Kedves Szabó Úr!
Gondolom, olvasta az előző hozzászólásomat, azzal kapcsolatban nincs további kiegészíteni valóm. A provokációi is hidegen hagynak, ha netán a falat is rugdosná közben, felhívnám figyelmét, hogy az feltehetően fáj... Ha mégsem olvasta volna az írásom, javaslom, pótolja.
Már a Fórumon sem folytam bele a közhasznúsággal kapcsolatos görcsölésbe, akinek mégis problémája, s mégsem képes megérteni magát a problémát, az kérjen jogszabály-értő segítséget. Ne tőlem, mert egyrészt nem vagyok civil jogász, másrészt úgy vélem, az Egyesületnek nem ez a kardinális problémája, tehát különösképpen nem érdekel. Nem én próbálok fogást találni a "régi vezetőségen", aki abban érdekelt, dolgozzon meg érte... Javaslom, ha továbbra is ez a szándékuk, forduljanak máshoz tanácsért.
Atilla!
Soha nem tett jót az indulat az íráskészségednek, ez azóta sem változott. Idéznék a Nézettségünk témából, ahová nincs jogosultságom válaszolni a szózatodra:
"......
Valóban, én is érzékelem klubtársunk aggodalmait, de véleményem szerint nincs nagy baj.
Nekem is többször önkritikát kell gyakorolnom, valamint nagyon nehéz megállni, hogy az alaptalan vádakra, és heccelésre ne válaszoljak.
Az ilyen jóindulatú, segítőkész hozzászólások adnak erőt.
Van még egy megoldás, amint észreveszem, hogy a hozzászóló provokál, és nem azért fogalmazza meg saját véleményét, hogy értelmes eszmecsere alakuljon ki, takarékra teszem.
Mi nem tetveket írtunk! ........"
Nos, minden diszlexiám ellenére valamelyes fogalmam mégis van arról , miket "írtatok", de mifelénk tetveket még múlt időben sem "írtunk", hanem jelen időben irtunk. Sebaj, ez a mutatványod sem rosszabb, mint a "Kultúrtáj" és a "nitrites ásványvíz" esete ...
Látom, továbbra is rohadtul csípi a szemeteket a nickem, pedig azzal kapcsolatban végzetes félreértésben vagytok Csányi mesterrel és a rugdosós, hegesztőszemüveges Texas Rangerrel egyetemben. Nem hiszem, hogy az én feladatom lenne a Klubon bárki, bármi irtása, viszont szakmámból adódóan tevékenységem egyik szegmense a fitofág tetvek elleni küzdelem. Sajnálom, hogy bennetek ilyen áthallások működnek, de ez nem engem, hanem benneteket fémjelez. A legális és szakmailag megalapozott"tetűirtásról" egyébként nekem legalább papírom is van, némileg jogosabban aposztrofálom magam akként, mint némely fő-hangadó egykor "gázmesterként". Rohadt nagy "gáz" ugyan, amit művel, de legalább jó büdös. Nektek sem lenne okvetlenül fontos "tetűnek" tekinteni magatokat, jómagam sem érzek feltétlen késztetést akként tekinteni rátok, mindössze fontosnak tartom a vírusvektor -hangsúlyozom: fitofág-" tetvek elleni hatékony küzdelmet. Ígérem, az ektoparazita tetvekkel ezután sem foglalkozom, de javaslom, hogy tanulmányozzátok a parazita-gazda kapcsolatról szóló irodalmat, mert az előbb kihangsúlyozott kirekesztési hajlamod, hajlamotok nem csak mentális, hanem evolúciós biológiai úton is megközelíthető és magyarázható. Egy egészen közérthető munkát ajánlanék kezdetnek:
http://real-d.mtak.hu/190/1/Rozsa_Lajos.pdf Talán a munka elolvastával benned, bennetek is letisztul, miért nem tudok elszomorodni a "spite" vagy talán helyesebb kifejezéssel "spite behaviour" magatartásotokon az "idegen allélokat" hordozókkal szemben, illetve a feltétlen és kritika nélküli altruizmusotokon a "kebelbéliek" felé. Ez csak egyszerű biológia, különösképpen nem lenne érdemes rajta boronganom.
Az meg már tényleg a te dolgod, hogy mi emel fel, s mi sújt le, mitől aggódsz, s mi az, ami megnyugvással tölt el. Azt viszont ne hidd, hogy a tiéddel nem egybevágó vélemény csak hibás és rosszindulatú lehet. Ne azért neheztelj, mert néha egyik-másikunk "tükröt" tart eléd, inkább néha gondolkodj el azon, mit látsz benne...