Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714977 megtekintés
*

wr

• 1013
Re:Gőzölgő
« Válasz #3000 Dátum: 2018. Június 26. 07:08 »
Wr!
Zseniális vagy. Csak így tovább a lejtőn.
Köszönöm! Még 15 évet szeretnék suhanni ezen a lejtőn, remélem addig az emberiség nem fogja teljesen kiirtani a méheket. Utána viszont szeretném abbahagyni, mert ugyanazt vettem észre magamon is mint másokon, hogy ahogy öregszem egyre kevesebbet bírok, és egyre kevésbé jelent a munka élvezetet, bármilyen munkáról is legyen szó. És ha már választhatok akkor inkább élvezem az életet addig amíg tudom.

*

wr

• 1013
« Válasz #3001 Dátum: 2018. Június 26. 07:21 »
Idézet
A tavaszi piszkálás hatására az anyák nagy része egy napon belül bepetéz egy NB keretet.
A piszkálás nélkül ugyanúgy bepetézi azt a keretet, na nem a fekvőben.
Idézet
mert rajtad röhög az egész Méhészklub.
Kíváncsi lennék rá hogy ezt miből szűrted le, mert szerintem megint csak vetítesz. De mindegy is, mert a méhészek meg rajtad röhögnek, legalábbis ilyen visszajelzésekkel találkozom jártomban keltemben.
Idézet
Stresszt te okozol az ilyen benyögéseddel.
Igen, tudom hogy az igazság kimondása, és az azzal való örökös ellenkezés stresszt okoz egyeseknek.
Idézet
Ne irigkedj, és főként ne oszd az észt!
Mégis mire kellene irigykednem? Írd már le, hogy én is értsem.  :D Amit meg ti észosztásnak hívtok, az a folyamatos rávilágítás a butaságaitokra. Meg is értem ha nem tetszik.
A fórumod épp olyan mint az omme, ha valaki le meri írni az igazat azt egyből üldözni kell. Csak gratulálni tudok hozzá, és kívánni további siránkozást itt nap mint nap.
Idézet
Eddig hagytam, de az utolsó hozzászólásod nagyon gázra sikeredett.
Akkor ne hagyd, legalább tennél egy újabb lépést egy bizonyos irányba...

*

wr

• 1013
« Válasz #3002 Dátum: 2018. Június 26. 07:41 »
Név nélkül, hogy mennyire rajtam röhög a méhészklub. Az írás többi részét kivágtam, ahogy a feladóját is, mert az tiszteletlenség lenne. Van még ilyen több is. Szóban is. Meg máshogy is. Akkor erről ennyit...

« Válasz #3003 Dátum: 2018. Június 26. 08:11 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 00:18 írta kivancsi111 »

« Válasz #3004 Dátum: 2018. Június 26. 08:16 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3005 Dátum: 2018. Június 26. 08:59 »
Wr!
Zseniális vagy. Csak így tovább a lejtőn.

Geddekas! A lejtőn Te vagy. Ezt felfogni sem tudod.
Ő befekteti a megmaradt jövedelmét mint sokan mások. Nézz magadba!
mondtam én, hogy lefelé vagy felfelé. De amit a méz árának jóságáról ír, az nem elfogadható
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

wr

• 1013
« Válasz #3006 Dátum: 2018. Június 26. 10:40 »
Hol írtam én egyetlen szóval is, hogy jó a méz ár? Az ellenkezőjét szoktam írni! A példában azt írtam hogy többért jelenleg nem tudja eladni, mert most éppen ennyi az ár. Lehet reménykedni a szebb jövőben, hogy majd az ősszel vagy a tavasszal 1400 lesz. Aztán vagy annyi lesz, vagy 1100, ezt senki nem tudja előre.
A marhaságokra reagáltam ismét, ahogy szoktam is. Mert már az egekbe szökött, gyakorlatilag ugyanaz van mint a mezőgazdaságban. Ott is sír a gazda, hogy jaj az időjárás, meg a kártevők, meg nem jó a kukorica ára, közben meg annyi áll neki a 28 milliós traktorból a telephelyén hogy alig férnek el. Meg a Maldív szigeteken nyaral, stb, stb. Nagyon sajnálom szegényt... Ahogy a méhészt is, aki nullára jön ki a jelenlegi mézárakból...  ;D ;D ;D

*

wr

• 1013
« Válasz #3007 Dátum: 2018. Június 26. 10:51 »
Egyébként kint voltam délelőtt, belenéztem néhány méztérbe. Amit láttam az sem azt vetíti előre hogy nőni fog a mézár...  :D
És valami csoda is történhetett, mert egyetlen vergődő méhet sem láttam, pedig bejártam a kaptárak mögötti részt keresztül kasul. Most vagy nem árt nekik, vagy olyan szinten hogy már nem is érnek haza, mert máskor ilyenkor már rendesen szoktak mászkálni. Dől be a szotyi virágpora és a nektár.

« Válasz #3008 Dátum: 2018. Június 26. 21:58 »
111

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3009 Dátum: 2018. Július 05. 19:12 »
Kedves Méhésztársak!

Olvasom a híreket. Nem érzitek, hogy mekkora szégyen az OMME vezérkara számra az ami ebben az évben méhmérgezések ügyében történik?

Tisztelt Elnökség!
Nem kéne testületileg lemondaniuk ekkora töketlenség láttán?

Eljuthatott volna ilyen katasztrofálisan mélyre a magyar méhészet, ha az OMME elnöksége nem hajlik meg derékban és készíti a nyelvét az éppen aktuális .... kinyalására mélyen a minisztérium szó hallatán? De sajnos ugyanilyen az OMME vezérkarának viselkedése, ha növényvédőszer lobbi jeles képviselői megszólalnak.

Mikor lesz már elege ezekből a méhészeknek és kergetik el ezt a garnitúrát a halál f@szára? Ezeknek az embereknek többsége már évtizedek óta gyáván megfutamodik amikor baj van. Aztán persze a sok gyávaság a nyakukra tekeredik, egyre jobban és jobban.

Hát itt tartunk. Van ennél lejjebb?

Kedves Méhésztársak! Sajnos ez van. Nem akartok ezen változtatni és bátor okos méhészeket összeválogatni és megszüntetni ezt a korrupt talpnyaló légkört???
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3010 Dátum: 2018. Július 05. 19:16 »
Idézet
A lejtő említésekor mi a lefele mozgásra, vagy a minél mélyebbre süllyedésre szoktunk elménkben képet társítani, asszociálni. Ha a felfelére akartál volna célozni, akkor az emelkedő-t írtad volna. Viszont a legjobb az lett volna, ha nyugalomban maradtál volna az egyenesben, vagy az alfeleden.
Háááát! Nincs igazad.
Előbb fel kéne mászni a lejtőn a pincéből a földszintre, aztán lehet megcélozni az emelkedőt.

*

wr

• 1013
« Válasz #3011 Dátum: 2018. Július 05. 19:38 »
A méhészeknek nincs gazdája. És nem csak a bajban nincs. Magukra vannak utalva, magukra vannak hagyva. Az itt most a kérdés, hogy minek van az omme? Ha nem azért hogy legyen a méhészeknek gazdája, akkor (sem) jó. De ha azért van, hogy ő legyen a méhészek gazdája, akkor hatalmas a baj!
Nyilván az omme vezetése nem foghatja a méhészek ezreinek kezét, és nem lehet ott minden méhészetben személyesen. De ha gazda, akkor a jó gazda az minimum elindult volna 3 napi hideg élelemmel és körbenézett volna egy két méhészetben, nyilván olyanokban ahol komoly baj van. Meg talán még segítő jobbot is nyújtott volna.
Azért a havi 700 vagy akárhány ezerért. Ez lett volna a minimum. Nem tudom hogy ennek így kellene-e működni, tehát van-e akárcsak elvben is gazda. Ha van, akkor én azt mondom, hogy ne adjanak neki havi 700-at, hanem adjanak neki havi egymilliót, de akkor tegye a dolgát, és olyan embert ültessenek oda akire számíthat a legutolsó kisméhész is.
Ha meg nincs gazda, akkor teljesen mindegy ki ül ott, ki kivel marja egymást a mi pénzünkön. Illetve akkor sem mindegy, mert akkor meg semmi szükség nincs rá. A támogatást nélküle is fel lehet(ne) venni, meg újságot is lehetne írni...

« Válasz #3012 Dátum: 2018. Július 05. 21:34 »
Geddekas! Húsz darab nitrogénes hűtőtáska nagyon drága lenne? Javasoltad a mintavételekre ezt a módot, akkor úgy érne be a vizsgálatra, ahogy találta a mintavevő a mintát. Ennek a megvalósítása reális lenne?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3013 Dátum: 2018. Július 05. 23:59 »
A DHL futárszolgálat a hét minden napján éjjel nappal kiszállítja hűtőtáskában a kért helyszínre, tehát a GPS koordinátára a napraforgó tábla mellé a -75 C fokos szárazjeget a kért mennyiségben. Tehát mindíg frisset szallít. Az 48 órás fagyasztott tárolást biztosít. Tehát ez ma már nem nagy kunszt. Ráadásul nem is megfizethetetlen összeg.

« Válasz #3014 Dátum: 2018. Július 13. 07:47 »
Ne idegeskedjünk, a méhcsaládok majd regenerálódnak, a gazdák sem követtek el hibát, mehet minden szépen. Aki nem főállású méhész, vagyis a méhészetből él, /nem a méhészekből/ annak nem kell idegeskedni, majd lesz valahogy. De akinek jövőre is ebből kell enni adjon a családjának, ebből kell megélnie, nem tudom talpon bír -e maradni?