Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714946 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1695 Dátum: 2016. Október 27. 19:24 »
"a hozzá hasonló seggnyalók."

Úgy tűnik egy másik szép palóc népszokást került ismét a felszínre.  :D

Te már csak tudod, mert ugye aki már a békát is onnan közelíti meg................. ;)

Ki sajnálja a pénzt tőletek?
Csak megemlítettem, hogy örüljél nincsenek elfelejtve a palóc méhészek, már hogy is lennének, meg az nekik amúgy is jár!
Nem?  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1696 Dátum: 2016. Október 27. 19:27 »
Egyet jegyezzél már meg. A Palócok is tudnak számolni, még ha nem is mondjuk. De azért érdemes lenne már megvakargatni azt a vonalat is, hogy vajon ki mennyit fizetett be a nagy központnak, és mit kapott érte.

« Válasz #1697 Dátum: 2016. Október 27. 19:47 »
Oké!

Te adod be a közérdekű adatigénylést vagy majd tőlük valakit megkérjünk?

Mire vagy kíváncsi?

Elnöki fizetések, tisztelet díjjak? Ügyvezetők bérezése?
OMME tagdíjból egyesületekhez átutalt pénzek és hogy mire?

Egyéb bármi ami érdekel még az OMME pénzügyeivel kapcsolatba?
Szabó György

« Válasz #1698 Dátum: 2016. Október 27. 20:18 »
Teljesen jogos kérdést feszegettek. Egy százfős egyesület átlagban 9.290 Ft OMME tagdíjat szed be tagonként és az összes tagja után átlagban 679.000 Ft-ot át is utal évente az OMME számára. Ha hozzáadjuk a helyi egyesület alaptagdíját is, akkor helyben nagyjából 1.000.000 Ft tagdíjat szed be egy ekkora egyesület. Ebből az egymillió forintból - tehetségtől függően- helyben is nagyon jól lehetne gazdálkodni.

Mielőtt valaki kitalálná, hogy a közösségi összefogás – és az abban rejlő potenciál ellen- érvelek, természetesen ez nem így van, de azt nyugodtan végig lehet gondolni, hogy miként lehet egy költséghatékonyabb, racionális országos egyesületi működést megvalósítani. Tekintettel például az éppen mélyponton lévő ágazati értékesítési viszonyokra is. Magyarán, okkal elvárható lenne, hogy egyesek ne csak az egyesületből való pénzfelvételt tekintsék célnak, hanem az ésszerűbb, olcsóbb egyesületi működés megvalósítását is.

Tudom, hogy az elnök próbálja nyesegetni a kiadásokat, de a választási kampányban a tagdíjcsökkentés is szóba került, manapság pedig erről nagyon nagy a csönd. Arról viszont lehet hallani, hogy bőven havi nettó félmillió feletti fizetés is van az OMME-ban. Én viszont nem egészen ezért fizetem a tagdíjamat, még szabályos, jogszerű, racionális működés esetén is elgondolkodnék ilyen összegen, ezért a munkáért…

« Válasz #1699 Dátum: 2016. Október 27. 20:25 »
Vivaldi!

Egy valamit elfelejtesz!
Fekete Józsi,akit Te kedvelsz(egyébként én is)ott volt
és van a vezetőségben,megbízott OMME elnök is volt.
Tőle,miért nem kéred számon,hogy az OMME mit csinált,
mit csinál.
Jelenleg az a helyzet állt elő,hogy többségben vannak a hatok,
az van amit ők akarnak.
Brosst folyamatosan leszavazzák a lényegi kérdésekben.
Fekete Józsi már többször bizonyította,hogy fontos ügyeknél
a jó oldalra tud állni,remélem ezután is így lesz.
Ismét nagyon fontos személy lehet az OMME életében,
ha Ő is úgy akarja.

Csányi Antal

*

huber

• 144
« Válasz #1700 Dátum: 2016. Október 27. 21:03 »
Jelenleg az a helyzet állt elő,hogy többségben vannak a hatok,
az van amit ők akarnak.
Brosst folyamatosan leszavazzák a lényegi kérdésekben........

Ejbye Antal!

O.K. hogy Brossal közös a főnökötök, de azért a tényeket el kéne ismerned.
A határozatok ott vannak az OMME portálon szavazati aránnyal együtt.
Megtisztelnél bennünket ha keresnél olyan lényeges határozatot amit 6:5 arányban elutasítottak.
Talán idézz néhány példát!!!
Tudod csak az igazat, a színtiszta igazat.

« Válasz #1701 Dátum: 2016. Október 28. 00:57 »
Ejbye Huber!

Deklarációdhoz képest(Vivaldi kevéért magyarul is)
kinyilatkoztatásodhoz képest,miszerint is nem kivánsz
sokszor és érdemben belefolyni a klub életébe,ahoz
képest igen aktív vagy.
Vajon mennyi nick néven írsz?
"Tudod csak az igazat,színtiszta igazat!"
Majd ma még megtisztellek egy hosszabb válasszal,
csak most a fotelban felébredve,nincs több erő.
Továbbira is hajrá,ezután is dezinformálj .

Csányi Antal

Ui:egyenlőre csak egy főnököm van és az a lelkiismeretem.
  Te is jókat alszol?

« Válasz #1702 Dátum: 2016. Október 28. 08:12 »
Mert szerinted olyan kurva nagy összeg 500000ft a Palóctáj Egyesületnek. Tudod mi ez barátom megközelítőleg 1000ft személyenként. És tudni akarod  a Palóctáj mennyit fizet be az Omme központnak évente?
 Ennek majdnem tízszeresét. De ha pontosan tudni akarod, megmondom pontosan, és akkor akad fel a szemed. Úgy , hogy ne nagyon dicsekedjetek azzal, hogy adtatok szaros 500000 ft-ot, mert ez nevetséges ahhoz képest amit mi a központnak utalunk évente. És ez már több évtizede így megy. És ebből adtok most vissza 500000 ft-ot? Abból a több millióból amit mi nógrádiak eddig a központnak utaltunk? Elmész te a jó f....-be barátom. Ne nézzél már hülyének minket, hogy nem tudunk számolni.
 Amúgy meg ennek az összegnek a csekélységére akartam felhívni a figyelmet az elnök fizetésével való összehasonlításával. De nem vagy te olyan, oktondi, hogy ezt ne értenéd.
 Amúgy meg úgy is mondhatnám. Képviselem Tizenkétezer valahány méhész véleményét, kivétel Anubisz és a hozzá hasonló seggnyalók.

Ismétlem. Nem vagy 12.000 méhész képviselője! Nem bízott meg senki sem!

Ha Te ettől boldogabb vagy Simon Zoltán,  akkor legyek seggnyaló. Én nem írom le a véleményem rólad. Inkább majd személyesen elmondom.

Te  kérdezted mit csinál a vezetőség. Ez csak egy példa volt arra, hogy mit csinált. Kicsit odaszúrós példa, elismerem. Engem az sem érdekel, ha az összes tagdíjat visszakapjátok! Legyetek vele boldogok. Sajnos azonban Bross iránt érzett mérhetetlenül nagy ellenszenved, utálatod elborítja elméd és már a valóságot is más fényben látod. Ha már itt tartunk,  és ilyen sokat befizettek az OMME-nak, és ennyire sérelmezed mennyit keresnek a vezető tisztségviselők, akkor miért nem mondod ezt el Fekete Józsinak? Miért nem győzöd meg arról, hogy csökkentsék a juttatásokat? Miért nem kezdeményezed a küldöttek létszámának csökkentését? Miért nem teszel javaslatokat? Te "elvileg" 12.000 méhészt képviselsz! Csak akkor tudsz megszólalni ha Brosst kell szidni??? Ja tényleg, írd már le, mennyit keresnek a vezető tisztségviselők, mert én nem tudom.

Huber! Nincs ilyen információm, nem tudom bizonyítani.
Amennyiben az elnökség, az ülés elején nem szavaz meg egy napirendi pontot, azt nem kell tárgyalni, nem lesz belőle határozat! Nem kell keresni a határozatok gyűjteményében.

« Válasz #1703 Dátum: 2016. Október 28. 10:41 »
"Amennyiben az elnökség, az ülés elején nem szavaz meg egy napirendi pontot, azt nem kell tárgyalni, nem lesz belőle határozat! Nem kell keresni a határozatok gyűjteményében."

Akkor, hogy végre mindenki tisztán lásson, kérjük meg az OMME párt lapját, hogy az elnökségi üléseken elhangzott javaslatokról is tudósítani szíveskedjen, függetlenül attól, hogy a tisztelt urak tárgyalásra alkalmasnak tartották azokat.
Terjedelmi korlátok nem hiszem, hogy akadályt jelentenének, csak úgy-e az akarat.....
Nem feltétlenül a felelős szerkesztőn múlik szerintem..................., hogy mi jelenik meg a párt lapba.  ;D
A fentiekről való tudósítás nem vet fel semmi összeférhetetlent, ha jól tudom.
Mert ha igen akkor a kedves vezetőink a saját tagjaikkal...........................?  :o
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1704 Dátum: 2016. Október 28. 11:44 »
Semmi féle ellenszenvet nem érzek Bross iránt. Semmit. Nekem még nem ártott.
 A gond az, hogy nem is használt. mert neki ez lenne a dolga, hogy használjon nekem, és 13000 méhésznek. A tevékenysége amit csinál, de, jobban mondva amit nem csinál, az ami bosszant.
 No most ugye azért gondolkozzunk már el. Bárhol és bármiben, így az Omme-ban is, felmerül az a kérdés, ha a méz ára lemegy vagy tartósan alacsony, az az egymillió forintos kérdés, hogy hol a pénz?
 Mert ugye azt is megmondtam előre, hogy nem fog menni az ami Bross előző ciklusaiban ment, hogy néhány látszat intézkedéssel, meg hiába való Brüsszeli tüntetéssel megúszunk 8 évet.
 Most már csinálni kell majd valamit, és az a kutyát nem érdekli, hogy mi a baja ott fönt az elnöknek, mert ha nem bír csinálni semmit akkor le kell mondani.
 És jelen pillanatban csak én, akinek tudvalevő nagy a pofája, kezdem el kérdezgetni, hogy hol a pénz, de megnyugtatlak benneteket, ha nem történik semmi, egyre többen fogják ugyan ezt kérdezni.
Utóiratként pedig kedves barátaim adnék egy tanácsot, a pénzeket nem feszegetném, ha nektek lennék, mert ebből még nagy botrány is lehet.

« Válasz #1705 Dátum: 2016. Október 28. 12:01 »
Kicsit olyannak érzem ezt a beszélgetést, mintha egy hajón egy ilyesmi tartalmú beszélgetés zajlana:
- Az előrejelzések szerint 10-es, 11-es erősségű, orkánszerű vihar közelít! Ezen kívül már most is jócskán a megengedett vízvonal alatt van a hajótest! Elmulasztották a kötelező karbantartást, és a személyszállító jelleget is megváltoztatták tehergőzösre, a hajótulajdonos tudta nélkül! Ráadásul az első tiszt és néhány társa nem veszi figyelembe a kapitány szavát!
- Ezek mind nem lényegesek, a fő kérdés, hogy miért nem indulunk már el, mikor közli a kapitány, hogy mi a cél, és különben is, mi lesz a rakománnyal, mennyiért tudja eladni a kapitány?
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

huber

• 144
« Válasz #1706 Dátum: 2016. Október 28. 14:33 »
Továbbira is hajrá,ezután is dezinformálj .

Csányi Antal
Látod Tóni, itt van egy alapvető különbség!
Én az OMME elnöksége (mindenki!) által elfogadott adatokat idézek, te meg büfizel hülyeségeket.

Tudod: Csak az igazat, ............

.....Huber! Nincs ilyen információm, nem tudom bizonyítani.
Amennyiben az elnökség, az ülés elején nem szavaz meg egy napirendi pontot, azt nem kell tárgyalni, nem lesz belőle határozat! Nem kell keresni a határozatok gyűjteményében.
Információkat be tudod szerezni.
Többen ott ülnek hallgatóként, biztos vagyok benne, hogy obstrukció esetén izzana ez a fórum.

Megy itt ezerrel a parasztvakítás, hogy az ötök vagy hatok .......... Semmi konkrétum.
Ha normálisan előkészített ülések lennének akkor már régen készülhetne nyilvános jegyzőkönyv az ülésekről.
Valamiért úgy érzem, hogy az elnök úr, nem szeretné európai szinten működtetni a dolgokat. Az OMME aparátusának ő adja a feladatokat. Mondjuk ülés előtt egy héttel szétküldött anyag, jegyzőkönyv vezetés ....... Ennek a megszervezése, számonkérése mindenhol az első számú vezető feladata.

« Válasz #1707 Dátum: 2016. Október 28. 21:26 »
Látod Huberka!

Én büfizek?
Te meg kedvesen,aranyosan mesélsz.
Igaz?
Ime az egyik kedves meséd:
"O.K. hogy Brossal közös a főnökötök"
Ez úgye nem büfizés.
Az hiszem megbüfiztetnélek benneteket,ha én lennék az elnök.
Te itt egy dezinformáló vagy,azért írogatsz,hogy félre vezesd
a tömeget.
Te is azok közül vagy,akik az OMMÉ-t fejitetek.

Büfffff!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 28. 22:42 írta Csányi Antal »

« Válasz #1708 Dátum: 2016. Október 28. 23:51 »
Huber!

Ezek szerint mások is kezdenek ébredezni, hogy eltelt már fél év, és a nagy paradigmaváltás csak elmaradt?! Jelen pillanatban nekem az jön le, hogy az elnök úr maximum autót tud vezetni (pl. az OMME vadiúj autóját), nem egy 13.000 fős szervezetet! Fél év alatt csak meg kellett volna ismernie annyira az OMME működését, tevékenységét, hogy meghatározhassa az irányvonalat, nem? Akinek ennyi idő alatt ez nem sikerül, az nem feltétlenül alkalmas arra, amit elvállalt! Pillanatnyilag azt se tudja merre van az előre meg a hátra! Kissé kellemetlen ez annak tükrében, hogy egyszer már volt elnök. Bár akkor is távozott sértődötten rövid idő után. Nem kellene elgondolkodni azon, hogy talán ha egyszer nem sikerült, másodszor sem biztos, hogy fog? Főleg fél év semmi után...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1709 Dátum: 2016. Október 28. 23:55 »
Macikám!

Ha majd te is annyi elnökválasztást megnyersz, ahányat Bross Péter, no akkor nyugodtam elmondhatod, hogy szerinted merre van előre. OK?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.