Macika Macika!
Ez itt egy méhészfórum. Miért dumálsz bele a dolgozók vitáiba amikor semmi közöd a méhészethez, és egyébként is csak ártasz valahányszor írsz nekik.
Ó miért nem aggódtál magad miatt, amikor a múltkor Robi75 IQ-járól elmélkedtél?
El is magyarázom, hogy miért: mert az IQ szintedet tükrözi, hogy sz@rt sem jelent neked ez a szó! 
Pofátlan egy ember vagy Te is és nem mered magadat nyíltan megmutatni, nem vagy közénk való. Egy ilyen ikúzás miatt törölte a "Ződről" egyik haverom valamikor a másik haveromat, akik a vitáik ellenére is tudnak beszélgetni egymással azóta is. Aztán nézd már meg Te túlokos, hogy a:
„A rohadék fanyűvője.”
„A marha.”
„A hülye meg dolgozni jár. Normális az ilyen?
Iróniával lett lejegyezve, nem valaki konkrét személyre vonatkozik. Játszod itt az okoskát. Te is fizetett szakértő vagy? Mennyi semmirekellőt kell még eltartani a dolgozó méhészeknek? Nem véletlen, hogy sokan a mézet is azzal az állattal reklámozzák, amelyik szétszedi az odújukat, és felfalja vagyonukat. Méghogy mézesmaci!
Aztán mi ez a sok pirossal írás? Hűség a Párthoz? Úttörőnyakkendőd megvan még? Itt nem töröd sokáig remélem.
Szia Jenő!
No, végre, hogy megjöttél és csinálsz egy kis rendet... Ideje volt. Nem tudom, mikor és mivel tudlak visszacsábítani a "Ződre", de ha az kell hozzá, megkérem Macit és Vivaldit, hogy jöjjenek át ők is, hátha velük hajlandó leszel végre hazajönni... Szerintem Bicskának is nosztalgiája van már, kisbicska korában ő is ott koptatta a billentyűket, kár, hogy nem maradt odaát...
http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=147215&hilit=Akukaca#p147215Egyébként az egyik haverodat nem törölte a másik haverod, csak a hozzászólását, meg elküldte kicsit pihenni, de nincs ennek nagyobb jelentősége, haverok között ennyi belefér... Az is igaz, hogy IQ-kérdésen ment a vita, csak a haverod akkor nem a vitapartnere IQ-ját minősítette, hanem nem volt képes szoros összefüggést felfedezni ama tapasztalati hányados nagyságrendje és a hányados gazdája által gondozott méhcsaládok száma között... Az az igazság, ez azóta sem sikerült a havernak, nem is írt belőle PhD dolgozatot. Valami Tomipapa volt az a kekec vénember, aki azóta nyugdíjba is vonult.
A másik haverod egyébként azt mondta az egyik haverodnak, hogy valójában nem is az IQ és a családszám szignifikanciájának felemlegetésével elkövetett végzetes és valóban dehonesztáló személyeskedés, hanem a tenyérbe mászó pofája miatt volt a pihi, s én ezt messzemenően meg tudom érteni, magam sem jártam volna el másként. Nem tudom, miért de "odaát" valamiért lehet, hogy nem kedvelik, ám konzekvensen kezelni valahogy mégis képesek a provokátorokat, gyakorlatilag kevesen is maradtak meg közülük a "Ződön". Úgy látszik, nem kedvező a légkör a provokációhoz a Fórumon. Ha jól emlékszem, már csak Pestlőrinc maradt meg, de ő sem mondható igazán aktívnak. A többiek meg itt vannak hiánytalanul, tényleg az egész egykori fórumos provokátori kar itt reaktiválta magát. Ahogy Geddekas szokta mondani: "Összenő az, ami összetartozik". Mulder ügynök meg régi nickjén sem volt soha provokátor, ő inkább a vitakészségével tűnt ki a többiek közül. Őt sem szeretném, ha bántanád, egyszer biztosan megkedvelitek egymást. Biztosan képesek lesztek felfedezni a közös vonásokat, én pl. nagyon kedvelem mindkettőtökben a szelíd iróniára való hajlamot, mely ráadásul az én mentalitásomtól sem idegen.
Macit meg ne bántsd, nem rossz pajtás ő, csak még nem edződött eléggé hozzá az itteni légkörhöz, s azt gondolja, ha kicsit bosszantja a népeket, azzal segít nekik az "építkezésükben", inspirálja őket jobbá lenni. Ezt a bájos naivitást én külön szeretem benne, ezért is kérlek, inkább segítsd te is őt a tisztánlátás képességére szert tenni, remélhetőleg a közös segítségünkkel egyszer ő is eljuthat ama tudatállapotba, mely nélkül bárkinek nehéz itt eligazodnia és igazán segítő módon fellépnie. Pedig reményeim szerint egyszer belőle is komoly és tudatos "tarsoly-tulajdonos" válhat, igazi jó csapattag, aki nem csak l'art pour l'art bosszantással, hanem céltudatos mentális segítségnyújtással lehet e maroknyi, ám annál lelkesebb és ambiciózusabb csapat egyik motorja.
A te munkamániádat és munkabírásodat pedig csak nagyon kevesek képesek akár csak megközelíteni is, ráadásul az esetek nagy többségében a túlfeszített munka nem nevel szép testet, hanem gyakorta lágyéki-és gerincsérvhez, -s mint Bicska mondta- nem ritkán nodus haemorrhoidalis-hoz vezet. Sajnos én sem tudom még teljesen elkerülni, hogy dolgozzak, s bár törekszem rá, de egyúttal reménykedek is, hogy nem emiatt fut zátonyra a barátságunk. Nagyon bántana az is, ha a munkavégzésként egyedül a fizikai méhészeti tevékenységet lennél hajlandó elfogadni, s ezzel gyakorlatilag az értékes egyéb (akár szellemi) munkavégzést is "dologtalanságként" aposztrofálnád. Bizonyára megérted és elfogadod, hogy a méhészeti ágazatért nem csak kaptárcipeléssel tehet valaki, hiszen te magad is mindig önzetlenül megosztottad a fizikai tapasztalatokon túl tudásodat, szellemi munkád gyümölcseit a széles tömegekkel. Ha ezt elfogadod, akkor már csak egy lépés kell, hogy azt is elfogadd: munkát végezni nem csak a méhészetben lehetséges, hanem az üzleti életben, a tudomány és gazdaság, művészet világában is lehet valaki hasznos tagja a társadalomnak, s akkor hiszem, hogy soha nem teszed magadévá azt a geddekasi axiómát, hogy aki nem méhész, annak itt semmi keresnivalója nem lehet, s reményeim szerint nem minden Mackó tartózkodási helyéül a veresegyházi medveotthont kívánod kijelölni. A mi Mackónk szerintem a méhesben is megállja a helyét, de ezen a Klubon kifejezetten hasznosként értékelendő, tevékenysége nem rombol, nem pusztít, hanem ellenkezőleg: épít, segít megkülönböztetni a jót a rossztól, s a pozitívat a negatívtól. Legalább a kedvemért kedveld meg őt...!
Kifogásolod a piros szín használatát Macinál. Magam sem élek vele, meggyőződésem, hogy az érvek súlyát nem a szín, hanem a mondanivaló adhatja meg. Amiért én nem ítélem el Maci színválasztását, azt az előbb felemlegetett iróniára való hajlam és képesség révén teszem. macim gyakorlatilag olyan iróniát gyakorol, mely talán segít akár a Klubvezetővel is megértetni, hogy a pávián ülepének színe nem az érvelés hatékonyságának fokozására szolgál, hanem elsősorban szexuális töltésű figyelemfelhívásra. Mivel előfordulhat, hogy ezt az érvelést is végzetes személyeskedésként értékeli valaki, inkább nem bontom ki teljesen ezt a kérdéskört, de meggyőződésem, hogy a piros szín itt nem az egykori mozgalmi nyakkendő iránt érzett nosztalgikus töltést szimbolizálja, pusztán egy csepp iróniával tart görbe tükröt az érintettek elé...
Innentől pedig tényleg apró lépésnyire esik csak, hogy akár mindannyian Buddhák lehessünk. Sokan vannak már közöttünk, a klubtagok között is, akik a legjobb úton haladnak efelé.