen-olyan jogcímen.   

Nem volt kötelező az OMMÉ-nak ezt felvállalnia. Ott volt ugye a "Majdnem Megalakult Profi Egyesület", amely ezt szerette volna felvállalni. - Ezt tudtuk meg Vivalditól. Értem, hogy Ő nehezményezi, hogy egy már meglevő, kicsi, de országos szervezet kapta ezt a feladatot, és nem Ők. De ezt már el kellene felejtenie.  Nem ennek a mérhetetlen mélynek kellene minden írásából visszaköszönnie.

Melózni kellene: körbejárni a méhésztársakat és sarkallni Őket arra, ha van káruk, akkor pontosan mérjék fel, küldják be az adatokat az OMMÉ-ba. Most ez a munka, bizonyítákok elemzése, összegzése. Ha nincs adat, kevés az adat, akkor miből dolgozzon az OMME iroda?

...........

Nos, én meg inkább azt mondom, ha valaki ilyen másod-nicket választ, mint "Olvastam", akkor feleljen meg már a nickjének és elébb olvasson, s csak utóbb írjon. Javaslom, hogy ez esetben is csak az igazat... (Ja, ha már olvas, olvasson úgy, hogy arra is emlékszik, kitől olvasott...)

Ugyan azt sem tudom, mi a francért köll K-RPJ-nak "olvasnia" is (hacsak nem az "Olvastam" nicken szócsöveli Bross elnök úr instrukcióit), de ha már ilyen büszkén vallja, hogy olvasta, akkor ne hazudozzon arra alapozván, hogy a bugyuta magyar méhész nem olvasta, mert nem anyanyelvi szinten olvas francia és flamand nyelven. Az Unió által társfinanszírozott Nemzeti Programok költségvetésének részleteiről a nemzetek nyelvén egyébként olvashatott volna akár K-RPJ és Olvastam is, nem tudom, miért éppen a belga Nemzeti Program részleteiről ne olvasott volna egyikük sem. Nem indok, hogy elsősorban oroszul és angol nyelven beszélnek úgy, hogy az felkeltse Christina Mateescu érdeklődését (bár lehetséges, hogy a peckes magyar apiterapeuta sármja és feromonjai gyakoroltak ellenállhatatlan vonzerőt az elnök asszonyra, s nem a "tudományos kutató apiterapeuta" myelin-hüvellyel kapcsolatos ismeretei...)

Szóval Wr. méhésztárssal kapcsolatban még csak meg lehet próbálkozni a tereléssel, bár mint látszik, Ő is élesen látja, hogy ez az "olvastamos" vergődés nem más, mint a jó K-RPJ brossi csokisgatya-mosogatási kísérlete. Aki pedig rendelkezik ismeretekkel, az nem ír olyan hülyeséget, mint a mostani belga nemzeti programos támogatási szisztémájával kapcsolatosan sikerült "mindkettőjüknek" . Ha nehézségeik támadnának a belga Nemzeti Program "olvasgatásával", forduljanak Lászlóffy Zsolthoz vagy Hevesi Mihályhoz, mindketten segíthetnek, s azzal sincs már baj, hogy mindketten füttyentésre fel ne sorakoznának a jó Brosst mentő akciók mögött.

Ja, a nagy segítségnyújtás következtében majd elfelejtettem: az uniós tagállamok méhészeti Nemzeti Programjai részletesen hozzáférhetők a világhálón. Köztük olvasható az uniós rendelet is, egyúttal mindegyik tagállam bemutatja a saját országának méhészetét is, valamint részletesen ír a támogatási jogcímek igénybevételéről és kihasználtságáról is.

Valamilyen oknál fogva ez valahogy elsikkadt a jó K-RPJ és "Olvastam" hozzászólásaiban. Segítek:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:32016D1102

https://ec.europa.eu/agriculture/honey/programmes/national-apiculture_en

https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/honey/programmes/national-apiculture/nap-be_fr.pdf

Nem világos, hogy milyen összefüggés lehet K-RPJ és Olvastam nemzeti programmal való érvelése és az (ön)érdekképviselő elnök tetemre hívásának szándéka között.

Az ugyanis irreleváns érvelés, hogy azért kell leborulni Bross előtt, mert a Nemzeti Programot ő írta meg a magyar méhészeknek, ergo egy ilyen nagyságon azt sem szabad számon kérni, hogy egy éven keresztül  -minden nyomatékos figyelmeztetés ellenére- elsunnyogta-szabotálta a hivatalos tiltakozó reakciót a neos csávázószerek engedélyezésének tudtával, láttával. Az meg aztán tényleg hab a tortán, hogy ez a sunyin szabotáló elnök most próbál "vizsgálódni", s ezt teszi úgy, hogy véletlenül sem a méhész-érdekek képviseletében állítaná csatasorba az OMME szakmailag kompetens gárdáját, hanem a szegény egykori tolnai szaktanácsadó nyomására kihagyja azt a csoportot a vizsgálatokból (mit kihagyja, kifejezetten elzárja, távol tartja őket az információktól), mely csoport konyít a vizsgálatokhoz. Csodálatos érzékkel nem saját erőből kezd mintavételekbe (pedig van olyan szaktanácsadói gárdája, mely képes erre), s ahelyett, hogy azon mintákat párhuzamosan hazai és teljesen független külföldi laboratóriumokban vizsgáltatná, hanem inkább a miniszternél rinyál segítségért, s vizsgálatok helyett indít egy "siratófalat" az OMME honlapon, mely siratófal sokáig tökéletesen elérhetetlen volt a károsult méhészek számára, aztán a sleppjét elszalajtja ide, a FF Klubra, s a károsult méhészek tiltakozását elmaszatolni, széttaknyolni, kioltani.

Hol vanak az Egyesületünk általános és szakmai elnökhelyettesei, hol van a külkapcsolatokért felelős elnökhelyettes, hol vannak a mézek mikroelemtartalmát oly tudósan kutató, a marketingben vérprofi és a kunkapitány elnökségi tagok? Hallani szeretném a hangjukat, de igazán azt szeretném, ha az elnökkel az élen testületileg és mindenféle laboratóriumi eredménytől függetlenül azonnal felállnának! Nem szeretném, követelem! Azon méhészek nevében követelem, akiket most éppen ismételten megvezettek. Nem egy személyben az elnök, hanem testületileg, a szervilitás iskolapéldáját is demonstrálva az elnökség érintett része. Közösen sütötték, közösen majszolják!

Hívnám a "csatába" a jó Csányi Antalt is. Ő volt aki éveken keresztül képtelen volt megbocsátani azt, amit most a "barátjától" készséggel elfogad, mi több, védi azt, aki ellen pedig legalább oly vehemensen kellene fellépnie, mint azokkal szemben tette, akiket megpróbált ellehetetleníteni, megsemmisíteni, a méhészet környékéről is száműzni. Most lehet tiltakozni kedves Antal, most van a tiltakozás ideje, nem a választási kampányban, s most ráadásul -esetleg(?)- sikerülhetne visszakapnia az arcát is, amennyiben képes elismerni, hogy a barátja annyi bűnt követett el újraválasztása óta a méhészek és a méhészet ellen, hogy immáron ideje elengedni, s hagyni őt visszatérni a méhészethez, a megélhetési méhészethez, mert megélhetési érdekképviselőként totálisan megbukott. Most lehet Antal visszaszerezni a hitelességét, s azok élére állni, akik nevében tiltakozott az agrárkemizálás ellen, akik nevében úton-útfélen mocskolni próbálta azt a dr. Cserényi Pétert, aki útjában volt Bross barátja restaurációjának. Most lehet érvelni, most lehet hangulatot kelteni, mert most a méhészek eléggé elkeseredettek, s most érkeztek el arra a pontra, hogy elegük lett a hazugságokból.

Hívnám csatába a jó Nagyernyei Attila Klubtulajdonos népvezért is, hiszen ő már anno kiszögezte a "gauchos zsákot" a pincében, ő volt az, aki esküt tett, hogy utolsó leheletéig fellép a neonikotinoid csávázószerek ellen, s aki szent esküvéssel fogadta, hogy fellép minden hazugság, sunyiság és érdekképviseleti visszaélés ellen, aki nem akart soha pozíciót, csak a háttérből kívánta irányítani a szakmai szervezetet. Pedig rendkívül sokat veszített ő is az arcából, amikor a neos csávázószerek elleni harc egyik vezéreként nem minősítette Bross tettét a szükséghelyzeti engedélyek elleni tiltakozás elmulasztásakor, hanem védelmébe vette még azon az áron is, hogy vállalta, onnantól senki nem nagy formátumú szakmapolitikai irányadóként, hanem az elnök szervilis kiszolgálójaként, egyszerű opportunista szekértolóként tekint rá. Most van az ideje valamennyit visszaszerezni abból az arcból, amit feláldozott a "barátság" oltárán. Nincs nekem bajom a barátsággal, de a szakmai munkát nem baráti alapról, hanem szakmairól kell megítélni.

Másokat most nem szólítanék meg, van akit azért nem, mert bölcsen hallgat, s ezen szituációban nem is tehetne jobbat, ha képtelen Brosst és brigádját értékén kezelni. Van persze olyan is, aki világosan lát, értékítélete is helyes, ám oly konfliktuskerülő, hogy képtelen vállalni a véleményét. Nem viszi előre a szakma dolgát, de nincs jogom ostorozni senkit, ha nem harcosként közelíti a problémát. Aztán természetesen azokat már van okom megszólítani, akik vállalják a véleményüket és végre szeretnének érdekképviseletet látni. Nekik köszönöm, hogy vállalják önmagukat itt, ahol eddig nem volt fontosabb annál, mint bármi áron védeni a mundér "becsületét", a sunnyogó, szabotőr elnököt és a sleppjét.

Különösebben persze nekem nem fontos, hogy a méhészek fellépjenek a sunyi önérdekképviselet ellen. Az sem nagyon foglalkoztat, ha nem kergetik el azokat, akik saját szájukból segget csinálva, nem érték, hanem csordaszellem mentén nem voltak hajlandók Brosstalanítani az Egyesületet. Nincs érdekeltségem a változás kierőszakolásában, mint ahogy semmi érdekem a jelen rendszer fenntartásában sem. Nekem nincs ellenségem az egyesületi vezetésben, nincs a tagság között sem, de büszke vagyok rá, hogy senkinek elkötelezettje, kiszolgálója nem vagyok. Nincs érdekem abban sem, hogy van-e, lesz-e OMME, s az mekkora és mekkora lesz később. Nem vagyok irigy az elnök tiszteletdíjára sem, én napjában már csak egyszer ebédelek, arra meg hálisten, telik. Jelenleg fontolgatom, hogy érdekeltség és érintettség híján kilépek az Egyesületből, s azt követően a tagdíjon a Méhészújságot vásárolom meg.

Valószínűleg nicket is kell váltanom. Sajnos, az Olvastam már foglalt, helyette az alázatosabb, ám a szándékot jobban kifejezni képes "Olvasnám", esetleg az "Olvashattam Volna" nickek közül választhatnék, de ha ezek nem eléggé szemléletesek és "ütősek", valószínűleg "Magasról Defekáltam" nick marad, az végül is talán a legjobban közelít a mostani szituációval és "főszereplőkkel" kapcsolatos emócióimhoz... 

P.s.: Alkalmasint ejthetnénk már szót arról is, hogy mi a végkifejlete annak a történetnek, amely Baranyában, a repcén tett Nébih-látogatás tájékán történt. Igazából azért szeretném Nagyernyeitől és Csányi Antaltól hallani, "Olvasni", mert azóta sem tudok a kisunokáim szemébe nézni, mióta ez a két őszinte, egyenes és igazmondó személy hazug pimasz, huncut, alkoholista vénemberként aposztrofált, mikor szerettem volna érdeklődni a laboreredmények felől. Emlékeim szerint (hacsak megint nem a Malligand-fok győzött a memóriám felett) már Neo is kérdezte párszor, én már azt sem bánnám, ha neki válaszolna a két igazmondó. Persze állhatnék én Nagyernyeihez olyképp is, mint W. Churchill tette Bessie Braddock-kal, amikor a hölgy részegnek titulálta:

Bessie Braddock: Sir, you are drunk.
Churchill: And you, madam, are ugly. But in the morning, I shall be sober.
Persze a jó Klubtulajdonos esetében ezt akár kicsit át is alakíthatom, hogy neki is leessen, miről beszélek, tehát a Klubvezető és köztem lehet ilyen a párbeszéd:
N.A.: Sir, you are drunk.
D.: Sir, you are stupid (or liar, asshole, ass-kisser etc. as needed). But I'll be sober in the morning.

*

wr

• 1013
« Válasz #3116 Dátum: 2018. Augusztus 06. 13:07 »
Száz szónak is egy a vége. Azt kellene itten észrevételezni bajtársak azoknak, akiknek valamilyen oknál fogva ez még ez nem sikerült, hogy ha abban a somogyi faluban a méhész kollégák végső elkeseredésükben nem viszik a kamerák elé a dolgot, akkor most ugyanazt csinálná az omme mint eddig, a nagy semmit.
Csakhogy, megtörtént ugye a tényfeltárás, több TV csatornából is harsogott, ezt már a derék Bross sem tudta a szőnyeg alá söpörni, mert hát csak nem mondhatta bele a kamerába sem azt hogy nem történt semmi, sem pedig azt hogy nem foglalkozik az üggyel.
Sok hozadéka ezzel együtt sem lesz a dolognak a már korábban vázoltak okán, mert ahhoz még tovább kellett volna menni.
Annyi viszont lett, hogy ebből a szotyisnak csúfolt mézből most nem kell megtartanom egy kilót sem, mindet viheti a kereskedő, mert a vásárlók is néznek TV-t, és előre jelezték, hogy köszönik, de a mérgezett mézből nem kérnek.  :o  ::)

« Válasz #3117 Dátum: 2018. Augusztus 06. 13:33 »
Ezt írja Demeter papa:
"Valószínűleg nicket is kell váltanom."
Szerintem a Dömötör jobban passzolna.
https://www.youtube.com/watch?v=zmOEdG0sEts
Játszd le a kisunokádnak.
Nagyernyei Attila

« Válasz #3118 Dátum: 2018. Augusztus 06. 20:40 »
111

« Válasz #3119 Dátum: 2018. Augusztus 07. 06:20 »
Ezt kérdezi kivancsi 111 tőlem:
"Nem kellene valamivel kimagyarázni az elmúlt időszak történéseit? "
Na végre!
Itt a különbség közöttünk.
Nem szoktam semmit kimagyarázni.
Tényeket közlök, ti pedig magyarázkodtok.
Csányi Anti vasárnap volt nálam.
Fog válaszolni, hogy merre járnak a vizsgálati jegyzőkönyvek.
Ez az ő kompetenciája.
Ha pedig arra vagytok kíváncsiak mi nekem a véleményem a napraforgón elszenvedett országos méhpusztulásról, válaszom egyértelmű.
A tünetek, a nemzetközi szakirodalomban leírtaknak teljesen megfelel.
Ezek alapján a neonikotinoidok kártételével állunk szemben.
Ki fog ez derülni?
Nem.
Miért?
Mert ez egy sokkal magasabb labda!
Ha valamibe a politika beletenyerel, akkor az eredmény borítékolható.
Én emiatt vagyok visszafogott, mert az OMME ehhez nagyon kevés.
Ehhez kevés volt a magyar nép is.........
Emlékeztek?
Este 21.óra 30-kor több szavazat van mint 22 órakor?
Mit akarunk mi méhészek?
Ez egy ilyen ország.
Nagyernyei Attila