Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714885 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #3075 Dátum: 2018. Július 18. 01:15 »
Idézet
A kárfelvétel eredménye, a fiasítás nem pusztult, de a csalódok népességük 42 %-át elveszítették.Gyakorlatilag a népesség 2  1/2 NB fiók vagy kevesebb.

Biológiai lehetetlenség, hogy a fiasítás ilyen esetben ne sérüljön. Csak ennek felmérésére még nincs módszertan.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3076 Dátum: 2018. Július 18. 01:32 »
Azért mert itt néhány alapember(fő-fő hozzászóló) rendre valótlanságokat sugall,mérgező növényekről beszél,a valóság azért más.

Kire gondolsz? Merthogy ilyen hozzászólást én nem olvastam még senkitől és én se írtam ilyeneket. Olyat viszont nagyon sokat olvashattunk itt is és egyéb helyeken, hogy kamu az egész neo-s sztori hiszen a méreg nem is jut bele a virágporba és a nektárba. Ez persze megdőlt elmélet, és ezt már Tóth Péter is elismerte, aki hosszú éveken át védte a neo-kat, sőt a szíve mélyén talán még ma is védi, de már nem meri hangoztatni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

neo

• 1000
« Válasz #3077 Dátum: 2018. Július 18. 07:00 »
A Demeter által javasolt július 19 igenis nagyon jó alkalom lenne, ott a miniszter megérezné, mi van akkor, ha egy tömeg, akár szótlanul, pusztán a jelenlétével  kifejti a véleményét.
Demonstráció szervezés ügyében nem biztos, hogy Rád kell hallgatni, nincsenek túl nagy eredményeid ez ügyben. A probléma a július 19-cel a rövid szervezési idő. Ezért talán Jászberény lenne az alkalmas időpont.
Amit Bicska és Adamez írt a bérmegporzásról. Nekem egyre inkább az a meglátásom, hogy a növénytermesztés és a méhészet halmaza a nem túl távoli jövőben nem fog közös metszettel rendelkezni. Azaz a növényeket nem lehet majd megvédeni a méhek károsítása nélkül. Ebben az esetben az amerikai példa fog elterjedni: kultúrsivatag termőtájakkal. Külön termőtáj a kukoricának, napraforgónak, gyümölcsösöknek. A méhek pedig az erdészeti "termőtájon" élnek, aztán bérporzásra elviszik őket, ahol megfizetik. A természeti környezet is csak az erdészeti termőtájon létezik.
Van egy másik alternatíva is. Európa nem egyesült államok. Ezért is van annyi működési problémája, de ez most nem ide tartozik. Az európai politika abba az irányba megy, hogy mindenütt legyenek beporzást végző méhek, így bárhol lehessen pl. gyümölcsöt is termeszteni. Kérdés, hogy ez fenntartható-e? Ameddig igen, addig valóban az a megoldás, amit Bicska javasolt. Gyakorlatilag minden méhész számára biztosítani kell egy alapösszeget. Mondok egy számot: évi húszezer Ft méhcsaládonként. Egymillió családnál 20 milliárd. Ha felmegy a méhcsaládok száma akkor is ennyi a teljes összeg. Tehát kétmillió családnál csak tízezer az egy családra eső összeg. Ki fizetné? A rovarölőszer forgalmazók. Azért, mert ez valójában az elpusztított méhek értéke. Fausti alku. Malya Péter most írta le, én pedig már fél évvel ezelőtt, amikor Bross még nem hitte el, hogy kárt okoz az NNI a méhekben: a kijáró nép pusztul, a fias nem. Azért nem kell Geddekasra hallgatni, mert ő nem érti, hogy ez miért van így, pedig már százszor leírtam. Tehát a regenerációra van lehetőség NNI esetén. Lehet, hogy a diamidoknál nincs, de ezt most hagyjuk, mert messzire vezetne. Malya Péter számon kéri a kiesett napraforgómézet. Ezzel az a baj, ha nem lenne napraforgó elvetve, akkor nem lenne mérgezése ugyan, de napraforgó méze sem. Tehát, ha a növényvédelmi szakma összezár, és azt mondja, hogy NNI nélkül nincs napraforgó, akkor ez nem jó érv. Valójában a következő évi méh újratermeléssel kell érvelni, mégpedig a virágpor gyűjtő méhek elveszítése miatt. Ez alapján lehetne itt Európában a bérporzást elfogadtatni. Erre nincs jobb alkalom, mint most. Fel kell tenni a kérdést Bross Péternek, hogy ezt vállalja-e? Ha nem, akkor mondjon le. Persze a méhészeknek is el kell döntenie, hogy milyen utat akarnak járni. Ez ugyanis engedné az NNI használatot a napraforgóban(de a repcében nem), azért, hogy  esetleg ne egy még veszélyesebb szer legyen közhasználatban. Azonban ehhez olyan konszenzus kell, amit nem csak a küldöttek szavaznak meg, hanem minden OMME tag.
Mindenkinek észre kell venni, hogy most egy történelmi pillanatban vagyunk. Most egységbe szerveződve tudunk tenni egy jelentős dolgot a jövőnk érdekében. Bűn lenne elszalasztani!

« Válasz #3078 Dátum: 2018. Július 18. 07:10 »
Úgy látom itt konkrétan senki nem akar rajtam kívül nyilvánosan tiltakozni a neo-k használata ellen. Nyolc évig én sem foglalkoztam ezzel, de most elért minket is... Tudom, hivatalosan csak a méhészek 10%-át érte kár a csávázószerek miatt, ott is kb. 40% a veszteség. Tehát az egész magyar méhállomány elenyésző része pusztult el EDDIG.
Nem vagyok Omme tag, és nem is leszek. Nem kötelező. Túl hamar rájöttünk, hogy az egész egy nagy humbug. Nem fogok egy rosszul működő e-mail címre adatokat küldeni, ennek a számomra teljesen idegen magán szervezetnek... Minek hívjam ki egy olyan állami szervezet képviselőit, akik saját maguk adtak engedélyt a hivatalos méhgyilkolásra? Nem kell a kártérítésük! Rakják arra helyre ahova a többit is! L.....om!
DE!
Azt már igen nehezen tűrné az ember, hogy továbbra is szemrebbenés nélkül engedélyezik, vagy nem vonják felelősségre azt, aki használja ezeket a mérgeket! Nonszensz, hogy ezek a betonhuszárok között elég sok a magát "méhész"-nek  nevező rovarhóhér.
Az ilyenek miért nem mennek bankárnak? Miért hazudnak önmaguknak is, hogy a MÉHEK érdekeit képviselik? Mer' "jópofa" dolog?
Ezeket a "jópofákat", annó faluhelyen, jól pofánvágták... Még az átkosban is...

« Válasz #3079 Dátum: 2018. Július 18. 07:36 »
Bocs neo, nem erre reagáltam, írtam miközben jött a tied.
Idézet
A probléma a július 19-cel a rövid szervezési idő.
Ez nagyon rövid...ugyanis holnap lenne... Jászberény is talán. Szerintem nagyon jól meg kellene szervezni, különben semmit nem ér. Nem kell belekeverni az Omme-t, nekik nincs bajuk. Ezt a méhészeknek kell kitaposni, ez már kiderült. Petíciót kell írni, megnézni az új gyülekezési törvényt...stb-stb. Senki nem fogja komolyan venni 100méhész bandukolását, az amúgy is népes találkozón...
Idézet
Bross még nem hitte el, hogy kárt okoz az NNI a méhekben: a kijáró nép pusztul, a fias nem
De. Csak közvetve. Mivel elveszik a kijárónép, a dajkák kijárók lesznek(mászkálás), azok is elvesznek, és a végén nincs ki takarja a fiast és megfázik.

*

neo

• 1000
« Válasz #3080 Dátum: 2018. Július 18. 08:07 »
Mivel elveszik a kijárónép, a dajkák kijárók lesznek(mászkálás), azok is elvesznek, és a végén nincs ki takarja a fiast és megfázik.
Igen egy hosszan tartó virágzás esetén az nagyon valós veszély, hogy a mérgezés túlpörög önmagán. Erre a különböző virágzású napraforgók idején komoly lehetőség van. Nálam is van pl. ilyen most, de hál istennek ezt nem járják.
Jászberény: alapvetően nem bandukolásra gondoltam, hanem a számonkérésre a szakmai programok keretében. Így se nagyon szoktunk elférni a teremben, de ha az utcán is emberek állnak, hogy a folytatás mikéntjéről tárgyaljanak, annak lehet meggyőző ereje. Konkrétan illetékeseket kellene ide meghívni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3081 Dátum: 2018. Július 22. 21:52 »
Ne féljetek, semmi nem változik.
 Az Agymenők megy tovább, meg a jóbarátok is, és az így jártam anyátokkal.
Mérgezés lesz jövőre is, és a méz ára sem emelkedik. És a benzin ára sem megy 350 alá.
Az Omme továbbra sem csinál semmit, az elnök és környezte a fizetést felveszi. A növénytermesztők meg továbbra is tesznek ránk.
 Évente kétsze levetítik a Hobbit-ot, meg a Gyűrűk Urát, és néhány kissebb méhész eladja az állományát, mivel a kaptárban nem talált aranyrögöt.
 Néhány öregebb méhész, meg aki eddig sem vándorolt, ezután majd nem megy napraforgóra.
Méhész és méh család marad elég, még túl sok is, és megy a kiszorítósdi az akácról, ahová utánfutó számra szállítják a zsákos cukrot.
Valaki ezt a mézet is megveszi, és tovább nő a vagyona.
Orbán kormányoz, az ellenzék bénázik, a migránsok meg megpróbálnak beszökni.
 Lesznek mézes napok meg méhésztalálkozók, ahol sok ember lesz és Bross jó beszédeket mond.
 Lesz infulenza járvány, és tovább terjed a nyúlós. Hírek jönnek a kis kaptárbogárról és a nagy ázsiai darázsról.
 Vándorolnak egészségi igazolás nélkül, és jogosítvány nélkül, és befizetik az omme sápot.
 Vágják az akác erdőt ahol még van, és eladják a traktort, ahol már nincs.
 A méhészek háborognak, a mézárak és a mérgezés miatt , aztán elmennek cukrot venni. és etetenek, és etetenek és etetnek, hogy jövőre ismét kínlódhassanak sárral esővel, széllel, hideggel, meleggel, és húzhassák a méheket repcéről akácra, akácról napra forgóra, egy szóval, hogy kezdhessék az egészet elölről.
Tehát nem kell megijedni, minden  úgy lesz, ahogy volt. Bár az meglehet, néhányan morognak magukban egy kicsit.

« Válasz #3082 Dátum: 2018. Július 22. 22:23 »
 ;D  ;D ;D
Ez télleg így van...

« Válasz #3083 Dátum: 2018. Július 22. 22:52 »
MÁR RÉG NEM ÚGY VAN , MINT AHOGY VOLT !!!!!!!!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3084 Dátum: 2018. Július 25. 00:01 »
Csuja, a lélekharang rovatban, azt írja, hogy az örök méhlegelőkre költözött a magyar méhek fele, hála az omme minősíthetetlen érdekvédelmi munkájának.
 Először is szeretném elmondani, hogy minden részvétem a kárt szenvedett méhészeké. Másodszor, szokásomtól eltérően nem akarom Csuját se basztatni.
 Harmadszor pedig megint csak szokásomtól eltérően meg kell védeni az ommet.
 Ugyan is, egy dolgot azért jó ha figyelembe veszünk. Ott ahol nem permetezték a napraforgót, nem fordult elő a szokásostól eltérő elhullás.
 Itt semmi más nem történt, csak az időjárás lett kedvezőtlen, a napraforgó mézelés idején, és bár az igaz, hogy az omme-t nem igen érdekelte az eddigi szokásos neos elhullás sem, ezt akkor sem tudta volna kivédeni, ha érdekli.
 Tehát ezt most új bűneként felróni, hogy 2018-ban azért hullottak el a méhek, mert őt nem érdekelte legalább is naivitás.
 A méhek eddig is hullottak, főleg napraforgó végére, csak ez nem érdekelt eddig senkit, mivel a mézterek akkorra már tele voltak, és az ősz hátra lévő időszakában a méhcsaládokat helyre hoztuk valahogy.
Most meg a permetezések miatt, amit a tányérrothadás miatt, meg kellett ejteni, napra elején elhullottak, ráadásul, bevallva, be nem vallva, a napraforgó ilyen idő járásban nem is mézelt volna, ha el nem hullnak a méhek akkor se.
Az pedig egyszerű matematika, hogy ha a gazdának a tányérrothadás 40-50%-os veszteséget okoz, a méhcsaládok jelenléte meg csak 10-20%-os növekedést, hogy inkább választja a méh elhullást, főleg mert a méhek nem is az övéi, mint a termés átlagának leromlását.
 Azért szerintem az általam leírtak is szempontok, bár biztos van itt olyan akinek a nagyobb méh veszteség miatt más a véleménye.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3085 Dátum: 2018. Július 25. 06:20 »
Idézet
szokásomtól eltérően nem akarom Csuját se basztatni.
 Harmadszor pedig megint csak szokásomtól eltérően meg kell védeni az ommet.

Zoli bácsi hát mi ez a pálfordulás?? :D ;D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #3086 Dátum: 2018. Július 25. 08:27 »
Ezt a méh pusztulást nem lehet elbagatelizálni. Miért a méhésznek kell elszenvednie az " elviselhető kockázatú " napraforgót? A gazdáknak miért nem lehet lehet néha "elviselhető kockázatot" vállalni a termés érdekében? Furcsa módon a méhészek húzzák a rövidebbet az esetek nagy részében.

« Válasz #3087 Dátum: 2018. Július 25. 08:32 »
Fülemeüle!
Olvasd el a neo topikban belinkelt 3 cikket Darvas Bélától!

« Válasz #3088 Dátum: 2018. Július 25. 09:07 »
Ezt a méh pusztulást nem lehet elbagatelizálni. Miért a méhésznek kell elszenvednie az " elviselhető kockázatú " napraforgót? A gazdáknak miért nem lehet lehet néha "elviselhető kockázatot" vállalni a termés érdekében? Furcsa módon a méhészek húzzák a rövidebbet az esetek nagy részében.
Nézd meg hogy kik rendelkeznek a legtöbb szántóval,akkor majd egyszerűbb lesz a válasz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3089 Dátum: 2018. Július 25. 12:15 »
Mindig.
 Én nem táplálnák nagy reményeket ehhez sem. Szopó ágon vagyunk, oszt kész.