"Saját magáról csak lehet infója az embernek, de neked kis kertész Gönyüből honnan van?
Ki által férsz hozzá az OMME tagnyilvántartó rendszeréhez?
Gondolom ezt a fórumot olvassa az ellenőrző bizottság elnöke is, mert az etikai az biztos, tőle tudom.
Mi lehet a véleményük, arról hogy valaki az OMME rendszerében lévő adatokat kiad egy kívül állónak, hogy az az Ő érdekében egy tag ellen felhasználja?"
Chuckladozó Barátom!
Gönyűt hosszú ékezettel írják, Arany Barátom... Gondolom, a méhészmesteri iskolában ez nem volt tantárgy, de legalább a vízállásjelentésekből jegyezte volna meg...
Nézze el nekem, hogy nincs mindig időm rögvest válaszolni a chuckladozásaira, de mint már egyszer írtam, nekem a Párommal megadatott a szép, békés, egymás megbecsülésén, szeretetén alapuló és termékeny házasélet isteni adománya, s ennek folyományaként becsülettel sikerült is felnevelnünk gyermekeinket. Most ez a "befektetett" szeretet, megbecsülés valamint a gyermeknevelésbe fektetett energia is kamatozik, s örömmel tudatom, hogy immáron "megkaptam" legújabb ajándékomat, a hatodik kisunokámat, Péterkét. Azt a boldog és felemelő érzést, amit egy "vér a véremből" származó új kis jövevény "karbantartása" okozhat, szeretném Önnel -és mindenkivel- megosztani, kívánva, hogy mindenki tapasztalhassa meg ezt az kegyelemmel teli állapotot!
Jelentem tehát, hogy Péterkémmel való első személyes találkozásom okán nem tudtam válaszolni a kérdéseire, de nézze el, ha az új kisunokámmal való találkozás lehetőségét és a vele tölthető időt előbbre sorolom és sokkal lényegesebbnek tartom, mint az Ön hagymázos képzelgéseire való azonnali válaszolgatást.
Vegyük hát sorra.
Ön azt írja, hogy "saját magáról csak lehet infója az embernek". Akceptálom, nyugodtan lehet. Csak hogy Ön vitánk indulásakor az "Etikai és fegyelmi..." topicban nem saját magáról tett fel infót, hanem a programkoordinátor kiválasztásának körülményeivel és személyes adatokkal kapcsolatban .
« Válasz #75 Dátum: 2016. Augusztus 04. 13:56 »
"Én úgy tudom, hogy nem a legalkalmasabb pályázó került megválasztásra, mert az éppen valakinek a valakije.
Én gratulálok a megválasztott hölgynek, mert tudom meg fog felelni és idővel megtanulja mi a dolga.
(Meg ugye a Zsófi léce magasan van!)
Egyébként a valaki akinek a valakije volt a pályázó nem örült annak, hogy a pályázatát beadta!
Szerencsére a jelölt is már áldja a sorsot, hogy nem kell ott dolgoznia, mert már számára is nyilvánvalóvá vált az amit a valakije mondott, hogy miféle emberek vannak még mindig a vezetőségben, amit Ő nem hitt el és csak az alkalmasságában és a korrekt döntésben bizott.
Hát ennyi!
Nem biztos, hogy előny az ha valaki valakije. A (leg)alkalmasság meg most is másodlagos volt!
Jobb a méhek között, mint azt Örösi bácsi is mondta!"
Szabó Űr!
Gondolom, nem akarja letagadni, hogy ez az Ön írása. Akkor mondja már meg végre,
1. honnan tudja "úgy"?
2. honnan ismerte a nyertes pályázó személyét?
3. honnan volt képes megítélni a nyertes jelölt alkalmasságát?
4. honnan veszi, hogy az alkalmassága ellenére azért nem nyert a "Valaki", mert "Valakije" "Valakinek"?
Azt a kérdést, hogy a nyeretlen jelöltet honnan ismeri, már nem teszem föl, mint írtam, az Ön e-mail címéből kiindulva a név és egykori nexusuk nem képzett soha atomtitkot. Az írásából az is kiderült, hogy a kapcsolatuk múlt időben értendő. Örülök, hogy a barátság tovább működik.
Azt a kérdést viszont igenis felteszem, hogy Ön honnan juthat hozzá ilyen -elnökhöz köthető- bennfentes információkhoz?
További kérdéseim:
1. Bogár Tamás nick-nevű klubtársunk milyen és kitől származó információk alapján kérdezi Lindzzytől az alábbit:
"Szerinted "sérül-e a tagság érdeke" - a szavaiddal élve - ha az elnökség csak azért nem szavazza meg a szakmailag toronymagasan a legalkalmasabb jelöltet a posztra, mert azt az elnök támogatja?"
Bogár Tamás miből véli, hogy valakit az elnök támogat?
Ugyancsak ő írta az alábbiakat is, ezúttal nekem válaszolva:
"Ezt írod: "Megint csak nem sorolnék neveket, de higgye el, a döntés alapos, megfontolt és bölcs volt, lévén olyan jelölt nyert, aki az MVH-ban a Magyar Méhészeti Nemzeti Programmal foglalkozott eddig is..."
Az a "másik jelölt" is korábban ott dolgozott, nem is kevés ideig. Előbb a Jelentési és Követelés-kezelési Osztályon, utána az EMVA Kifizetési Osztályon, úgyhogy ez önmagában még semmit sem jelent."
Kérdésem: B.T. közvetlenül a pályázatból ismeri az adatokat ilyen részletesen, vagy személyes ismeretség alapján, esetleg "súgó" közvetítésével jutott az információhoz? Ki a súgó?
2. Micike (az újratöltött) kitől származó információk alapján állítja az alábbiakat?
"Állítólag "Döntéshozó" (nem hozhat döntést, ezért az idézőjel - biztos leszavazás ötleteinek, javaslatainak zöme) a Valakitől függetlenül, pusztán a pályázó kvalitásai miatt javasolta a pályázónak, hogy pályázzon (de: vélhetően nyomott valamennyit a latban az is, hogy egy erősen "ellennevelt", inkább "méhészethez/érdekképviselethez köze nincs" közegbe kell bejárnia ülésezni, ténykedni). A pályázó elgondolkodott és győzött az OMME iránti tisztelet, szeretet, gondolta tesz napi/heti/havi/évi sok órában a méhészekért hivatalos formában, nemcsak a pofonegyszerű kérelmek kitöltésének ellenőrzését végezné (azt a Döntéshozó Kisfia is képes néhány órás betanítás után csekkolni).
Szerintem a pályázó a méhészkedésen kívül továbbra is segíti méhésztársait, úgy ahogy eddig tette, nyugiban, késmentes háttal. Jobb így neki Döntéshozónak pedig kitartást kíván!"
Micike (az újratöltött) honnan veszi az elnöki emóciókról, szándékokról, az elnöki munkához való hozzáállásáról és a pályázó "felkérésének" körülményeiről, motivációiról szóló információkat? Netán naponta konzultál az elnökkel? Honnan veszi, hogy a pályázó milyen meggondolásokból kívánta hivatalos formában szolgálni a méhésztársakat? Netán naponta konzultál az elnökön kívül a pályázóval is? Ki lehet ez a Micike?
(Csak széljegyzetben, s nem a témához símulva: A "pályázó" szerencsére komolyan gondolhatta a "szolgálatot", immáron ide is regisztrált, s itt is a méhésztársak segítségére igyekszik lenni. Furcsállottam, hogy mindenkinek fontosabb velem vetyengeni, mint üdvözölni Őt itt, a "Hír-lesben" elhangzott "szűzbeszéde" nyomán. Szégyelljék magukat Uraim, illett volna legalább egy üdvözlő "Istenhozott!" köszöntést és egy köszönetet mondaniuk a pályázati információért! Mielőtt kivágnák a biztosítékot, hogy mindezt honnan veszem, jelezném, hogy nem az OMME adatbázisából, nem is idegen forrásból, hanem a hölgy fb-fiókja profilképének ismeretében...)
No, de folytassuk:
3. Honnan gondolja, Kedves Chuck, hogy én az OMME adatbázisaiban és irattárában szörfözök? Ezen állítás fényében Önnek részletes ismeretei kell legyenek az OMME adatbázisairól, iratkezeléséről, dokumentumairól. Milyen úton jut be Ön ezen adatbázisokba, az irattárba és ismerheti azokat? Ha nem így lenne, azt árulja el, milyen alapon gyanúsít bárkit is az adatbázisok, dokumentumok kiszolgáltatásával, jogosulatlan személynek történő átadásával és azok jogosulatlan felhasználásával?
Meg kell nyugtassam, nem szorulok az OMME adatbázisaira, ha valamire kíváncsi vagyok. Egyrészt elég nagy gyerek vagyok már ahhoz, hogy tudjak keresni a neten, ráadásul egyszer már azt is beismertem, hogy a pontosabb információkat, műhold-felvételeket, profilokat és dokumentumokat a CIA, MOSZAD, MI6, SZVR és FSZB (volt KGB), valamint alkalmanként a DGSB szolgáltatja számomra. No, jó, néha a hazai titkosszolgálatokkal is konzultálok...
Egyébként olvastam, hogy feltett néhány kérdést azzal kapcsolatban is, hogy miként lehet bejutni az OMME adatbázisaiba. Ez ügyben sem nálam a válasz, jómagam soha nem törtem be oda, de van egy kiváló harcostársa, Geddekas, aki pontos információkat adhat a kérdésben, ő úgy jár ki-be az OMME informatikai hálózatában, ahogy kedve tartja. Kérdezze meg őt a dologról...
Egyébként ez az egész vetyengése rendkívül ostoba, jól látszik, hogy nem olvasgatja elég sűrűn az Egyesület Alapszabályait, Szabályzatait. Ha megtenné, nem kérdezne butaságokat, hiszen az Alapszabály kimondja a II. fejezet 17. pontjában, hogy az elnökségi üléseken jegyzőkönyv készítendő, (az ügyvezetés hangfelvételt készít), s a tag előzetes időpont egyeztetés esetén az OMME irodában meghallgathatja azt, másolatot készíthet.
A 21. pont szerint minden elnökségi ülés nyilvános (ezt Geddekas is tudja, be is jár rájuk, magam is tervezem, hogy így teszek a jövőben).
A 23. pont kimondja, hogy az Egyesület működése során keletkezett iratokba előzetes egyeztetés alapján közvetlenül bárki betekinthet.
Most akkor miről beszél?
No, vonjuk le végre a konzekvenciát:
1. Geddekas azt állítja, Önök nem tőle kapták az információkat. Lehetséges, de akkor kitől, kiktől? Egyébként hinni nemigen tudok neki, de üsse kő, most lehet, hogy nem ő volt a tégla...
2. Bogár Tamás és Micike (az újratöltött) Nagyernyei Attila és az Ön hozzászólásai alapján a gyanú egyenesen az Elnök úrra vetül (Nagyernyei nem is tagadta, hogy vele konzultál rendszeresen, információi tőle vannak). Már csak az a kérdés, mi a célja az Elnök úrnak azzal, hogy kiszivárogtat, információkat ad át, Önökkel "üzenget", próbál nyomást gyakorolni az Elnökségre, Hivatalvezetőre, EB Elnökre? "Kipiszkálósdi"?
Rossz megközelítés, az Elnök azért nyert a választáson, mert mindenek előtt békét és együttműködési hajlandóságot hirdetett.
Remélem állja is a szavát...!