Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715100 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #3090 Dátum: 2018. Július 25. 14:07 »
Szoktam nézni a Darvas előadásokat, tudom is a kérdésemre a választ. Az érdek képviseletünk tudja-e? Csak az lett volna a gondolatmenetem, ha a gazdákat éri ilyen csapás egy néhány újságcikk megnyugtatja őket? Harsogtak volna az érdekeik védelmében. Mi ehhez képest csendesen beszélgetünk!

« Válasz #3091 Dátum: 2018. Július 25. 14:55 »
Réges-régen ki kellett volna menni az utcára, vagy kitalálni valami maradandó tiltakozási módot...Símán megcsinálják jövőre is...húzzák az időt, a repce nemsokára a földben. A gazda azt veti el, amivel neki kevesebb a gondja. Ha nem kap csávázottat, majd fúj, amivel lehet...
Akinek a dolga lenne a tiltakozást szervezni, az maszatol...én kis hal vagyok ahoz, hogy megmozdítsam az embereket...

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3092 Dátum: 2018. Július 26. 00:44 »
Meg én is.  Még is csak a nagy méhészteknek az érdeke lenne. Vagy tévedek?

*

atya

• 1043
« Válasz #3093 Dátum: 2018. Július 26. 07:05 »
Egyfolytában azon agyalok, hogy az itt megszólaló méhészek miért másak mint a "profik".    Ezeknek a méhészeknek miért van problémájuk, (neok, atka, méhlegelő, stb.) és a "profiknak" miért nincs. Ha náluk is jelentkeznek ezek a problémák akkor vajon miért hallgatnak?  Ha jól tudom a "profi" egyesület tagjai az ország különböző pontjain méhészkednek. Tehát lefedik az egész témát. Ők miért nem hallatják a hangunkat? Vagy csak én vagyok süket? Ők miért nem akarnak szerveződni, vagy szervezni egy demonstrációt a neok miatt?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

wr

• 1013
« Válasz #3094 Dátum: 2018. Július 26. 07:24 »
Két dolgot tudok elképzelni. Az egyik, hogy náluk minden rendben van (természetesen nincs, csak az jobban hangzik). A másik, hogy a nagy számok törvénye alapján nem érdekli őket, esetleg más érdekek is húzódnak a háttérben.
Amikor valakinek már akkora állománya van amit nem tud maga kezelni, másokra bízza, az szerintem nem is lát úgy közvetlenül bele, hiszen nem úgy van hogy kinyitottam a kaptárt ekkor, volt még benne 2,5 fiók méh, majd két hét elteltével már 1 fióknál is kevesebb.
Engem 1 család elvesztése is meg szokott viselni, pedig az egészhez képest az nem sok. De az is egy család, egy szuperorganizmus. Annak is volt értéke, dolgoztam vele, örültem amikor serénykedni láttam őket, így nyilván elszomorít ha elpusztul, pláne úgy ha látszólagos oka sincs, illetve sejtjük azt az okot.
Erre a CCD-s család a legjobb példa. A szotyi előtt pár nappal még ugyanolyan volt mint a többi, amikor belenéztünk nemrég már csak 2-3 marék méh, otthagyott fias, stb. Tegnap be is lett a kaptár zárva.

« Válasz #3095 Dátum: 2018. Július 26. 07:34 »
Atya!

Fordulj bizalommal a Bezzeg Lacihoz!
Tudod,Ő a profik elnöke,no meg elnökségi tag az OMME-ban,
no meg olvassa Ő ezt a fórumot is szerintem minden nap.
Volt is(vagy van is ?)egy “szép madár” nick neve még a fórum,sok-sok
“ tollas jószágos”korszakból.

Egyébként “múltkor” amikor szintén ez ügyben írtál,feszegetted ezt az  érthetetlen tényt,miszerint is miért hallgatnak a profik,akkor leírtam mi a helyzet,a Bezzeg Laci vezette “profi”egyesületnél.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2018. Július 26. 18:09 írta Csányi Antal »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3096 Dátum: 2018. Július 28. 13:26 »
Ha olyan kib@szott marha jó egyesület ez az omme, akkor miért is kell külön egyesület a hivatásosoknak?

« Válasz #3097 Dátum: 2018. Augusztus 03. 18:16 »
Szabadság elvtársak, szabadság!

Ha volt 10 olyan méhész, akinek az egész megélhetése a méhészettől függ, akkor nem azt nézi, hogy melyik egyesület tudná az Ő kérdéseit felvállalni, hanem alakít egy egyesületet. Ha ott voltál a profik megalakulásán, akkor tudod, hogy miért alakult meg. Ha nem, akkor meg jobb, ha nem vetíted rá a "minden szar, mindenkinek beolvasok" lelki nyomoroncodat az OMMÉ-ra. Kérdezz meg olyan profi méhészt, aki válaszol a kérdésedre.

Vagy olvasgasd inkább a "rohadtélet" c. kötet verseit!

« Válasz #3098 Dátum: 2018. Augusztus 03. 23:01 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:16 írta kivancsi111 »

« Válasz #3099 Dátum: 2018. Augusztus 04. 07:55 »
Jenő!

Te meg akartad alakítani.
Mi,megalakítottuk.
Nem tudom honnét jött az ötlete Koós Péternek,
de Ő volt az ötletadó,majd megalakítása után a “motorja” az MPME-nek.
Ezek miatt lett Ő az első elnöke az egyesületnek.
Miért nem alakítasz,alakítotok egy másik egyesületet,
ha úgyérzed szükség van rá?
Semmi nem tiltja.
A legnagyobb kritikusa a mai profinak egyébként én vagyok.
Amit elértünk az alakításával az sem kevés,de sokkal több
mindent ki lehetne hozni belőle.
Pld ma nincsenek alkalmazottak akik értünk,a méhekből élőkért
dolgoznának.
Az előző kongresszuson is próbáltam egy-két változtatást megvitattatni
a tagsággal,rögtön meg is kaptam Cserényi Pétertől a következőt.
“Mit akarsz Csányi?
Ezt is szétverni mint az OMMÉ-t?”
Nem tudtuk eddig elég,több tartalommal megtölteni ezt a csoportosulást.
Gyere közénk,segítségeddel talán többre megyünk.

Csányi Antal

« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 04. 14:49 írta Csányi Antal »

« Válasz #3100 Dátum: 2018. Augusztus 04. 08:20 »

Ezt ma mindenki tudja, az OMME nincs NP nélkül….

Kedves Jenő,

Az OMME volt a Nemzeti Program előtt is, és lesz utána is. Mindíg van olyan jóindulatú méhész, mint volt a nemzeti program előtt is, aki önként, ingyen azért dolgozik, hogy együtt legyen jobb. 
Teszi ezt akár egyesületként, akár szabad csoportosulásként.

Szóval az OMME nem a Nemzeti Program miatt született. Amit Te szerettél volna létrehozni, az lett volna a Nemzeti Programért. És a megszületett Profi Egyesület sem azért született.

Az tény, hogy az OMME ötszörösére nőtt a nemzeti program "miatt". De valakinek el kellett látnia ezt az összefogó szerepet is. Ez nyilván torzított a rendszeren, elkerülhetetlen. Azon kell dolgoznunk, hogy a mai történelmi helyzetben a legjobbat alkossuk.

És ha Te nem tudnád, elárulom: az OMME nélkül lehet, hogy úgy jártak volna a magyar méhészek, mint jártak a németek: ott szinte semmi támogatást nem kap a méhész, a támogatás nagyrésze kutató intézetekbe és a méhegészségügyi rendszerbe folyik. Magyarországon az EU-ban egyedülállóan magas az az arány, amit a támogatásból sikerült a méhészeknek juttatni. Magyarországon a Miniszter minden alkalommal az OMME javaslatait is figyelembe veszi, amikor kialakítja a jogcímeket.

Az, hogy olyan Nemzeti Programunk van, amiben a méhész relatív egyszerű adminisztrációval, szinte automatikusan, az OMME segítségével támogatáshoz jut az csak az OMME akkori vezetése, diplomáciai érzéke, fellépése miatt van! Tudod, hogy kinek köszönheted, hogy vehettél fűkaszát, és nem csak szárnyindex méregetésére, kutatásra megy el az összes pénz? Javasolom nézz vissza!

Neked mi a javaslatod? Te feloszlatnád az OMMÉ-t? És miért? Azért, mert nem az általad tervezőasztalon megálmodott, de létre nem hozott "Profi Méhészek Egyesülete" lett az, aki a Nemzeti Programban az irányító szerepet betölti? Innen van az OMME iránt érzett mélységes érzésed?

« Válasz #3101 Dátum: 2018. Augusztus 04. 08:35 »
Belgiumban a méhész nem kap semmit, az összes Nemzeti Programos pénz egyetlen labor költségvetésére megy el - tudomásom szerint.

Nálunk minden méhész kaphat!  Köszönöm a többiek nevében is!
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

huber

• 144
« Válasz #3102 Dátum: 2018. Augusztus 04. 13:31 »
......Az, hogy olyan Nemzeti Programunk van, amiben a méhész relatív egyszerű adminisztrációval, szinte automatikusan, az OMME segítségével támogatáshoz jut az csak az OMME akkori vezetése, diplomáciai érzéke, fellépése miatt van! .....
Ez az ideológiai alap a prostitúcióhoz?
Az OMME vezetése jó "diplomáciai érzékkel" lemondott az érdekképviseletről, hogy NP-s pénzosztogató szerepébe kerüljön. Neked és talán még néhány embernek aki közel van a tűzhöz, több különböző jogcímen kap támogatást, meg különben sem volt soha sikeres méhész, ez jó.
Az méhészek zöme kap gyógyszer-cukor támogatást meg vásáról néha kis-eszközt, viszont halomba pusztulnak a méhei, nincs igazi segítsége az érdekvédelemben.
Jó vásár ez?
Ha a NP a NAK-hoz kerülne a jelenlegi OMME vezetés zöme, gyorsan visszavonulnátok és egy kisebb, de működő érdekképviselet alakulhatna ki.
A fiatalabbaknak még ez egy bíztatóbb jövőt hozhatna.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3103 Dátum: 2018. Augusztus 04. 17:28 »
Köszönöm, megspóroltál nekem 10 percet.
 Erre szokás mondani, hogy mintha számból vette volna ki a szót.

« Válasz #3104 Dátum: 2018. Augusztus 04. 18:21 »
Idézet
És ha Te nem tudnád, elárulom: az OMME nélkül lehet, hogy úgy jártak volna a magyar méhészek, mint jártak a németek: ott szinte semmi támogatást nem kap a méhész, a támogatás nagyrésze kutató intézetekbe és a méhegészségügyi rendszerbe folyik.
Idézet
Belgiumban a méhész nem kap semmit, az összes Nemzeti Programos pénz egyetlen labor költségvetésére megy el - tudomásom szerint.
Bárcsak itt is így lenne... A sok duma helyett nem a méheink pusztulnának.