Gőzölgő

• 4409 válasz
  • 1714955 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #1005 Dátum: 2015. Október 02. 17:44 »
Gyakorlatilag akkor vehetem úgy, hogy ilyen"hivatalos" ellenzéki tömörülés nincs.
 Mivel ilyen nincs, ebben az esetben nem kellene ostorozni a vezetőséget azért mert nem tárgyal. Mert ugye nincs kivel.
 Aki ellenzéknek gondolja magát az csak egyet tehet ellene szavaz a vezetőségnek, ehhez joga van, sőt, csak ehhez van joga.
Mindebből nekem az utóbbi időben  mintha az derülne ki, hogy itt tulajdonképpen a Csuja László partizánkodásáról lenne szó. Nem lepődnék meg például, hogy Bross Péter nem is tudna a dolgokról semmit. Ezt abból következtetem ki, őt magát soha sehol nem hallottam meg nyilatkozni ez ügyben, sem abban, hogy egyáltalán elvállalná  újra az elnöki tisztet, vagy törekedne rá.
A következtetést a saját nevembe saját magamban vonom le, ez pedig a következő.
1./ Ellenzékre mindenhol szükség van, egyrészt mert olyan nincs , hogy mindig mindenki mindenkivel egyetértsen. Másrészt jó ha megjelenik  más vélemény is. Azon kívül én hiszek benne, hogy vannak jóindulatú ellenzékiek is.
2./ Ennek az ellenzékiségnek, és annak, hogy képesek legyünk objektívan szemlélni a dolgokat, valamint, hogy ne vonuljanak a felek különböző szekértáborokba, továbbá, hogy ne mérgesedjen el a helyzet ennyire, a legtöbbet Csuja László ártott túlbuzgóságával, és kimondom, a hatalom vágyával.
És bár lehet, hogy most sokan nem hiszik el nekem,/ sokan később biztosan megértik/ de a legtöbbet a saját táborának  ártott, vagy árt még mindig folyamatosan.
 Így lejáratja saját táborának jószándékú tagjait, és nem utolsó sorban a Bross Pétert is.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 02. 17:48 írta Vivaldi »

*

Nb18

• 797
« Válasz #1006 Dátum: 2015. Október 02. 18:08 »
Vivaldi!

Szerintem nagyon rosszul gondolod ezt a tárgyalás dolgot! Mivel az OMME a tagdíjainkból működik,létezik, pont ez volna lényeg, hogy minden egyes tag választ kapjon a kérdéseire, feltevéseire, tanácsaira. Hidd el senki nem akar ártani az egyesületnek, szó sincs rosszindulról a Kontroll Csoport részéről! Azt, meg hogy valaki a törvény betartására próbálja sarkallni az általa és még további több ezer méhész által fenntartott egyesületet, nem értem mi köze van a hatalomvágyhoz!

Üdv.: Nb18
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 02. 18:22 írta Nb18 »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1007 Dátum: 2015. Október 02. 18:25 »
Csuja László, és te vagy én, vagy bárki beadhatunk bármilyen javaslatot, vagy kérdést a saját nevében, nevünkben. De ő egyértelműen valamiféle ellenzéket emleget abban a dokumentumban, amit idéztem, és nagy betűkkel kiemeltem az ellenzék szót. Már pedig ezt csak akkor teheti, ha vannak olyanok akik ezt aláírásukkal igazolják, hogy ők oda tartoznak, egyben azt is, hogy ők az ellenzékiek, és az ő nevükben jár el. Mivel ilyen listát, vagy névsort, jegyzőkönyvet stb senki nem tudott megmutatni nekem, ebből arra következtettem, hogy ilyen nincs. Ebben az esetben pedig olyan, hogy ellenzék mint csoport nem létezik. Tehát nem lehet azt javasolni, hogy üljön le velük tárgyalni a vezetőség az új alapszabályról.
 Viszont azt lehetne, hogy ő személy szerint, vagyis Csuja László javasolja, hogy üljenek le vele megtárgyalni az új alapszabályt. De azt is lehetne, Hogy Csuja László, x és y vagy akárki. Mert így az is meglehet, hogy ő a saját szakállára cselekszik, csak valami homályos, nem konkrét ellenzékkel  takaródzik.
 De így , hogy ellenzék, az csak egy szó nem jelent semmit, ha nincsenek mögötte dokumentált tagok. Mi az , hogy ellenzék, mért nem krumplis zsák például?
Az megint más kérdés, hogy szerintem akkor se ülne le vele senki, ha saját nevén adná be.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 02. 18:30 írta Vivaldi »

*

atya

• 1043
« Válasz #1008 Dátum: 2015. Október 02. 19:30 »
Zoli!

Nem hiszem el, hogy ennyire nem vagy képben!
Az alapszabály elkészítéséhez a vezetőség felkérte a tagságot.  Egy páran úgy gondolták, hogy nem egyenként készítik el javaslataikat, hanem összeültek és mindent pontról-pontra átbeszéltek, megvitattak, hogy a legoptimálisabbat összeállítva tudják benyújtani a tervezetet.
Itt megint olyanról beszélsz, hogy ki adta be, vagy hányan adták be, meg ilyesmi.
Ennek az alapszabály-tervezetnek nem is ismered a tartalmát. Ha ugyanis ismernéd akkor nem az lenne az fontos, számodra, hogy ki mit csinált, hanem az hogy mit tartalmaz. Nem azt mondom hogy az így elkészült alapszabály-tervezet tökéletes volt, de azt igen, hogy azok az emberek akik részt vettek ebben a munkában, szívüket lelküket beletették, és csak a méhészek érdekeit szem előtt tartva a legjobb szándékuk szerint csinálták.
A vezetőség tudomást sem vett az ilyen módon elkészült, és benyújtott alapszabály-tervezetről.
Jó tanács: a szemellenzőt vedd le, mert a lovakra is azért teszik, hogy csak egyfelé lássanak. 
Egyébként te nem is vagy ló.  ::)
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kas62

• 146
« Válasz #1009 Dátum: 2015. Október 02. 19:42 »
De,nem is Ő írta!

« Válasz #1010 Dátum: 2015. Október 02. 19:45 »
Vivaldi!
Van amiben igazat kell adnom, van amiben pedig teljesen mellette vagy a dolognak.
Az ellenzék kifejezés valóban egy rosszul sikerült kifejezés, többször használtam én is, de helytelenül.
Ezért változtattunk a kommunikációnkon, hogy OMME Kontroll Csoport, ezt többször kifejtettem én is, hogy mit jelent.
Az ellenzék kifejezés sem lenne meglepő az OMME-ban, viszont bennünket egyenesen ellenségnek tekintenek, amt én személy szerint visszautasítok.
Az, hogy ki kinek árt megítélés kérdése.
Nekem személy szerint Csuja nem árt, mert nem ácsingózok semmilyen posztra, akinek meg árt időben fog szólni neki.
Egyébként is ezt a méhészek, vagy a küldöttek fogják eldönteni, hogy kit szeretnének látni a következő vezetésben.
Aki már most jelentkezik, hogy ő szívesen vállalna valamilyen titulust, ne adj isten ez anyagi javadalmazással is egybe lenne kötve, borítékolhatja a csúnya bukást.
Aki "valaki" szeretne lenni, abból soha nem lesz senki!
Majd ha a kölcsönös szimpátiát kivívja, és lesznek támogatói, akkor esetleg.
Az OMME Kontroll Csoportot  az egyesület termelte ki magából azzal, hogy sem az EB sem az Etikai és Fegyelmi bizottság szerényen szólva nem állt, és nem áll a helyzet magaslatán!
Sem OMME Kontroll Csoport, sem bírósági perek sokasága, sem Dr.Ese Ferenc sem Dr.Soós előtti ügyvéd hölgy nem jött volna képbe, ha a jelenlegi OMME vezérkar tudja a dolgát, és jogszerűen működik.
Hihetetlen nagy anyagi kárt okoztak a méhészeknek a pancsverságukkal, és ezt már a Fővárosi Törvényszék is kimondta első fokon!
Vivaldi Te gyakorlatilag a törvények ellen szónokolsz, miközben az OMME Kontroll Csoport gigászi harcát ostorozod.
Akkor is tarts ki, ha elmarasztaló ítéletet hoz a bíróság!
Bolondok lennénk a neveket kiadni, erre voltak már gyenge próbálkozások.
Ezt meglepinek szánjuk, kevés lesz a hózenetróger egyeseknek.
Nem tudom neked miért szimpatikus az, hogy nem engednek szóhoz jutni, nem fogadják el jobbító szándékú javaslatainkat, titkolódznak, altatnak, aztán kipattan az ajtó, hogy így döntöttünk.
A tagdíjfizető méhész csak addig kell amíg a pénztárhoz ballag és fizet, utána kuss neki?
Ebből elég volt, sokkal nyitottabb, átláthatóbb, rugalmasabb egyesületet szeretnénk.
Az egyesület a méhészek közössége és nem egy szűk társaság, a kiváltságosok klubja, akik úgy viselkednek mint a földönkívüliek.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1011 Dátum: 2015. Október 03. 20:12 »
Az ellenzék szóhasználat abból az időből maradt, amikor aláírásokat gyűjtöttünk, mert hittünk abban, hogy az IB, EB, ETB hajlandó tisztességesen viselkedni és betartani az alapszabályt, törvényeket. Csalódtunk. Szerintem nemcsak hogy nem hajlandó, de a legminimálisabb képessége is hiányzik ebben a tekintetben. Mégcsak meg se próbálja ezt, sőt a látszatát is elkerüli. Ezért kellett Kontroll Csoporttá válnunk. Kénytelenek vagyunk a törvényes külső eszközökkel élni ha már se az EB se az ETB nem látja el feladatát.

Az Alapszabály készítése csapatmunka volt. Az más kérdés, hogy nekem kellett benyújtanom, mert engem bíztak meg vele.

Jelölt állítás?
1.  Van jelölő bizottság? Nincs. Akkor meg miről beszélünk?
2. Hogy folyamatosan támadják és rossz hírét keltsék? Mert tudja a jelenlegi IB EB ETB, hogy ők buknak, de ettől még mindent megtesznek, hogy semmi ne változzon. 

Ma tartottam előadást a méhmérgezésről. Nem köpködtek rá, hanem meghívást kaptam nagyobb közönség elé. Az amit pocskondiáznak a magyarországi méhészek itt kell, itt hitelesnek, jónak tartják.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1012 Dátum: 2015. Október 03. 20:51 »
Már megint kevered a szezont a fazonnal.
 Nem arról van szó, hogy miről tartasz előadást, hanem arról, hogy egy nem létező "ellenzék" nevében lépsz fel.
 Az igaz azonban nem tudom mi a szokás nálatok, hogy a többiek jóvá hagyják e a munkásságodat, vagy csak elnézőek  és hagyják csak úgy lejáratni magukat általad.
 De, nekem mintha úgy tűnne, hogy az egész ellenzékiség csak egy pár ember partizánkodása, és még ez is a jobbik eset, mert az is meglehet, csak te egyedül partizánkodsz.
 Én mindenesetre ha nekik lennék, /ha léteznek,/ sürgősen leállítanálak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1013 Dátum: 2015. Október 03. 21:24 »
Nem kevertem semmit. Te nem tudsz olvasni. Te bajod.

Leírtam, hogy az ellenzék szót a kezdetekben használtuk, akkor amikor az aláírásgyűjtéssel foglalkoztunk. Aki aláírt az része volt az ellenzéknek. Aki nem írt alá, az nem lett része.

Lejáratás:
Szerintem az Alapszabályt és törvényt sértő IB EB ETB járatja le önmagát. Ami te , Bükk és néhányan csináltok, nem egyéb, mint aljas mocskolódás és gátlástalan rosszindulat. Visszahull rátok. Ha boldogan aláállsz, Egészségedre. Te bajod.

Ki és kit állít le?
Reménykedem, hogy a törvény állítja le az IB EB ETB-t. Egyenlőre a bíró nekünk igazat kétszer. Ebben a helyzetben miért is kéne bárkit a Kontroll Csoportból leállítani. én még keveslem is a rend teremtésben részt vállalók aktivitását.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1014 Dátum: 2015. Október 03. 21:26 »
Vivaldi!
Ne haragudj, ismét nem tudom megállni, hogy provokatív írásodhoz ne fűzzek véleményt.

Szerintem te ismét nagyon mellette vagy a dolgoknak amikor a következőt írod:
"De, nekem mintha úgy tűnne, hogy az egész ellenzékiség csak egy pár ember partizánkodása, és még ez is a jobbik eset, mert az is meglehet, csak te egyedül partizánkodsz."
És kik voltak a partizánok?
Nézzük.
"A partizánok tagjai, akik egy adott területen a fennálló diktatórikus hatalom vagy a megszálló idegen hadsereg ellen harcolnak."
Más megfogalmazásban:
"A partizán háborúk általában a függetlenségért, a nemzeti felszabadulásért, az idegen hódítók kiűzéséért indulnak."
Te Vivaldi pejoratív értelemben használod a kifejezést, viszont mint láthatod a partizánok hősies harcot vívtak.
Nézzünk egy konkrét esetet.
Elekes Laci(OMME Kontroll Csoport)-kontra OMME vezetés másodfokon jogerősen, megfellebbezhetetlenül megnyert egy olyan pert, aminek több pontja is volt.
Ezt, hogy adja elő a díszes társaság?
Lenyomtuk őket, semmi gond minden maradhat a régiben, és ehhez még a szaktanácsadókat is felhasználják!
Bizony, bizony a szakmapolitikájuk érvényesítéséhez a Magyar Méhészeti Nemzeti Programból fizetett szaktanácsadóknak beadnak egy kacsa szöveget, amit aztán ők a helyi egyesületeknek kikürtölnek.
Hol van az ítélet?
Arról miért nem szónokolnak "nagyjaink", miért felejtették ki a tagdíjunkból üzemeltetett IB fényezőben?
Általában a vesztes fizetni szokott, most pedig Elekes Lacinak egy szerény összeget visszautaltak.
Ezzel gyakorlatilag végrehajtották a bírósági ítélet anyagiakra vonatkozó részét, az érdemit meg elmaszatolták.
A hiteles tájékoztatáshoz semmi köze a Dr.Soós által összehozott mellébeszélésnek.
Mindig Csujával foglalkozol, meg azzal, hogy lejáratjuk vele magunkat.
Gyakorlatilag Ő az OMME "Mumusa".
Ha valakit folyamatosan szidalmaznak, megpróbálják lejáratni, negatív kampányt folytatnak ellene, biztosan ellenséggé válik, ezen nem kéne csodálkozni.
Van egy olyan kifejezés, hogy partnerség.
Na ez a fogalom az OMME-ban szitokszónak számít.
Ők a legokosabbak, legügyesebbek, legszimpibbek.
Kutakodnak utánunk, keresik a múltunkban, hogy mivel lehetne egyet ütni rajtunk.
Üzenem nekik, hogy a bumeráng ismét működhet.
Van aki annyira szeret közöttük kondizni, hogy már gépe is volt...
Van aki 3. nekifutásra végezte el az egyetemet.. valamiért..
Vannak aki közülük magasabb áron adják el a mézüket mint mi "mezei" méhészek, csak azért mert pozíciójukat kihasználják, visszaélnek vele?
Szomorú leszek, ha ezeket a dolgokat a kampány alatt elő kell húzni!
Én ma betartottam ígéretemet, előadásom előtt, alatt és után még az O betűvel kezdő szavakat is kerültem, de ha szükséges partizán akcióba kezdek, persze az írás és szó a fegyvernemem.
Nagyernyei Attila

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #1015 Dátum: 2015. Október 03. 21:42 »
Vivaldi (és némelyek) írásait olvasva, jó lenne egy nem tetszik (don't like) lehetőség is.
Üdv: tsá

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1016 Dátum: 2015. Október 03. 22:45 »
Jól van. Ti tudjátok. Én szóltam.

*

atya

• 1043
« Válasz #1017 Dátum: 2015. Október 04. 08:25 »
Vivaldi!

Ha lesz időd nézd meg ezt a linket.
Talán átvitt értelemben te is megérted, hogy hogy alakul ki egy csoportosulás.
Jó szórakozást.    ;)  :)  :)

https://www.facebook.com/TunisTribune/videos/10152842325682926/
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #1018 Dátum: 2015. Október 04. 08:47 »
Megértettem. Nálatok az első táncos a Csuja.

*

kas62

• 146
« Válasz #1019 Dátum: 2015. Október 04. 09:00 »
Téged a lányod tanított táncolni!? ;D