Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715126 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #1635 Dátum: 2016. Október 11. 18:57 »
Ha majd te leszel az elnök, nagyot csapsz az asztalra és attól aztán fel fog menni a méz ára.

Tényleg. Mit kéne tenni szerinted, hogy a méz ára felmenjen? Szóval, te mit tennél?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1636 Dátum: 2016. Október 11. 19:47 »
Beöltözhetne mézkirálynak olyanunk még úgyse volt. Lehet ez nem is jó volt tőlem jó ötlet mert lemenne a mézára. :D :D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1637 Dátum: 2016. Október 14. 22:09 »
Nagyon elült egy téma.

Melyik alapszabály az érvényes? Én meg vagyok győződve arról, hogy Csuja László által indított perek alaposak voltak és a 2005-ös alapszabály alapján működhet csak szabályosan az Országoa magyar Méhészeti Egyesület. Nagyon jó lenne ha az Országos Vezetőségi ülés a hatályos alapszabálynak megfelelően működjön.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1638 Dátum: 2016. Október 16. 00:33 »
Hohoho*hohoho*hohoho-hó! Álljon már meg a pride. Most akkor voltak Csuja által indított perek vagy nem voltak?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1639 Dátum: 2016. Október 16. 18:35 »
 Bross ma bejelentette, hogy kifelé a 2005-ös alapszabály az érvényes, de befelé a 2015-ös. Ez a káosz senkinek se jó, de ez ma így hangzott el.

Mivel indokolta?

A Fővárosi Bíróság hivatalnoka azt mondta pénteken délelőtt Bross Péternek, hogy nekik teljesen mindegy, hogy egy szervezet belügyeiben mit csinál mindaddig amíg a Bíróság elé nem kerül bármilyen ügyben az egyesületünk. Ugyanis ők csak a 2005-ös hatályban levő szerint döntenek és csak aszerint dönthetnek.

Nem értem, hogy mi a jó fenéért kell ragaszkodni a biztosan rossz 2015-ös alapszabályhoz, amikor van egy jogszerű és működőképes 2005-ös.

*

izso60

• 573
« Válasz #1640 Dátum: 2016. Október 16. 19:26 »
Üdv. Uraim!
Geddekas!
Azért kell ragaszkodni a 2015-ös alapszabályhoz mert az egyesület parlamentje jelentős többséggel elfogadta és ha valaha a bíróság rányomja a pecsétjét akkor 2015 novemberétől lesz hatályos amikor a küldöttgyűlés elfogadta.
Ezt ma már mindenki tudja csak Te és Nagyernei Uram kekeckedik ezzel folyton!
Amit igazán ideje lenne abba hagyni mert sem a vezetés sem a tagság nem nézi jó szemmel ezt az iszapbirkózást ez a disznók dolga.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1641 Dátum: 2016. Október 16. 19:44 »
Idézet
Azért kell ragaszkodni a 2015-ös alapszabályhoz mert az egyesület parlamentje jelentős többséggel elfogadta és ha valaha a bíróság rányomja a pecsétjét akkor 2015 novemberétől lesz hatályos amikor a küldöttgyűlés elfogadta.
1.
Álmodik a nyomor. Azon az alapszabályon amit utolszor beadtak több a lyuk, mint egy túlérett ementáli sajton. Tuti, hogy hiánypótlásra és módosításra vissza lesz dobva. Nem lehet egy 28 oldalas alapszabályt úgy megcsinálni, hogy az hibátlan legyen.
2.
Amíg új parancs nincs, addig a régi van érvényben. Vagyis semmi nem borul attól, ha a 2005-ös alapján dönt az OMME addig, amíg a jogerős új határozat ki nem jön az új alapszabályról. A politikai pártok is társadalmi szervezetek és azok se alkalmazzák a módosításokat addig, amíg a bíró hatályba nem lépteti. Pedig nekik aztán van protekciójuk ezerrel hozzánk képest.

Ami most történik az a vicc kategóriája. Elértük a Kétfejű Kutya Párt szintjét. Kifelé 2005-ös, befelé 2015-ös. Ilyen állat nincs, de mégis van. Úgy hívják, hogy OMME. Ezen a méhek már nem nevetnek, hanem sírnak.

« Válasz #1642 Dátum: 2016. Október 16. 21:11 »
Izso60 írja, hogy az iszapbirkózás a disznók dolga?
Ma én is így éreztem az OV-n amikor válaszra sem méltattak.
Bross Péter bejelentette, hogy a különböző napirendek után lehet kérdéseket feltenni.
Én kettőt is feltettem, de választ egyikre sem kaptam.
Jobb lett volna ha itthon maradok viaszt főzni mint tegnap tettem.
Ha az OV tagokat nem érdekli ez a hazugságáradat akkor én mit púposkodok?
Az elnök elmondta az informatikai audit vizsgálatról amit az IBM ebben az ügyben írásban közölt vele.
Természetesen ez köszönő viszonyban sincs azzal amit az OMME ügyvezetője az elnökválasztás előtt összehozott.
Azt kérdeztem Mészáros Józseftől, hogy mi késztette arra, hogy egy ilyen valótlan dolgot hozzon össze?
A mai OV-n elhangzott ez irányú kérdésem így hangzott el, idézem:
"Az elnökválasztási Küldöttgyűlésen Mészáros József OMME ügyvezetőtől hallottuk, hogy Bross Péter gyakorlatilag kidobott az ablakon 20 millió forintot, mert megbünteti az OMME-t az IBM, egy rossz szoftverfelhasználás miatt.
Aztán Bross Pétertől azt hallhattam az elnökségi ülésen, hogy ennek nagy része a NP-ból finanszírozható, ez valójában nem büntetés, hanem egy magasabb minőségű szolgáltatás díja.
Kérdezem a tisztelt feleket mi ebből az igazság?
Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ügyvezető ezt a választás előtt tette, ezzel próbálta befolyásolni a küldöttek döntését."

Erre sajnos választ nem kaptam!
Aztán jött a következő kérdésem, ezt is idézem:
"Tisztelt Elnökség, Tisztelt Ov tagok.
Mint tudjátok jelenleg az OMME nem közhasznú, ezt köszönhetjük Dr. Mészáros Lászlónak.
Viszont van egy küldöttgyűlési határozat amelyben a küldöttek egyhangú szavazata lapján úgy döntöttünk, hogy újra legyen az OMME közhasznú civil szervezet.
A közhasznú státusz visszaszerzésének egyik alapfeltétele a teljes nyitottság, és átláthatóság biztosítása.
Amennyiben ebben bármilyen korlátozás is van, soha a büdös életben nem leszünk közhasznúak, ez pedig ellentétes a küldöttek döntésével.
Tehát megkérem a tisztelt elnökséget tartsák be a civil törvény idevonatkozó szabályait és a küldöttek döntését.
Abban maximálisan egyet értek, hogy az elnökségi üléseket rendbontással nem szabad zavarni, a belekotyogókat, rendbontókat ki kell küldeni.
Ugyan ebbe a témakörbe tartozik a név szerinti szavazás.
Ez sem az elnökség akaratán múlik, ezt is törvény írja elő.
Aki nem hajlandó nevével vállalni a döntéseit, nem hoz felelősségteljes döntést, át kell adja a stafétát másnak, aki ezt vállalja, és a küldöttek méltónak tartják."

Erre sem reagált az elnökségből senki.
Ebédszünetben megkeresett az egyik EB tag.
Többször, nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy hagyjam abba a háborúzást, zárjuk le a múltat, Gyakorlatilag azt kérte amit Izso60.
Tisztelt méhésztársak, ne haragudjatok de ez nekem nem megy.
Az EB tagtól megkérdeztem még a következőt amit elő sem tudtam adni az OV-n?
Ez lett volna a következő kérdésem:
"Mint tudjátok egyszer én is kíváncsi voltam, hogy zajlik egy elnökségi ülés.
Ezért szeptember 1-én hallgatóként részt vettem az ülésen.
Erről az ülésről tudósítást nem készítettem, mivel nyilatkoznom kellett, hogy hangfelvételt nem készítek.
Egyetlen ott elhangzott eseményt azért szeretném ha az elnökség, és Mészáros József ügyvezető tisztázna.
Akkor egy kis vita alakult ki közte és Bross Péter között.
A vita alapja a Kft. vizsgálat, azon belül pedig, hogy az ügyvezető többszöri kérésre nem volt hajlandó odaadni a 2014-es könyvelési, pénzügyi-számviteli adatokat.
Az ügyvezető ott akkor azt állította, hogy odaadta, Bross Péter meg, hogy nem kapott ilyent, az ügyvezetőtől szeptember 1-ig amikor az elnökségi ülés volt nem kapta meg.
Kérem itt az OV előtt tisztázzák ezt a fontos dolgot, mivel valaki nem mond igazat!"

Továbbra is úgy gondolom, ha nem beszélünk,  erről a témáról, az tovább mélyíti a válságot.
Nekem pedig az a véleményem, hogy az EB tagnak és az EB elnökének kellett volna felszólítania az ügyvezetőt, hogy adja oda a kért könyvelést, ha pedig ezt nem teszi, visz lát.
Még nincs vége, ha bírjátok!
Az OMME honlapján még mindig olvasható a kacsa hír!
http://www.omme.hu/wp-content/uploads/2016/10/EB-feljegyz%C3%A9s_v%C3%A1lasz-F%C3%A1skerti-L.-lev%C3%A9re_2016.pdf
Ma az OV tagok halhatták, hogy ez a feljegyzés gyakorlatilag valótlanságokat állít, az EB árnyékra ugrott!
Az 511.118 Forint szinte teljes egészében a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból visszaigényelhető.
Nagyon szerettem volna ha az EB ugyan ilyen éber lett volna a méhészek pénzéből alakított Kft. átvizsgálásánál.
Ide vonatkozó utolsó kérdésemet ismét nem volt módom feltenni:
"Dr. Mészáros László elnöksége alatt 2015. a XVIII. Országos Méhésztalálkozón, Székesfehérváron bejelentette, hogy a Kft.8 milliós nyereséget produkált, amit később Fáskerti László akkori EB elnök 2015.március 5.-én az OV-n kiigazított.
Megdöbbenve hallom, hogy a 2016. július 11.-i  elnökségi ülésen Mészáros László már azt monda nem kell a Kft-t vizsgálgatni mindenki tudja, hogy veszteséges.
Kíváncsi lennék, hogy az ülésről készült jegyzőkönyvben ez szerepel e?
Arra soha nem kaptam választ, hogy miért nyomta le a küldöttek torkán a 2015-ös pénzügyi beszámolót, amikor az egyik tétel, Kft. gazdálkodása hiányzott?
Itt szeretném megkérdezni a Tisztelt elnökségtől, hogy a Kft. átvizsgálásáról szóló dokumentumokat mikor fogják megkapni a küldöttek?
Mivel a küldöttgyűlés az OMME legmagasabb döntéshozó szerve, a küldötteket kötelesek tájékoztatni a vizsgálat eredményéről."

Akinek ez sárdobálást iszapbirkózást jelent nem érdekli az OMME sorsa a méhészek vagyona.
Csalódott vagyok az érdektelenség miatt, viszont ezt betudom annak, hogy a Tisztelt OV tagok nagy része azt sem tudja miről beszélek.
Végezetül szeretném megjegyezni,(amire ott szintén nem volt módom) hogy az OMME ügyvezetőjével személyes konfliktusom soha nem volt, ha nem értem el telefonon mindig visszahívott, nyitott kérdés nem maradt.
A fenti dolgokra amelyek őt érintik szerettem volna választ kapni, ami most elmaradt.
Nagyernyei Attila
 Elnök
Tolna Megyei Méhész Egyesület
  Szekszárd
2016. október 16.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 16. 21:16 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1643 Dátum: 2016. Október 16. 21:40 »
Idézet
Bross Péter bejelentette, hogy a különböző napirendek után lehet kérdéseket feltenni.
Én kettőt is feltettem, de választ egyikre sem kaptam.
Azt senki se mondta, hogy válaszolni is fognak a kérdésekre! :P
Ezt úgy hívják, hogy látszat demokrácia.

Idézet
Ha az OV tagokat nem érdekli ez a hazugságáradat akkor én mit púposkodok?
A helyzet nem reménytelen csak kilátástalan.

Idézet
Azt kérdeztem Mészáros Józseftől, hogy mi késztette arra, hogy egy ilyen valótlan dolgot hozzon össze?
Erre sajnos választ nem kaptam!
Van az a pénz amiért ....?

Idézet
Többször, nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy hagyjam abba a háborúzást, zárjuk le a múltat,
A törvénytelenség és a káosz nem lehet állandó és megnyugtató állapot. A kétfejű kutya pártja vicc. Ehhez nem mérhetjük magunkat.

Idézet
Csalódott vagyok az érdektelenség miatt,
Ez így van jól!
Ez tényleg így van jól?

« Válasz #1644 Dátum: 2016. Október 17. 08:28 »
"Csalódott vagyok az érdektelenség miatt, viszont ezt betudom annak, hogy a Tisztelt OV tagok nagy része azt sem tudja miről beszélek."
Szomorú vagyok, hogy a méhészek nagy része ilyen tudatlan elnököt választott meg a helyi egyesület élére.

ATTILA EZ A MONDATOD SÉRTŐ A TAGSÁGRA ÉS AZ ELNÖKÖKRE NÉZVE EGYARÁNT.

Hogy mersz ítélkezni mások felett?

Bross Péter válaszolt minden kérdésre. Csak három hozzászóló nem értette meg.

Ezzel többet ártatok az Elnöknek és az OMME-nak mint használtok.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 17. 08:31 írta gondolkodó »

« Válasz #1645 Dátum: 2016. Október 17. 08:42 »
A valaminek a nem tudása.....tetszik érteni?  ;D

Ez a tájékoztatás hiánya miatt van!  :o

Pedig van OMME újság, amit minden tag ezen belül minden küldött, elnök megkap.  ;)

Miért nem az OMME dolgairól szól az OMME újság?  :-X
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1646 Dátum: 2016. Október 17. 09:42 »
Texas Rangerrel értek egyet!
Senkit nem szerettem volna megsérteni!
Ezt a mondatod érted sértőnek?
"Csalódott vagyok az érdektelenség miatt, viszont ezt betudom annak, hogy a Tisztelt OV tagok nagy része azt sem tudja miről beszélek."
Bizony, és erre írtam már példát is.
Azt tudod kedves gondolkodó, hogy a 2016.szeptember 1-i elnökségi ülésen az OMME elnöke Bross Péter odaadta az elnökség tagoknak a Kft.-ről készült vizsgálati anyagot?
Ekkor közölte az elnökséggel, hogy......Mészáros József ügyvezetőtől nem kaptam meg a mai napig a 2014-es könyvelést, pénzügyi-számviteli adatokat.
Mészáros József azt állította, hogy pedig ő odaadta.
Bross Péternek elfogyott a türelme, felugrott, és közölte a jelen lévőkkel ki kell menjen sétálni, mert ezt nem bírja, hogy meghazudtolják.
Az ügyvezető pedig csak állította, hogy minden anyagot átadott.
Kész, Péter begurult, idegesen odacsapta az ügyvezető elé a számítógépét, és közölte vele, hogy mutassa meg az e-mailt, valamint az átadás dátumát.
Közben az elnök körbeadott az elnökségi tagoknak olyan leveleket (nem láttam hányat) amelyben kérte a 2014-es könyvelést.
Ezt mind végignézte az EB elnök!
Szerinted Gondolkodó mit kellett volna csinálni az EB elnökének?
Megsúgom!
Utasítani az ügyvezetőt a szükséges iratok átadására, hogy a vizsgálatot korrektül le lehessen folytatni!!
Ti ebből mit tudtatok????????
Tisztelt gondolkodó!
Azért ezt a mondatodat nem értem, kérem válaszolj:
"Bross Péter válaszolt minden kérdésre."
Én kettőt tettem fel, azokból egyikre sem kaptam választ, sem tőle sem Mészáros József ügyvezető Úrtól, sem az elnökség tagjaitól.
Még valami.
A Kft. vizsgálatát mikor mondták?
Vagy az nem érdekel senkit?
Totálisan tájékozatlan a társaság most is ezt állítom!
Óriási hibának tartom, hogy szőnyeg alá söprünk fontos dolgokat.
Emiatt a szakmapolitikai rovatra tett zárat feloldom, és próbálok korrekt tájékoztatást adni, egyáltalán nem sértő szándékkal.
Az őszinteség is bűn talán?
Beszéljük ki nyíltan belső dolgainkat, ezért van honlapunk.
Ja és tegnap az egyik EB tag ebéd közben még odalépett hozzám, és megkért hogy hagyjam abba ez ellenségeskedést, árokásást.
Pont az akinek a törvényesség betartása, a méhészek vagyonának óvása volna a feladata?
Itt valami nem kerek.
A 1643-as hozzászólásomat olvassátok el ha van türelmetek, úgy kerek a válaszom!
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 17. 10:09 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1647 Dátum: 2016. Október 17. 12:05 »
Gondolkodó írta:
Idézet
Bross Péter válaszolt minden kérdésre.
Valóban. Teljesen igazad van. Tulajdonképpen az is válasz, ha nem válaszolunk. Csak éppen érteni kell belőle, hogy a válasz nem megadása mit jelent.
De ha rosszul értettem a te mondandódat, akkor javítsd ki. és mond el a te verziódat, hogyan adott választ arra a kérdésre amit Nagyernyei feltett.

Egyébként én se kaptam választ arra, hogyan kívánja az elnökségi üléseket a törvényeknek és az alapszabálynak megfelelően levezetni? Az nem elég, hogy a nyilvánosság szabályait annyiban betartja, hogy beülhet bárki az ülésekre. Ez kevés. A napirendi meghívók pongyolák, előterjesztések csak véletlenszerűen vannak, a határozatok pongyolák és felelőtlenek, a viták hangneme gyalázatos. A meghozott határozatok, hang és írott anyagok se elérhetők rendesen.

Az OMME testületei közül egyedül az Etikai Bizottság törekszik (ha nem is maradéktalanul, de legalább törekszik) a törvényesség szerint működni. De az Ő működésüket is ellehetetleníti ez a Kétarcú Kutya Pártja szerű alapszabály-értelmezés, amit Bross Péter előterjesztett az OMME 2016 október 16-án tartott OV-n.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1648 Dátum: 2016. Október 17. 12:06 »
Idézet
Miért nem az OMME dolgairól szól az OMME újság?
Aha. Az veszélyes lenne.

*

izso60

• 573
« Válasz #1649 Dátum: 2016. Október 17. 20:18 »
Üdv. Uraim!
Tisztelt Csuja László (Geddekas)!
Tisztelt Nagyernyei Attila!
Ahogy itt megszoktuk megy a szófosás,de mindég jó messzire kikerülve a valóságot!
Az elnök Bross Péter már a bevezetőbe kérte hagyjátok békén Őt és az elnökség tagjait a múltat újra előtérbe helyező csak nektek gondot okozó problémák időt rabló szarakodással.
Igazi FELADATOKAT kellene megoldani kemény munkával és nem szarfűrészeléssel múlatni a drága időt,noha nektek semmi sem drága!
Nagyernyei csak az ő vélt sérelmein siránkozik annyira hogy leszarja az elnök kérését,nyomja a süketelését mint a háborodott.
Csuja ugyanaz,nem is tett fel kérdést csak fosta a szót vigyorogva,élvezve hogy kihangosítva hallhatja a saját hangját,amitől már mindenkinek hányingere van.
Itt meg már leosztja hogy hányfelé fogja szétmarni az egyesületet neki ez a legfontosabb célkitűzése és már nem is rejt sem véka sem rakodókas alá!

Itt tartunk Uraim!
Aki azt állítja hogy az elnök nem így kezdte az HAZUDIK!
Az utána mégis ezt feszegető kérdésekre MINIMUM ez volt a legőszintébb legmegfelelőbb válasz.
Köszönjétek meg magatoknak!
gondolkodjatok el ha tudtok mi a különbség az építés és a rombolás között.