Mondanák egy adomát, ami felénk szájról szájra jár, és viccnek tűnik, de nem vicc, mert analóg az omme -ra.
1945 előtt a falu leggazdagabb családja H József családja volt. Feri Bácsiék szegények voltak, ezért ő 1945 után nagy kommunista lett, felvonulásokra járt, gyűléseken tapsolt stb.
Idő közben, H Józsefék kulák listára kerültek és mindenüket elvették.
Történt, hogy később már, Feri bácsi is elmaradozgatott a felvonulásokról, és nem tapsolt olyan lelkesen, ezért behívatták a pártirodára.
Ott kérdezgetni kezdték, hogy mi történt vele, miért nem olyan lelkes már mint régen. Feri bá először semmit se válaszolt, majd a nagy faggatózásra kibökte. "Azé mer aszontátok, hogy olyan leszek mind Jóska, oszt közbe meg Jóska lett olyan mind én."
Szóval én azt mondtam, Mészáros nem elég jó, jobb kell. Fejlődni meg változtatni kell a dolgokon, meg többet kell dolgozni a méhészek érdekében.
Mészárost már elzavarták, és most még úgy se megy a dolog, mint mikor ő volt az elnök. Megint ástunk egy gödröt annak a talicska földnek amit el akartunk tüntetni. Most már csak annak a földnek kell egy másik gödör ami ebből a gödörből kijött. Szóval ide is illik Feri bácsi megállapítása.