Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1715230 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Gőzölgő
« Válasz #1245 Dátum: 2016. Március 31. 23:45 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas későn fekszik, korán kel!
Az emberek életük egyharmadát átalusszák!!!
Kiskakas sajnál ennyi időt elvesztegetni...(várja a szemétdomb)!!! ;D

Kiskakas!

« Válasz #1246 Dátum: 2016. Március 31. 23:49 »
No meg a tyúkocskák!

« Válasz #1247 Dátum: 2016. Április 01. 00:19 »
 Úgy látom mindenki túlórázik :P

Ma is kaptam levelet/31/ végig olvastam, többet ért mint a beszámoló.

Albert

« Válasz #1248 Dátum: 2016. Április 26. 17:36 »
http://www.origo.hu/gazdasag/20160426-gyumolcstermes.html#
Az alatta lévő kommentektől meg elgurult a gyógyszerem... >:(
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #1249 Dátum: 2016. Április 27. 13:36 »
A kommenteket ne vedd figyelembe, a legtöbbje csak a boltból ismeri a gyümölcsöket, a szamócát is a fán keresi!!!

« Válasz #1250 Dátum: 2016. Április 28. 13:47 »
http://www.origo.hu/gazdasag/20160428-tehen-tejes-gazdak-budaors-tesco-alacsony-felvasarlasi-arak.html
Na alakul ez a tejjel-mézzel folyó Kánaán,már csak azt kell megbeszélni,hogy hol és mikor... :)
Viccet félretéve,eléggé hasonló cipőben járnak ők is. A kilincset fogják maximum elérni a szerencsétlenek.
Elképzeltem,hogy ha egyszer kis hazánk összes döcögősen üzemelő ágazata egyszerre egy helyen képviseltetné magát,elég színes kis kavalkád kerekedne...
Valahol közösen kellene keresni a megoldást (mármint minimum gazdatársadalmilag). Támadt ezzel kapcsolatban néhány kósza gondolatom,csak pillanatnyilag nem igazán tudom koherens egésszé formálni a mondandómat. ;)

« Válasz #1251 Dátum: 2016. Április 28. 13:56 »
Agrárkamara!

Tudod az a szakmai érdekképviselet ahova mindjárt küldjük az 5000 Ft-at.

Aztán megvédenek minket is, meg a teheneseket is.

Hát nem?

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #1252 Dátum: 2016. Április 28. 14:08 »
http://www.origo.hu/gazdasag/20160426-gyumolcstermes.html#
Az alatta lévő kommentektől meg elgurult a gyógyszerem... >:(
Maga az egész cikk feltételes módban íródott, ami csak arra jó, hogy már most kezdik beadagolni azt, hogy miért lesz drágább a zöldség-gyümölcs. Egyet nem szabad elfelejteni. Egyes mezőgazdasági ágazatokban a kártérítés mellett, (ami a méhészetben is van) kárenyhítésre is igényt tarthatnak, többek között ilyen esetekre is. Mi méhészek hol vagyunk már megint. Aki pl. álló méhészkedik, annak szinte az egész éve oda van és egy sort sem olvastam erről sehol. Ellenben ha hideg van, ha aszály van, ha jégkár van, ha belvíz, vagy árvíz van, mindig az folyik a csapból, hogy a gazdáknak mekkora a veszteségük. Nekünk meg ami kicsi méz lesz idén, azt is bagóért akarják megvenni.

« Válasz #1253 Dátum: 2016. Április 28. 14:09 »
 :D
Most,hogy mondod...Már érzem is a védelmet és a törődést... ;)

« Válasz #1254 Dátum: 2016. Április 28. 14:14 »
http://www.nebih.gov.hu/akadalymentes/szakteruletek/szakteruletek/foldmuv_ig/szakteruletek_fm/fvo_fm/agrarkar_enyhites.html
Azért ott sem kap mindenki kárenyhítést,csak az aki be is fizet.Ilyesmire maximum akkor lehetnénk jogosultak,ha nekünk is lenne ilyen alapunk.Ha lenne ilyenünk sokan már a megalakulásakor azon agyalnának,hogyan lehetne megúszni a fizetést....Vagy túl cinikus vagyok?  :-[

« Válasz #1255 Dátum: 2016. Április 28. 14:17 »
Persze, az tiszta, hogy nem alanyi jogon jár, hanem bizonyos feltételekkel, de nekünk semmilyen. Szerintem, aki főállású méhész, támogatná ezt a lehetőséget.

« Válasz #1256 Dátum: 2016. Április 28. 15:06 »
Ha lenne lehetőség méhészként csatlakozni valahogy a kárenyhítési alaphoz (elég speciális azért a helyzetünk,de hátha lenne megoldás),vagy esetleg valami saját kockázatközösséget összehozni...részemről benne lennék.Egyébként nem is értem,hogy a biztosítók miért nem mozdultak még rá a témára...elég nagy és egyelőre még növekvő piac...no,de mivel minden évben van valahol valami buktánk,így kénytelenek lennének fizetni is,nem csak a díjakat beszedni. :-[

« Válasz #1257 Dátum: 2016. Április 28. 16:29 »
Pontosan azért amit leírtál. Sokszor és sok helyen felmerült már a lehetősége a méhész biztosításnak, de nagyon sok a kockázati tényező, ezért egyik biztosító sem vállalta, mert nem lenne nyereséges. Ha egyszer esetleg lesz, annak pont ezek miatt olyan díja lesz, hogy nem lesz értelme fizetni. Meg az is kérdéses, hogy a biztosítási körbe egy természeti kár hogy férne bele. Abba esetleg csak egy rongálásból, vagy lopásból eredő. Az meg rendőrségi ügy, nyomozás, eredmény nélküli lezárás és csak utána fizet valamikor. Az a szezon meg már akkor eltelt. Tehát elég kényes téma ez a biztosítás. Arról nem is beszélve, hogy az emberek nagy többsége be sem jelenti a rendőrség felé a lopást, mert ki sem mennek. Tőlem már kétszer loptak, egyszer 25-öt, utána 8-at, de egyszer sem jelentettem be, mert értelmetlen lett volna.

« Válasz #1258 Dátum: 2016. Április 28. 16:45 »
Németeknél van: http://www.imkerversicherung.de/
(Mármint lopás ill. családok,méhlakások,eszközök pusztulása/megrongálódása esetén)

« Válasz #1259 Dátum: 2016. Április 28. 19:59 »
Ha jól olvastam, az anyacég több mint 300 biztosítóval van kapcsolatban nemzetközi szinten. Ha esze lenne valamelyik magyar biztosítónak, akkor szerződne velük.