Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715190 megtekintés
Re:Gőzölgő
« Válasz #1440 Dátum: 2016. Augusztus 29. 07:45 »
Jenő, eddig úgy gondoltam én az OMME tagja vagyok, mivel ezt írod:
"Nem a tagsággal voltak pofátlanok, hanem azokkal, akik a meggondolatlan intézkedéseikkel szembe mertek szállni, tehát veletek szemben."
És téged ezek a meggondolatlan intézkedések nem irritáltak?
Akkor neked ez tetszik.
Mivel egyet értesz azzal, hogy elnököt, küldöttet kizavarnak az elnökségi ülésről, egyet értesz a hazugságaikkal, egyet értesz minden itt leírt kétes dolgaikkal, és főként azzal, hogy véleményünket nem mondhattuk el, csatlakozom az előttem szólóhoz.
Őszinte részvétem.
Mi két újságot kapunk és a teljes méhcsaládszám után fizetünk.
Szerinted, ha nem lennék tag kapnék újságot?
Türelmes vagyok, de csak az értelmes, fogékony emberekkel.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1441 Dátum: 2016. Augusztus 29. 09:54 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:48 írta kivancsi111 »

« Válasz #1442 Dátum: 2016. Augusztus 29. 10:08 »
Ti, akik feleslegesen -mert semmi nem változott- károgtatok, szembenállásként élitek meg a viselkedéseitekkel szembeni ellenállást. Egyformák vagytok. Egy teljesen új, régiektől mentes méhészegyesületi vezetésre lenne szükség, akik végre a termelő méhészekért dolgoznak, nem a saját és a haveri kör mutyijait simogatják.
Ti sem vagytok különbek.

Elnézést a belekotyogásért, de ha létezne ilyen "teljesen új, régiektől mentes" vezetés, és azt mindkét oldal (illetve mindenki, az oldalak és árkok számától függetlenül) el tudná fogadni, szerintem már rég itt tartanánk, hiszen ez lenne az ideális állapot. Nem csak itt, de akár országos (egyéb) szinten is. De azt hiszem, egy ideje már nem vagyok olyan naiv, hogy a "politikában" a közösség iránti felelősséget és az ésszerűséget tartsam az emberi viselkedés mozgatórugójának.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1443 Dátum: 2016. Augusztus 29. 10:35 »
Idézet
Már nem fontos a kft megszüntetése, már jó az újság, a legmagasabb cukorár, sőt lehet példálózni, hogy még örüljünk, mert ha kunában kellene 190-ért megvennünk, meg hasonlók.
Ez súlyos tévedés. Szerintem nemcsak te vagy józan ember (bár néha nagyon elfogultan nyilatkozol).
Idézet
nem fontos a kft megszüntetése
Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki három összefüggő és jogilag, közgazdaságilag elfogadható józan érvet tud mondani a jelenleg komoly veszteségeket felmutató kft életben tartása mellett, hiszen az újságot a bíróság szerint nincs joga kiadni, a cukrot és üveget drágábban adja, mint ahogy a régi rendszerben zajlott. Könyveket meg az OMME is kiadhat. Sőt az OMME-nak, ha van vállalkozási tevékenysége, akkor joga van az ÁFA visszaigénylésére is, és ugyanannyi ÁFA-t igényelhet vissza, mintha a tevékenységet kft csinálná..
Idézet
jó az újság
Egy újság soha nem jó vagy rossz, a cikkek, fotók, információk viszont lehetnek jók vagy rosszak. Lehet szükséges és lehet fölösleges. De nem derül ki, mert kötelezően kapjuk.
Ami viszont biztos, hogy szükség lenne OMME Közlönyre, de nincs. Az új szerkesztővel se vett új irány a Méhészújság.
Idézet
a legmagasabb cukorár
Naív gyerek az aki Azt hiszi, hogy a tizenezer méhészt képviselő OMME meg tudja változtatni a bolti kristálycukor árát.
Azt viszont követelhetné az OMME hivatalos levélben a minisztertől, hogy a kristálycukor címkéjén kötelező legyen feltüntetni, hogy mennyi répa és mennyi nádcukor van a kereskedelmi forgalomba kerülő kristálycukorban. Kértem a Mészáros féle elnökségtől, hogy kérjék a minisztert, de inkább a kft forgalmazást erőltették a jogszabályi módosítás kezdeményezése helyett.
Van egy kerülő út is, ha a miniszter nem akarja a címke módosítást bevezetni. Ha magyar termék megjelölést feltüntetnék a kaposvári gyárban készült kristálycukor csomagolóanyagán. Ugyanis hazánkban cukornádtermesztés nincs, tehát amire magyar termék jelölés kerülne, az biztos répacukor.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1444 Dátum: 2016. Augusztus 29. 11:37 »
Kíváncsi 111!

Neked is van tarsolyod?  :'( :'( :'(

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1445 Dátum: 2016. Augusztus 29. 22:57 »
Ezt írja kivancsi111!
"Ti, akik feleslegesen -mert semmi nem változott- károgtatok, szembenállásként élitek meg a viselkedéseitekkel szembeni ellenállást."
Szerintem meg sok minden megváltozott.
Elsöprő többséggel nyert Bross, és végre szóhoz juthatunk, nincs kussoltatás.
Becsücsülünk a munkabizottságokba, és segíteni fogjuk a munkát.
Neked melyik viselkedés tetszik Jenő?
A hazug, korrupt, mutyizós, vagy a szókimondó, tényfeltáró?
A Kft.-t megszüntetése nem volt soha a zászlónkra tűzve!
Az átvilágítása, hogy nyereséges avagy veszteséges, az igen!
Te üzemeltetnél olyan vállalkozást amely tuti veszteséges?
Az OMME Kft.-t csak a méhészek megsarcolt tagdíja tartja életben, ez nem vitás.
Egy gazdasági vállalkozásnak saját lábán kell megállnia, olyan üzleteket kell lebonyolítania, hogy nyereséget termeljen.
Úgy könnyű, hogy 11.000 méhész minden évben ad neki egy ca. 30 milliós tőkeinjekciót.
Ne szórakozzunk már!
Milyen Kft. ez?
A méhészek nyílt lehúzása!!!!!!!
Az újság megszüntetése?
Ki beszélt erről, légy szíves fejtsd ki.
A Méhészet egy szaklap, az OMME újság pedig állítólag azért jött létre, hogy az egyesület (OMME) belső életéről adjon tájékoztatást.
És mi lett belőle, mi volt az igazi célja?
A kitervelője (aki végre méltó helyen van) a Méhészetet akarta ellehetetleníteni, és annak felelős szerkesztőjének egy újabb fricskát adni.
Állítólag nagyon tájékozottnak érzed megad.
Ezt nem tudtad?
Hány család után fizettem?
Akkor ismét előröl kezdem, de úgysem érted meg.
Az OMME tagdíjat teljes méhcsaládszám alapján "Nagyernyei családi méhészet" címszó alatt fizetjük, mivel feleségem Judit nevén  van a vállalkozás.
Mivel az összes család az ő nevén van, de én is az OMME tagja szeretnék lenni, ezért én egy alaptagdíjat fizetek, amely jelen esetben 6.000 Ft. Ebből 1.000 Ft a Tolna Megyei Méhész Egyesületé, a megmaradó 5.000 Ft-ból 2.300 megy az újságra, a 2.700 Ft-nak viszont az 50%-a megy csak az OMME-ba, az-az1.350 Ft, mivel az önálló egyesületek a felét visszakapják.
Addig folytatom amíg nem érted Jenő!
Az, hogy a feleségem nevén van a Nagyernyei családi méhészet bejelentve, adóügyi vonzata van, mivel az én vállalkozásomba ez bekavart volna.
Amikor az én nevemen volt a méhészet, Judit fizetett alaptagdíjat, tehát akkor is ketten fizettünk!
Bizony.
Az összes befizetési nyugtám megvan!
Más kérdés?
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #1446 Dátum: 2016. Augusztus 30. 08:30 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:48 írta kivancsi111 »

« Válasz #1447 Dátum: 2016. Augusztus 30. 11:41 »
Nem erről írtam én is? Semmi nem változott. Ha meg így van, akkor miért nekem írod?
........
Talán kussoltatás nincs, de hamarosan lesz, ha megunja valaki, hogy egy vezetőségi (gy)űlés felérjen valami minirendkívüliküldöttgyűkléssel, ahol a napirendi pontokra nem is lesz idő.
Tehát igazat adok én neked, jól írtad:
........

Tehát minden károgás felesleges volt, ma meg már nincs is károgás, csak az van lekárogva, aki megkérdezi, hogy miért nem változik soha semmi?

Jenő!

Nehogy hagyd már magad lebeszélni a véleményed közléséről, s az se befolyásoljon, hogy a mérce nem egyforma.

Az dicső és hősies küzdelem, ha az egyik "hitsorsos" járkál be provokálni és mindenbe belepofázni az elnökségi ülésekre, az viszont a demokrácia megcsúfolása, ha nem brancsbéli személy él a demokrácia adta jogával.

No, én a következő elnökségi ülésre megszervezem az "Elnökségi-ülés turizmust", s ha az kell, akkor jópáran bemegyünk mindegyikre, s Csujához hasonlóan belepofázunk mindenbe, bombázzuk az elnökséget az agyszüleményeinkkel, szembesítjük a "Döntéshozókat" az elvetélt kampányígéreteikkel, számon kérjük a csúsztatásokat, ferdítéseket, üzengetéseket. Előkotorjuk a régi csontvázakat a szekrényekből, tetemre hívunk, s ha kell, valamelyikünk Csuja ölébe telepszik. Talán Varga Karcsit is meg tudom nyerni az ügynek...

Nagyernyei főklubvezetőnek hiába magyarázod, hogy próbáljon már egyenlő mércével mérni, mióta ilyen "elsöprő győzelmet" tudhat a Csoportjának, azóta újra visszatért a "megváltó" szándéka, s már jó előre begyújtotta a motorokat, hogy az őszi küldöttgyűlésig átmossa a még mosható agyakat, s kicsikarja a "teljes győzelmet".

Nagyernyei főklubvezetőnek hiába magyarázod, hogy megtörtént a választás, a küldöttek kinyilvánították az akaratukat a "vezetés" személyi összetételét illetően. A küldöttek ilyen összetételre szavaztak, mert Bross azt ígérte, hogy békét akar és hajlandó együttműködni bárkivel, aki a magyar méhészet szekerét akarja tolni. Hiába is magyarázod a Klubvezetőnek, hogy most nem egymásnak kellene feszülni, hanem együtt kellene működni, hogy sikerüljön megfelelni a kihívásoknak. Hiába magyarázod neki, hogy a viszály szításával, a létező, a múltban gyökerező személyi ellentétek kihangsúlyozásával, a szarkeveréssel az egész méhészeti ágazat érdeke ellen tesznek, ilyen légkörben nem lehet érdemi munkát végezni.

Hiába is magyarázod Nagyernyeinek és hittársainak: ahhoz, hogy a választási ígéreteket betarthassa az Elnök, Elnökhelyettes, hagyni kell annyi türelmi időt, amennyi a különböző habitusú vezetőségi tagok összecsiszolódásához szükséges. Az előző elnökség és elnök munkája sem indult zökkenőmentesen, hiszen éppen Nagyernyeiék juttatták az  elnöki székbe Mészárost a régi garnitúra jelöltjével szemben, s a választást követően rögvest be is akarták hajtani rajta a "hűbért", követelve néhány nékik útban lévő vezetőségi tag "lemészárlását". Nos, Mészáros nem mészárolt, hanem a hatékony érdekképviseleti munka érdekében inkább a belső egységnek adott prioritást. Lett is belőle ellenség. Olyan ellenszélben kellett kitöltenie a mandátumát, amilyennél lényegesen gyengébb Brosst egyszerűen elfújta. Becsületére legyen mondva, állta a csapásokat, és ha nem is dolgozott hibátlanul, nem vallott kudarcot, s nem futamodott meg. Ezt mérlegelte a választó küldöttgyűlés, hiszen beszavazta az elnökségbe, úgy értékelvén, hogy jó volt az irány, amit képviselt. Most Elnökségi tagként arra kapott mandátumot, hogy ezt képviselje tovább.

A tagság, a küldöttek pedig lehet, hogy manipulálhatók, de hiba azt gondolni, hogy végzetesen ostobák és vakok. Legfeljebb néha fel kell nyitni a szemüket. Nos, ez lenne a Te dolgod (is), s ezért eszedbe se jusson, hogy hallgass Nagyernyei Attilára, s engedj az agymosásnak. Ha úgy érzed, a felmelegítés nem használt Brossnak, mondd el bátran, az Elnök úr nem töltött káposzta, hogy az ismételt felmelegítés fokozná a kulináris élvezhetőségét. Ha így látod, mondd ki! Bátran mondd ki azt is, hogy ez az egész "paradigma-váltás" csak egy nagy, felfújt lufi, semmi újat nem hozott az érdekképviseleti munkában, s ahogy látszik, ez így is marad. Nem "elsöprő többségből" lehet csak eredményt elérni, hanem okos, higgadt együttműködéssel is...

"Elsöprő többséggel nyert Bross, és végre szóhoz juthatunk, nincs kussoltatás.
Becsücsülünk a munkabizottságokba, és segíteni fogjuk a munkát." -írta Nagyernyei.
No, meg ezt is: "Kuss annak aki nem volt ott, azokon az eseményeken amelyt pocskondiáz, kritizál, csak gáncsoskodik.
Abba lehet hagyni, és értelmes javaslatokkal kell "bombázni" az új OMME vezetést.
(Mondtam, hogy kipihentem magam..)
Nagyernyei Attila"

Még szerencse, hogy Attila ennyire kipihente magát és a két idézetben foglalt "eszmeiségben" sincs semmi ellentmondás. Gondolom, Te is így tartod helyesnek. Még szerencse, hogy ez az Attila mindig így elszólja magát...!

Végül is megérthetnéd Attiláékat, hiszen betoltak egy újramelegített elnököt a trónra, sikeresen eltávolítottak egy főminisztert, ennek ellenére kénytelen-kelletlen azzal kellett szembesülniük, hogy mivel a saját jelöltjeik csúfos kudarcot szenvedtek,  ezáltal nem kaptak teljhatalmat. A küldöttek a demokrácia és a kollektív együtt gondolkodás mellett törtek lándzsát. Valahogy mégis be kéne csempészniük azokat a küldötteknek nem kellő géniuszokat a vérkeringésbe, s erre jelenleg egyedüli mód a "munkabizottságok" intézménye lehet.

Tudod, azon munkabizottságokra gondolok, amelyekbe nem meghívják a tagokat, hanem azok önkéntesen, szakmai végzettségük és gyakorlatuk alapján jelentkeznek. Diszlexiám következtében a képi megközelítések mennek jobban nekem, lelki szemeim előtt felrémlik, amint Csuja jelentkezik a Kutatási Munkabizottságba, Geddekas a Szervezeti Felépítési Munkabizottságba, Bebe bebe-szól az Alapszabály Munkabizottságba, Pter a Méhegészségügyi Munkabizottságba, Margita a Marketing Munkabizottságba, Pestlőrinc a Méhlegelő Munkabizottságba, Apóka az Informatikai Munkabizottságba, Donga a Jövedéki "Márc" munkabizottságba, Váltó a Méhészeti járművek Munkabizottságot erősíti, s akkor még Mezeskalacsnak, Lacimehesznek, Nagybocisnak, Rovarnembogárnak, és a többieknek nem is jut munkabizottság. Lehetne persze még javasolni néhány munkabizottságot, szükség lenne egy Szabadépítményes Munkabizottságra, egy Ellenőrző Bizottságot Ellenőrző Munkabizottságra, egy Bíróságra Járó Munkabizottságra, de nem árthatna egy Bioméhész Munkabizottság  és a Hogyan Állítsunk Elő Lépesmézet Munkabizottság sem, valamint elengedhetetlenül szükség lenne Közgazdász és Méhészközlöny Munkabizottságokra is.

A további ötletelést rátok bíznám, jó lenne tartalommal kitölteni mindegyik munkabizottságot, mert a végén még nem lenne hová "becsücsülni", s onnan "bombázni" az Elnökséget a korszakos ötletekkel.

Agyrém...! Azt hittem, a választások előtt a jelöltek azért készítették el az önéletrajzukat és a motivációs leveleiket, hogy a küldöttek olyan vezetőséget választhassanak, melynek tagjai végzettségük, szakmai megalapozottságuk, gyakorlatuk és a méhésztársadalom érdekeinek képviseletével kapcsolatos elkötelezettségük alapján képesek átlátni az ágazatot, ismerik erősségeit és gyengeségeit, valamint döntésképesek is. Ha a kompetenciájuk ellenére mégis szakmai segítségre, támogatásra lenne szükségük a munkájuk során, akkor olyan autentikus személyeket kell  meghívni, felkérni szakértőnek, akik képesek bölcs döntések meghozatalát elősegíteni, ha az Elnökség megakadna.  Ezzel a "munkabizottságosdival" viszont garantált a "siker", ha egy problémát nálunk nem megoldani, hanem elmaszatolni akarnak, felállítanak egy Bizottságot, amely áldásos tevékenységével bizton eléri, hogy továbbra is a probléma eredendő szépségében gyönyörködhessünk, s nehogy véletlenül a  pórias megoldás rémével kelljen szembenéznünk.   
Persze nem elég a Munkabizottságosdi, hiszen azon túl át is kell mosniuk azokat a küldötti agyakat, s ennek egyik eszköze lehet a régi módszerük: meg kell próbálni előkaparni minden -a te szóhasználatoddal: meggondolatlan- döntést, vég nélkül mantrázni kell az "elkövetett bűnöket" melyekkel támadhatónak vélik azokat a személyeket, akik útjában vannak az abszolút monarchiának.

Ennek a sulykoló, mantrás módszernek nincs más ellenszere, mint hogy a "megváltó" programmal egyet nem értők is hallatják a szavukat. Tudod, itt minden vélemény számít és szabadon elmondható. El kell tehát mondani, s akkor is el kell mondani, ha öten-hatan esnek rá egyszerre az ellenvéleményen lévőre. Az meg ne okozzon meglepetést, ha felharsan az a kórus, hiszen az a dolga. Bross velük üzen lépten-nyomon, s csak azok hiszik, hogy Nagyernyeiék nem Bross megbízásait teljesítik, akik még a Mikulásban is hisznek. Nagyernyeiék folyamatosan konzultálnak az Elnök úrral, s rendszeresen megkapják a következő feladatot, s hozzá a szükséges információkat. Nem kell már nekik tégla, hiszen direktben kapják az infókat. Nagyernyei ezt nem is igen tagadja, Micike is nagyon tűzközeliként írogat, de pl. a kedvenced, Csuja is el-elszólja magát, legutóbb éppen azzal, hogy még Bross hozzáférése sem korlátlan a hivatali anyagokhoz, csak a Hivatalvezető és a Vezető Szaktanácsadó lát mindent. Hozzáteszem, ez a "Csujafegyver"  valószínűleg komoly tehertétel lehet Brossnak, csak sajnos elég nehezen kezelhető, régebben is hiába vágta ki Nagyernyei a Klubról az ajtón, valahogy lopakodó üzemmódban csak visszakepesztett ide is. Hiába zakkant elme, az vitathatatlan, hogy az őrültségében van valamilyen rendszer, ráadásként kipróbált iszapbirkózó, mint a disznó, akivel nem érdemes leállni az iszapban birkózni, mert csak sáros lesz tőle az ember, ráadásul ez a disznó még feltehetően élvezi is a dagonyát...

No, mindegy, ez meg legyen Bross problémája, ahogy a gödöllői Szent György "Árnyék-bokszolási", "Sárkányt-ölési" programja is. Meg van áldva szegény elnökünk Gödöllővel, valószínűleg azóta már néhányszor megkeseredett a szájában az a pezsgő is, amit megválasztásának ünneplésére elposszantottak...

Azt meg ne csodáld, ha a mérce nem egyenlő. Itt soha nem is volt az...

« Válasz #1448 Dátum: 2016. Augusztus 30. 12:06 »
 Az a méhésztársadalom egyetlen szerencséje, hogy te legalább konstruktívan állsz a megoldáshoz, és naphosszat keresed az együttműködést mindenkivel.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #1449 Dátum: 2016. Augusztus 30. 12:37 »
lousicide! Téged ezért fizetnek? Másként nehezen tudnám elképzelni, hogy valaki ennyi időt és energiát fektessen bele ebbe az egészbe. Ha meg valami "hitbeli" elkötelezettség, akkor még nagyobb a baj.

« Válasz #1450 Dátum: 2016. Augusztus 30. 13:10 »
Jaj gyerekek!Komolyan mondom,hogy egy dél-amerikai szappanopera kutya....a hozzátok képest.Van itt minden:civakodás,intrika árulás,összeesküvések...Konstruktív vita,na az nincs.
No akkor most mégis mentek bizottságosdit játszani?Pedig úgy leszóltátok még pár hete a dolgot. :-[
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1451 Dátum: 2016. Augusztus 30. 13:15 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 08:47 írta kivancsi111 »

« Válasz #1452 Dátum: 2016. Augusztus 30. 13:23 »
Kicsit lejjebb... ;)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1453 Dátum: 2016. Augusztus 30. 14:41 »
Idézet
Az dicső és hősies küzdelem, ha az egyik "hitsorsos" járkál be provokálni és mindenbe belepofázni az elnökségi ülésekre
Ja. Valószínűleg az agresszíven bekiabáló Dr. Cserényi Péterre gondolt ez a nem méhész fóliás kertész, akinek annyi köze van a méhészek belső ügyeihez, mint hajdúnak a harangöntéshez. 

Idézet
No, én a következő elnökségi ülésre megszervezem az "Elnökségi-ülés turizmust", s ha az kell, akkor jópáran bemegyünk mindegyikre,
Megvalósítható, de azt javasolom, hogy ezt nem az ügyeletes kertész mikulás bácsi szervezze, hanem értelmes méhészember. Keresni kell egy környékbeli termet vagy éttermet ahol van hely. Persze, ha tényleg megnő az elnökségi ülések iránti érdeklődés, akkor sem lehet Cserényi módjára viselkedni. Eddig diszkrét voltam és nem javasoltam, de érdemes lenne megmutatni a világnak azokat a hangfelvételeket, ahol hallható milyen minősíthetetlen megjegyzéseket tett Cserényi doktor az OMME elnökére (Szerintem még az állatorvos szakmai társai is elszörnyednének rajta). Szóval a Cserényi stílusának dominanciája esetén nem lehet testületi ülést elviselni.

Az OMME elnökének joga van berekeszteni vagy szüneteltetni az ülést, ha a hangnem nem elviselhető. Javasolom, hogy ha ilyet tapasztal, rendeljen el szünetet és akkor folytassa az ülést, ha a társaság lenyugodott. Ha így se sikerül nyugalmat teremteni, akkor jöhet a berekesztés és elnökségi ülések helyett elnöki döntések sorozata. Nem ártana már végre tényleges érdekvédelmi munkát csinálni a gittrágások helyett.

Le van írva az alapszabályban, hogy mi a dolga az elnökségnek. Amiben nincs kötelezően elnökségi döntési kötelezettség, ott döntsön egymagában az elnök. Tudom, hogy az elnöknek kényelmesebb áttolni a felelősséget a testületre, de jól látható a hátránya, hiszen az elnök a felelős személy, ezért az elnökség sokkal laikusabb, tehát sok esetben ésszerűtlen vagy végrehajthatatlan döntéseket hoz, sőt sok esetben nem időben dönt, hanem jelentős késedelemmel.

Aki meg nem ért az elnök döntésével egyet, az ne az elnökségi üléseket verje széjjel modortalanságával, hanem éljen az alapszabály és a jogszabályok adta lehetőségekkel. Továbbá akinek nem tetszik Bross Péter vagy bárki más, az ne alattomos sunyi módon egy nem méhész kertész mögé bújva mondja el sírámait, vagy az elnökségi ülésen kiabáljon, hanem észérvekkel nyíltan álljon ki saját igazáért akár az elnökségi ülésen, akár itt az internetes nyilvánosság előtt.

Idézet
Bross azt ígérte, hogy békét akar és hajlandó együttműködni bárkivel, aki a magyar méhészet szekerét akarja tolni.
Nem is Bross kezdett el kiabálni már az első elnökségi ülésen, hanem Cserényi.

Idézet
a viszály szításával, a létező, a múltban gyökerező személyi ellentétek kihangsúlyozásával, a szarkeveréssel az egész méhészeti ágazat érdeke ellen tesznek, ilyen légkörben nem lehet érdemi munkát végezni.
Miután ezt az idézetet egy Tomipapa névre is hallgató nem méhésztől idéztem, aki a méhészek kövé keveredett, de idegen anyagként soha nem volt a béketeremtő, marhára hiteltelen írás. Tényleg jobb lenne, ha virágaival foglalkozna és nem a méhészek közéleti tevékenységével.

Idézet
Nos, Mészáros nem mészárolt, hanem a hatékony érdek-képviseleti munka érdekében inkább a belső egységnek adott prioritást.
Hogy nem szakad le a plafon! Mészáros minden OV-t és Küldöttgyűlést szabálytalanul hívott össze és szabálytalanul vezette azokat le. A belső egység megteremtésére még kísérletet se tett.

Idézet
Nem "elsöprő többségből" lehet csak eredményt elérni, hanem okos, higgadt együttműködéssel is...
Hát igen. Ehhez a Mészáros féle csapatnak tényleg változtatnia kell a magatartásán.

Idézet
Csuja is el-elszólja magát, legutóbb éppen azzal, hogy még Bross hozzáférése sem korlátlan a hivatali anyagokhoz
Aki elolvasta az alapszabályokat (márpedig Csuja köztudottan elég sokszor olvasta már) pontosan tudja, hogy kinek mire van jogköre az OMME szervezetében. Szóval pontosan neki nincs szüksége ilyen ügyekben bárhonnan is súgást kapnia. Azt is pontosan tudja, hogy ki él rendesen és ki él vissza a jogaival a tisztségviselők és testületek közül. Az is visszaélés, ha az Ellenőrző Bizottság vagy annak elnöke nem szólal meg a szabálytalan működés láttán, sőt a küldöttek felé is helytelenül nyilatkozik.

Idézet
hiába vágta ki Nagyernyei a Klubról az ajtón
Tomipapát az se zavarja, hogy ilyen soha nem történt.

Idézet
Hiába magyarázod neki, hogy a viszály szításával, a létező, a múltban gyökerező személyi ellentétek kihangsúlyozásával, a szarkeveréssel az egész méhészeti ágazat érdeke ellen tesznek, ilyen légkörben nem lehet érdemi munkát végezni.
Szóval viszály szító Tomipapa most se tesz mást, mint ami szívének, lelkének legjobban esik, szítja a viszályt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1454 Dátum: 2016. Augusztus 30. 14:54 »
"Becsületére legyen mondva, állta a csapásokat, és ha nem is dolgozott hibátlanul, nem vallott kudarcot, s nem futamodott meg."

Én se futnék, ha az ellenőrző bizottság a súlyos mulasztásaim felsorolása után, azt javasolja a tagságnak, hogy jár a "tiszteletdíj", amit a tisztelt küldöttek a fentiek ellenére megszavaznak!  :-[

Ki az aki a biztos pénz elől elszalad?  :o

Ha már a pénznél tartunk.
Alább olvasom, hogy vannak olyanok akik nem férnek a bőrükbe.
Ellenük a leghatásosabb "fegyver" a pénzbüntetés.
Elhangzik valami nem helyén való, ácsi, kitalálja így, kéz felemel, többség, 500 Ft az OMME kasszájába.
Azért "csak " 500 Ft, mert ha valakit elragad a hév, tudjon a végén fizetni (és nehogy gatya nélkül kelljen távoznia)!
A közösség hasznára történő mocskolódást meg minden vezetőnek tűrnie kell.
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!