Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715225 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #2670 Dátum: 2017. Szeptember 07. 20:34 »
Remélhetőleg kirágta már belőle, hogy miért előnyös az egyesület számára a közhasznúság, mert anno Mészáros tanácsadójaként nem igazán tudta.

Üdv. jani bátya

« Válasz #2671 Dátum: 2017. Szeptember 20. 17:49 »
Tehát sokan érdeklődnek Csuja kizárásáról.
Szeretném azt közölni veletek, hogy a legenyhébb "büntetésben" részesítettem.
3 hétre kellett csupán távoznia, addig gondolkodhat azon mit is tett.
Ma az OMMÉK-on, Budapesten az a kereskedő akire folyton hivatkozik kijelentette, hogy egyetlen szállítmányát sem fordították vissza neonikotinoid "szennyezettség" miatt.
Már emiatt is ki kellett volna tiltanom Csuját.
Jegyzőkönyv pedig erről természetesen nincs.
Ezt olyan súlyú kacsának, rémhírterjesztésnek gondolom aminek semmi alapja, és árt az egész ágazatnak.
Ő azt üzente nekem a Facebookon, hogy Bross Péter utasítására tiltottam ki.
Sajnálom de ez sem állja meg a helyét.
Senkitől nem kértem tanácsot, és senkinek nem kértem ki a véleményét Csuja kitiltásáról.
Egyedül döntöttem, mert így láttam jónak.
Ha hibáztam azt is vállalom, de egyelőre minden jel arra utal, (hála az égnek) a magyar termelői mézek kifogástalanok!
Azt pedig végképp furcsának tartanám, hogy az OMME elnöke, és az elnökség nem tudott volna arról, hogy .....kamionokat fordítanak vissza neonikotinoid szennyezés miatt.
Felejtsétek el, itt még nem tartunk!
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #2672 Dátum: 2017. Szeptember 20. 18:16 »
 ::)  Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én ma eladtam az összes mézemet fityingekért!   :o
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem szerettem volna megvárni amíg a kirobbanó botrányok hatására megint elkezd süllyedni a méz felvásárlási ára.
 Köszönjük szépen!

Rendkívül jó ez a fajta "érdekvédelem" de nem bánnám ha az élet egy más területén folytatódna, lehetőleg minél messzebb a méhészettől, mert azért sokan vagyunk akik ebből élünk és nekünk nem mindegy, hogy merre billennek a mézárak!

*

Kitin

• 934
« Válasz #2673 Dátum: 2017. Szeptember 20. 18:21 »
Attila!

Lehet, hogy ki is kellene törölni visszamenőleg ezeket az írásokat ami arról győzköd, hogy neonikotinoid van a mézben. Nehogy valami furfangos újságíró rátaláljon és akkor beindul a pletyka...

« Válasz #2674 Dátum: 2017. Szeptember 20. 18:49 »
Gondoltam én is erre a verzióra, de az újságíró is kéri a hiteles forrást.
Ma már az újságírók is egyre körültekintőbbek, nem igen írnak le semmi olyan, hogy hallottam valakitől hogy van benne valami.
Aztán ha kérik... akkor nem mutiba készült!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2675 Dátum: 2017. Szeptember 21. 00:06 »
Távollétem alatt illene a mocskolódásokat abbahagyni, mert nem tudok rá válaszolni.

Ja. GYERTEK EL A TÜNTETÉSRE szeptember 27-én délelőtt 11 óra Földművelési Minisztérium elé.

A tüntetésnek a jogalap nélkül kiadott  szükséghelyzeti engedély lesz a témája.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

• 1382
« Válasz #2676 Dátum: 2017. Szeptember 21. 00:42 »
Geddekas te mégis itt :o
Ez, hogy lehet?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #2677 Dátum: 2017. Szeptember 21. 07:32 »
Ügyes!
Most már 3 hétig nem lesz köztünk.
Nem tudom milyen mocskolódásra gondol, én csupán idéztem írásaiból.
A neonikotinoidok elleni küzdelmet természetesen támogatom, ebben véleményem nem változott.
Nekem erről az akcióról az a véleményem, hogy sokkal jobban elő kellett volna készíteni, és az egész méhésztársadalom véleményét kikérni.
Ebben a kritikus helyzetben nem tartom jó iránynak az egyéni akciókat.
Az OMME-nak 117 szervezete van.
Ebben vannak OMME alapszervezetek és önálló méhész egyesületek.
Én kíváncsi lettem volna az Ő véleményükre is, és akkor indítom az akciót.
Ha rosszul gondolom azt is vállalom.
Ennek most olyan OMME elleni bosszú kicsengése lett.
Többször írta Csuja, hogy az OMME impotens, meg a minisztérium kifizető hivatala.
Emiatt tovább nő bennem a gyanú, hogy Ő szeretné megmutatni, hogy kell ezt csinálni.
Még akár igaza is lehet, de más szervezetek véleménye nélkül elhamarkodott döntésnek vélem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2678 Dátum: 2017. Szeptember 21. 08:05 »
"Ma már az újságírók is egyre körültekintőbbek, nem igen írnak le semmi olyan, hogy hallottam valakitől hogy van benne valami." Azért én ebben nem lennék biztos

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2679 Dátum: 2017. Szeptember 21. 18:08 »
Hát a világ az már csak így működik.
A semmit tevést se lehet a végtalanségig húzni. Előbb vagy utóbb megjelennek olyan emberek, mint a Tóth Zoltán vagy a Csuja. Anélkül, hogy bármi közük lenne egymáshoz. Bezony a zsákot nagyon furkálja belüről a szög.
 Ha az omme nem csinál semmit megjelennek emberek, és elkezdenek valamit. És ha igazuk van, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Ha nincs , úgy járnak mint az ellenzék.

« Válasz #2680 Dátum: 2017. Szeptember 21. 20:16 »
Vivaldi!
Te megint lemaradtál.
Már a pozíciókat is kiosztották!!!!!!!!!
Meg van, hogy ki lesz az OMME Új elnöke, az alelnökök, de még a Kft. ügyvezetőjét is kijelölték.
Én azt gondoltam a Tó fenekére azért leérnek a hírek.
Bizony.
A háttérben megy a mozgolódás, mindenki szeretne valamilyen pozíciót.
Annyira amatőrök, hogy "spicliket" sem tudták maguk közül kiszűrni.
A mi csapatunk sokkal szervezettebb, harcedzettebb, és komolyabb volt.
Meg is lett az eredménye.
Azért ne szomorkodj Vivaldi!
A jelenlegi OMME vezetés tuja, és teszi a dolgát, de a kommunikációjuk továbbra is csapnivaló.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2681 Dátum: 2017. Szeptember 21. 20:32 »
A civil, egyesületi élet lényege, hogy minden egyesület, minden ember szabadon  tevékenykedik. Az OMME nem az, hogy valaki kitalál valamit, amit háromszor elmond, és megsértődik, ha az OMME elnöke és elnöksége nem dob mindent félre, és nem azt csinálja, amit Ő mondott. 

Az egyesületek szabadon rendeznek rendezvényeket. A Fejér Megyei Méhész Egyesület kitalálta, hogy lesz Fehérvár, aztán lett. Nem dőltek hátra, hogy majd az OMME megcsinálja. A példákat lehet sorolni hosszan. Baja kiadja az újságját. És nem sértődik meg, ha az NEM az OMME újságja.

Egy a lényeg, általános kárt ne okozzon a méhész társadalomnak.
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2682 Dátum: 2017. Szeptember 21. 21:49 »
Körmendi Úr. Én már egyszer kétszer leírtam, de úgy látszik nem olvasgat engem.
 Én azt írtam volt, hogy az omme vezetősége abból él amit a független egyesületek csinálnak. Mindenki azt hiszi az omme csinálja, holott az nem csinál semmit, csak az egyesületek. Ne mossuk már ösze az egyesületeket egy másik egyesülettel, nevezetesen az omme-val. A szocializmusban így volt, de tegyük már helyre a dolgokat. Most már nem ez a helyzet, az omme egy másik egyesület és nem egy tömb. A független egyesületek, amik önálló költségvetéssel rendelkeznek, és a tagbevételük felét felküldik tartják el az Omme-t, ami a független egyesületek nélkül nem is létezne.
 Ezért lehet, hogy olyanokat át lehet ezzel a szöveggel vágni aki nem tanulmányozta behatóan a helyzetet, de nem engem. A lányommal végig jártam az országot még 2015-ben, és tudom, mindenütt a független egyesület rendez mindent. A Göndöcs Benedek, a Gyulai, meg a többi. Az omme elnök eljön ha akar, ha nem meg nem, /most Karancskeszit kerülte ki, remélem nem miattam/. Tőle nem függ semmi. Úgy is meg lett rendezve, a nagy Nógrádi Palócméhész egyesületi gyűlés, Búrjaspusztán meg Karancskeszi is, hogy a tisztelt elnökünk ide se dugta a képét.
 Úgy , hogy ne mossuk össze a kettőt. Én már leírtam, a helyi Független Egyesületi munka nagyrészt kielégítő, az omme vezetés csapnivaló munkát végez.

« Válasz #2683 Dátum: 2017. Szeptember 22. 12:36 »
Kedves Vivaldi,

Szerintem nem tudod azt se, hogy a OMME EB mit csinál. Karancskeszin mozogva az atya se arról misézett. Így könnyen azt gondolná bárki, hogy nem csinál semmit. De ha engem kérdezel, akkor elárulom, hogy csinál.

Szóval attól, hogy Karancskeszin nem látszódik az OMÉK standja az OMMÉ-nak, attól még van. És ha onnan nem látszódik más, akkor az még önmagában nem baj.

Az alapszabály szerint tervez a OMME, aztán év közben meg végrehajtja. Időnként megbeszéli az új irányt. És az meg külön jó, hogy nem a netről irányítjuk NIC név alá bújva...

Ja és Karancskeszin ott volt az OMME alelnöke. Én kifejezetten jónak tartom, ha nem vonul az OMME teljes vezetése minden rendezvényre. Ha Te brossra vártál, és neked Fekete nem elég, akkor azt helyben kell egyeztetned, és meg lehet hívni... Mást is. Engem hívtatok, mentem is.
Aki kérdezett, annak válaszoltam. Folyosón, utána is.

Szóval mindenki tegye bele a saját munkáját, mert nincs olyan, hogy ott az OMME, az nem csinál semmit. Az OMME mi vagyunk. Te, én, meg a többiek.

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2684 Dátum: 2017. Szeptember 22. 13:36 »
Igen. Ezt vártam. Hát bizony Fekete Józsi valóban itt volt, meg Búrjaspusztán is, mert ő a fő rendező.

Másodsorban, abból, hogy az omme vezetés akármit csinál, kb. 13000 tag semmit nem érez.
 Én szerintem, csak akkor ér valamit akármilyen munka, ha annak van eredménye, de itt eredményekről szó sincs. Kivéve az emlegetett egyesületi munkát.
 No most azért kicsit megmosogtató, hogy a más munkáját hogyan próbálják a magukénak betudni. Én azért ha egyesületi elnök lennék, néhány dolgot kikérnék magamnak.
Egy kis élettapasztalattal rendelkezem és ilyenkor az szokott következni, hogy a dolog elmegy, míg ezek a régi elnökök vannak az egyesületekben. De amint majd megjelenik két , három sőt több fiatal is, valószínű nem lesznek ilyen toleránsak, és kikérik maguknak.

Jobb lenne tisztába tenni a dolgokat, és kijelenteni az omme mit vállal magára. Ez jelen pillanatban az uniós támogatás koordínálása, mert csak ez megy valahogy. Jobb lenne már kijelenteni feketén fehéren, hogy az omme nem érdekvédelmi egyesület, a méhészek érdekét védjék a független egyesületek, vagy kiki saját magának, ahogy most Csuja kolléga kezdi. És akkor legalább mismákolás nincs, hogy kinn is vagyok benn is vagyok, érdekvédő lennék, de igazából nem esik jól.

De, még jobb lenne az omme-t átszervezni az érvénye Magyar Egyesületi Törvény szerint, mert a mostani felépítés, nem más, mint ennek a törvénynek a kijátszása.
 Fel nem fogatom, hogy ez miért nem történik meg? Hisz ez egyszerűvé és átláthatóvá tenné az egészet. Talán pont ezért?