Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715057 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Gőzölgő
« Válasz #1365 Dátum: 2016. Augusztus 18. 11:24 »
Tomipapa!

A dendrológiai ismereteid hasznosak, és értékesek, de egyéb dolgaid, amit elénk - méhészek elé - okádsz (mert nincs jobb szó a cinikus sértegető, becsmérlő stílusodra) rendkívül károsak, erkölcsileg is romboló hatásúak ránk méhészekre, az egyesületi közéletünkre és terád nézve is.

Amikor egy szakmai közéleti témát szeretnénk megtárgyalni, te azonnal beszállsz a vitába. Ez még elviselhető lenne, annak ellenére, hogy nem vagy méhész, ha nem kevernél azonnal bele a beszélgetésbe valami erkölcsileg oda nem illő, személyeket súlyosan sértő megjegyzést, ami azonnal kiveri a biztosítékot annál az embernél is akit mocskolsz és más olvasóban is.

Ekkor természetesen jön az igény, hogy Tomipapa nem vagy méhész, nincsenek méheid, te kertész vagy és ne szólj bele a méhészek dolgába. Ugyanis te semmit se veszítesz, hiszen nem vagy méhész, ha embereket teszel tönkre erkölcstelen megjegyzéseiddel. A Jó Isten nem bottal ver Tomipapa, de biztosabb lesz az ítélete meg a végrehajtása is, mint a miénk lenne.. Szóval suszterként maradj a kaptafánál.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1366 Dátum: 2016. Augusztus 18. 19:59 »
"Bennfentes" válasz?

Úgy látszik a megmondó emberünket ebbe a témába nem avatták be!
Mik vannak?
Vagy ez már rá sem tartozik?  :-[
Szegénykét "csak" kihasználják!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1367 Dátum: 2016. Augusztus 18. 21:43 »
Szivek Norbert (41 éves) egyszerre 10 pozíciót tölt be, pl. állami vagyonkezelő "vezére" - pont most megy a hírekben.

Fejétől...

« Válasz #1368 Dátum: 2016. Augusztus 19. 20:51 »
"Bennfentes " válasz?

Csak a hazugságon kell ennyit gondolkodni..............   :-[

Na mi lesz?  ;)
Szabó György

« Válasz #1369 Dátum: 2016. Augusztus 20. 17:58 »
Kedves Szabó Úr!

Gondolom, olvasta az előző hozzászólásomat, azzal kapcsolatban nincs további kiegészíteni valóm. A provokációi is hidegen hagynak, ha netán a falat is rugdosná közben, felhívnám figyelmét, hogy az feltehetően fáj... Ha mégsem olvasta volna az írásom, javaslom, pótolja.

Már a Fórumon sem folytam bele a közhasznúsággal kapcsolatos görcsölésbe, akinek mégis problémája, s mégsem képes megérteni magát a problémát, az kérjen jogszabály-értő segítséget. Ne tőlem, mert egyrészt nem vagyok civil jogász, másrészt úgy vélem, az Egyesületnek nem ez a kardinális problémája, tehát különösképpen nem érdekel. Nem én próbálok fogást találni a "régi vezetőségen", aki abban érdekelt, dolgozzon meg érte... Javaslom, ha továbbra is ez a szándékuk, forduljanak máshoz tanácsért.

Atilla!

Soha nem tett jót az indulat az íráskészségednek, ez azóta sem változott. Idéznék a Nézettségünk témából, ahová nincs jogosultságom válaszolni a szózatodra:

"......
Valóban, én is érzékelem klubtársunk aggodalmait, de véleményem szerint nincs nagy baj.
Nekem is többször önkritikát kell gyakorolnom, valamint nagyon nehéz megállni, hogy az alaptalan vádakra, és heccelésre ne válaszoljak.
Az ilyen jóindulatú, segítőkész hozzászólások adnak erőt.
Van még egy megoldás, amint észreveszem, hogy a hozzászóló provokál, és nem azért fogalmazza meg saját véleményét, hogy értelmes eszmecsere alakuljon ki, takarékra teszem.
Mi nem tetveket írtunk! ........"

Nos, minden diszlexiám ellenére valamelyes fogalmam mégis van arról , miket "írtatok", de mifelénk tetveket még múlt időben sem "írtunk", hanem jelen időben irtunk. Sebaj, ez a mutatványod sem rosszabb, mint a "Kultúrtáj" és a "nitrites ásványvíz" esete ...

Látom, továbbra is rohadtul csípi a szemeteket a nickem, pedig azzal kapcsolatban végzetes félreértésben vagytok Csányi mesterrel és a rugdosós, hegesztőszemüveges Texas Rangerrel egyetemben. Nem hiszem, hogy az én feladatom lenne a Klubon bárki, bármi irtása, viszont szakmámból adódóan tevékenységem egyik szegmense a fitofág tetvek elleni küzdelem. Sajnálom, hogy bennetek ilyen áthallások működnek, de ez nem engem, hanem benneteket fémjelez. A legális és szakmailag megalapozott"tetűirtásról" egyébként nekem legalább papírom is van, némileg jogosabban aposztrofálom magam akként, mint némely fő-hangadó egykor "gázmesterként". Rohadt nagy "gáz" ugyan, amit művel, de legalább jó büdös. Nektek sem lenne okvetlenül fontos "tetűnek" tekinteni magatokat, jómagam sem érzek feltétlen késztetést akként tekinteni rátok, mindössze fontosnak tartom a vírusvektor -hangsúlyozom: fitofág-" tetvek elleni hatékony küzdelmet. Ígérem, az ektoparazita tetvekkel ezután sem foglalkozom, de javaslom, hogy tanulmányozzátok a parazita-gazda kapcsolatról szóló irodalmat, mert az előbb kihangsúlyozott kirekesztési hajlamod, hajlamotok nem csak mentális, hanem evolúciós biológiai úton is megközelíthető és magyarázható. Egy egészen közérthető munkát ajánlanék kezdetnek:
http://real-d.mtak.hu/190/1/Rozsa_Lajos.pdf

Talán a munka elolvastával benned, bennetek is letisztul, miért nem tudok elszomorodni a "spite" vagy talán helyesebb kifejezéssel "spite behaviour" magatartásotokon az "idegen allélokat" hordozókkal szemben, illetve a feltétlen és kritika nélküli altruizmusotokon a "kebelbéliek" felé. Ez csak egyszerű biológia, különösképpen nem lenne érdemes rajta boronganom.

Az meg már tényleg a te dolgod, hogy mi emel fel, s mi sújt le, mitől aggódsz, s mi az, ami megnyugvással tölt el. Azt viszont ne hidd, hogy a tiéddel nem egybevágó vélemény csak hibás és rosszindulatú lehet. Ne azért neheztelj, mert néha egyik-másikunk "tükröt" tart eléd, inkább néha gondolkodj el azon, mit látsz benne...
« Utoljára szerkesztve: 2016. Augusztus 20. 18:01 írta lousicide »

« Válasz #1370 Dátum: 2016. Augusztus 20. 18:12 »
Kerülgeti a forró kását a "kolléga"!

Ennyire gáz a történet?  :o
Szabó György

« Válasz #1371 Dátum: 2016. Augusztus 20. 21:02 »
Semmi probléma nincs a méhészeti ágazatunkban!
Aki hetek óta azzal cseszeget, hogy elírtam egy neves rendezvényt, akkor mi a baj?
"Sebaj, ez a mutatványod sem rosszabb, mint a "Kultúrtáj"-t írtam Kurultáj helyett!
Ki is javíthatnám, de semmi értelme.
Minden vesszőre, ésre, vagyra, csakra oda kell figyelnem, pedig magyar irodalomból, és nyelvtanból mindig jó voltam.
Én nem tekintem magam tetűnek, így az alkalmazott írószer sem igen használ.
Néhány csomót azért kötöttek ezek az írások az agyamra, de ez szokás kérdése.
Én szeretem az egyenes beszédet, az igaz szót, van aki pedig maszatol, csűr-csavar.
Ezért adtam a Méhészklubnak is a Fekete-Fehér nevet.
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

linen

• 123
« Válasz #1372 Dátum: 2016. Augusztus 21. 07:25 »
Személy szerint csak megköszönni tudom Attila, hogy egy ilyen jó "fekete-fehér" fórumot sikerült megalkotnod.
Nagyon sok hasznos hozzászólás érkezik szinte minden témában, hozzátartozik a kritika is természetesen.
Valamilyen szinten nincs itt gond szerintem tetűírtónk véleményeivel, csak amikor elkapja a gépszíj és fossa magából a sok hülyeséget azt kellene egy kicsit szabályozni szerintem.
Tisztában vagyok vele, hogy szabad a vélemény nyílvánítás és ezt el is fogadom bármelyik kollegától.
De a "sötétben lapuló ellenforradalmárokat" azért kicsit kordában kellene néha tartani.
Összességében nagyon szeretem a fórumot és a közösséget.Sok ember innen kap első kézből valós információkat, ezzel segítve a munkáját és a méhészeti közélet átláthatóságát.

« Válasz #1373 Dátum: 2016. Augusztus 21. 11:03 »
"sötétben lapuló ellenforradalmárokat"

linen! Te mennyi idős vagy, hogy ilyen kifejezést használsz?
miért kell kategóriázni ki hová tartozik?
és ha nem tartozik sehová, csak egyenes és gondolkodik?
a mi családunk legalább 200 éves munkája és földjei, a hasonló szélsőséges eszmefuttatások áldozata lett, sok tízezer hasonlóhoz képest, holott ők védték a hazát és ők termelték meg az ennivalót.
Annyit ér az ember mint a szava, hát te is!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ellenforradalom

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1374 Dátum: 2016. Augusztus 21. 12:00 »
A Ződ Méhészfórum kékvérű tagjainak egy része kijózanodott és eltűnt az előítéletekből leülepedő lila köd az agyáról. Más része inaktiválódott, mert nem ér rá, vagy valamiért besértődött valamelyik másik kékvérűre. Harmadrésze szívósan jelen van, de moderálja saját magát, mert választott tisztségviselőként illetlen lenne a régi megszokott arrogáns stílusát hoznia.

Másrészt a Facebook-on indítottunk több méhészeti témacsoportot és azokat hamarabb megtalálják a kezdők. Ott névvel, arccal illik vállalni a jelenlétet, ezért az itt és ződ fórumon tapasztalható személyeskedés, sértegetés, mocskolódás nem jellemző, ha előfordul, azonnali kizárással jár. Ott szeretnek lenni a kezdők. Mondanak hülyeségeket, kérdeznek hülyeségeket, de a kezdőknek ez a dolga. A tapasztaltabbnak meg nem a sértegetés a dolga, hanem a tanácsadás.

Egyetértek azzal, hogy itt a fekete-fehér fórumon néhány ember pl. Tomipapa nemcsak a saját véleményét fogalmazza meg, hanem a Cserényi nevével fémjelezhető csoport véleményét. Ezek az emberek mindaddig Tomipapa mögé fognak bújni, amíg erre a www.meheszklub.hu moderátorai lehetőséget adnak. Persze Cserényi nem hajlandó nyílt vitára, ezért arra nem lehet számítani, hogy Ő itt elmondja véleményét. Pedig ha tényleg vezéregyéniségnek tartja magát, akkor nem sunyin másokat bujtogatva (közöttük a nem méhész Tomipapát) kellene álláspontját érvényesíteni.

Véleményem szerint Tomipapát, aki nem méhész, hanem üvegházi kertész (ezért méhészeti kockázat nélkül szór kígyót-békát bárkire) a Cserényi féle csapat szócsöve, tehát őt, minden eszközzel jó modorra kell tanítani.
Mik ezek az eszközök?
1. Egy-egy hozzászólásának részbeni vagy teljes törlésével, piros írásos figyelmeztetéssel.
2. Rövidebb vagy hosszabb szilenciummal.
3. Kizárással.
4. Végső esetben jogi eszközzel.
Nem tartom lehetetlennek, hogy ha ez megtörténik, tehát szűkül Tomipapa mozgástere, akkor hozzászólnak Cserényi más harcostársai itt, de ők legalább annyival hitelesebbek, hogy méhészek, tehát a szakmai hitelük megtartása érdekében fegyelmezettebbek, mint Tomipapa.

Továbbra is érthetetlen számomra az a mazochizmus, amivel ennek a fórumnak a moderátorai védik Tomipapát és még csak nem is nagyon törlik a lejárató, sértő hozzászólásait.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1375 Dátum: 2016. Augusztus 21. 16:03 »
"Bennfentes " válasz?

Ennyire nem kéne igyekezni!  ;D

Az igazságot már pár nappal ezelőtt is le lehetett volna írni.........
Szabó György

« Válasz #1376 Dátum: 2016. Augusztus 21. 18:12 »
Kedves Szabó Űr!

Az Ön által olyannyira vágyott "igazságot" már elmondtam az augusztus 17-i és 20-i hozzászólásaimban. Azóta nem történt jelentősebb változás, kérem, lapozzon vissza, fölösleges idézgetéssel nem fogyasztanám a tárhelyet.

Igyekeztem fohászkodni a háborgó lelkéért, de ahogy látom, sajnos a Teremtő még nem vette el Öntől azt a bizonyos "keserű pohárt", így a korábbi vélekedésemet és szándékomat fenntartva csak azt tudom javasolni, hogy minél hamarabb ürítse ki azt fenékig, s inkább gyorsan nyelje le a békát, nehogy megakadjon a torkán. Tudom, hogy keserű, meg rohadtul érzi magát tőle, de jobb módszert nem tudok, ha már a Mennyei Atya nem hallgatta meg a kérésemet.

Esetleg keresse meg a háziorvosát, én sajnos beutalni sem tudom Csernus dokihoz, Cserényi dokihoz meg hiába küldeném, ő nem ilyen patológiás esetekkel foglalkozik.

A továbbiakban a provokációira sem reagálok, mentális problémáit ezután saját magának kell feldolgoznia, ebben képtelen vagyok a segítségére lenni.

« Válasz #1377 Dátum: 2016. Augusztus 22. 06:22 »
"A fent megfogalmazottak alapján nem foglalkoztatnak a provokatív kérdései sem, s miután sem haveri, sem megbízotti viszonyom nem volt -s ma sincs- az Ön  által támadott személyekkel, tőlem ne is várjon válaszokat."

Ennek némileg ellent mond az a tény, hogy Ön az OMME-hoz beadott pályázat belső használatra fenntartott (a többi pályázó esetében nem nyilvánosságra hozott) személyes adatokat tartalmazó részéből kénye kedve szerint idézget!

Ez felveti a hatalommal való visszaélést, mert Én úgy tudom ezek a pályázatok csak a vezetőség részére voltak ilyen mélységben nyilvánosak.
De ezt hagyjuk, mert tudom Ön csak kedvességből idéz ráadásul, amit onnan vesz az mind igaz!
(Kíváncsi lennék Kozma Eszter mit szólna hasonló ellenszeles eljáráshoz?  :o)

Arról beszéljen inkább, hogy ha NEM haver és NEM megbízott akkor hogy jutott az infókhoz.
Ha meg hozzá jut akár személyes adatokat is tartalmazó dokumentumokhoz is a Viola utcába, kérem nézzen már utána  a közhaszontalanságot előidéző urak tevékenységének is.

Nem hiszem, hogy a fentiek TÜKRÉ-ben ÖNNEK ez gondot okozna.
Csak akarni kéne!   ;D

Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1378 Dátum: 2016. Augusztus 22. 12:51 »
Idézet
Ennek némileg ellent mond az a tény, hogy Ön az OMME-hoz beadott pályázat belső használatra fenntartott (a többi pályázó esetében nem nyilvánosságra hozott) személyes adatokat tartalmazó részéből kénye kedve szerint idézget!
Ez etikai vétség. Lesz dolga Rádi Tibornak, ha lesz aki erre felkéri. Tudomásom szerint Tomipapa - bár méhekkel nem rendelkezik -, de befizette az OMME tagdíjat.

« Válasz #1379 Dátum: 2016. Augusztus 22. 15:29 »
Ilyen semmi embert etikai vizsgálatra?

Laci, lenne "mit" vizsgálni rajta? :o 

Etika???  ;D ;D ;D ;D ;D

Még valamit elnevez róla Csernus doki ha így halad!  ;D
Szabó György