Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714907 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1455 Dátum: 2016. Augusztus 30. 15:28 »
Kicsit lejjebb... ;)

Jenő!

Lindzzy valóban nem arra gondolt, amit idéztél, tudod egy másik topicban a már tapintható feszültséget csökkentendő feltett egy terelő kérdést...
Lindzzy kérdezte a dr. Mészáros ellen kezdeményezett etikai és fegyelmi eljárás topicban:

"Más:
Szerintetek mit várhatunk ettől a munkacsoportos dologtól?

Parttalan vitákat,szimplán dacból érvek nélkül?Csoportos sajnálkozást,hogy milyen sanyarú a sorsunk…majd hosszú meetingeket arról,hogy miért nem haladnak a dolgok?Esetleg kemény ajánlásokat,amik idővel a rövidtávú egyéni érdekek miatt annyira felpuhulnak,hogy semmilyen pozitív hatásuk sem lesz?Vagy esetleg sikerül felnőnünk a feladathoz és valóban olyan cselekvési tervek születnek,amik hozzájárulnak a fenntarthatósághoz hosszútávon?
(Eljátszottam a gondolattal,hogy elvetemült világjobbító gondolataimat a köz érdekében hadrendbe állítom.) Bár így jobban belegondolva kezdem sajnálni a szegény közt…"

Texas/Gödöllő bősz bikája e kérdésre válaszolva ezt írta:
"Szerintetek mit várhatunk ettől a munkacsoportos dologtól?

Parttalan vitákat,szimplán dacból érvek nélkül?"

Hol élsz Királylány ?

"A Munkacsoportok tagjait, a szaktanácsadókhoz beérkezett jelentkezők közül, az elnökség választja ki."

Ezek után szerinted kik lesznek a munkacsoportba beválasztva a jelentkezők közül?"

Nos, ha nem tévedek, Lindzzy erre utalt. Ha mégsem, majd kifejti ha lesz ideje.

Ami meg a Munkacsoportosdit illeti, a "Tégláim" szerint kevesen tolongtak eddig, hogy szakmai és gyakorlati tudásukat Munkabizottsági tagként a Köz javára kamatoztassák. A felhívás természetesen holnapig még aktuális (információ a Méhészújság hasábjairól), ezért Attilának villámgyorsan kell toboroznia még néhány tagot Csuja és nickjei mellé, másképp az egész szép kezdeményezés az érdektelenség mocsarába fúl...
Legfeljebb majd végszükség esetén felkérik Valakinek a Valakijét is...  Már csak az lehet a kérdés, van-e elég Valaki, aki Valakijét delegálni tudja a Munkabizottságokba... 

Azt persze nem tudom, hogy egy- kétszemélyes munkabizottságokat felállítanak-e, de szeptember elsején már sokkal okosabbak lehetünk. Az elnökségi ülésen majd rákérdezek, mert engem sajnos senki nem akar telefonon, e-mailben informálni, pedig Brossnak biztosan megvan az elérhetőségem. Ha máshonnan nem, az adatbázisból kikerestethetné.  Így legfeljebb nekem kicsit drágább lesz az információ, de hát régi igazság:"Nem igazán úr az, aki nem pazarol..."

Gyere Te is, Jenő!

Tőlünk telekocsi indul, viszem Tomipapát, Arisztaioszt, Feszekmezkamrast és Petronius arbitert is! Viszünk egy közepes talicskányi gönyűi ganyét is Csujának, legyen otthon egy kis televénye, hogy legyen mibe elvetnie a magvas gondolatait... Ha Varga Karcsi nem tud eljönni, legfeljebb én telepszem Csuja lepcses szájára, ha megszólal, bár lehet, hogy néhány szebb lepényt előkészítek pizzás-dobozba, dugónak az is megteszi, kímélendő az ülepemet. Csak azt nem tudom, Csuja hogy szereti, frissen pottyantva vagy napon előszárítva. Mindegy, viszek ilyet is, olyat is neki...

« Válasz #1456 Dátum: 2016. Augusztus 30. 15:59 »
Telitalálat.  ;)
Kíváncsi lettem volna,hogy hogyan is kell elképzelni ezt a munkacsoport dolgot,mivel a felhívás elég szűkszavúra sikeredett.Gondoltam,hogy itt elég sok olyan ember van,aki első,másod akárhanyad kézből kapja az infókat,hátha mondanának valami konkrétat.Hát nem lettem sokkal okosabb.
Így hát nem terheltem szaktanácsadónkat azzal,hogy az én jelentkezésemmel is kelljen foglalkoznia.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1457 Dátum: 2016. Augusztus 30. 16:44 »
Telitalálat.  ;)
Kíváncsi lettem volna,hogy hogyan is kell elképzelni ezt a munkacsoport dolgot,mivel a felhívás elég szűkszavúra sikeredett. .........
Így hát nem terheltem szaktanácsadónkat azzal,hogy az én jelentkezésemmel is kelljen foglalkoznia.

Lindzzyke!

A Méhészújság augusztusi számában a harmadik oldal túlnyomó része eme felhívással ékes. Gondolom, járatja az újságunkat...

Szerintem elég részletes az a felhívás. Texas Rangerünk is abból idéztt a válaszában, de az OMME elnöksége is bevallotta: "Számos nyitott kérdés maradt még a munkacsoportok létrehozása kapcsán, de próbáljuk ki, kezdjük el a közös munkát!"

Ne hagyja tehát eltántorítani magát a munkabizottságok tevékenységében való részvételtől, ne hagyja, hogy Gyuri barátom elkedvetlenítse. Az az érzésem, neki csak azzal lehet baja, hogy értelmes, gondolkodó, s nem mindenben a paradigma-váltó "Döntéshozónak" elkötelezett személyek is esetleg részt kívánnának venni a munkában. Láthatja, az Elnökség sem lát még mindent tisztán a bizottságok tevékenységével kapcsolatban, de ha ki sem próbáljuk, akkor tényleg fölösleges a kezdeményezés.

Én hiszek az együtt gondolkodás jobbításra képes erejében, s ezért minden bizottságba beadtam a jelentkezési lapomat. Kérem, tartson velünk, azokkal, akik szeretnénk hallatni a szavunkat, előre szeretnénk vinni, felemelni a méhészeti ágazatot, hiszünk a demokráciában és szakmailag is hozzá tudnánk és szeretnénk tenni Egyesületünk munkájához.

Ön -ha jól tudom- közgazdász, de érdekli a méhlegelők kérdése, valamint foglalkoztatja a méhészeti közélet is. Nem sok hasonlóan kvalifikált és szerteágazó érdeklődési körű személy van fenn ezen a Klubon, Méziennel együtt ráadásul a hölgyek képviseleti arányát is tudnák erősíteni. Éppen ilyen kvalitású fiatalokra van szüksége ágazatunknak és az érdekképviseletnek.

Ismételten kérném, ne hezitáljon, s jelentkezzen mielőbb. Holnapig még bőven van ideje. Én bízok Önben, s remélem, sikerült megvilágítanom, miért tartanám fontosnak, hogy Ön is részt vegyen a közös munkában.

Szeretettel üdvözlöm: Tamás

« Válasz #1458 Dátum: 2016. Augusztus 30. 17:06 »
Csigabiga!

Te jelentkeztél valamelyik szakbizottságba?  ;D

Csáki Tomi, OMME adatbázis, nagyon hallgatsz!

Nem haver, nem megbízott!  ;D ;D ;D ;D ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1459 Dátum: 2016. Augusztus 30. 22:00 »
Irulok-pirulok. ;)

Természetesen olvastam az újságban a felhívást.
Részletesnek valóban részletes,csupáncsak azokra a kérdésekre nem találom benne a választ,amik felötlöttek bennem ezzel kapcsolatban. :)
Szeretem általában tudni,hogy ha bevállalok valamit,az milyen járulékos kötelezettségekkel,időráfordítással jár.
Pl.:Milyen módon kívánják a csoport tagjai tartani egymással a kapcsolatot?Milyen időközönként látják szükségesnek a személyes találkozót?(Lényegesen egyszerűbben kivitelezhető e-mail-ben,skype-on,etc. tartani a kapcsolatot,mint mondjuk kéthetente túrázgatni.)Bár aki a főváros agglomerációjában lakik az gondolom nem agyal ilyesmin. ;)
Mindezt bevállalja esetleg az ember a szent cél érdekében,de... a balsejtelmeimről már írtam korábban.
Mindenesetre azt megígérhetem,hogy még átgondolom,aztán majd meglátjuk.
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1460 Dátum: 2016. Augusztus 31. 00:10 »
Az a  mérhetetlen tájékozatlanság amiről itt egyesek elárulják magukat, elszomorító.
A közeljövőben ezen komoly változás fog bekövetkezni.
Tomipapa és kivancsi111-el az élen.
Fújnak egy nótát, de annak a valósághoz semmi köze.
Félinformációk kicsavargatva, elferdítve, átírva.
Ezt beállítják hiteles információnak, aztán közben hót sötétek.
Minden írásukból árad a rosszindulat, ha pedig én konkrét eseményről, konkrét adatokat közlök, azonnal a méhészek ellensége vagyok.
Nem kell sokat várniuk, és lehull a lepel sok mindenről, amely a változás csapatát fogja igazolni.
Jelenleg az OMME-n belül egy láthatatlan harc dúl, a leváltott vezetés rúgkapál.
Nagyon gyenge próbálkozások ezek, amelynek van egy olyan aktív szereplője is, aki nem is tudja, hogy már meg van az utódja is.
Most legyen ennyi elég.
A változás csapata megkeményedett a sok alaptalan gyalázkodástól.
A valós tények közkinccsé tétele után nekünk is könnyebb lesz, nem kell magyarázkodnunk többé.
Az OMME kutyult alapszabálya a káoszt akaróknak kedvez.
Azoknak a munkabizottságoknak, akik ezen a területen fognak szorgoskodni, nagyon szorítok.
Az elnökség "maradéka" nem nyugszik, de megtaláltuk a hatékony módszert.
Nyugi.
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 31. 08:15 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #1461 Dátum: 2016. Augusztus 31. 06:12 »
Az "egyenlő mércével mérő"Szenttamási (lousicide,tomipapa) Úr!

Ha már telekocsival  beballag az elnökségi ülésre,tegye már meg a "köz"javára
a következőket.
Ne csak Csuja László barátja száját fogja be-mint azt le tetszett írni
oly szépen,lélekemelően nemes ülepével-hanem kérje már meg valamelyik
kedves barátját,áldott jó doktorunk Cserényi Péter szájának befogására.
Az én"tégláim"-tudja én "nagyon nagy Méhész"vagyok,így aztán téglából
is több jutott nékem,nemcsak a gondból-szerint ez az áldott jó ember
sokkal többet szól bele elnökségünk munkájába mint az Ön Csuja barátja.
Mivel úgy is ott lesz tegye már meg azt a szívességet az Ön által oly sokszor
emlegetett "köz" javára,hogy szól az áldott jó Cserényi barátjának,hogy
a küldöttek nem kérték fel az utolsó választáson arra,hogy továbbra is
Ő legyen az OMME "megmondó,mindent eldöntő " Atya-Úristene.
Az sem bánom ha nemes ülepével inkább az Ő szájára telepszik.
Tudja csak az egyenlő mérce,amit Kend szokott számon kérni egyeseken.
Ha már többet kiabál mint Csuja,akkor Övé az elsőség e nemes gesztusból.
Mondja már meg Neki nyugdíjazza magát,elég kárt okozott már
a "köznek",a méhészeknek.
Tudja,az egyenlő mérce.
Ha már ily hajnali órán felrévedve pennát ragadtam ismét említeném nagy tiszteletű
személyének azt az aprócska tényt,hogy az előző választáson a Cserényi féle
rezsim megbukott,annak ellenére,hogy a Kend által szeretet "köz" katonái mindent megtettek
status quo-ért. Ajánlom még egyszer figyelmébe nem túl régi írásom,melyet itt a klubbon követtem el,
ezen témában.Kend által nem lett elítélve,kivesézve,annak ellenére,hogy folyton folyvást
a "megváltó nagy csapat"bukását emlegeti,ezért gondolom egyetért írásommal.
Félre téve az ironizálást egy pellanatra,próbája már tudását"jó"ügyek mögé-mellé tenni,
a bizottságokban lehetősége nyílik rá.Próbálja meg Brosst más szemmel nézni mint eddig,csak egy picit,
rá fog jönni milyen ember.Ő valóban megpróbál együtt dolgozni "mindenkivel",sajnos most
úgy tűnik nem fog menni.Nem rajta múlt és nem rajta fog múlni ezután sem.
A bosszúállás nem kenyere.
Ő magasan ma a legjobb,legnagyobb tudású érdekvédő közel és távol.

Már többször megfogadtam nem "vívok"Önnel,de mivel a Kend által szeretett egyenlő mérce követelményét
csak egyik oldalra tartja kötelező érvényűnek,ezért vettem ismét elő a kardom.

Továbbra is maradva mély tisztelője,Csányi Antal.

Az emlegetett írásom,ha nem tudná miről beszélek:
Ezt írja a Tetűirtó !

"Milyen bukott csapatról beszélsz hát? Hol van dr. Horváth Zsolt, Hevesi Mihály, Bercsényi János, Csányi Antal, Erdélyi János, Szabó György, Csuja László, Kiss János, Elekes László, Mózes Albert? Tudom, hogy két személy önként lemondva a jelöltségről, nem vállalta a megmérettetést, de ha bukásról beszélünk, akkor elsősorban a "megváltók" bukásáról beszélhetünk, s nem véletlen, hogy ennek a csapatnak a "szóvivői" újra offenzívát indítottak azon Elnökségi tagok ellen, akiket "kipiszkálhatónak" vélnek."

Úgy tűnik úja és újra vissza kell térni a tetűirtók miatt nekünk tetveknek a választáshoz.

Egy kis kitérő a témától,mert ez a név választás minősíti a mögötte lévő embert.
Mért választana ilyen nevet valaki, ha nem azért mert véleményével ellentmondókat tetveknek tekinti.
Micsoda szép gesztus embertársai felé,tetveknek tekinteni Őket.

A választás.
Végletekig manipulált egy végletekig manipulatív rendszerben .
A volt vezetés a szaktanácsadókat  felhasználva ,talán részben megvezetve,olyan küldötteket választat meg
a helyi egyesületekben akik jó párt katonaként,jó szaki katonaként arra szavaznak akire a szaki mondja.
Nagyon sok olyan küldött jelent meg a választási küldöttgyűlésen aki azt se tudta eszik vagy isszák az OMME-t
Ott voltam osztogattam a lapokat.Tele volt a hócipőjük,de nem mehettek sehova,mert a szaki hozta,a szaki vitte haza.
Nyilván nincs erről a manipulatív "méhészekről" pontos adat,az viszont biztos,hogy sokan voltak.
Az előző küldöttgyűléseken is ott voltam ezek az emberek soha nem voltak k.gyűlésen akkor nem voltak mozgósítva.
Most érezték Cserényiék csak úgy nyerhetnek,ha manipulált egyesületünkben további manipulálást hajtanak végre,
és az inaktív,érdektelen egyesületekben "párthű katonákat" választatnak meg küldöttnek.
A szavazó lapokon is látszott ez!
Mivel szavazási felügyelő voltam több mint fele szavazó lapot láttam.
A lapok azon része amely a "párthűek" töltöttek ki szinte mind egy forma volt.
Csak Cserényi helyére a jobb érzésű katonák Hegedűst írták be,gondolom nem bírta a gyomruk amit Cserényi
a szavazás előtt -és régebben-csinált.Ez külön megérne egy misét.
A Brossra,Hegedűsre szavazok lapjai sokkal de sokkal szórtabbak voltak.
Jó pár küldött még ma is meg van vezetve,mert jó szándékú és elhitte a sok rizsát,hazugságot,
amit nyomattak a szakik,Mészáros és társaik.
Ilyen körülmények között ez az arányú váltás óriási győzelem,megmutatja azt,hogy eddig is csak azért tűrték meg a Cserényi uralmat,Mészáros látszat kis királyságát,mert nem volt alternatíva.Nem volt egy másik csapat aki vállalta volna a további teendőket.Ezt én régóta hangoztattam,hogy így van.A székek közt ülve a küldöttgyűléseken ez egyértelmű volt.Sokan zúgolódtak,de nem látták értelmét az ellenkezésnek,mert a Cserényi slepp minden ellen véleményt lehurrogott.Láthattuk az ellenvélemény formálok mit kaptak a slepptől,az elől ülő párt hűektől.
Tipikus példája ez amikor egy zajos,pökhendi kisebbség uralkodik a csendes többség felett.

Mindezt azért írom le,mert ma nagyon nagy szükség lenne az összefogásra mert bajban vannak a méheink.A mai mezőgazdaságban használható vegyszerek legyengítik,egyes esetekben el is pusztítják méheinket.
Nincs más út mint összefogva fellépni ez ellen,addig amíg van értelme.Tanulni kell a múlt hibáiból,és aki nem képes az összefogásra,nem hajlandó meghallgatni az ellenkező véleményen lévőket,kussoltatja a másikat az távozzon az OMME-ból.

Meg kell szüntetni az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGEKET!
Szaki ne lehessen egyesületi döntési pozícióba,ne saját magának adjon,helyesebben ne adjon munkát.
Ne lehessen elnökségi tag,küldött,helyi egyesület vezetője.
Válasszon mindenki mit akar az egyesület tevékenységét befolyásolni,vagy egy jól fizető munkát.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 31. 22:21 írta Csányi Antal »

« Válasz #1462 Dátum: 2016. Augusztus 31. 07:50 »
Csigabiga!

Te jelentkeztél valamelyik szakbizottságba?  ;D

Csáki Tomi, OMME adatbázis, nagyon hallgatsz!

Nem haver, nem megbízott!  ;D ;D ;D ;D ;D

Figyusz, kis arborétumi Mester-kém!

Ami a jelentkezésemet illeti a munkabizottság(ok)ba, azt Lindzzynek már megírtam. Ha a jelentkezési lapomat még nem kapta volna meg az OMME adatbázisából, az nem attól van, hogy nem küldtem el, hanem attól, hogy még nem kapta meg a Bosstól...

Ami kérdésének velejét, Csáki Tamás méhészetének miben- és hollétét illeti, azt sem az OMME adatbázisából mazsoláztam ki, hanem egy teljesen nyilvános honlapról. Nos, ez a teljesen nyilvános honlap nem csak Csáki Tamás barátjának adatait tartalmazza, hanem mindazokét, akik ezidáig nem firtatott okokból takargatni szeretnék az adataikat. Ide értem Önt, a Valakijét, a Valakijének a tesóját, Csuját, s még mindazokat, akik azon görcsölnek, hogy egy interneten kószáló személy hogyan képes az adataikhoz hozzáférni. Most először, s egyben utoljára bemutatnám: így...

www.godollo.hu/_site/doc/text2c01040171/mehnyilvantartas.xls

Kattintson rá, nyissa meg bátran és ha további nyilvános adatbázisokra is kíváncsi, azokkal is készséggel szolgálok, Mester-kém. A provokációit meg nyugodtan dugja fel magának, lehet, hogy vannak, akik ájult tisztelettel kukkolják a nagy Méhészmestert, de ha nem haragszik, magamat nem sorolnám közéjük. Tudja: "Ha harc, legyen hát harc...!"

A múltkor kérdezte Jenő barátomat, hogy van-é tarsolya. Jenő régi motoros a méhészetben, nem Bross csinált belőle Valakit, hanem a maga kenyerin nőtt ilyen szépre, darabosra. Sok méhészt ismer, többet, mint gondolná, és többet tud némelyikről, mint az saját maga. Ne igen kóstúgassa, Mester-kém!

Oszt' azt "csigáz" akit akar, de én szóltam...

Szomorú magánéleti problémái és mentális görcsei miatt többen is hajlamosak vagyunk szánni Önt, de ez a szánalom sem tarthat örökké. Tudja, aki szelet vet, gyakorta vihart arat...

Látom, Nagyernyei fő-klubvezető is beszállt közben a ringbe:
"Minden írásukból árad a rosszindulat, ha pedig én konkrét eseményről, konkrét adatokat kölök, azonnal a méhészek ellensége vagyok.
Nem kell sokat várniuk, és lehull a lepel sok mindenről, amely a változás csapatát fogja igazolni."

Az az igazság, fogalmam sincs, a Klubvezető milyen "konkrét adatokat kölök", írása megint egy brossi üzenet némileg diszgráfiás interpretációjára hajaz. (Bocsi az idétlen kifejezésért, Klubvezetőnk esetében tényleg hülye szókép a "hajaz", igyekszem a lehetőségek szerint ezután kerülni, ráadásul a "Bocsi" is egy agyrém, az meg egykor Bross nickje volt a Sárgán...)

Szóval a bocsi és a hajaz visszavonva...

Atilla, ó Nagy Király!

"Az a  mérhetetlen tájékozatlanság amiről itt egyesek elárulják magukat, elszomorító.
A közeljövőben ezen komoly változás fog bekövetkezni.
Tomipapa és kivancsi111-el az élen."

Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezném, milyen komoly változást tervezel végrehajtani Jenőn és rajtam?

Hagyd kérlek a pátoszt a büdös francba, mondd már meg a tuttit, mert szegény oldalunk még ki talál lyukadni. Mi a rossebnek van szükség ilyen "lebegtetésekre"? Ha Bross barátod megmondta a frankót, virítsad már ki, ne "csigázz" már Te is... Reményeim szerint ez megint a te nagy durranásaid egyike, de azt már volt időnk megszokni. Az "utódlás"  viszont tényleg érdekelne bennünket, húzd már ki a nyuszit a cilinderedből, ó Nagy Király, ó, Nagy Varázsló!

Tudod mit? Már csak egyet kell szundikálni az elnökségi ülésig. Nem kell tőled az információ, megkérdezem Brosst egyenesben! Nem rinyálok én teneked, hogy méltóztass konkrétumokat feltenni ide, ha hinted az észt. majd a Boss megmondja. Nincs már az Egyesületünkben kussoltatás...

« Válasz #1463 Dátum: 2016. Augusztus 31. 08:23 »
 Lousicide!
Köszönöm, hogy ennyire rá vagy kattanva írásaimra, még apró elütéseimre is figyelsz.
Mivel ennyire szomjas vagy a hírekre tovább kell fokoznom kíváncsiságodat.
A Kft. nagyon gáz, sokkal nagyobb mint gondolnátok.
Amikor leírtam az ominózus kijelentésemet, amit azóta már többen átvettek, nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön.
Kemény napok fognak következni, de nekünk, a felvilágosultaknak jobb lesz, nektek meg rosszabb.
Szeretett, imádott "harcostársaid" iszonyatos nagy kakiba vannak.
Nem is csodálkozom a reakcióikon.
Figyeld a honlapot, mert itt mindenről első kézből kaphatsz tájékoztatást, de most még nekem is csendben kell lennem.
Tudod, így nagyobbat fog durranni.
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1464 Dátum: 2016. Augusztus 31. 08:42 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:47 írta kivancsi111 »

« Válasz #1465 Dátum: 2016. Augusztus 31. 09:00 »
Jenő!
Nyugi.
Soha nem beszéltem a levegőbe, majd hívlak ha ismertté válnak azok a dolgok amit beharangoztam.
Egyet fogok kérdezni Tőled és Tőletek.
Akkor most mi van?
Én már azt tudom, hogy mi lesz.
Egy lépéssel mindig előttetek járok és ezt nagyon nehéz megemésztenetek.
Üdv:
Attila

« Válasz #1466 Dátum: 2016. Augusztus 31. 09:35 »
Semmi gond!

Legalább megint elvettem 10 percet az életedből!  ;D

Én csak azt kérdeztem, honnan. Hát innen! Ennyi!  ;D

További szép napot!  ;D

Én a feldugást nem hoznám szóba, mert némely OMME rendezvényen nem lehetett tudni, hol végződik az IB tag és hol kezdődik Ön! 
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 31. 09:38 írta Texas Ranger »
Szabó György

« Válasz #1467 Dátum: 2016. Augusztus 31. 10:10 »
Jenő!
Nyugi.
Soha nem beszéltem a levegőbe, .........
Én már azt tudom, hogy mi lesz.
Egy lépéssel mindig előttetek járok és ezt nagyon nehéz megemésztenetek.
Üdv:
Attila

Atilla, Nagy Király!

Csak nem erre gondolsz?

« Válasz #1468 Dátum: 2016. Augusztus 31. 11:00 »
"Tudja, aki szelet vet, gyakorta vihart arat... "

Na akkor kezdjük az aratást!

Mint látják kedves méhésztársak, milyen hasznos dolog az internet és ezt eddig nem használtuk ki elégé.
Az első javaslatom a megalakuló méhegészségügyi munkabizottsághoz, hogy a lentebb említett gödöllői példához hasonlóan, miszerint a város honlapján elérhetővé teszik a bejelentett helyi méhészeket, a városunkba letelepedett vándorméhészek adatai legyen az országosan is kötelező nyilvánosságra hozni és bárki számára elérhetővé tenni!
Így lehetőség lenne a méhegészségügyi felelősöknek ellenőrizni otthonról, hogy a kedves vándor kolléga bejelentkezett-e az adott településre, hány családdal, és ha elfelejtette megadni a telefonszámát az erdőbe, a hivatalba azt leadva és a honlapon az elérhetővé válna.
Megszűnnének a nagy titkok, hogy ki hova vándorol, papírok nélkül ki tudja a vándorlási évét végigcsinálni.
Kinek hol van a telephelye, ahol hány családot tart, kivel együtt!
Nem kell ide méhlegelő bizottság csak ezek a mindenki által megismerhető adatok.

Ja, hogy ne mondhasd, hogy a babérokat eloroztam tőled.
Téged teszlek meg ötlet gazdának és a lenti hozzászólásodat példának fogom állítani a felállítandó rendszer hasznosságát bemutatandó!

;D ;D ;D ;D ;D

Kezdheted gyűjteni a gratulációkat tetű-kém!
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1469 Dátum: 2016. Augusztus 31. 13:55 »
Vegyük sorra az új elnökség milyen ügyekkel van elmaradva. Az elmaradások őket nem zavarják, hiszen, mint mondtam felelőtlennek hiszik magukat. Minden balhét a mindenkori elnökkel akarnak elvitetni, tehát Mészárossal és Brossal. Ja, bocs! Bizonyos esetekben Mészáros József is el kel vinnie sok döntés miatt felelősséget.

Az méhészeti köz"életünk habos oldala" nem eléggé ismert. Azért írom így, mert sajnos nem tekinthető józan döntéseknek az alábbiak:

Mészáros-Cserényi Klán mind a két elnökségi ülésen kézzel-lábbal tiltakozott a Kft ügyeinek napirendre vétele ellen. Ezen belül a következők rendezendők:
 - Kezünkben a bírósági ítélet, miszerint az Méhészújságot nem adhatja ki.
 - Tisztázatlan továbbra is, hogy az OMME üvegek ára miért annyi amennyi!
 - Tudomására kell hozni a tagságnak, hogy a cukorforgalmazás sikertelen a magas önköltség, magas eladási ár miatt.
 - Az elsikertelenedett kft pénzügyei nem látszanak az OMME mérlegben. A működő Kft egyetlen évi mérlege se lett még bemutatva a Küldöttgyűlésnek.

Az alapszabály ügyében Csuja visszalépett a további pertől, de ettől nemhogy felgyorsultak a folyamatok, hanem az alapszabály készítése el sem indult.

Összeférhetetlenségek továbbra is fennállnak.

Neonikotinoid ügyben a halovány levélkével nagyon apró előrelépés történt. Hogyan tovább?

Nem kérte az OMME, hogy a kristálycukor cimkézési előírását módosítsák, hogy kiderüljön, mennyi nádcukort tartalmaz. 

Szóval kíváncsi vagyok, hogy a szeptemberi béke jegyében mi lesz az OMME elnökségi elnökségi ülés munkája.

Egyelőre nincs kinn az OMME honlapján az elnökségi ülés meghívója. Remélem termékeny munka lesz és utólag elmondhatjuk, hogy érdemes volt összehívni.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 31. 14:20 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.