Igen. Ezt vártam. Hát bizony Fekete Józsi valóban itt volt, meg Búrjaspusztán is, mert ő a fő rendező.
Másodsorban, abból, hogy az omme vezetés akármit csinál, kb. 13000 tag semmit nem érez.
Én szerintem, csak akkor ér valamit akármilyen munka, ha annak van eredménye, de itt eredményekről szó sincs. Kivéve az emlegetett egyesületi munkát.
No most azért kicsit megmosogtató, hogy a más munkáját hogyan próbálják a magukénak betudni. Én azért ha egyesületi elnök lennék, néhány dolgot kikérnék magamnak.
Egy kis élettapasztalattal rendelkezem és ilyenkor az szokott következni, hogy a dolog elmegy, míg ezek a régi elnökök vannak az egyesületekben. De amint majd megjelenik két , három sőt több fiatal is, valószínű nem lesznek ilyen toleránsak, és kikérik maguknak.
Jobb lenne tisztába tenni a dolgokat, és kijelenteni az omme mit vállal magára. Ez jelen pillanatban az uniós támogatás koordínálása, mert csak ez megy valahogy. Jobb lenne már kijelenteni feketén fehéren, hogy az omme nem érdekvédelmi egyesület, a méhészek érdekét védjék a független egyesületek, vagy kiki saját magának, ahogy most Csuja kolléga kezdi. És akkor legalább mismákolás nincs, hogy kinn is vagyok benn is vagyok, érdekvédő lennék, de igazából nem esik jól.
De, még jobb lenne az omme-t átszervezni az érvénye Magyar Egyesületi Törvény szerint, mert a mostani felépítés, nem más, mint ennek a törvénynek a kijátszása.
Fel nem fogatom, hogy ez miért nem történik meg? Hisz ez egyszerűvé és átláthatóvá tenné az egészet. Talán pont ezért?