Izso60 írja, hogy az iszapbirkózás a disznók dolga?
Ma én is így éreztem az OV-n amikor válaszra sem méltattak.
Bross Péter bejelentette, hogy a különböző napirendek után lehet kérdéseket feltenni.
Én kettőt is feltettem, de választ egyikre sem kaptam.
Jobb lett volna ha itthon maradok viaszt főzni mint tegnap tettem.
Ha az OV tagokat nem érdekli ez a hazugságáradat akkor én mit púposkodok?
Az elnök elmondta az informatikai audit vizsgálatról amit az IBM ebben az ügyben írásban közölt vele.
Természetesen ez köszönő viszonyban sincs azzal amit az OMME ügyvezetője az elnökválasztás előtt összehozott.
Azt kérdeztem Mészáros Józseftől, hogy mi késztette arra, hogy egy ilyen valótlan dolgot hozzon össze?
A mai OV-n elhangzott ez irányú kérdésem így hangzott el, idézem:
"Az elnökválasztási Küldöttgyűlésen Mészáros József OMME ügyvezetőtől hallottuk, hogy Bross Péter gyakorlatilag kidobott az ablakon 20 millió forintot, mert megbünteti az OMME-t az IBM, egy rossz szoftverfelhasználás miatt.
Aztán Bross Pétertől azt hallhattam az elnökségi ülésen, hogy ennek nagy része a NP-ból finanszírozható, ez valójában nem büntetés, hanem egy magasabb minőségű szolgáltatás díja.
Kérdezem a tisztelt feleket mi ebből az igazság?
Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ügyvezető ezt a választás előtt tette, ezzel próbálta befolyásolni a küldöttek döntését."Erre sajnos választ nem kaptam!
Aztán jött a következő kérdésem, ezt is idézem:
"Tisztelt Elnökség, Tisztelt Ov tagok.
Mint tudjátok jelenleg az OMME nem közhasznú, ezt köszönhetjük Dr. Mészáros Lászlónak.
Viszont van egy küldöttgyűlési határozat amelyben a küldöttek egyhangú szavazata lapján úgy döntöttünk, hogy újra legyen az OMME közhasznú civil szervezet.
A közhasznú státusz visszaszerzésének egyik alapfeltétele a teljes nyitottság, és átláthatóság biztosítása.
Amennyiben ebben bármilyen korlátozás is van, soha a büdös életben nem leszünk közhasznúak, ez pedig ellentétes a küldöttek döntésével.
Tehát megkérem a tisztelt elnökséget tartsák be a civil törvény idevonatkozó szabályait és a küldöttek döntését.
Abban maximálisan egyet értek, hogy az elnökségi üléseket rendbontással nem szabad zavarni, a belekotyogókat, rendbontókat ki kell küldeni.
Ugyan ebbe a témakörbe tartozik a név szerinti szavazás.
Ez sem az elnökség akaratán múlik, ezt is törvény írja elő.
Aki nem hajlandó nevével vállalni a döntéseit, nem hoz felelősségteljes döntést, át kell adja a stafétát másnak, aki ezt vállalja, és a küldöttek méltónak tartják."Erre sem reagált az elnökségből senki.
Ebédszünetben megkeresett az egyik EB tag.
Többször, nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy hagyjam abba a háborúzást, zárjuk le a múltat, Gyakorlatilag azt kérte amit Izso60.
Tisztelt méhésztársak, ne haragudjatok de ez nekem nem megy.
Az EB tagtól megkérdeztem még a következőt amit elő sem tudtam adni az OV-n?
Ez lett volna a következő kérdésem:
"Mint tudjátok egyszer én is kíváncsi voltam, hogy zajlik egy elnökségi ülés.
Ezért szeptember 1-én hallgatóként részt vettem az ülésen.
Erről az ülésről tudósítást nem készítettem, mivel nyilatkoznom kellett, hogy hangfelvételt nem készítek.
Egyetlen ott elhangzott eseményt azért szeretném ha az elnökség, és Mészáros József ügyvezető tisztázna.
Akkor egy kis vita alakult ki közte és Bross Péter között.
A vita alapja a Kft. vizsgálat, azon belül pedig, hogy az ügyvezető többszöri kérésre nem volt hajlandó odaadni a 2014-es könyvelési, pénzügyi-számviteli adatokat.
Az ügyvezető ott akkor azt állította, hogy odaadta, Bross Péter meg, hogy nem kapott ilyent, az ügyvezetőtől szeptember 1-ig amikor az elnökségi ülés volt nem kapta meg.
Kérem itt az OV előtt tisztázzák ezt a fontos dolgot, mivel valaki nem mond igazat!"Továbbra is úgy gondolom, ha nem beszélünk, erről a témáról, az tovább mélyíti a válságot.
Nekem pedig az a véleményem, hogy az EB tagnak és az EB elnökének kellett volna felszólítania az ügyvezetőt, hogy adja oda a kért könyvelést, ha pedig ezt nem teszi, visz lát.
Még nincs vége, ha bírjátok!
Az OMME honlapján még mindig olvasható a kacsa hír!
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/10/EB-feljegyz%C3%A9s_v%C3%A1lasz-F%C3%A1skerti-L.-lev%C3%A9re_2016.pdfMa az OV tagok halhatták, hogy ez a feljegyzés gyakorlatilag valótlanságokat állít, az EB árnyékra ugrott!
Az 511.118 Forint szinte teljes egészében a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból visszaigényelhető.
Nagyon szerettem volna ha az EB ugyan ilyen éber lett volna a méhészek pénzéből alakított Kft. átvizsgálásánál.
Ide vonatkozó utolsó kérdésemet ismét nem volt módom feltenni:
"Dr. Mészáros László elnöksége alatt 2015. a XVIII. Országos Méhésztalálkozón, Székesfehérváron bejelentette, hogy a Kft.8 milliós nyereséget produkált, amit később Fáskerti László akkori EB elnök 2015.március 5.-én az OV-n kiigazított.
Megdöbbenve hallom, hogy a 2016. július 11.-i elnökségi ülésen Mészáros László már azt monda nem kell a Kft-t vizsgálgatni mindenki tudja, hogy veszteséges.
Kíváncsi lennék, hogy az ülésről készült jegyzőkönyvben ez szerepel e?
Arra soha nem kaptam választ, hogy miért nyomta le a küldöttek torkán a 2015-ös pénzügyi beszámolót, amikor az egyik tétel, Kft. gazdálkodása hiányzott?
Itt szeretném megkérdezni a Tisztelt elnökségtől, hogy a Kft. átvizsgálásáról szóló dokumentumokat mikor fogják megkapni a küldöttek?
Mivel a küldöttgyűlés az OMME legmagasabb döntéshozó szerve, a küldötteket kötelesek tájékoztatni a vizsgálat eredményéről."Akinek ez sárdobálást iszapbirkózást jelent nem érdekli az OMME sorsa a méhészek vagyona.
Csalódott vagyok az érdektelenség miatt, viszont ezt betudom annak, hogy a Tisztelt OV tagok nagy része azt sem tudja miről beszélek.
Végezetül szeretném megjegyezni,(amire ott szintén nem volt módom) hogy az OMME ügyvezetőjével személyes konfliktusom soha nem volt, ha nem értem el telefonon mindig visszahívott, nyitott kérdés nem maradt.
A fenti dolgokra amelyek őt érintik szerettem volna választ kapni, ami most elmaradt.
Nagyernyei Attila
Elnök
Tolna Megyei Méhész Egyesület
Szekszárd
2016. október 16.