Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715269 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2775 Dátum: 2018. Január 29. 20:42 »
Geddekas!
Úgy látom a  Fazekas Sándornak írt levél kicsit megrogyasztott. Hebegni,-habogni kényszerültél, de be nem ismered, hogy tévedtél. Lehet, hogy igazad van a stílus miatt, nem  épen érdekvédő harciasságával íródott, de mit ért volna el Bross Péter, ha a Te hangnemedet választja. Legföljebb Őt is ki rúgták volna a minisztériumból, mint az általad agyon istenített harcos érdekvédőt, Csuja Lászlót az OMME-ból. Brossal szembeni sok aljasság miatt, remélem felteszed a pléhpofát és bocsánatot kérsz Tőle, itt a fórum nyilvánossága előtt. (Tudod, az el nem küldött 2017-es neós tiltakozó levél.)  Hónapokon át úgy éreztem, éreztük, hogy szerinted, Bross Péter akkora ellensége az OMME-nak, mint Soros György édes Hazánknak.   

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2776 Dátum: 2018. Január 29. 21:58 »
Idézet
Brossal szembeni sok aljasság miatt, remélem felteszed a pléhpofát és bocsánatot kérsz Tőle, itt a fórum nyilvánossága előtt. (Tudod, az el nem küldött 2017-es neós tiltakozó levél.) 

Tudod, hogy ha engem provokálnak, akkor olyan a Fogadj Isten, amilyen az Adjon Isten!
1.
Szóval, józanodj egy cseppet! Belemehetünk abba, hogy ki viselkedett alja módon és kivel, de abban biztos, hogy nem én jönnék ki vesztesen. Jó, ha tudod nagyarcú, hogy 15 ember szavazatán múlt Bross elnökké választása. Ahhoz, hogy ezt az előnyt megszerezze, nagyon sok olyat meg kellett tenni, amihez többek között te is gyáva voltál, de én megtettem, mert abban bíztam, hogy Bross majd érti a dolgát, de az elmúlt másfél év alatt kiderült, hogy nem. Ez önmagában még nem bűn. Meg is tanulhatja szép lassan.
2.
Egyelőre ott tartunk, hogy Brossnak kéne bocsánatot kérnie tőlem. Bőven van miért. Nem kell felsorolnom, mert ezt Ő is pontosan tudja. Talán jobban mint én, mert én igyekszem elfelejteni és hinni abban, hogy előbb utóbb belátja, fölösleges ilyeneket tennie.
3.
Ha jól emlékszem, az a lájtos gyenge levél 2016 júniusában íródott. 2017-ben a nagy semmi íródott meg. Most januári levél se egy nagy durranás. Hol abban az erő barátocskám? Idézd lécci a nagy durranást, a 20000 ember politikai súlyát!
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2777 Dátum: 2018. Január 29. 22:04 »
Ja! Továbbra se tudom, hogy az omme weboldalon hogyan is találja meg az egyszerű méhész ezt a 2016-ban írt levelet?

Miért van ez úgy eldugva, hogy csak a csókosok látják? A 2018-as levelet se látom a honlapon. Miért?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

• 934
« Válasz #2778 Dátum: 2018. Január 30. 14:09 »
A mostani méhész újságban el tudod olvasni!
A honlapon valóban nincs fent.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2779 Dátum: 2018. Január 30. 15:05 »
A mostani méhész újságban el tudod olvasni!
A honlapon valóban nincs fent.
Legyetek szívesek a dátumokat mindíg nézzétek meg. A Méhészújság januári számában nem a 2016 júniusi levél van. És nem a 2017-es, hiszen 2017-ben egy sort se írt az OMME a szükséghelyzeti engedélyek ellen, hanem a 2018 januárjában írt levelet olvashatjuk.

Ennek a 2018 januárjában elküldött levélnek a lényegi tartalmát Tóth Péter fogalmazta 2017 február-márciusa tájékán. Ezt a levelet akkor kellett volna elküldeni, sőt már akkor is szinte késő volt, hiszen Zsigó úr 2016 nyarán írt levélből pontosan lehetett tudni, hogy a politikai döntés a Bayer-Syngenta lobbi szabadon eresztéséről már akkor megszületett, tehát a lobbi küzdelmet 2016 nyara óta folyamatosan kellett volna folytatni, hogy be ne következzen az ami végül is sajnos bekövetkezett.

Van egy kósza, még meg nem erősített hírem. Bross Péter megtáltosodott és most újabb levelet ír a neonikotinoidos csávázások ügyében, hogy vonassa vissza a miniszter a szükséghelyzeti engedélyeket.

Háááát! Nem tudom, hogy van-e olyan gazdaság, amelyik még nem szerződte le a vetőmagokat. Ha leszerződte, akkor csak kártérítés ellenében hajlandó más vetőmagra átállni. Van erre arcvesztés nélkül lehetősége a miniszternek? Nem beszélve arról, hogy a fenébe számol el emiatt a Bayer-Syngenta lobbinak tett ígérettel?

Tanulság?
Van.
Az érdekvédelem nem ünnepnapokon és nem küldöttgyűléseken elmondott hatásos vagy hatásvadász szónoklatokból áll, hanem napi robot, állandó elemzés, állandó készenlét és állandó sakkozás. Csak itt sokkal több a tét és sokkal több a szabály, mint egy sima sakkjátszmában. És még egy óriási különbség, ennek a sakkjátszmának soha nincs vége, ebből csak kilépni lehet vagy kihalni belőle.

Van remény a méhészet helyzetének jobbítására? IGEN VAN. De ehhez nem ügyes szónoklatokra és látszat tevékenységre van szükség, hanem valódi érdekképviseleti munkára.

*

Kitin

• 934
« Válasz #2780 Dátum: 2018. Január 30. 17:47 »
A 2018-as levélre gondoltam amikor írtam, hogy benne van az újságban.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2781 Dátum: 2018. Január 30. 21:04 »
Hát igen tisztelt OMME elnökség és Igen tisztelt OMME elnök Úr!

Ebben a hónapban volt több olyan esemény, ami úgy zajlott le, ahogy egy antidemokratikus szervezetben az zajlani szokott. És még Önök papolnak demokráciáról? Sőt! Ha bárki "idegen" betette a lábát az eseményre, a bennfentes elit vagyis az OMME elnökségének tagjai azonnal cikizték, megalázták stb az illetőt.

Emellett 2017-ben hihetetlen látványosan mindent megtettek azért, hogy a neonikotinoidok ügyében ne történjen semmi. Plusz, most amikor már veszet fejsze nyelét fogdossák, qrvára rákapcsoltak a tiltakozásra.  Ezt nevezik látszat érdekvédelemnek.

Ilyen az OMME demokrácia helyzete 2018 januárjában. Ki vagy kik felelős/ek ezért?

« Válasz #2782 Dátum: 2018. Január 30. 21:16 »
 Ki vagy kik felelős/ek ezért?
Ha nagyon feszegeted a kérdést kizárnak innen is.
Hiába nincs már a Dr. úr, a "kuss" itt maradt!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2783 Dátum: 2018. Január 30. 21:48 »
Meggyőződésem, hogy Nagyernyei Attila is azt szeretné, ha az OMME végre egy demokratikus szervezet lenne. Ő is látja, hogy jelenleg nem demokratikus. De nagyon nehéz neki belátnia mindezt. Főleg azt nehéz elfogadnia, hogy a régi harcostársak is felelősek ezért.

Én könnyebben ráhangolódok arra, hogy akikkel három éven keresztül vállvetve küzdöttem egy jobb elnökségért, azok félretoltak, lelöktek, leszúrtak, leköptek, szóval amit lehet becstelenséget, azt megtették. Én ezt tudomásul veszem. Az érdekképviseletben érdekek vannak és nem barátok.

« Válasz #2784 Dátum: 2018. Január 30. 22:16 »
Ki vagy kik felelős/ek ezért?
Ha nagyon feszegeted a kérdést kizárnak innen is.
Hiába nincs már a Dr. úr, a "kuss" itt maradt!
Édes,pici,aranyos Janóka!
Hányadik nick neveden tisztelhetünk a klub rövidke
történetében?
Meg kellene alapítanod a "Mészárosokat Védő Egyletet"
Hajrá MVE!

Csányi Antal

« Válasz #2785 Dátum: 2018. Január 30. 22:29 »
Az első!
Nem tudom kivel keversz össze, de jössz egy "bocsi"-val.

« Válasz #2786 Dátum: 2018. Január 30. 23:05 »
Az első!
Nem tudom kivel keversz össze, de jössz egy "bocsi"-val.
A tévedés sajna az ilyetén féle kinyilatkozásokban
benne van.
Igen csak zavar,hogy híres méhészeti troll Szenttamási
Úr kitiltását nehezményezed.
Ez ugyanis két okból lehetséges .

Fogalmad sincs arról mi történt a méhészeti fórumokon éveken keresztül.Ez a jobbik eset,a Te személyes megítélésed szempontjából .

Vagy az Ő köreiben forgolódó  személy vagy.

Ha az általam említett első csoportba tartozol,akkor
bocsánatot kérek.

A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget, vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja.
Ezt írja Wikipédia a trollról.
Engem az zavar ezeken kívül mint amit leírnak egy
trollról,hogy a legtöbb hozzászólásában emberi "mivoltában " sért meg mindenkit akit éppen
gúnyolni van kedve.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2787 Dátum: 2018. Január 31. 08:57 »
Eddig két méhész kérte tőlem Zsigó Róbert válaszlevelét. Ennyire nem érdekel benneteket, hogyan is fogalmazta meg a Bayer-Syngenta lobbi 2016-ban a méhészekkel szemben az álláspontját? Téged se érdekel Attila, Anti, Laci, Zoli, Jóska stb?

Pedig olvasni kell és értelmezni és cselekedni. Ez az érdekképviseleti munka része. Bross Pétert és 10 elnökségi tagtársát ezért ültettük oda, nem pedig azért, hogy
 - mindent eltitkoljanak
 - minden minisztériumi talpat lenyaljanak
 - mindent antidemokratikusan intézzenek.

Az abszolút nem zavar, hogy választott tisztségviselő pénzt visz haza, ha húzza az igát, dolgozik, küzd, védi a méhészek érdekét. Az viszont elfogadhatatlan, amit az OMME csinál és ahogyan csinálja.

Szóval kérjétek a levelet tőlem, olvassátok el, tanuljátok meg hogyan fogalmaz, érvel a Bayer-Syngenta lobbi. 2016-ban nyáron mindent eldöntött arról, hogy mit fog csinálni 2017-18-ban.

*

neo

• 1000
« Válasz #2788 Dátum: 2018. Január 31. 10:04 »
Ennyire nem érdekel benneteket, hogyan is fogalmazta meg a Bayer-Syngenta lobbi 2016-ban a méhészekkel szemben az álláspontját?
Dehogynem érdekel. El is olvastam. Tudni kell, hogy hol található:
https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFb0ZsTkE4YjdrSmNnYzVfaFpiRHpGZ3llTXZV/view?usp=sharing

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2789 Dátum: 2018. Január 31. 11:23 »
Ennyire nem érdekel benneteket, hogyan is fogalmazta meg a Bayer-Syngenta lobbi 2016-ban a méhészekkel szemben az álláspontját?
Dehogynem érdekel. El is olvastam. Tudni kell, hogy hol található:
https://drive.google.com/file/d/0B3ANieo00QZFb0ZsTkE4YjdrSmNnYzVfaFpiRHpGZ3llTXZV/view?usp=sharing

És ez hogy került fel oda? Bross Péter tette fel? Megvilágosodott és felismerte, hogy a méhészek érdeke védelmének a demokrácia gyakorlása kötelező része? Vagy Bross Péter jelenlegi elnökségbeli ellenzéke pakolta fel?

Észrevettétek-e már, hogy ez a Zsigó Róbert féle levél lett a kottája a NÉBIH által kibocsátott szükséghelyzeti határozatoknak, hiszen egy az egybe átkerültek mondatok azokba. Olvassatok bele a szükséghelyzeti engedélyekbe!

Alábbiakban leírom hogy működik egy jó érdekképviselet.
Így dolgozik a Bayer-Syngenta lobbi. Meg kell dícsérnem őket, Kitűnően csinálják. A módszeréből át kell venni, mindent amire képesek vagyunk. Sőt nekünk még ezen felül is vannak eszközeink ütőkártyáink. De azt most nem ragozom.
1.
Elmegy a Növényvédelmi Kamarához és meghallgatja mit mondanak ott a méhészek. Elmegy máshova is és gyűjti az adatokat.
2.
Elmegy a Vetőmag szövetséghez. (Az bezzeg - az OMME-val ellentétben - qrva jól működő érdekképviseleti szervezet) Ott elmondja az érveit, készít nekik írott anyagokat, szamárvezetőket. Ja! mellesleg odanyom egy kis pénzt is a szövetségnek a lobbi működtetése céljából.
3.
Megszervez rendezvényeket különféle formában a Vetőmag szövetség és más gazdaszervezet égisze alatt. Sőt tudományosnak álcázott rendezvényeket is szervez, amikre fizetett előadóként meghív döntéshozó személyeket innen-onnan, akár az OMME-tól, NÉBIH-től, Minisztériumtól, Agrárszövetségtől, kutatóintézetektől stb. Természetesen nagyon vigyáz arra, hogy nem a Bayer-Syngenta hívja meg őket, a meghívás közvetett módon történik.
4.
Elfogadtatta a Bayer-Syngenta lobbi, hogy a gazdák helyett a Vetőmagszövetség lehessen az ügyfél, a kérelmező, holott ez tökéletesen sérti az államigazgatás alapelveit, sőt konkrét törvényeket is.
5.
Elfogadtatta a Bayer-Syngenta, hogy a határozatok abszolút sablonosak, üresek, holott az is feltétele egy hatósági határozatnak, hogy konkrét helyzethez illő legyen. Pl egészen más az építési engedélye egy családi háznak ha mocsaras területre építik és teljesen más egy mély talajvíz állású részen. Más akkor is, ha vannak közművek és más akkor ha az tanyasi környezetben van. stb stb.

És szép komótosan, de biztosan megy előre a Bayer-Syngenta úthenger. Ők nem adták fel a harcot az EFSA tilalmat követően. Az OMME vezérkara meg néz, mint Rozi a moziban és továbbra is az 1984 óta berögződött szokás alapján talpat nyal, és továbbra is tönkreteszi azokat a méhészeket, akik meg cselekvőképesek lennének, lejáratja őket, sárba tiporja őket, üti, vágja ahol éri.

A többi szerencsétlen 13000 méhészt az OMME vezérkar egyes tagjai az Országos Vezetőségi ülésen, meg Küldöttgyűlésen becsapja, palira veszi, lyukat beszél a hasába és odalöki koncként nekik azokat az embereket, Fényeslitkei Tóth Zolit, Csuja Lacit, stb. hogy cincáljátok őket szét. És ezzel kiknek segítenek még ők is? A Bayer-Syngenta lobbinak.

Lehet-e a Bayer-Syngenta lobbi ellen sikerrel harcolni? Igen lehet, de nem úgy, ahogy az OMME vezérkara csinálja. Mi az, hogy egy olyan levél után, amit 2016 nyarán kapott az OMME Zsigó Róberttől, az után másfél évig semmit se csinál. Sőt a legkisebb kezdeményezéseket is azonnal vérbe fojtja. Jobb helyeken, pl. cégeknél egy ilyen eset felismerésekor a vezérkart kollaboráció és alkalmatlanság vádjával azonnal menesztik. És törlik az életrajzát a konkurensek is, hiszen aki egyszer ekkora bűnt követ el, az alkalmatlan és megbízhatatlan.