Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715295 megtekintés
*

főnix

• 104
Re:Gőzölgő
« Válasz #2100 Dátum: 2016. November 28. 04:07 »
Macika Macika!

Ez itt egy méhészfórum. Miért dumálsz bele a dolgozók vitáiba amikor semmi közöd a méhészethez, és egyébként is csak ártasz valahányszor írsz nekik.
Ó miért nem aggódtál magad miatt, amikor a múltkor Robi75  IQ-járól elmélkedtél?

El is magyarázom, hogy miért: mert az IQ szintedet tükrözi, hogy sz@rt sem jelent neked ez a szó! :o

Pofátlan egy ember vagy Te is és nem mered magadat nyíltan megmutatni, nem vagy közénk való. Egy ilyen ikúzás miatt törölte a "Ződről" egyik haverom valamikor a másik haveromat, akik a vitáik ellenére is tudnak beszélgetni egymással azóta is. Aztán nézd már meg Te túlokos, hogy a:
„A rohadék fanyűvője.”
„A marha.”
„A hülye meg dolgozni jár. Normális az ilyen?
Iróniával lett lejegyezve, nem valaki konkrét személyre vonatkozik. Játszod itt az okoskát. Te is fizetett szakértő vagy? Mennyi semmirekellőt kell még eltartani a dolgozó méhészeknek? Nem véletlen, hogy sokan a mézet is azzal az állattal reklámozzák, amelyik szétszedi az odújukat, és felfalja vagyonukat. Méghogy mézesmaci!

Aztán mi ez a sok pirossal írás? Hűség a Párthoz? Úttörőnyakkendőd megvan még? Itt nem töröd sokáig remélem.

Szia Jenő!

No, végre, hogy megjöttél és csinálsz egy kis rendet... Ideje volt. Nem tudom, mikor és mivel tudlak visszacsábítani a "Ződre", de ha az kell hozzá, megkérem Macit és Vivaldit, hogy jöjjenek át ők is, hátha velük hajlandó leszel végre hazajönni... Szerintem Bicskának is nosztalgiája van már, kisbicska korában ő is ott koptatta a billentyűket, kár, hogy nem maradt odaát...  http://meheszforum.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=55&p=147215&hilit=Akukaca#p147215

Egyébként az egyik haverodat nem törölte a másik haverod, csak a hozzászólását, meg elküldte kicsit pihenni, de nincs ennek nagyobb jelentősége, haverok között ennyi belefér... Az is igaz, hogy IQ-kérdésen ment a vita, csak a haverod akkor nem a vitapartnere IQ-ját minősítette, hanem nem volt képes szoros összefüggést felfedezni ama tapasztalati  hányados nagyságrendje és a hányados gazdája által gondozott méhcsaládok száma között... Az az igazság, ez azóta sem sikerült a havernak, nem is írt belőle PhD dolgozatot. Valami Tomipapa volt az a kekec vénember, aki azóta nyugdíjba is vonult.

A másik haverod egyébként azt mondta az egyik haverodnak, hogy valójában nem is az IQ és a családszám szignifikanciájának felemlegetésével elkövetett végzetes és valóban dehonesztáló személyeskedés, hanem a tenyérbe mászó pofája miatt volt a pihi, s én ezt messzemenően meg tudom érteni, magam sem jártam volna el másként. Nem tudom, miért de "odaát" valamiért lehet, hogy nem kedvelik, ám konzekvensen kezelni valahogy mégis képesek a provokátorokat, gyakorlatilag kevesen is maradtak meg közülük a "Ződön". Úgy látszik, nem kedvező a légkör a provokációhoz a Fórumon. Ha jól emlékszem, már csak Pestlőrinc maradt meg, de ő sem mondható igazán aktívnak. A többiek meg itt vannak hiánytalanul, tényleg az egész egykori fórumos provokátori kar itt reaktiválta magát. Ahogy Geddekas szokta mondani: "Összenő az, ami összetartozik". Mulder ügynök meg régi nickjén sem volt soha provokátor, ő inkább a vitakészségével tűnt ki a többiek közül. Őt sem szeretném, ha bántanád, egyszer biztosan megkedvelitek egymást. Biztosan képesek lesztek felfedezni a közös vonásokat, én pl. nagyon kedvelem mindkettőtökben a szelíd  iróniára való hajlamot, mely ráadásul az én mentalitásomtól sem idegen.

Macit meg ne bántsd, nem rossz pajtás ő, csak még nem edződött eléggé hozzá az itteni légkörhöz, s azt gondolja, ha kicsit bosszantja a népeket, azzal segít nekik az "építkezésükben", inspirálja őket jobbá lenni. Ezt a bájos naivitást én külön szeretem benne, ezért is kérlek, inkább segítsd te is őt a tisztánlátás képességére szert tenni, remélhetőleg a közös segítségünkkel egyszer ő is eljuthat ama tudatállapotba, mely nélkül bárkinek nehéz itt eligazodnia és igazán segítő módon fellépnie. Pedig reményeim szerint egyszer belőle is komoly és tudatos "tarsoly-tulajdonos" válhat, igazi jó csapattag, aki nem csak l'art pour l'art bosszantással, hanem céltudatos mentális segítségnyújtással lehet e maroknyi, ám annál lelkesebb és ambiciózusabb csapat egyik motorja.

A te munkamániádat és munkabírásodat pedig csak nagyon kevesek képesek akár csak megközelíteni is, ráadásul az esetek nagy többségében a túlfeszített munka nem nevel szép testet, hanem gyakorta lágyéki-és gerincsérvhez, -s mint Bicska mondta- nem ritkán nodus haemorrhoidalis-hoz vezet. Sajnos én sem tudom még teljesen elkerülni, hogy dolgozzak, s bár törekszem rá, de egyúttal reménykedek is, hogy nem emiatt fut zátonyra a barátságunk.  Nagyon bántana az is, ha a munkavégzésként egyedül a fizikai méhészeti tevékenységet lennél hajlandó elfogadni, s ezzel gyakorlatilag az értékes egyéb (akár szellemi) munkavégzést is "dologtalanságként" aposztrofálnád. Bizonyára megérted és elfogadod, hogy a méhészeti ágazatért nem csak kaptárcipeléssel tehet valaki, hiszen te magad is mindig önzetlenül megosztottad a fizikai tapasztalatokon túl tudásodat, szellemi munkád gyümölcseit a széles tömegekkel. Ha ezt elfogadod, akkor már csak egy lépés kell, hogy azt is elfogadd: munkát végezni nem csak a méhészetben lehetséges, hanem az üzleti életben, a tudomány és gazdaság, művészet világában is lehet valaki hasznos tagja a társadalomnak, s akkor hiszem, hogy soha nem teszed magadévá azt a geddekasi axiómát, hogy aki nem méhész, annak itt semmi keresnivalója nem lehet, s reményeim szerint nem minden Mackó tartózkodási helyéül a veresegyházi medveotthont kívánod kijelölni. A mi Mackónk szerintem a méhesben is megállja a helyét, de ezen a Klubon kifejezetten hasznosként értékelendő, tevékenysége nem rombol, nem pusztít, hanem ellenkezőleg: épít, segít megkülönböztetni a jót a rossztól, s a pozitívat a negatívtól. Legalább a kedvemért kedveld meg őt...!

Kifogásolod a piros szín használatát Macinál. Magam sem élek vele, meggyőződésem, hogy az érvek súlyát nem a szín, hanem a mondanivaló adhatja meg. Amiért én nem ítélem el Maci színválasztását, azt az előbb felemlegetett iróniára való hajlam és képesség révén teszem. macim gyakorlatilag olyan iróniát gyakorol, mely talán segít akár a Klubvezetővel is megértetni, hogy a pávián ülepének színe nem az érvelés hatékonyságának fokozására szolgál, hanem elsősorban szexuális töltésű figyelemfelhívásra. Mivel előfordulhat, hogy ezt az érvelést is végzetes személyeskedésként értékeli valaki, inkább nem bontom ki teljesen ezt a kérdéskört, de meggyőződésem, hogy a piros szín itt nem az egykori mozgalmi nyakkendő iránt érzett nosztalgikus töltést szimbolizálja, pusztán egy csepp iróniával tart görbe tükröt az érintettek elé...

Innentől pedig tényleg apró lépésnyire esik csak, hogy akár mindannyian Buddhák lehessünk. Sokan vannak már közöttünk, a klubtagok között is, akik a legjobb úton haladnak efelé.

« Válasz #2101 Dátum: 2016. November 28. 08:14 »
Maci a méhesben semmit nem tud a civil törvényről, amikor ezt írja:
"Kihallgatod Csuja úr és Sebők úr magánbeszélgetését, és egyből rohansz vele a fórumra?!  :o Adott rá engedélyt valamelyik fél, hogy nyilvánossá tedd? Ráadásul a nevüket beazonosítható módon használva? Nem félsz, hogy Sebők úr még jobban bepöccen, és annak még negatívabb hatása lesz Csuja úrra?"
Kedves Maci!
Figyelmedbe ajánlom a civil törvény idevonatkozó részét, és az adatvédelmi szabályokat.
Tehát: "A közfeladatot ellátó személy MINDEN ADATA NYILVÁNOS."
Mivel az OMME a közhasznú státusz visszaszerzéstét tűzte ki célul, amit a küldöttgyűlés többször is megerősített, így nincs miről beszélni.
(2014.június 1.-én az OMME Dr.Mészáros László akkori elnök jóvoltából, akarattal elveszítette közhasznú civil státuszát, és ez az OMME történelmében egy olyan megbocsáthatatlan bűn, aminek a következménye beláthatatlan!)
A szavazásokat név szerint kell vállalnia az elnökségnek, és a személyes adataik nyilvánosak.
Egyébként minden küldött e-mailben megkapta a jelöltek motívációs levelét, és önéletrajzát, amit az OMME honlapján is olvashattunk.
Mi ez a nagy majré?
Nem merik vállalni a döntéseiket, tetteiket?
Soha a büdös életben nem lesz az OMME közhasznú ha titkolódznak, kifogásokat emelnek a személyes adataik védelmében!
Minek vállal az ilyen közfeladatot?
Nekem erről ez a véleményem.
http://civiljogok.hu/utmutato/kozhasznu-szervezetek-uj-szabalyok
http://abi.atlatszo.hu/index.php?menu=aktualis/ajanlasok&dok=1234_H_2006
Nagyernyei Attila

« Válasz #2102 Dátum: 2016. November 28. 08:44 »
111\
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:32 írta kivancsi111 »

« Válasz #2103 Dátum: 2016. November 28. 08:51 »
111

« Válasz #2104 Dátum: 2016. November 28. 08:58 »
111.

*

kas62

• 146
« Válasz #2105 Dátum: 2016. November 28. 09:29 »
  kivancsi111!
Érted ? Érted.

"Sajnos én sem tudom még teljesen elkerülni, hogy dolgozzak, s bár törekszem rá, de egyúttal reménykedek is, hogy nem emiatt fut zátonyra a barátságunk." ;D ;D

Kérdezem, ki a skizofrén?

*

Bicska

• 601
« Válasz #2106 Dátum: 2016. November 28. 10:27 »
Kedves Főnix!

A Bicska név valóban a Bicska Maxiból indult. :) Ráhibáztál. Hogy miért? Mert nem jutott jobb az eszembe éppen.
Sajnálom, hogy nem tudok elegánsan moderálni. Ígérem, ezentúl jobban figyelek majd!
Maci nem csak idézte Geddekast. Maci Geddekas idézett gondolatát fűzte tovább. Cyranói szófordulattal élve:
"Mert magamat kigúnyolom, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el". Én pedig ezt nem tűrtem. Moderáltam már Geddekast is. Szóltam már rá, hogy ne használjon olyan szavakat, amiket használt, és nem is esett jól neki! Maci skizofrénes eszmefuttatását, amint azt láthatod, meghagytam. A végén volt egy személyeskedő mondat, azt töröltem, és szóltam.. Ha érdekel, mit írt, megírom privátban. Geddekassal nem vagyunk baráti viszonyban, ha pontosan akarnék fogalmazni, azt írnám, egy oldalon állunk. Ő is Bross Pétert szerette volna elnöknek. Én is. . Soha nem találkoztunk, nem beszéltünk. Egy-két üzenetet váltottunk privátban. Ennyi.. Persze ettől még lehetünk barátok, ha személyesen találkozunk, és elbeszélgetünk. Sokan rászálltak mostanában. Ő most a támadási felület, amin keresztül úgy érzik vissza lehet nekünk vágni. Szerintem ő tud szócsatázni. Jobban, mint én. Megoldja.

A Sólyomszem moderátor dologról beszélj Attilával. Ez nem az én asztalom. Ha megfigyelted, én itt soha nem anyáztam.
Indulatosan is csak a választások előtt írtam meg, hogy a tisztelt urak hogyan zaklatták Illés Sanyit (na Ő a barátom), ha érdekel, keresd vissza.
Úgyhogy nekem ezektől nem megy fel a pulzusom.

Üdvözlettel: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2107 Dátum: 2016. November 28. 10:28 »
. Mulder ügynök meg régi nickjén sem volt soha provokátor,

Azt hittem már megfeledkeztél Mulderról :D
Mert nem volt provokátor? Saját maga állította számtalanszor önmagáról.
Erre írtam pl:
Kifinomult már annyira a technikád, hogy mielőtt borulna a hajó, gyorsan lazítasz a vásznon, mert hátha elmerülsz.
ide figyelj kukkoló111.
 Te ne jelentkezz a mi egyesületünkbe. Annak ugyan is a neve Palóctáj Méhész és Környezetvédő egyesület.
 No most azt nem tudom mennyire vagy méhész, vagy inkább csak méhtartó, de hogy környezetvédő nem vagy az biztos.
 Abban igazad van, mindenhol vannak hasonlóak mint ti. És valószínű, ha nem ő de biztosan akad valaki, aki kiborotválja az erdőket örömmel. Így van a világban is, mindenütt vannak ilyen vagy hasonló szemléletű emberek mint ti. Ezért éljük föl lassan a földet, és vetünk majd véget a földi létnek. Ha nem hiszed, csak meg kellene nézni akármelyik ismeretterjesztő csatornát.
 Ez a fajta ember mint te is vagy, aki rövidlátó, ellenzős, egoista, begyepesedett agyú, alulképzett, csak önös érdekeit néző,/ebben az esetben te még azt sem/, a környezet iránt semmiféle felelősséget nem vállaló ember. Ilyenek okozzák a világ vesztét.
 Ilyenek miatt van a tenger tele szeméttel, emelkedik a hőmérséklet, olvadnak a jéghegyek stb.
De ilyen félművelt méhtartók miatt, akik azt sem érik fel ésszel, hogy az erdők megmaradása elemi érdekük, ilyenek miatt lesznek az atkák rezisztensek a szerekre, ilyenek hordozzák szét a nyúlóst, és hozzák be majd a kis kaptárbogarat.
 Ti vagytok a globalisták, azok akik legtöbb kárt okozzák az emberiségnek, és nekünk hazai méhészeknek, és élik fel a gyermekeik elől a földet, saját önös érdekeik miatt.
 Bár eltiltani benneteket egyenlőre nem lehet, sem az országból, sem innen a fórumról, sem a méhészkedéstől, de minden rendes embernek az lenne az érdeke, hogy ez megtörténjen.
Vagy még egy megoldás lenne az átnevelő tábor, bár kétlem, hogy az neked is érne valamit is.
 Úgy, hogy kedves kukkoló barátom, jobb lenne ha hallgatnál, ha már a környezeted kénytelen elviselni téged.

« Válasz #2108 Dátum: 2016. November 28. 12:48 »
111

*

Bicska

• 601
« Válasz #2109 Dátum: 2016. November 28. 13:08 »
Kedves Vivaldi és Kiváncsi111 kérlek benneteket az emberibb hangvételre. Mellesleg szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2110 Dátum: 2016. November 28. 13:08 »
Na koma. Nem védekezés képen.
 Azért valamit konyítok a környezetvédelemhez is, mivel középfokú végzettséggel rendelkezem, mint Környezeti asszisztens. Kell a bizonyítványszámom?
 Ami érdekes barátom, hogy pont ezzel bizonyítod amit én állítottam, rólad leginkább csak a vita kedvéért, én ugyan is egyáltalán nem ismerlek, csak az írásodon akadtam ki.
 Azonkívül édes barátom. Nekem nem azért van 70 család, mert nem szaporíthatnék a világ f@szára, úgy mint te csinálod.
 Asztalos műhelyem, erdőm mindenem van. Én önként korlátozom saját magam, amit a hozzád hasonló szemléletű emberek soha nem tesznek meg, mert mindent ki akarnak csikarni amit csak lehet.
 Nekem te állítsd, mert mindjárt lepetézek, hogy te 600 családot átlátsz, és azt mindig toppon kezeled, és nincs nálad valamennyi nyúlós.
 Egy ember erre képtelen, bárki bármit is mond.
 Pontosan arról van szó, hogy ha mindenki korlátozná magát, sokkal kisebb lenne az ökológiai lábnyoma.
 De te ezt ugye meg se érted.
 Azért arra kiváncsi lennék, hogy hová viszed majd a 600 családodat, ha minden erdőt kivágnak.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2111 Dátum: 2016. November 28. 13:32 »
Na Jenő majd válaszol :D.
De mi az a "és nincs nálad valamennyi nyúlós", ezt nem értem.
Üdv:robi

« Válasz #2112 Dátum: 2016. November 28. 13:55 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 19. 13:31 írta deGonosz »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2113 Dátum: 2016. November 28. 13:58 »
Robikám. Robikám-Robikám. Robikám-Robikám-Robikám. Előre kijelentem amit leírok az általánosság, és nem a kukkolda 111 barátomról van szó.
 Maradjunk az életszerűségnél. Nem most jöttem le a falvédőről. Mint egészségügyi felelős sem.
 A nyúlós képes a fertőzés után 10 nappal megjelenni. Attól függ mindjárt a fertőzött mézzel kezdik e etetni a fiasítást, vagy behordás után elraktározzák. Mézről beszélek, nem nektáról. Olyan fertőzött mézről amit össze rabolnak. Ahhoz, hogy képben legyél, legalább 3 hetente kéne átnézni a családokat. Egy család átnézése minimum 10 perc. Tehát egy órába elmegy  6. Legyen egy nap 6 óra hossza, az napi 36 család, de aki ennyit megnéz az már Nóbel díjra érdemes. De, ha harmincat megnéz, az már 20 nap alatt megvan. És kezdheti elölről. Mert mint tudjuk a lefedés után pár nappal a fias már beteg. A kérdésem az, hogy hányszor nézik át egy nyáron.  De, nem az a baj, hogy 20 naponta nem nézik át, hanem , hogy 2 havonta se. Szerintem van amit csak pergetéskor látnak.
 Robikám, én nem tudom ki vagy, de abból, hogy a ződön is ott voltál már, te se vagy mai gyerek. Szerinted akinek 600 család között van 3 nyúlóssal fertőzött az majd bemondja, és lezárlatolja magát? A fenéket, viszi magával vándorolni. Mindenki sejtheti, ne legyünk már naivak, ehhez nem kell rosszindulat. A nyúlóst nagyrészt a nagycsaládszámú méhészek hordják szét és terjesztik az országban, és nem a kezdők, akikre általában a frász jön rá, ha a nyúlósról csak említést is teszünk.
 Szóval, ezt így gondolom én. Nem személyeskedve, és nem utalva a legutóbbi vitapartneremre.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 28. 14:03 írta Vivaldi »

« Válasz #2114 Dátum: 2016. November 28. 14:09 »
Kedves Főnix!

Köszönöm, hogy mellém álltál! Elég nehéz itt észérveket felsorakoztatni, amikor támadnak akkor is, ha esetleg egyetértesz valamiben! Kösz a meghívást a zöldre, el is játszottam a gondolattal! De aztán úgy gondoltam, hogy nagyon szomorú lenne itt mindenki, ha itt hagynám ezt a fórumot, úgyhogy egyelőre maradok! ;D
Főleg hogy most már haverom is lett!  ;)
Lehet, hogy meg kellene szervezni a Haveri Kört a fórumon belül! Jelezze, aki csatlakozni kíván!  :D

üdv,
Maci